På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:45
  Badaren Ola (Pontus Liedberg).
  Badaren

  Utanför en simhall upptäcks en bil tillhörande en smitare. Polisen är därför på plats för att arrestera ägaren. Men när mannen ifråga vägrar att gå upp ur poolen uppstår en situation som ingen hade kunnat förutspå. Detta är en historia baserad på en verklig händelse, berättad med mycket humor. En film i regi av Jonatan Etzler.

 • 20:00
  Bästa träningen.
  Bästa träningen

  Fyra otränade par tar sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Vardagen fylls av kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion och det är tuffare än de föreställt sig. Idrottsforskare följer parens hälsa och mäter deras resultat på jakt efter den bästa träningen. Del 3 av 3. Experterna levererar resultaten av ansträngningarna - och bjuder på många överraskningar.

  Även i SVT24 22/5, SVT1 23/5 och SVT1 24/5

 • 21:00
  Bill och Marie och barnen i Husdrömmar Sicilien.
  Husdrömmar Sicilien

  Det har gått ett år sedan Bill och Marie köpte sitt hus och äntligen ska det vara redo för inflyttning! Hela familjen packar bilen full och ger sig iväg från Höganäs till Sicilien. Frågan är bara om allt verkligen är som de tänkt sig? Bill och Marie börjar med inredningen av rummen, med hopp om att snart också fira jul i sitt rosa palats. Del 7 och 8.

  Även i SVT24 24/5 och SVT1 26/5

 • 21:30
  Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
  Hjälp, vi har köpt en bondgård!

  Naturen tar över gården. Kalle förklarar krig mot haren som äter upp alla grönsakerna och Brita kämpar mot flugor som invaderat hemmet. Och hur kommer Kalle att reagera när Brita bestämmer sig för att måla om sovrummet för tredje gången? Del 7 av 8.

  Även i SVT1 24/5 och SVT24 24/5

 • 22:00
  Gift vid första ögonkastet Norge.
  Gift vid första ögonkastet Norge

  Det har blivit dags för paren att göra sin första resa tillsammans efter mindre än en vecka som man och hustru. Mariel och Peter får uppleva några spänande dagar i Palma och Magnus och Lars Kristian besöker lutande tornet i Pisa. För Sara och Joakim väntar dock en mer traditionell resa: att gå på tur i de norska fjällen. Kan vackra omgivningar hjälpa romantiken att blomstra, eller blir det början på problem? Del 4 av 10.

  Även i SVT1 22/5, SVT1 24/5 och SVT24 27/5

 • 22:45
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:50
  Connell (Paul Mescal) och Marianne (Daisy Edgar-Jones).
  Normala människor

  Studentbalen närmar sig och tjejerna på skolan förbereder ett välgörenhetsevent. Marianne blir tillfrågad ifall hon kan hjälpa till men känner sig genast obekväm. På klubben försöker en av Connells vänner närma sig Marianne, men Rachel förhåller sig kylig. I rollerna: Paul Mescal, Daisy Edgar-Jones, Leah McNamara, Frank Blake, Sarah Greene m.fl. Del 3 av 12.

  Även i SVT1 25/5

 • 23:20
  Sidney Parker (THEO JAMES), Charlotte Heywood (ROSE WILLIAMS), Miss Lambe (CRYSTAL CLARKE), Lady Denham (ANNE REID), Tom Parker (KRIS MARSHALL)
  Sanditon

  Spänningarna mellan Tom och hans arbetsstyrka kommer upp till ytan under en cricketmatch. Charlotte och Sydney fortsätter på kollisionskurs, vilket leder till att Georgiana hamnar i fara. Lord Babington ger Esther en glimt av en bättre framtid. I rollerna: Rose Williams, Theo James, Kate Ashfield, Crystal Clarke m.fl. Del 5 av 8.

  Från 18/5 i SVT1

 • 00:10
  Lasse Åberg - en ängslig gosses memoarer.
  Lasse Åberg - En ängslig gosses memoarer

  Komikern, konstnären, musikern och regissören Lasse Åberg fyller 80 år. I två program ser vi glimtar från hans unika karriär inom film, tv, konst och musik samt samtal och intervjuer med flera av de personer som han haft i sin närhet. Medverkande: Lasse Åberg, Janne Schaffer, Jan Lööf, Lasse Hallström m.fl. Del 1 av 2.

