SVT Play logotyp

Laddar...

Gå direkt till samlingssidan SyntolkatGå direkt till innehålletGå direkt till sök

Go'kväll

Detta är minoritetsstress – och så påverkar den oss • 13 min

Kan bara ses i Sverige

Vad är minoritetsstress? Vilka drabbas och vad får det för konsekvenser i samhället? Psykologen Hanna Wallensteen är en av få specialister på minoritetstress och hur den påverkar människors liv och hälsa.

Information om Detta är minoritetsstress – och så påverkar den oss

Publicerades
26 nov 2020
Kan ses till
Tills vidare
Rättigheter
Kan ses i hela världen

Program

När pengarna inte räcker till

Publicerades: Igår 18:45

Högre priser och högre ränta gör att många familjer fått en kärvare ekonomi. Go’kväll har besök av undersköterskan Laila Khalidy som inte hade råd att betala sin hyra. Susanne Jonsson lagar god, men prisvärd mat i studion. Maria Wiezell från Sveriges Konsumenter ger tips kring privatekonomi och tipsar också om vad man ska tänka på när man köper bil. I kvällens reportage träffar vi konstnären “Pinkie” från Virginia i USA. Hon berättar om sitt intresse för det svenska TV-programmet “Den stora älgvandringen”. Programledare: Inger Ljung Olsson.Mer om programmet

Högre priser och högre ränta gör att många familjer fått en kärvare ekonomi. Go’kväll har besök av undersköterskan Laila Khalidy som inte hade råd att betala sin hyra. Susanne Jonsson lagar god, men prisvärd mat i studion. Maria Wiezell från Sveriges Konsumenter ger tips kring privatekonomi och tipsar också om vad man ska tänka på när man köper bil. I kvällens reportage träffar vi konstnären “Pinkie” från Virginia i USA. Hon berättar om sitt intresse för det svenska TV-programmet “Den stora älgvandringen”. Programledare: Inger Ljung Olsson.Mer om programmet

Lördagsgäst Richard Herrey

Publicerades: Lör 27 apr 18:15

I vår är det 40 år sedan bröderna Herrey vann Eurovision Song Contest med låten "Diggi-loo diggi-ley". Ikväll är Richard Herrey på besök i Go'kvälls studio och berättar om minnen från den tiden. Bröderna Herrey är också aktuella i en ny dokumentär på SVT som heter "Herreys - guldbröderna". Johanna Westman inspirerar oss att laga god helgmat och Tomas Brodin berättar om vårens fåglar. Programledare: Reyhaneh Rouhani.Mer om programmet

I vår är det 40 år sedan bröderna Herrey vann Eurovision Song Contest med låten "Diggi-loo diggi-ley". Ikväll är Richard Herrey på besök i Go'kvälls studio och berättar om minnen från den tiden. Bröderna Herrey är också aktuella i en ny dokumentär på SVT som heter "Herreys - guldbröderna". Johanna Westman inspirerar oss att laga god helgmat och Tomas Brodin berättar om vårens fåglar. Programledare: Reyhaneh Rouhani.Mer om programmet

Middagsvärd Robert Wells

Publicerades: Fre 26 apr 18:45

Middagsbjudning med musikern Robert Wells. Han berättar om tre personer som betytt mycket i hans liv. På Go’kvälls scen uppträder Annika Norlin och Jonas Teglund med två låtar. Emma Gray Munthe recenserar en bioaktuell film och tipsar om sevärda TV-serier. Programledare: Julia Hedlund.Mer om programmet

Middagsbjudning med musikern Robert Wells. Han berättar om tre personer som betytt mycket i hans liv. På Go’kvälls scen uppträder Annika Norlin och Jonas Teglund med två låtar. Emma Gray Munthe recenserar en bioaktuell film och tipsar om sevärda TV-serier. Programledare: Julia Hedlund.Mer om programmet

Livet i ett etiopiskt fängelse

Publicerades: Tor 25 apr 18:45

Go’kväll får besök av Martin Schibbye och av Awat Bitta. De lärde känna varandra när båda satt i Kalityfängelset i Etiopien. Martin lovade att skriva en bok om Awat när han blev fri och nu är boken klar. En tittare får en ny stil i Gör om mig. Kvällens stylist är Christian Quaglia och frisör är Åsa Vikman. Go'kvälls äventyrsreporter Per-Anders Fredriksson fortsätter sin skidtur längs Kungsleden. Programledare: Linda Olofsson.Mer om programmet

