På SVT just nu

Så träffades vi

Säsong 1 — Avsnitt 6: Sandra och Alexander

Sandra och Alexander träffades av en slump i en park i Västerås och intresse uppstod direkt. Idag bor de med sina barn på ön Ven mitt i Öresund. Programledaren och radioprataren Farah Abadi åker hem till sju par i olika delar av landet som har funnit kärleken i varandra. Alla kärleksparen har sin unika och fantastiska historia att berätta. Del 6 av 7.

Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 12/7

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Fiona Bruce i Engelska Antikrundan.
  Engelska Antikrundan

  Helminghams prisbelönta trädgårdar är dagens samlingsplats för de nyfikna antiksamlarna. Här har släkten Tollemache bott i 20 generationer, från Henrik VIII:s tid fram till idag. Och rosenträdgårdarna, broderiträdgården och köksträdgården från 1700-talet hålls fortfarande i gott skick. Här dyker det upp en tveksamt stilig lampa beställd av mångmiljardären Andrew Carnegie och en släktklenod i form av en brosch som tillhört drottning Sofia av Sverige. Del 12 av 26.

  Även i SVT24 24/6 och SVT1 25/6

 • 20:55
  Termosar i K-märkt form.
  K-märkt form

  K-spanarna Staffan Bengtsson och Göran Willis kåserar kring en företeelse i den svenska formhistorien. Denna gång: Volvos olika modeller.

 • 21:00
  Vera Stanhope (Brenda Blethyn).
  Ett fall för Vera

  Förortslugnet bryts när en kvinna hittas död, liggande i sin egen trädgård. I rollerna: Brenda Blethyn, Kenny Doughty, Jon Morrison, Kingsley Ben-Adir, Ibinabo Jack m.fl. Del 3 av 4: Home.

  Även i SVT1 25/6

 • 22:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:35
  Mordutredningen
  Mordutredningen

  Utredarna fortsätter sin jakt och en man, som förs in på förhör visar sig sitta inne på viktig information. Samtidigt har en man försvunnit i Bolton och de första uppgifterna får polisen att befara det värsta. Med hjälp av data från mannens telefon leds polisen till den person som antas vara den sista som träffat honom innan försvinnandet. Under ett år får vi följa mordutredare i Manchester i deras försök att lösa komplexa fall. Del 2 av 4.

  Även i SVT1 23/6

 • 23:35
  Efterlysta för mord
  Efterlysta för mord

  Chelsea och Lola får motorstopp mitt i australiska bushen. Det visar sig dock bli ännu värre när en av deras förföljare kommer dem på spåren. I rollerna: Rebecca Gibney, Geraldine Hakewill, Stephen Peacocke, Nicholas Bell, Mirko Grillini m.fl. Del 3 av 6.

  Från 18/6 i SVT1

 • 00:20
  Rob Reilly (Killian Scott) och Cassie Maddox (Sarah Greene).
  Dublin murders

  Trots Robs löfte till Cassie om att inte fortsätta utreda Operation Vestal, så ingår de en hemlig pakt för att behålla hemligheten och fortsätta jobba med fallen. I rollerna: Killian Scott, Sarah Greene, Michael D'Arcy, Eugene O'Hare m.fl. Del 2 av 8.

  Från 20/6 i SVT1

 • 01:15
  Connell (Paul Mescal) och Marianne (Daisy Edgar-Jones).
  Normala människor

  Connell och Marianne stöter ihop hemma i Sligo. De har inte träffat varandra sedan de gjorde slut och de kallpratar en stund innan de skiljs åt. Tillbaka i Dublin pluggar de båda hårt inför sina slutprov. Connell blir en kväll rånad och söker sig till Marianne för hjälp. I rollerna: Paul Mescal, Daisy Edgar-Jones, Leah McNamara, Frank Blake, Sarah Greene m.fl. Del 7 av 12. Programmet sänds i 5.1

  Från 18/6 i SVT1

 • 19:50
  Lappuggla
  Djur i natur

  Korta möten med djur, fåglar och insekter i den norska faunan. Denna gång: fiskgjuse, berguv och humla.

 • 20:00
  Sirpa Kähkönen
  Yrke författare: Sirpa Kähkönen

  Sirpa Kähkönen är född i Kuopio i norra Savolax och födelsestaden utgör också spelplats för den sjudelade historiska romansvit, som blev hennes litterära genombrott. Historia genomsyrar också romanen Granitmannen och fackboken Livsöden i Finlands bortglömda fångläger. Men Kähkönen är samtidigt djupt engagerad i samtiden och samhälleliga frågor. "Jag vill vara delaktig i samhället och påverka".

  Även i SVT2 24/6, SVT2 27/6 och SVT24 27/6

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:15
  New York-fotografen Nev Schulman får kontakt med åttaåriga Abby Pierce i Ishpeming i Michigan på Facebook.
  Dox 10 år: Catfish

  New York-fotografen Nev blir vän på Facebook med 8-åriga Abby från Michigan. Snart är han kompis med hela Abbys familj, i synnerhet storasystern Megan. Men finns hon i verkligheten? En film av Ariel Schulman och Henry Joost.

  Även i SVT24 22/6

 • 22:40
  Krucifix.
  Gudstjänst

  Sommarandakt från Äppeldalen. Sommartankar om att odla inre och yttre trädgårdar. Niklas Hallman och Maria Gustin Bergström möter Hannah och Mats Svanteman i ett samtal om att odla sina rötter och att värdera vad som är viktigt i livet.