  Från 15/5 i SVT1

 • 19:30
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina försöker desperat vinna stöd hos svarta väljare inför primärvalen i South Carolina. Jonah står inför ett misslyckande och försöker nå en uppgörelse med en av de andra kandidaterna. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 4 av 7: South Carolina.

  Även i SVT24 senare i kväll

 • 20:00
  Världens natur: Okavango - drömmarnas flod.
  Världens natur: Okavango - drömmarnas flod

  När Okavangofloden når Botswanas lågland bildar den ett väldigt delta innan den försvinner ut i Kalahariöknen. Denna vattenvärld är ett av jordens viltrikaste områden. Men om inte ett mycket litet djur så flitigt byggde sina bon skulle lejon och leoparder alltid vara blöta om tassarna. Del 2 av 3.

  Även i SVT2 24/5, K 25/5 och K 27/5

 • 20:55
  En norsk flagga.
  Lydiga hundar

  Tony i Fredrikstad håller på med lydnadsträning med sina fyra hundar. Eller fem hundar om man ska vara exakt, för även lilla chihuahuan Gyaru på 910 gram är med.

  Tidigare sänt 2018

 • 21:00
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:10
  Kung Haakon VII (Jesper Christensen).
  Kungens val

  Filmen bygger på verkliga händelser och utspelar sig i Norge under tre ödesdigra dagar i april 1940. Tyska krigsfartyg är på väg att invadera Oslo. Den norska regeringen och kung Haakon VII får ett ultimatum från Nazityskland: antingen total kapitulation eller fullskaligt krig. När kungen vägrar kapitulera gör tyskarna allt för att försöka fånga eller döda honom. Regi: Erik Poppe. I rollerna: Jesper Christensen, Anders Baasmo Christiansen, Karl Markovics, Tuva Novotny, Erik Hivju m.fl. (Kongens nei)

 • 23:20
  Det omöjliga landet med programledare Steinar Birkeland.
  Det omöjliga landet

  Det är ingen överdrift att påstå att Norges landskap och geografi bjuder på utmaningar när det gäller framkomlighet. Att knyta ihop de olika landsdelarna med varandra har därför krävt stora portioner av både visionärt tänkande och våghalsighet. Bygget av Bergensbanen - järnvägssträckningen mellan Bergen och Oslo, som invigdes 1909 - är bara ett av många exempel. En serie om historien bakom transporter, färdvägar och farleder i ett av världens mest svårframkomliga länder. Del 1 av 5.

  Från 18/5 i SVT2. Även i SVT2 23/5

 • 00:10
  Programledare Henrik Niva.
  Min röst: Minun ääni

  När 19-åringen Elliot Jaako var liten skickade hans mamma Mervi honom på "språkläger" hos mormor och morfar i Tornedalen. Där fick han inte tala annat än meänkieli vilket gjorde att han i dag är en av få unga som talar språket flytande. Trots det känner Elliot inget större ansvar för att språket förs vidare. Gästar programmet gör även tornedalingen Johan Kalla som i vuxen ålder beslöt att lära sig språket för att bevara det. Del 8 av 11: Föra språket vidare.

  Från 19/5 i SVT2. Även i SVT2 23/5

 • 00:40
  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse.
  Då förändrades världen

  Människan har ett behov av att göra avtryck. Kommunikation över tid är det som skiljer oss från djuren. Människan har en berättelse som sträcker sig både bakåt och framåt i historien. Följ med Melker Becker på en resa genom kommunikationens historia. Från grottmålningar till ett världsomspännande datornätverk, och ner i mörkret på jakt efter några ristade tecken så sköra att de redan kan vara borta. Del 5 av 8.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 01:10
  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse.
  Då förändrades världen

  Människan är beroende av energi. Hela civilisationen är uppbyggd kring behovet av eld, energi och kraft. Allt började med hur vi lärde oss tämja elden, vilket har gjort att vi idag kan göra de mest makalösa saker, som att ta oss till rymden. Följ med Melker Becker på en historisk resa genom eld, kraft och energi till ett tidigare hemligt bergrum med en nätt behållare som rymmer två miljoner kubikmeter diesel. Del 6 av 8.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 01:40

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Hitlåtens historia

  Ängeln i rummet är låten som gick från totalsågad till en sång värdig nationell sorg och begravningar. Trots att Eva Dahlgren varken tror på gud eller sjunger ett vettigt ord i refrängen. Här berättar Eva om hur sången skrevs på tio minuter men lever vidare flera årtionden senare. Del 3 av 4.