Go’kväll får besök av Martin Schibbye och av Awat Bitta. De lärde känna varandra när båda satt i Kalityfängelset i Etiopien. Martin lovade att skriva en bok om Awat när han blev fri och nu är boken klar. En tittare får en ny stil i Gör om mig. Kvällens stylist är Christian Quaglia och frisör är Åsa Vikman. Go'kvälls äventyrsreporter Per-Anders Fredriksson fortsätter sin skidtur längs Kungsleden. Programledare: Linda Olofsson.Mer om programmet

Samtal om längtan och hundvalpar

Publicerades: Ons 24 apr 18:45

Intervju med journalisten och författaren Henrik Brandão Jönsson. Han fördjupar sig i tankar kring att längta bort och hem på samma gång. Zeina Mourtada lagar god mat i Go’kvälls studio och veterinären Jeremias Wedin tipsar om hur man tar hand om sin hundvalp på bästa sätt. I kvällens reportage träffar vi en gitarrbyggare i England som är en hängiven tittare på “Den stora älgvandringen”. Programledare: Reyhaneh Rouhani.Mer om programmet

Intervju med journalisten och författaren Henrik Brandão Jönsson. Han fördjupar sig i tankar kring att längta bort och hem på samma gång. Zeina Mourtada lagar god mat i Go’kvälls studio och veterinären Jeremias Wedin tipsar om hur man tar hand om sin hundvalp på bästa sätt. I kvällens reportage träffar vi en gitarrbyggare i England som är en hängiven tittare på “Den stora älgvandringen”. Programledare: Reyhaneh Rouhani.Mer om programmet

Roy Fares bakar bärpaj

Publicerades: Lör 20 apr 18:15

Skådespelaren Magnus Skogsberg Tear berättar om sin debut som musikalartist i showen "De' e' det här vi kallar kärlek". Magnus gör också Go'kvälls tidsresa och väljer ut tre år som varit viktiga i hans liv. Konditorn Roy Fares bakar godsaker i studion och musikjournalisten Ayan Jamal gör en spännande spaning i musikens värld. Programledare: Reyhaneh Rouhani.Mer om programmet

Skådespelaren Magnus Skogsberg Tear berättar om sin debut som musikalartist i showen "De' e' det här vi kallar kärlek". Magnus gör också Go'kvälls tidsresa och väljer ut tre år som varit viktiga i hans liv. Konditorn Roy Fares bakar godsaker i studion och musikjournalisten Ayan Jamal gör en spännande spaning i musikens värld. Programledare: Reyhaneh Rouhani.Mer om programmet

Eva Eastwood bjuder till bords

Publicerades: Fre 19 apr 18:45

Middagsbjudning med rockabillyartisten Eva Eastwood. Hon berättar om tre personer som betytt mycket i hennes liv. Gruppen Wannadies uppträder med två låtar på Go’kvälls scen. Ida Kjellin recenserar en bioaktuell film och tipsar om sevärda TV-serier. Programledare: Inger Ljung Olsson.Mer om programmet

Middagsbjudning med rockabillyartisten Eva Eastwood. Hon berättar om tre personer som betytt mycket i hennes liv. Gruppen Wannadies uppträder med två låtar på Go’kvälls scen. Ida Kjellin recenserar en bioaktuell film och tipsar om sevärda TV-serier. Programledare: Inger Ljung Olsson.Mer om programmet

Maria Sid och Gör om mig

Publicerades: Tor 18 apr 18:45

Intervju med skådespelaren och teaterchefen Maria Sid. Hon har en av huvudrollerna i SVT:s nya dramaserie “Smärtpunkten”. En tittare får en ny stil i Gör om mig. Kvällens stylist är Hulda Andersson och frisör är Jim Pirard. Go'kvälls äventyrsreporter Per-Anders Fredriksson tar oss med på en utmanande fjällvandring längs Kungsleden. Programledare: Jovan Radomir.Mer om programmet

Intervju med skådespelaren och teaterchefen Maria Sid. Hon har en av huvudrollerna i SVT:s nya dramaserie “Smärtpunkten”. En tittare får en ny stil i Gör om mig. Kvällens stylist är Hulda Andersson och frisör är Jim Pirard. Go'kvälls äventyrsreporter Per-Anders Fredriksson tar oss med på en utmanande fjällvandring längs Kungsleden. Programledare: Jovan Radomir.Mer om programmet

