På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Bästa träningen.
  Bästa träningen

  Fyra otränade par tar sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Vardagen fylls av kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion och det är tuffare än de föreställt sig. Idrottsforskare följer parens hälsa och mäter deras resultat på jakt efter den bästa träningen. Del 2 av 3: Åtta ovana kroppar har börjat göra motstånd. Hur mycket träningsvärk kan man ha egentligen?

  Även i SVT24 15/5, SVT1 16/5 och SVT1 17/5

 • 21:00
  The Mamas.
  Eurovision: Sveriges 12:a

  I kvällens final korar svenska folket sin Eurovision-vinnare 2020 bland 25 tävlande bidrag. Det blir även tillbakablickar på Eurovision-minnen, och klipp från Sveriges två egna Eurovision, 2013 och 2016. På plats är också Melodifestivalen-vinnarna The Mamas, som framför Move.

 • 23:15
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:20
  Gift vid första ögonkastet Norge.
  Gift vid första ögonkastet Norge

  Efter en allt annat än vanlig bröllopsdag vaknar våra par för första gången upp som hustru och man. Och efter en första trevande frukost tillsammans är det redan dags att ta ett stort beslut - hos vem ska de flytta ihop? Och efter bara en dag som gifta börjar känslorna svämma över för ett av paren. Hur ska det gå för experternas perfekta matchningar när de ska lära känna varandra och upptäcka vilka de har gift sig med? Del 3 av 10.

  Även i SVT1 15/5, SVT1 17/5 och SVT24 20/5

 • 00:05
  Connell (Paul Mescal) och Marianne (Daisy Edgar-Jones).
  Normala människor

  Connell och Mariannes relation fortsätter i smyg och de ligger för första gången. Väl i skolan kommer Connell med undanflykter för sina vänner varför han inte kunde träffa dem under helgen som gått. Marianne måste hitta ett sätt att förklara sin frånvaro den senaste tiden. I rollerna: Paul Mescal, Daisy Edgar-Jones, Leah McNamara, Frank Blake, Sarah Greene m.fl. Del 2 av 12.

  Även i SVT1 18/5

 • 00:35
  Norrie Duncan (RICHARD RANKIN), Claire Church (ANNE-MARIE DUFF) och John Hind (JOHNNY HARRIS)
  När mörkret kallar

  Claire riskerar allt i kampen för att stoppa mördaren. När sanningen kommer fram och tragedin är ett faktum, kommer hon att slutligen segra över mörkret? I rollerna: Anna-Marie Duff, Johnny Harris, Caroline Lee Johnson m.fl. Del 4 av 4.

  Från 9/5 i SVT1

 • 01:30
  Sidney Parker (THEO JAMES), Charlotte Heywood (ROSE WILLIAMS), Miss Lambe (CRYSTAL CLARKE), Lady Denham (ANNE REID), Tom Parker (KRIS MARSHALL)
  Sanditon

  När Georgianas förbjudna kärlek anländer måste Charlotte ifrågasätta sin egen uppfattning om Sydney. Under tiden blir Clara vittne till ett möte mellan Esther och Edward som väcker misstankar. I rollerna: Rose Williams, Theo James, Kate Ashfield, Crystal Clarke m.fl. Del 4 av 8.

  Från 11/5 i SVT1

 • 02:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:30
  Veep
  Dölj information om Veep

  Dagen har kommit då Selinas bibliotek börjar byggas, men det startar inte helt problemfritt. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 10 av 10.

  Även i SVT24 senare i kväll

 • 20:00
  Världens natur: Okavango - drömmarnas flod.
  Världens natur: Okavango - drömmarnas flod

  I decennier har naturfilmarna Derek och Beverley Joubert levt och verkat i Botswanas stora träsk Okavango. Genom åren har deras filmer vunnit många priser samtidigt som relationen mellan dem själva och det mytomspunna området fördjupats. I den här serien kommer de närmare djuren än någonsin förut. Del 1 av 3.

  Även i SVT2 17/5, K 18/5 och K 20/5

 • 20:55
  En norsk flagga.
  Sjukhus för vilda djur

  Veterinären Aviv Livnat har startat Norges första sjukhus för vilda djur. Vissa dagar är det tungt, som t.ex. den dagen när en havsörn inte gick att rädda.

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:39
 • 21:49
 • 21:56
 • 22:00
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 22:10
  Oda (Nini Bakke Kristiansen), Mona (Elisar Sayegh), Primus (Anders Baasmo Christiansen), Hanni (Henriette Steenstrup), Abedi (Olivier Mukuta) och Zoran (Slimane Dazi).
  Welcome to Norway!

  Norrmannen Petter Primus driver ett fjällhotell som varit i hans familj i generationer. Men verksamheten går knackigt och han bestämmer sig för att göra om hotellet till en flyktingförläggning, trots att han egentligen är något av en rasist. Så en vacker dag anländer 50 bångstyriga flyktingar, de flesta arabisktalande muslimer, till hotellet och ingenting blir längre som förr. Regi: Rune Denstad Langlo. I rollerna: Anders Baasmo Christiansen, Olivier Mukuta, Slimane Dazi, Henriette Steenstrup, Renate Reinsve m.fl.

