På jakt efter den nya maten från naturens eget skafferi
Kan bara ses i Sverige
Anne Lundberg och Paul Svensson utmanar några av våra mest folkkära maträtter med nya råvaror som du inte visste man kunde äta. Bara tio procent av växtriket är utforskat som föda – kan det i de okända 90 procenten finnas fantastiska matupplevelser vi hittills gått miste om?
Man behöver absolut inte ha kött i en kebab, och den här svampkebaben bevisar det med sin mustighet och underbara grillade smak. Svampkluster kan bli svårt att få tag i men det här receptet funkar precis lika bra med portabello. Resultatet kommer att bli en resa till andra sidan jordklotet för huvudet, medan gommen får sitt lystmäte av den skånska myllan./Paul Svensson. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet
Man behöver absolut inte ha kött i en kebab, och den här svampkebaben bevisar det med sin mustighet och underbara grillade smak. Svampkluster kan bli svårt att få tag i men det här receptet funkar precis lika bra med portabello. Resultatet kommer att bli en resa till andra sidan jordklotet för huvudet, medan gommen får sitt lystmäte av den skånska myllan./Paul Svensson. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet
Denna rätt bygger på en fantastisk ärta som heter retrija. Alla kan inte få tag i denna och det går att lyckas lika bra med en gråärta för mixen är extraordinär. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet
Denna rätt bygger på en fantastisk ärta som heter retrija. Alla kan inte få tag i denna och det går att lyckas lika bra med en gråärta för mixen är extraordinär. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet
Denna rätt bygger på en fantastisk ärta som heter retrija. Alla kan inte få tag i denna och det går att lyckas lika bra med en gråärta för mixen är extraordinär. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet
Denna rätt bygger på en fantastisk ärta som heter retrija. Alla kan inte få tag i denna och det går att lyckas lika bra med en gråärta för mixen är extraordinär. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet
"Carnitas" betyder litet kött på spanska, men här hänvisar det till långkokt fläsk som är en taco-favorit i både Mexico och Kalifornien. Nyckelorden är låg temperatur och länge. Använd en slow-cooker eller baka köttet i ugn över natten. Vilken metod du än använder kommer du att få ett fantastiskt mört och smakrikt kött. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet
"Carnitas" betyder litet kött på spanska, men här hänvisar det till långkokt fläsk som är en taco-favorit i både Mexico och Kalifornien. Nyckelorden är låg temperatur och länge. Använd en slow-cooker eller baka köttet i ugn över natten. Vilken metod du än använder kommer du att få ett fantastiskt mört och smakrikt kött. Receptet hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet
Detta är pizzan som hyllar våren med sina eleganta smaker. Att göra napolitansk pizza är ett hantverk som kräver övning. Här har ni ett grundrecept som går att laborera med i takt med att man blir bättre och bättre pizzabagare. Glöm inte bort all gratis smak som finns där ute i skogsbryn och parker. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet
Detta är pizzan som hyllar våren med sina eleganta smaker. Att göra napolitansk pizza är ett hantverk som kräver övning. Här har ni ett grundrecept som går att laborera med i takt med att man blir bättre och bättre pizzabagare. Glöm inte bort all gratis smak som finns där ute i skogsbryn och parker. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet
Paul Svenssons variant på den italienska pasta carbonara innehåller svenska råvaror och vildplockade örter. Mjölkörten påminner om sparris. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet
Paul Svenssons variant på den italienska pasta carbonara innehåller svenska råvaror och vildplockade örter. Mjölkörten påminner om sparris. Receptet finns på svt.se/recept.Mer om programmet
Kött är kött och grönsaker är grönsaker, men för mig är burgare bara riktigt god mat mellan två skivor riktigt gott bröd. Min uppdatering av vår kära hamburgare påminner om originalet men har också en helt ny dimension av textur och kontrast. Hoppas ni kommer att gilla den!/Paul Svensson, Den gröne slaktaren. Receptet hittar du på svt.se/receptMer om programmet
Kött är kött och grönsaker är grönsaker, men för mig är burgare bara riktigt god mat mellan två skivor riktigt gott bröd. Min uppdatering av vår kära hamburgare påminner om originalet men har också en helt ny dimension av textur och kontrast. Hoppas ni kommer att gilla den!/Paul Svensson, Den gröne slaktaren. Receptet hittar du på svt.se/receptMer om programmet
När rödbetan tillagas med samma omsorg som kött kan man uppnå fantastisk smak och textur. Paul Svenssons bearnaisesås lagas med majs, så den får en söt ton. Receptet från Den gröne slaktaren hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet
När rödbetan tillagas med samma omsorg som kött kan man uppnå fantastisk smak och textur. Paul Svenssons bearnaisesås lagas med majs, så den får en söt ton. Receptet från Den gröne slaktaren hittar du på svt.se/recept.Mer om programmet