Jacques Mwepu chef Kumlaanstalten

Publicerades: Ons 17 apr 18:45

Go'kväll har besök av Jacques Mwepu som är chef för Kumlaanstalten. Han berättar om sin egen långa resa, med flykten från Kongo till det arbete han har idag. Kocken Anders Samuelsson lagar god mat i Go’kvälls studio. Meteorologen Tora Tomasdottir berättar om aprilväder och så får vi njuta av tittarnas egna vårbilder. Programledare: Jovan Radomir.Mer om programmet

Go'kväll har besök av Jacques Mwepu som är chef för Kumlaanstalten. Han berättar om sin egen långa resa, med flykten från Kongo till det arbete han har idag. Kocken Anders Samuelsson lagar god mat i Go’kvälls studio. Meteorologen Tora Tomasdottir berättar om aprilväder och så får vi njuta av tittarnas egna vårbilder. Programledare: Jovan Radomir.Mer om programmet

Rickard Söderberg om förbjuden kärlek

Publicerades: Tis 16 apr 18:45

Operasångaren Rickard Söderberg gästar Go'kväll. Han berättar om föreställningen "Kärlekens historia", som handlar om förbjuden kärlek genom historien. Trädgårdsinspiratör Charlotte Andersson visar hur man ger sina rabatter en bra start på våren och hon visar också hur man tar hand om sina sådder. Johan Malm tipsar om läsvärda böcker. I kvällens reportage får vi följa med till Sveriges Radio i Umeå och titta in bakom kulisserna på programmet “Radioverkstan”. Programledare: Jovan Radomir.Mer om programmet

Operasångaren Rickard Söderberg gästar Go'kväll. Han berättar om föreställningen "Kärlekens historia", som handlar om förbjuden kärlek genom historien. Trädgårdsinspiratör Charlotte Andersson visar hur man ger sina rabatter en bra start på våren och hon visar också hur man tar hand om sina sådder. Johan Malm tipsar om läsvärda böcker. I kvällens reportage får vi följa med till Sveriges Radio i Umeå och titta in bakom kulisserna på programmet “Radioverkstan”. Programledare: Jovan Radomir.Mer om programmet

Kommande

Humanitär hjälp till Gaza. Humanitär hjälp till Gaza

Publiceras: Ikväll 18:45

Intervju med Pernilla Baralt och James Elder från FN:s barnrättsorganisation UNICEF. De berättar om det svåra arbetet med humanitär hjälp till Gaza. En tittare får en ny stil i Gör om mig. Kvällens stylist är Rufus Kellman och frisör är Eva-Lena Rylander. Vi får också följa med Go’kvälls äventyrsreporter Per-Anders Fredriksson till Tarfaladalen vid Kebnekaise. Där bedrivs forskning kring våra smältande glaciärer. Programledare: Reyhaneh Rouhani.Mer om programmet

Intervju med Pernilla Baralt och James Elder från FN:s barnrättsorganisation UNICEF. De berättar om det svåra arbetet med humanitär hjälp till Gaza. En tittare får en ny stil i Gör om mig. Kvällens stylist är Rufus Kellman och frisör är Eva-Lena Rylander. Vi får också följa med Go’kvälls äventyrsreporter Per-Anders Fredriksson till Tarfaladalen vid Kebnekaise. Där bedrivs forskning kring våra smältande glaciärer. Programledare: Reyhaneh Rouhani.Mer om programmet

Klipp

Gustaf bakar kungskaka

Publicerades: Fre 14 jan 2022 11:36

Galette de Rois är ett frasigt smördegsbakverk med den gudomliga fyllningen frangipane . Denna kaka firar de tre vise männens besök av jesusbarnet och är en stapelvara i Frankrike (den ska traditionellt ätas mellan den 6–12 januari, Trettondagen). I kakan göms det en liten figur (fève). Den som hittar denna figur blir kung (eller drottning) för en dag och får bära kronan som kommer med bakverket. Hela receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Galette de Rois är ett frasigt smördegsbakverk med den gudomliga fyllningen frangipane . Denna kaka firar de tre vise männens besök av jesusbarnet och är en stapelvara i Frankrike (den ska traditionellt ätas mellan den 6–12 januari, Trettondagen). I kakan göms det en liten figur (fève). Den som hittar denna figur blir kung (eller drottning) för en dag och får bära kronan som kommer med bakverket. Hela receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Anders grytstekta björnytterlår