  Från 20/5 i SVT1. Även i SVT1 22/5 och SVT1 24/5

 • 20:30
  Punk – en revolution i fyra delar
  Punk - en revolution i fyra delar

  Med band som Nirvana och Green Day slår punken igenom på en bred populär front, trots att punken i sig står för motsatsen. Under 90-talet gör punken en ny resa och blir synonym med skateboardkulturen. Skatepunken föds och med band som The Offspring och Bad Religion blir genren kommersiell. Uttryck som "att sälja ut sig" blir allt vanligare från pionjärerna. Till slut frågar sig punkhistoriens stjärnor vad punken är i dag, och hur framtiden ser ut. Del 4 av 4.

  Från SVT2 tidigare idag. Även i SVT2 22/5

 • 21:20
  En norsk fjord.
  Nytt liv för Håøya

  På 50- och 60-talet var ön Håøya i inre Oslofjorden ett populärt utflyktsmål under somrarna, tills besöken uteblev och landskapet grodde igen. Men sedan ett par år har ön fått nytt liv sommartid. Getbonden Helge håller getter på ön och familjen driver också ett kafé här. Och sommargästerna har börjat hitta tillbaka.

 • 21:30
  Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
  Hjälp, vi har köpt en bondgård! - syntolkat

  Naturen tar över gården. Kalle förklarar krig mot haren som äter upp alla grönsakerna och Brita kämpar mot flugor som invaderat hemmet. Och hur kommer Kalle att reagera när Brita bestämmer sig för att måla om sovrummet för tredje gången? Del 7 av 8.

 • 22:00
  Deutschland '86
  Deutschland '86

  Efter att ha blivit räddad av Brigitte Winkelmann återvänder Martin till Europa och han får uppleva en kort romans i Paris. I rollerna: Jonas Nay, Maria Schrader, Florence Kasumba, Sylvester Groth, Sonja Gerhardt m.fl. Del 5 av 10: Green book.

  Från 16/5 i SVT2

 • 22:50
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina försöker desperat vinna stöd hos svarta väljare inför primärvalen i South Carolina. Jonah står inför ett misslyckande och försöker nå en uppgörelse med en av de andra kandidaterna. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 4 av 7: South Carolina.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 23:20
  USA:s president Donald Trump
  Donald Trump: Vägen till makten

  Namnet Trump har länge varit synonymt med rikedom. Men det var få som spådde att namnet en dag skulle vara synonymt med USA:s 45:e president. I den här dokumentärserien berättas familjen Trumps historia. Med intervjuer och tidigare aldrig visat material får vi följa Trump-dynastins väg till makten. Och allt började med guldrushen i Yukon, som kom att lägga grunden för familjens rikedom. Del 1 av 3.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 00:40
  I denna konspirations-komedi följer vi George English, en amerikan bosatt i Sverige och hans familj och vänner.
  We got this - syntolkat

  Med sitt engagemang och övertalningsförmåga lyckas George vinna förtroendet hos den lilla gruppen privatspanare och tillsammans kommer de allt längre i sina efterforskningar. George börjar få problem på vikariejobbet i skolan då han engagerar eleverna i sin utredning. Även hans skatteskuld och besatthet har kommit till Sofias kännedom och hon blir genuint oroad över Georges psykiska hälsa. I rollerna: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis m.fl. Del 3 av 6.

 • 01:25
  Ekdal och Ekdal
  Ekdal och Ekdal

  Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Vart är världen och Sverige på väg 2020? Ekdal och Ekdal sätter in problemen i globalt och historiskt sammanhang, vidöppet för perspektiv, kompromisslöst när det gäller fakta. Del 3 av 6.

  Från 19/5 i SVT2. Även i SVT2 23/5 och SVT2 24/5

 • 02:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.