På SVT just nu

Tv-tablå

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Fiona Bruce i Engelska Antikrundan.
  Engelska Antikrundan

  Välkomna till världens första industrilandskap, West Midlands Black Country museum! Här samlades ett tag all kol- och järnproduktion i Storbritannien. Friluftsmuseet är fortfarande ett levande monument över hur den industriella eran formade landet och dess invånare. Här väckte de kvinnliga smederna, även kallade "de vita slavarna", omvärldens uppmärksamhet när de gick ut i strejk - för rättvis lön. Del 11 av 26.

  Även i SVT24 17/6 och SVT1 18/6

 • 20:55
  Termosar i K-märkt form.
  K-märkt form

  K-spanarna Staffan Bengtsson och Göran Willis kåserar kring en företeelse i den svenska formhistorien. Denna gång: Stig Lindberg.

 • 21:00
  Vera Stanhope (Brenda Blethyn).
  Ett fall för Vera

  Vera kallas till platsen för en våldsam bilkrasch, och inser snabbt att det hela inte handlar om en olycka. I rollerna: Brenda Blethyn, Kenny Doughty, Jon Morrison, Kingsley Ben-Adir, Ibinabo Jack m.fl. Del 2 av 4: Black Ice.

  Även i SVT1 18/6

 • 22:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:35
  Mordutredningen
  Mordutredningen

  Under ett år får vi följa mordutredare i Manchester i deras försök att lösa komplexa fall. En bränd kropp hittas under en järnvägsbro i Manchester - en plats som visar sig vara ett tillhåll för stadens hemlösa. Kriminalkommissarie Jon Chadwick och hans team vid mordroteln kallas till platsen, men utan vittnen och övervakningskameror finns det inte mycket att gå på. Del 1 av 4.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT1 16/6

 • 23:35
  Efterlysta för mord
  Efterlysta för mord

  Chelsea och Lola passerar Queensland då de bestämmer sig för att utarbeta en plan, men det dröjer inte länge innan deras förföljare hinner ikapp dem. I rollerna: Rebecca Gibney, Geraldine Hakewill, Anthony Phelan, Nicholas Bell, Stephen Peacocke m.fl. Del 2 av 6.

  Från 11/6 i SVT1

 • 00:20
  Rob Reilly (Killian Scott) och Cassie Maddox (Sarah Greene).
  Dublin murders

  Kriminaldrama för BBC efter böcker av Tana French. Sommaren 2006 utreder poliserna Rob Reilly och Cassie Maddox ett barnamord i den lilla orten Knocknaree, ett samhälle på gränsen mellan det gamla Irland och det nya. Det visar sig att det inte är första gången som barn försvunnit spårlöst i Knocknaree. 21 år tidigare, i en väldigt annorlunda tid, försvann tre barn och endast ett kom tillbaka vid liv. I rollerna: Killian Scott, Sarah Greene, Michael D'Arcy, Eugene O'Hare m.fl. Del 1 av 8.

  Från 13/6 i SVT1

 • 01:20
  En brud och en brudgum i Kärlek och fördom.
  Kärlek och fördom

  Samtliga par har nu berättat för sina nära och kära att de ska gifta sig. Nu inleds nästa fas med att paren får träffa varandra och dela med sig av sina problem. De får också träffa den relationsexpert som ska hjälpa dem under de kommande veckorna, och parens första läxa blir att titta på video från när de berättade om bröllopet för sina förädrar. Och bara det blir en ögonöppnare för några av deltagarna. Del 3 av 12.

  Från 10/6 i SVT1

 • 19:50
  Melker Becker, programledare för Svenska hemligheter: Fängelset.
  Svenska hemligheter: Fängelset

  Det handlar om hur man smugglar in och ut saker på fängelset i Norrköping. Tidigt 1980-tal läcker intern information till personalen. Det ska finnas dynamit gömt någonstans i byggnaden. Nu börjar en kamp mot klockan. Kommer personalen att hitta sprängmedlet i tid och hur i hela fridens namn kom dynamiten in i fängelset? Programledare: Melker Becker. Del 4 av 10: Att spränga sig ut.

  Tidigare sänt 2019

 • 20:00
  Kjell Westö debuterade som poet, men det stora genombrottet kom när han började skriva episka romaner om hemstaden Helsingfors.
  Yrke författare: Kjell Westö

  Kjell Westö debuterade som poet, men det stora genombrottet kom när han började skriva episka romaner om hemstaden Helsingfors. Ett porträtt av en författare, som trots att han framför allt gjort sig känd för sina skildringar av städer och urban vardag, mer och mer börjar betrakta sig själv som en naturmänniska. Det viktigaste i Westös liv är litteratur, fotboll och musik - om än inte nödvändigtvis i den ordningen.

  Även i SVT2 17/6 och SVT2 20/6

 • 20:55
  K-märkta ord.
  K-märkta ord

  Göran Willis och Staffan Bengtsson presenterar ord som var extra gångbara på 50- och 60-talet.

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:15
  Agenda
  Agenda

  Hur har den svenska strategin mot coronapandemin fungerat? Direktsänd studiointervju med statsminister Stefan Löfven (S) i Agendas säsongsavslutning. Tillgången till narkotika ökar och narkotika finns att köpa i nästan hela landet. Möt unga i Ronneby som tar droger när det är fest. I studion: Lennart Karlsson, ordförande i Svenska Narkotikpolisföreningen, och Jenny Andersson, folkhälsosamordnare i Karlshamn. Programledare: Nike Nylander.