Publicerades: Fre 5 nov 2021 14:08

Ytterlåret tillagas med en klassisk bräsering i gryta med massa rött vin, mustig selleri och en liten rökt touch från enkvisten. Till detta serverar jag en enkel spetskålsrätt med skogens guld. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Ytterlåret tillagas med en klassisk bräsering i gryta med massa rött vin, mustig selleri och en liten rökt touch från enkvisten. Till detta serverar jag en enkel spetskålsrätt med skogens guld. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Dammsugare

Publicerades: Sön 9 maj 2021 15:24

Konditorn Gustaf Mabrouk visar tekniken bakom den klassiska konditoribiten dammsugare, även kallad punschrulle. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Konditorn Gustaf Mabrouk visar tekniken bakom den klassiska konditoribiten dammsugare, även kallad punschrulle. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Biskvi

Publicerades: Sön 9 maj 2021 15:26

Konditorn Gustaf Mabrouk visar hur du stryker upp en biskvi med smörkräm. Recepter hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Konditorn Gustaf Mabrouk visar hur du stryker upp en biskvi med smörkräm. Recepter hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Gazpachosallad

Publicerades: Mån 26 apr 2021 21:33

Somriga smaker som tillsammans bildar en riktigt drömmig sommarsallad. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Somriga smaker som tillsammans bildar en riktigt drömmig sommarsallad. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Zeinas smashed burgers

Publicerades: Tis 20 apr 2021 14:53

Maffiga och saftiga smashade dubbelburgare med hemmagjord hamburgardressing. Enkelt att göra och passar perfekt till helgens middag. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Maffiga och saftiga smashade dubbelburgare med hemmagjord hamburgardressing. Enkelt att göra och passar perfekt till helgens middag. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Krispiga sötpotatispommes

Publicerades: Tis 20 apr 2021 14:42

Krispiga sötpotatispommes är ett gott tillbehör vid maten. Det är en konst att få till riktigt frasiga sötpotatispommes. Lite pilligt men inte alls svårt. Servera gärna med tryffelmajonnäs. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Krispiga sötpotatispommes är ett gott tillbehör vid maten. Det är en konst att få till riktigt frasiga sötpotatispommes. Lite pilligt men inte alls svårt. Servera gärna med tryffelmajonnäs. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Pizza Napoletana

Publicerades: Ons 7 apr 2021 10:57

Pizza Napoletana på Gustaf Mabrouks sätt. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Pizza Napoletana på Gustaf Mabrouks sätt. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Stora chokladmuffins

Publicerades: Tor 18 mar 2021 09:55

Stora, saftiga och oemotståndligt goda amerikanska chokladmuffins med chokladbitar. Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Stora, saftiga och oemotståndligt goda amerikanska chokladmuffins med chokladbitar. Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Wienerpekan

Publicerades: Tor 18 mar 2021 10:45

Frasiga och kladdiga wienerpekan med pekannötter och lönnsirap. Lätta att baka och en riktig höjdare till fikat. Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Frasiga och kladdiga wienerpekan med pekannötter och lönnsirap. Lätta att baka och en riktig höjdare till fikat. Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Basbousa – mannagrynskaka

Publicerades: Tor 18 mar 2021 10:44

Basbousa, namoura eller revani (kärt barn har många namn) är en mannagrynskaka som är populär i hela Mellanöstern och Balkan. Kakan sötas med sirap och blir extra god när den får stå och gotta sig några timmar. Perfekt att baka dagen innan fikat. Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Basbousa, namoura eller revani (kärt barn har många namn) är en mannagrynskaka som är populär i hela Mellanöstern och Balkan. Kakan sötas med sirap och blir extra god när den får stå och gotta sig några timmar. Perfekt att baka dagen innan fikat. Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Enkla färspiroger

Publicerades: Tor 4 mar 2021 14:17

Fyll smördegsark med köttfärs och knyt ihop. Lätt att ta med på vinterutflykten! Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Fyll smördegsark med köttfärs och knyt ihop. Lätt att ta med på vinterutflykten! Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Saffranscheesecake

Publicerades: Tor 3 dec 2020 13:22

Nästan som en cheesecake med knaprigt smul på toppen. Om du serverar den som dessert är det gott med t ex hallon och en klick lättvispad grädde. Men kakan klarar sig bra på egen hand också utan tillbehör. Kakan går även bra att frysa. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Nästan som en cheesecake med knaprigt smul på toppen. Om du serverar den som dessert är det gott med t ex hallon och en klick lättvispad grädde. Men kakan klarar sig bra på egen hand också utan tillbehör. Kakan går även bra att frysa. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Sutarmurrar