  Från SVT2 tidigare idag. Även i SVT2 24/6

 • 23:10
  Alexander Norén
  Ekonomibyrån

  Rädda liv eller rädda ekonomin? I coronakrisens spår ställs dödstal mot dystra ekonomiska prognoser. Vad är ett människoliv värt? Går det att räkna på det överhuvudtaget? Ekonomibyrån gästas av nationalekonomen John Hassler, företagsledaren Gunilla von Platen och filosofen Gustaf Arrhenius. Programledare Alexander Norén. Del 4 av 4.

  Från 18/6 i SVT2. Även i SVT24 22/6

 • 23:40
  1972 bildade fyra unga killar från Manchester det som skulle bli en av Storbritanniens mest älskade och betydelsefulla popgrupper.
  Historien om 10cc

  1972 bildade fyra unga killar från Manchester det som skulle bli en av Storbritanniens mest älskade och betydelsefulla popgrupper. Deras låtar är till synes enkla. Det är kanske först nu som vi förstår hur nyskapande 10cc var. Inte minst förgrundfigurerna Lol Creme och Kevin Godley. Precis som i Beatles ledde deras genialitet i slutänden till att gruppen splittrades. Då hade de redan skapat en av alla tiders största popklassiker - I'm not in love.

  Från 19/6 i SVT2. Även i SVT2 22/6

 • 00:40
  Allt började med två unga flickors vittnesmål, som slutar i en katastrof. En dramadokumentär som berättar om häxjakten i Salem, Massachusetts, år 1692, som slutade i att minst 20 kvinnor miste livet.
  Världens historia: Häxjakten i Salem

  Allt började med två unga flickors vittnesmål, som slutar i en katastrof. En dramadokumentär som berättar om häxjakten i Salem, Massachusetts, år 1692, som slutade i att minst 20 kvinnor miste livet. Serien bygger främst på domstolsdokument från vittnen som visar hur känsligt vårt samhälle är för ryktesspridning och hysteri. Och vad som händer om makt ges till personer med farliga övertygelser. Del 1 av 4.

  Från 17/6 i SVT2

 • 01:30
  Matmagasinet
  Matmagasinet

  Fakta och tips om råvaror, matlagning och hälsa med programledaren Mette Frisk och kocken Adam Aamann. Del 1 av 10. Veckans avsnitt handlar om ägg.

  Från 15/6 i SVT2

 • 02:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:30
  Elefantprinsessan
  Elefantprinsessan

  Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne? Svenska röster: Josephine Bornebusch, Gabriel Odenhammar, Anna Sahlin, Julia Dufvenius m.fl.

 • 19:55
  Larva
  Larva

  Animerad serie om två maskar.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Två personer står i en antikhandel. En av dem kollar på en vas genom förstoringsglas.
  Skattjägarna

  Jesper är auktionsförrättare, vilket gör att partnern Lisa hamnar i en vansklig situation. Sussie är på jakt efter porslin och Rikke ställer sig minst sagt skeptisk till Fredes inköp på en mässa. Antik- och retrohandlare åker land och rike runt i jakten på gömda och glömda skatter. Del 6 av 10.

  Från 15/6 i SVT2

 • 20:30
  Sharon (Sharon Horgan) och Rob (Rob Delaney).
  Catastrophe

  Sharon och Rob är just i färd att påbörja sin familjesemester i Boston när de får tragiska nyheter om Robs mamma, Mia. I rollerna: Sharon Horgan, Rob Delaney, Ashley Jensen, Mark Bonnar m.fl. Del 6 av 6.

  Från 16/6 i SVT1

 • 21:00
  En konsert inspelad på Storsand Gård Camping utanför Trondheim sommaren 2019 spelar det klassiska norska dansbandet Ole Ivars bl.a. låtar som Kongen av campingplassen, Du må ha trua, Regnets rytme och Jag trodde änglarna fanns.
  Sommardans med Ole Ivars

  I en konsert inspelad på Storsand Gård Camping utanför Trondheim sommaren 2019 spelar det klassiska norska dansbandet bl.a. låtar som Kongen av campingplassen, Du må ha trua, Regnets rytme och Jag trodde änglarna fanns. Konserten är en hyllning till det jubilerande norska radioprogrammet "På dansefot", som i 25 år har sänts i norsk radio och bland gratulanterna återfinns Thorleif Torstensson från Thorleifs, som skickar en videohälsning till jubilaren. (Norge, 2019)

  Från 19/6 i SVT1

 • 22:30
  John Marlott (Sean Bean)
  The Frankenstein chronicles

  Marlott misstänker att Hervey kan ha något att göra med morden på kyrkans högre män och ger sig iväg till slummen för att ta reda på mer. Han tar sig en ny identitet för att gräva i fallen. I rollerna: Sean Bean, Ciaran Nolan, Frank McCusker Luke Griffin m.fl. Del 2 av 6. Programmet sänds i 5.1

  Från 16/6 i SVT2

 • 23:15
  Johann Radmann (Alexander Fehling)
  En labyrint av lögner

  En labyrint av lögner

  I efterkrigstidens Tyskland går ekonomin på högvarv och de flesta tyskar vill helst bara glömma det som varit och istället fokusera på framtiden. När en journalist av en tillfällighet identifierar en lärare som en före detta lägervakt från Auschwitz är det ingen som verkar vilja ta tag i frågan förutom den unge åklagaren Johann Radmann. Men det blir nästan omöjligt för Radmann att ta sig fram genom vad som visar sig vara en labyrint av lögner; alla verkar ha varit inblandade i nazismens förbrytelser, ända upp till högsta regeringsnivå. Filmen är inspirerad av verkliga händelser. Regi: Giulio Ricciarelli. I rollerna: André Szymanski, Alexander Fehling, Friederike Becht, Johannes Krisch, Johann von Bülow, Hansi Jochmann m.fl. (Im Labyrinth des Schweigens) Programmet sänds i 5.1

 • 01:15

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.