På SVT just nu

 • 21:45
  Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse i Utrikesbyrån.
  Utrikesbyrån

  Ett historiskt avtal mellan muslimska arabländer och det judiska Israel har ingåtts. Detta helt vid sidan av FN och Europas samlade diplomatkår. Istället står Donald Trumps svärson Jared Kushner i centrum. Men varför är Israel plötsligt så populärt hos arabledare? Utrikesbyrån berättar den osannolika historien om det första mellanösternavtalet på 26 år. Medverkar gör israeliska fd underrättelseofficeren och politikern Einat Wilf och supermedlaren norske Jan Egeland. I studion Anneli Rådestad, ansvarig utgivare av Judisk krönika, Bitte Hammargren, expert på Gulfen, och utrikesreporter Samir Abu Eid. Programledare: Johan Ripås.

  Även i SVT2 3/10

 • 22:15
  Sanningen om skönhetsingreppen
  Sanningen om skönhetsingreppen

  Michael Mosley undersöker hur man skapar en "Love Island-rumpa" och får bekanta sig med en metod som tar bort celluliter för gott - om du kan hantera den höga prislappen. Och tar en titt på fettfrysning såväl som att med hjälp av värme få bort fett i kroppen - hur fungerar det egentligen? Mosley jämför också den senaste viktminskningsmetoden infrarött ljus med vanlig träning - med förvånande resultat. Del 2 av 2.

  Även i SVT2 2/10 och SVT24 3/10

 • 23:05
  Laura och Ida spelar tv- och datorspel.
  Good gaming

  Laura och Ida spelar och testar olika tv- och datorspel samt tävlar och betygssätter dagens spel i varje program. Dagens spel denna gång är Minecraft Dungeons.

  Även i SVT2 2/10

 • 23:20
  Kulturveckan

  Vad säger Svenska Akademien om att svenska barn är de som läser minst i Norden? Lena Andersson pratar om sin nya bok och om att möta sina häcklare. Och hur styr superkändisar idag berättelsen om sig själva?

  Från 24/9 i SVT2

 • 23:50
  Programledare Victoria Dyring.
  Vetenskapens värld

  Del 7 av 18: Pompejis hemligheter: Livet före katastrofen. För nästan 2000 år sedan begravdes den romerska hamnstaden Pompeji av vulkanaska. Vi får följa arkeologer som nu gräver ut hittills outforskade delar av den begravda staden - och hittar allt från dåtida vardagsliv till politiskt klotter och gudabilder. Programledare: Victoria Dyring.

  Från 28/9 i SVT2. Även i SVT2 3/10

 • 21:30
  Rickard Thunér och byggnadsantikvarie Erika Åberg i Det sitter i väggarna.
  Det sitter i väggarna - teckenspråkstolkat

  I det gamla 1700-talshuset på Gotland bor Anette och hennes tre barn. När de flyttade in hade huset varit obebott under många år så det var mycket som behövde åtgärdas. Vid renoveringen hittade Anette en bunt med brev under golvplankorna. Det är känslosamma brev från en man som rest till Amerika. Hemma väntar hans kära och en dotter. Anette vill veta vilka de var, och hur det gick. Fick de varandra? I sökandet hittar antikexperten Rickard Thunér både överraskningar och vändningar. Tillsammans med byggnadsantikvarie Erika Åberg renoverar familjen husets fasad med traditionell Gotlandskalk. Del 5 av 8.

 • 22:30
  Lex Lapidus - teckenspråkstolkat
  Dölj information om Lex Lapidus - teckenspråkstolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Avtalsrätt och fotboll. Fotboll handlar om stora drömmar, stora stjärnor och stora pengar - men även om avtalsrätt. Programledaren Jens Lapidus följer en rättegång om avtal på Mallorca mellan två fotbollsagenter. Han tar även ett grepp om avtalsrätt och fotboll i Sverige. Vad är ett avtal egentligen och vad är det speciella för svensk avtalsrätt? Del 5 av 6. UR.

 • 23:00
  Tess McLeod (Bridie Carter) och Stevie Hall (Simmone Mackinnon).
  McLeods döttrar

  Nick tycker att brodern Kane missköter driften av Wilgul och han kommer i gräl med Alex, som kommit allt närmare den karismatiske Kane. Kate plågas fortfarande av händelserna med Paul och Dave försöker hjälpa henne. I rollerna: Bridie Carter, Simmone Jade Mackinnon, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, Myles Pollard, m.fl. Del 18 av 26.

  Från SVT1 tidigare idag

 • 23:45
  Ardalan Esmaili, Aksel Hennie, Vera Vitali och Mattias Nordkvist i serien White wall.
  White wall - syntolkat

  En oförklarlig vit yta har blottats vid den mystiska explosionen i gruvan som förbereds för slutförvar av kärnavfall. Anläggningens chef Lars Ruud döljer upptäckten för företagets ledning. Magnus, som arbetat i dygn med att blottlägga den vita ytan, får ett sammanbrott när han kommer upp ur gruvan. Lars övertalar sin kollega Helen att gå ner i gruvan igen för att undersöka fyndet. Miljöaktivisten Astrid som vådasköts, rymmer från sjukhuset. Vem övertalade henne att flyga in över anläggningen med en drönare? I rollerna: Aksel Hennie, Vera Vitali, Eero Milonoff, Mattias Nordkvist, Ardalan Esmaili m.fl. Regi: Aleksi Salmenperä. Manus: Laura Suhonen. Del 2 av 8: De utvalda.

 • 00:30
  Sommaren -85
  Sommaren 85 - syntolkat

  Pengarna för Lenas språkresa måste snart vara inne och i desperation bestämmer sig Lena för att ta kontakt med sin pappa för att få hjälp av honom. Janne drar igång en skönhetstävling och Barbro känner hur korvfesten och hela livet glider henne ur händerna. Örjans hemlighet har spritt sig i hela Braxinge och Åsa känner sig extremt skyldig. I rollerna: Lotta Tejle, Emma Broomé, Elina Sätterman, m.fl. Del 3 av 6.