 • 23:45
  Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan.
  Gör inte detta hemma

  Att bygga om en husvagn till husbåt och att städa gården med brandbil, det måste väl gå hur bra som helst? Och hur många hundra kg betong kan man lasta i en personbil och ändå kunna fortsätta köra? Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan. Underhållning med vetenskapliga förtecken. Del 3 av 6. (Norge, 2017)

  Från 11/5 i SVT2. Även i SVT24 15/5 och SVT2 17/5

 • 19:30
  Leonardo
  Leonardo

  Serie 1. Del 4 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark m.fl.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 04:30
  Klassen

  Varför rotar Simon i Antons mobil?

 • 20:05
  Mamma, pappa, donator och barn
  Dölj information om Mamma, pappa, donator och barn

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Fler och fler tar hjälp av assisterad befruktning och donatorer. Men hur påverkas man av att växa upp med en tredje part som är involverad i ens biologiska ursprung? Barn som blivit till genom donation, donatorer, föräldrar och klinikpersonal berättar. Österrikisk dokumentär från 2017. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 16/5, K 19/5 och K 20/5

 • 21:00
  Sam Willis
  Storbritannien - ett invaderat rike

  Dr Sam Willis letar fram historien om barbareskpiraterna, de nordafrikanska piraterna som plundrade och förslavade sina offer världen över från Island till Brasilien. Han hittar också historiska bevis om den relativt okända kungen "Ludvig Lejonet", Ludvig VIII. Den franske kungen invaderade Storbritannien på 1200-talet, inbjuden av adelsmän som försökte kuppa det dåvarande kungahuset. I detta avsnitt får vi också reda på hur den holländska invasionen såg ut år 1687, ett ambitiöst angrepp via floden Medway, lett av den ökända bedragaren Perkin Warbeck. Del 2 av 3.

  Från 9/5 i K

 • 21:50
  Storskrake
  Alpernas mäktiga vatten

  Donau är starkt påverkad av oss människor och dess mäktiga flöde bromsas upp av återkommande dammar. Men än finns vattenvärldar där havsörnen jagar på breda vingar medan den sällsynta kärrsköldpaddan dyker för att ta skydd. Del 2 av 2.

  Från 9/5 i K

 • 22:45
  Deaf child
  Dölj information om Deaf child

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Ett varmt porträtt gjort av en pappa om sin döva son. Men hjälp av filmer från olika tillfällen i livet växer en bild fram av en ung kille med mycket energi och attityd. På världens enda universitet för döva personer i Washington DC finner han tillhörighet, och träffar sin kärlek. UR.

  Från 13/5 i K. Även i K 16/5 och K 17/5

 • 23:55
  Anne Katrine Okholm Skole, programledare för Antikduellen.
  Antikduellen

  Två erfarna antikhandlare får en summa pengar i handen och några timmar på sig att handla. Vem gör de bästa fynden? Inköpen pågår under tre dagar och den fjärde dagen är det upp till bevis, när allt de har köpt säljs på auktion. Veckans duellanter Ulrik Kemnitz och Sofie Frøkjær ger sig ut på trejde och sista dagens inköpsrunda i trakterna kring Tønder. Programledare: Mette Bluhme Rieck. Del 11 av 20.

  Från 8/5 i K

 • 00:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Hitlåtens historia

  Guld och gröna skogar är låten som tog Hasse Andersson från gammal speleman i pensionsålder till århundradets mest oväntade barnidol. Men hur kunde Hasse få barn att lyfta blicken från telefonerna och istället sjunga om logdans och hålligång på bonnig skånska? Spåren leder bland annat till ett pojkband i Japan. Del 2 av 4.

  Från 13/5 i SVT1. Även i SVT1 15/5 och SVT1 17/5

 • 20:30
  Veep
  Dölj information om Veep

  Dagen har kommit då Selinas bibliotek börjar byggas, men det startar inte helt problemfritt. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 10 av 10.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 21:00
  The Mamas.
  Eurovision: Sveriges 12:a - syntolkat

  I kvällens final korar svenska folket sin Eurovision-vinnare 2020 bland 25 tävlande bidrag. Det blir även tillbakablickar på Eurovision-minnen, och klipp från Sveriges två egna Eurovision, 2013 och 2016. På plats är också Melodifestivalen-vinnarna The Mamas, som framför Move.

 • 23:15
  Kennedys: en maktsaga
  Kennedys: En maktsaga

  Nästan exakt 100 år efter att familjen Kennedy först satte sina fötter på amerikansk mark svärs John F Kennedy in som USA:s nya president. Familjen har uppfyllt sin dröm, men bara under sitt första år som president inser han att presidentskapet är något helt annat än att vinna ett val. Och under ett år som är präglas av konflikter vänder han sig till dem han litar på mest - familjen. Del 3 av 6.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 17/5

 • 00:00
  Deutschland '86
  Deutschland '86

  Martin vaknar upp svårt skadad i den libyska öknen, där han möter Samira och Khaled och kommer en terroristattack på spåren. I rollerna: Jonas Nay, Maria Schrader, Florence Kasumba, Sylvester Groth, Sonja Gerhardt m.fl. Del 4 av 10: Le Cafard.

  Från 9/5 i SVT2

 • 00:50
  I denna konspirations-komedi följer vi George English, en amerikan bosatt i Sverige och hans familj och vänner.
  We got this - syntolkat

  George försöker få med sig sin motvilliga vän Alex i utredningen men lockar så småningom också till sig konspirationsteoretikern Björn Söderqvist och den legendariske privatspanaren Sture Norberg. Vad ingen räknat med är, att samma mörka skugga som rört sig runt katten Rios numera döda matte, även håller ett vakande öga över det lilla gäng av privatspanare som nu verkar ta form. I rollerna: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis mfl. Del 2 av 6.

 • 01:35

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.