På SVT just nu

 • 19:30
  Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
  Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
   Rauer, Beppe Starbrink, Pia Herrara och Fredrik Önneval.
  Sommaröppet

  Direktsänt magasin från älven i Umeå och Beijers park i Malmö som speglar Sommarsverige 2020. Vi möter Elisabeth Åsbrink och Siw Carlsson, och tittarna är med och skickar hälsningar till vänner och familj. Vi pratar med doktor Karin Granberg om att fler dricker mer alkohol på sommaren - hur vet jag att jag är i riskzonen? Olof Wretling guidar oss i berättelsen om Värmlänningarna och Sofia Åhman ger träningstips. Programledare Pia Herrera och Fredrik Önnevall. Del 3 av 10.

  Även i SVT1 30/6, SVT24 1/7 och SVT1 4/7

 • 21:00
  22 juli - Dramaserie om några av de människor som genom sitt arbete kom i kontakt av Utöya-attentatet, som hjälpte de skadade, tröstade de efterlevande och försökte förstå.
  22 juli

  Journalisterna Anine och Harald börjar ana omfattningen av händelserna och polismannen Eivind får ett smärtsamt uppdrag. Dramaserie om några av de människor som genom sitt arbete kom i kontakt med Utöya-attentatet, som hjälpte de skadade, tröstade de efterlevande och försökte förstå. I rollerna: Alexandra Gjerpen, Øyvind Brandtzæg, Helga Guren, Marius Lien, Ane Skumsvoll m.fl. Del 3 av 6. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT24 30/6 och SVT1 3/7

 • 21:55
  Selma, Klara och Ingmar Hammarström
  Familjen Hammarström

  Selmas och Ingemars hårda arbete med ridsporten ger resultat i Grand Prix tävlingar utomlands. Klara spelar in sin första musikvideo och karriären som artist går i rekordfart. Ingenting är omöjligt i familjen Hammarström som fortsätter att växa! Del 6 av 6.

  Även i SVT1 senare i natt, SVT24 30/6, SVT24 3/7 och SVT24 4/7

 • 22:25
  Clara Henry.
  Sjukt oklar

  Moa verkar få se alla sina drömmar gå i uppfyllelse: hon har både kille och är framröstad till årets Lucia. Men för Ellen är livet skit! Men innan Ellen lägger sig ner och dör måste hon ge sin och Veras kärlek en sista desperat chans. Del 8 av 8.

  Även i SVT1 1/7

 • 22:40
  Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
  Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:45
  Jacob (Philip Zandén).
  Skyddsängeln

  Ett drama som utspelar sig i ett obestämt land vid 1900-talets början, och som handlar om familjen Birkman. Fadern, den hatade och mordhotade inrikesministern, har låtit slå ner en studentrevolt och efter det anställer han en livvakt åt sig och sin familj. Det visar sig att livvakten har i uppdrag att döda ministern, men han har inte räknat med kärleken. Filmen bygger på en roman av Ricarda Huch. Regi: Suzanne Osten. I rollerna: Philip Zandén, Etienne Glaser, Malin Ek, Björn Kjellman, Gunilla Röör, Lena Nylén m.fl.

 • 00:30
  Countrymusikens historia
  Countrymusikens historia

  Depressionen och andra världskriget slår hårt mot vanligt folk, men countrymusiken blomstrar och når en allt större publik. Influenser från jazzen skapar Texas Swing-soundet och nya stjärnor. Nashville blir alltmer känt som en musikstad och framförallt som navet för countryn. En skilsmässa drabbar familjen Carter men den påverkar inte deras omåttliga popularitet. Del 2 av 9: Hårda tider (1933-1945).

  Från 27/6 i SVT1. Även i SVT1 1/7

 • 01:25
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Tess oroar sig för sin kommande operation och hon börjar skriva ett brev till Charlotte om det värsta skulle inträffa. Och Claire får ett oväntat besök. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 27 av 30.

  Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 5/7

 • 19:30
  Matmagasinet
  Matmagasinet

  Fakta och tips om råvaror, matlagning och hälsa med programledaren Mette Frisk och kocken Adam Aamann. Del 3 av 10. Veckans avsnitt handlar om chili.

  Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 4/7 och SVT2 5/7

 • 20:00
  Programledare Victoria Dyring.
  Vetenskapens värld sommar

  Del 2 av 6: Frisk av naturen. Det händer saker i vår kropp när vi är i skogen och naturen. Det visar forskning från Sverige och flera andra länder. Att vistas i skog och mark kan ha större påverkan på oss än vi trott. Hjärnan arbetar på ett annat sätt och skogen är också stresshormonernas värsta fiende. Programledare: Victoria Dyring.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 30/6 och SVT2 4/7

 • 21:00
  Aktuellts programledare.
  Aktuellt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:30
 • 21:34
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:45
  André Pops, Therese Strömberg och Daniel Nannskog.
  Fotbollsstudion

  Magasinsprogram om Allsvenskan i fotboll, med det bästa från veckans omgång. I studion: André Pops, Daniel Nannskog och Therese Strömberg.