  Även i SVT24 15/6, SVT2 15/6, SVT2 16/6 och SVT24 16/6

 • 22:00
  Timothy Treadwell ville bli björnarnas bästa vän och beskyddare. Det slutade med att han blev deras mat.
  Dox 10 år: Grizzly man

  Timothy Treadwell ville bli björnarnas bästa vän och beskyddare. Det slutade med att han blev deras mat. Tyske regissören Werner Herzogs film bygger på de filmer Treadwell lämnade efter sig.

  Tidigare sänt 2010

 • 23:40
  Krucifix.
  Gudstjänst

  Sommarandakt från Äppeldalen. Sommartankar om att odla inre och yttre trädgårdar. Niklas Hallman och Maria Gustin Bergström möter Gabriella Mellergårdh i ett samtal om trädgården som vill motverka stress och inspirera till återhämtning.

  Från SVT2 tidigare idag. Även i SVT2 15/6

 • 00:10
  Ekdal och Ekdal
  Ekdal och Ekdal

  Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Vart är världen och Sverige på väg 2020? Ekdal och Ekdal sätter in problemen i globalt och historiskt sammanhang, vidöppet för perspektiv, kompromisslöst när det gäller fakta. Del 6 av 6.

  Från 9/6 i SVT2

 • 01:10
  Omöjlig kärlek i Indien
  Dölj information om Omöjlig kärlek i Indien

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  I Indien visar man inte kärlek offentligt eller talar om sex, och 90 procent av alla äktenskap är arrangerade. Träffa par som ska gifta sig och precis träffats, eller de som tvingas fly från sin familj på grund av förbjuden kärlek. Fransk dokumentär från 2018. UR.

  Från 8/6 i SVT2

 • 02:10

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:30
  Joy

  Del 8 av 8. Fylla år. Joy har en önskeburk som man kan prata med och lätta sitt hjärta för. Oftast leder det till att det man funderar på eller tycker är lite jobbigt löser sig. Medverkande: Aysha Camal Cerrato, Salif Diop, Hanna Alström, Anna Blomberg m.fl. Regi: Caroline Cowan. Programmet sänds i 5.1

 • 19:45
  Pelle Päras pruttiga värld
  Pelle Päras pruttiga värld

  Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå värre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte.

 • 19:55
  Larva
  Larva

  Animerad serie om två maskar.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Två personer står i en antikhandel. En av dem kollar på en vas genom förstoringsglas.
  Skattjägarna

  Ett guldmynt från dansk kolonialtid väcker Margits och Jespers intresse. Sørens mål för dagen är att få med sig minst 100 lampor hem till butiken, medan Mads och Jens är på loppmarknad och på jakt efter lite allt möjligt. Antik- och retrohandlare åker land och rike runt i jakten på gömda och glömda skatter. Del 5 av 10. (Danmark, 2018)

  Från 8/6 i SVT2

 • 20:30
  Sharon (Sharon Horgan) och Rob (Rob Delaney).
  Catastrophe

  Sharons cirklar rubbas av en märklig fuktfläck i skolan, medan Robs högsta chef besöker London och engagerar sig i Robs karriär på nära håll. Fran och Chris fattar ett avgörande beslut. I rollerna: Sharon Horgan, Rob Delaney, Ashley Jensen, Mark Bonnar m.fl. Del 5 av 6.

  Från 9/6 i SVT1

 • 20:55
  She's wild again tonight
  Dölj information om She's wild again tonight

  Skådespelaren Shima Niavarani och musikern Gustaf Norén möts i en ateljé i Brooklyn, dagen innan de ska spela in en radikalfeministisk tolkning av August Strindbergs drama Fröken Julie. När regissören inte dyker upp spenderar de natten tillsammans i ateljén. Det som börjar som ett professionellt möte mellan två politiskt medvetna unga artister utvecklas till ett maktspel där deras inre blottas. Har de kontroll över situationen eller faller de offer för Strindbergs förbannelse och kanske sin egen fåfänga? Regi: Fia-Stina Sandlund. I rollerna: Gustaf Norén, Shima Niavarani, Jon Coombs, Tomas Oscar Andrén, Katarina Matsson, Jakub Orzechowski Westholm m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 22:30
  John Marlott (Sean Bean)
  The Frankenstein chronicles

  London 1830. Staden skakas av mordet på en ärkediakon. John Marlott flyr från sjukhuset Bedlam och söker upp Lord Daniel Hervey för hämnd. I rollerna: Sean Bean, Ciaran Nolan, Frank McCusker Luke Griffin m.fl. Del 1 av 6. Programmet sänds i 5.1

  Från 9/6 i SVT2

 • 23:15
  Diane (Anne Dorval) och Steve (Antoine Olivier Pilon).
  Mommy

  Änkan Diane hämtar hem sin explosive tonårsson Steve, som lider av adhd och under en tid varit inhyst på ett ungdomshem. Steve har ett labilt humör som på ett ögonblick kan växla från kärleksfullhet till våldsamt raseri. När hans utbrott hotar att förgöra deras relation finner de båda stöd i den timida grannkvinnan Kyla. Regi: Xavier Dolan. I rollerna: Anne Dorval, Antoine Olivier Pilon, Suzanne Clément, Patrick Huard, Alexandre Goyette m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 01:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.