Publicerades: Tor 3 dec 2020 13:21

En härligt mjukseg kaka som är mycket lättbakad, speciellt om du har matberedare. Kakan är helt gluten- och mjölkfri. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

En härligt mjukseg kaka som är mycket lättbakad, speciellt om du har matberedare. Kakan är helt gluten- och mjölkfri. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Detta är minoritetsstress – och så påverkar den oss

Publicerades: Tor 26 nov 2020 11:28

Vad är minoritetsstress? Vilka drabbas och vad får det för konsekvenser i samhället? Psykologen Hanna Wallensteen är en av få specialister på minoritetstress och hur den påverkar människors liv och hälsa.Mer om programmet

Vad är minoritetsstress? Vilka drabbas och vad får det för konsekvenser i samhället? Psykologen Hanna Wallensteen är en av få specialister på minoritetstress och hur den påverkar människors liv och hälsa.Mer om programmet

Grekisk citronkyckling allt-i-ett

Publicerades: Tor 29 okt 2020 13:53

Minimal arbetsinsats och maximal smak. Här får ugnen göra jobbet medan du dukar och njuter av doften! Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Minimal arbetsinsats och maximal smak. Här får ugnen göra jobbet medan du dukar och njuter av doften! Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Korvgryta allt-i-ett

Publicerades: Tor 29 okt 2020 13:52

Det enkla kan verkligen vara det bästa ibland. Testa denna värmande korvgryta allt i ett, välj den korv du föredrar och spara på disken! Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Det enkla kan verkligen vara det bästa ibland. Testa denna värmande korvgryta allt i ett, välj den korv du föredrar och spara på disken! Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Krämig citronpasta med skogssvamp och rostade hasselnötter

Publicerades: Tor 29 okt 2020 16:31

Dofterna av vitlök och svamp fyller köket med känslan av hemlagad mat från grunden. Vilket det är. Allt i en gryta, koka 10 minuter, klart! Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Dofterna av vitlök och svamp fyller köket med känslan av hemlagad mat från grunden. Vilket det är. Allt i en gryta, koka 10 minuter, klart! Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Pannkaksrulle med svamp

Publicerades: Ons 21 okt 2020 21:13

Som en rulltårta, fast till lunch! Här kan du variera vilken svamp du använder, vild eller odlad. Rullen ska serveras varm. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Som en rulltårta, fast till lunch! Här kan du variera vilken svamp du använder, vild eller odlad. Rullen ska serveras varm. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Pannkaksrulle med räk- och laxröra

Publicerades: Ons 21 okt 2020 21:12

Mauds läckra pannkaksrulle är perfekt som förrätt eller som lunch- eller bufférätt tillsammans med sallad. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Mauds läckra pannkaksrulle är perfekt som förrätt eller som lunch- eller bufférätt tillsammans med sallad. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Pot de crème

Publicerades: Mån 12 okt 2020 09:57

Pot de créme på mörk choklad är en ljuvlig, fransk dessert! Plockar fram de små chokladkopparna efter middagen, när sötsuget slår till och det finns lite plats kvar i magen.Mer om programmet

Pot de créme på mörk choklad är en ljuvlig, fransk dessert! Plockar fram de små chokladkopparna efter middagen, när sötsuget slår till och det finns lite plats kvar i magen.Mer om programmet

Bärvinäger

Publicerades: Tor 15 okt 2020 15:54

Smaksatt vinäger är en enorm smakhöjare. Detta är en grund som funkar till nästan alla typer av bär eller frukter. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Smaksatt vinäger är en enorm smakhöjare. Detta är en grund som funkar till nästan alla typer av bär eller frukter. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Shrimp roll på brioche

Publicerades: Tor 15 okt 2020 16:00

Klassisk street food som det finns oändligt många varianter på. Har du inte räkor så går det lika bra med krabbkött, hummer eller pilgrimsmusslor. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Klassisk street food som det finns oändligt många varianter på. Har du inte räkor så går det lika bra med krabbkött, hummer eller pilgrimsmusslor. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Flytande räkmacka med confiterad äggula i het räksoppa

Publicerades: Tor 15 okt 2020 15:56

Het räksoppa serverad med en frasig och krämig räkmacka med confiterad äggula på toppen! För mig är detta som att servera semla i hetvägg. Lyxigt och otroligt gott!Mer om programmet

Het räksoppa serverad med en frasig och krämig räkmacka med confiterad äggula på toppen! För mig är detta som att servera semla i hetvägg. Lyxigt och otroligt gott!Mer om programmet