  Även i SVT2 30/6

 • 22:15
  Nya norska dramaserien Exit.
  Exit

  Killarna besöker William på sjukhuset och han har ett stort bandage om huvudet. Adam tycker att Hermine tjatar för mycket om den uteblivna graviditeten och ber Henrik om en ovanlig tjänst. I rollerna: Pål Sverre Hagen, Agnes Kittelsen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon J. Berger, Ine Marie Wilmann m.fl. Del 3 av 8. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT24 30/6 och SVT2 4/7

 • 22:50
  Neea Autio, Matleena Pulkkinen, Jane Hölsö och Joona Koivisto.
  Au pair i Miami

  Neea fattar ett svårt beslut och Matleena som har fått sparken, flyttar in hos Jane. För Joona går arbetet i familjen bra, även om han tycker att sonen Lucas är i vildaste laget. De fyra au pairerna träffas för första gången för en kväll på stan. Tre tjejer och en kille har åkt till Miami för att jobba som au pair. Del 3 av 9. (Finland, 2018)

  Även i SVT24 1/7, SVT2 3/7 och SVT2 4/7

 • 23:20
  Ett akademiskt krig
  Ett akademiskt krig

  Relationen mellan föreläsare och student hamnar i fokus när en konflikt blossar upp i samband med en uppgift på Stockholms konstnärliga högskola. I rollerna: Karin Franz Körlof, Louise Peterhoff, Anna Granath och Ludde Hagberg. Manus och regi av Lisa Östberg. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT2 30/6

 • 23:50
  Skådespelaren Alina Tomnikov är uppvuxen i Finland, men har ryskt påbrå. För att bli bättre bekant med sin slaviska bakgrund ger hon sig ut på resa i Östeuropa.
  Alina reser österut

  Alina är skakad efter besöket i Tjernobyl, när hon fortsätter till den gamla kulturstaden Lviv. Mötet med en krigsveteran som bara är 20 år gammal väcker många tankar. Den finsk-ryska skådespelaren Alina Tomnikov gör en resa i Östeuropa för att bli bättre bekant med sin slaviska bakgrund. Del 5 av 8.

  Från 23/6 i SVT2

 • 19:30
  Elefantprinsessan
  Elefantprinsessan

  Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne? Svenska röster: Josephine Bornebusch, Gabriel Odenhammar, Anna Sahlin, Julia Dufvenius m.fl.

 • 19:55
  Larva
  Larva

  Animerad serie om två maskar.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Tess oroar sig för sin kommande operation och hon börjar skriva ett brev till Charlotte om det värsta skulle inträffa. Och Claire får ett oväntat besök. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 27 av 30.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 5/7

 • 20:45
  Australien runt med Julia Bradbury.
  Australien runt med Julia Bradbury

  Resan fortsätter norrut och bjuder på en krokodilsafari innan Julia beger sig till staden Darwin. Hon slår sedan följe med en man som valt ett allt annat än konventionellt liv som pensionär. Del 5 av 8.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 senare i natt

 • 21:10
  Mats Nyström
  Sportspegeln - teckenspråkstolkat

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:40
  Mette kastar upp jordjubbar i luften och ler.
  Det söta livet - sommar

  Söta och somriga desserter, kakor och andra läckerheter med konditorn Mette Blomsterberg. Denna gång: "saftkräm surprise".

 • 21:55
  Selma, Klara och Ingmar Hammarström
  Familjen Hammarström - teckenspråkstolkat

  Selmas och Ingemars hårda arbete med ridsporten ger resultat i Grand Prix tävlingar utomlands. Klara spelar in sin första musikvideo och karriären som artist går i rekordfart. Ingenting är omöjligt i familjen Hammarström som fortsätter att växa! Del 6 av 6.

 • 22:25
  Bombay beach är ett av Kaliforniens fattigaste områden. Här lever udda existenser som Benny, CeeJay och Red tätt ihop vid en konstgjord strand mitt i öknen.
  Dox 10 år: Bombay Beach

  Bombay Beach är ett av Kaliforniens fattigaste områden. Här lever udda existenser som Benny, CeeJay och Red tätt ihop vid en konstgjord strand mitt i öknen. I skuggan av den amerikanska drömmen har filmaren Alma Har'el skapat en dokumentärupplevelse utöver det vanliga. Programmet sänds i 5.1

  Från 28/6 i SVT2

 • 23:45
  Trebarnspappan Bjørn Jacobsen har vid 49 års ålder fått diagnosen Alzheimers sjukdom. Sjukdomen drabbar också hustrun Julie och parets tre söner, om än på ett annat sätt.
  Att långsamt försvinna

  Vid 49 års ålder börjar trebarnspappan Bjørn Jacobsen få talsvårigheter och besvär med minnet. Diagnosen kommer som en chock för honom och familjen; han lider av Alzheimers sjukdom. Sjukdomen som främst drabbar äldre är obotlig och kommer att ställa Bjørn och hans familj inför en lång rad svåra utmaningar och beslut. En film av Per Wennick. Del 1 av 2. En kompletterande tredje del av dokumentären sänds i SVT2 den 19 juli.

  Från 28/6 i SVT2. Även i SVT2 1/7, SVT2 3/7 och SVT2 4/7

 • 00:45
  En serie om andra och tredje generationens sverigefinska kulturkreatörer. Musiker, författare, grafiker, skådespelare, konstnär: varför finns det så många med finskt ursprung som hamnat i kreativa yrken. Är det sverigefinskhet som är deras drivkraft?
  Den kreativa generationen

  Jonas Karén och Seluah Alsaati har båda vuxit upp kring Järvafältet i förorter som Akalla, Husby, Kista och Rinkeby. De är båda övertygade om att sverigefinskhet uppstod i Stockholms norra förorter på 1970- och -80-talen. Nu är sverigefinskheten delvis en utdöende kultur som de försöker bevara. En serie om andra och tredje generationens sverigefinska kulturkreatörer. Del 1 av 3.

  Från 26/6 i SVT2

 • 01:15
  Kroppsgranskarna - syntolkat
  Dölj information om Kroppsgranskarna - syntolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  När hormonerna tar över. Vad händer i våra kroppar när vi blir rädda, nervösa eller stressade? Linda utsätts för något hon är rädd för, fritt fall, samtidigt som hennes nivåer av stresshormonet mäts. Även om hur man ska förhålla sig, när kortisolet tar över mot ens vilja. Del 2 av 5. UR.

 • 01:45

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.