Japansk pudding

Publicerades: Mån 12 okt 2020 09:57

Purin, den japanska motsvarigheten till créme caramel, är en härlig, silkeslen pudding som bara smälter i munnen. Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Purin, den japanska motsvarigheten till créme caramel, är en härlig, silkeslen pudding som bara smälter i munnen. Recept på svt.se/recept.Mer om programmet

Lingonrutor med kaneltopping

Publicerades: Tor 1 okt 2020 09:49

Ljuvliga lingonrutor där lingonens syra möter kola och kanel med en krispig havretopp. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Ljuvliga lingonrutor där lingonens syra möter kola och kanel med en krispig havretopp. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Krämig svampgryta

Publicerades: Tor 1 okt 2020 09:50

Underbart smakrik höstgryta! Här har Susanne använt vegetariska grytbitar som protein, men du kan välja att använda kokta bönor eller linser istället. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Underbart smakrik höstgryta! Här har Susanne använt vegetariska grytbitar som protein, men du kan välja att använda kokta bönor eller linser istället. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Äppelkaka med valnötter

Publicerades: Tor 24 sep 2020 12:35

Maud Onnermarks kaneldoftande äppelkaka med valnötter är snabb och enkel att baka och ger ett fantastiskt resultat. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Maud Onnermarks kaneldoftande äppelkaka med valnötter är snabb och enkel att baka och ger ett fantastiskt resultat. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Gryta med lövbiff och kål- och äppelfräs

Publicerades: Tor 24 sep 2020 12:37

Snabb och lättlagad gryta med lövbiff, om du har tillgång till viltkött så passar det också jättebra. Om du använder kött som inte är så mört kan du låta grytan koka ca 35 minuter. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Snabb och lättlagad gryta med lövbiff, om du har tillgång till viltkött så passar det också jättebra. Om du använder kött som inte är så mört kan du låta grytan koka ca 35 minuter. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet

Japansk cheesecake

Publicerades: Mån 21 sep 2020 10:44

Alla som älskar lätta desserter och kakor kommer att älska detta recept. En japansk cheesecake är en superfluffig kaka som fullkomligt smälter i munnen. Servera den gärna med rårörda eller färska bär. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Alla som älskar lätta desserter och kakor kommer att älska detta recept. En japansk cheesecake är en superfluffig kaka som fullkomligt smälter i munnen. Servera den gärna med rårörda eller färska bär. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet

Eriks ultimata älggryta

Publicerades: Tor 17 sep 2020 14:05

En riktig slowfood-rätt, men den är värd all tid! Jag har tidigare tjatat om att man ska lägga viltkött, och speciellt älg, i fil, yoghurt eller mjölk – och det fortsätter vi med. Jag brukar köra en hel stek som grund, sedan tar jag bort det jag behöver till grytan och tärnar det. Den bit som blir över kan man sedan skiva och använda som stek. Receptet hittar du på SVT Recept.Mer om programmet

En riktig slowfood-rätt, men den är värd all tid! Jag har tidigare tjatat om att man ska lägga viltkött, och speciellt älg, i fil, yoghurt eller mjölk – och det fortsätter vi med. Jag brukar köra en hel stek som grund, sedan tar jag bort det jag behöver till grytan och tärnar det. Den bit som blir över kan man sedan skiva och använda som stek. Receptet hittar du på SVT Recept.Mer om programmet

Lingonrulltårta

Publicerades: Lör 12 sep 2020 19:54

Imponera med denna poppiga rulltårta fylld med härligt fluffig lingonmousse i mjuk och luftig vaniljkaka! Perfekt fika för utflykten.Mer om programmet

Imponera med denna poppiga rulltårta fylld med härligt fluffig lingonmousse i mjuk och luftig vaniljkaka! Perfekt fika för utflykten.Mer om programmet

Skivstång för nybörjare

Publicerades: Tis 3 mar 2020 14:06

Lär dig grunderna i skivstångsträning med Go'kvälls träningsexpert Sofia Åhman. Här visar hon tekniken för de fyra grundövningarna knäböj, marklyft, bänkpress och skivstångsrodd och vad du ska tänka på för att inte skada dig.Mer om programmet

Lär dig grunderna i skivstångsträning med Go'kvälls träningsexpert Sofia Åhman. Här visar hon tekniken för de fyra grundövningarna knäböj, marklyft, bänkpress och skivstångsrodd och vad du ska tänka på för att inte skada dig.Mer om programmet

Upptäck mer