På SVT just nu

 • 19:30
  Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
  Rapport

  Rapport

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Drottning Margrethe 80 år
  Dölj information om Drottning Margrethe 80 år

  Drottning Margrethe är hela Danmarks drottning, men för de som tillhör samma generation som henne är det trots detta ett speciellt förhållande. I dokumentären ser bland andra skådespelaren Ulf Pilgaard och den tidigare utrikesministern Uffe Ellemann-Jensen tillbaka på åren som gått och det samhälle som de delar med drottningen. Berättelsen om födelsedagsbarnet och hennes 80 år som prinsessa och drottning av Danmark berättas med unika klipp och en hel rad bilder som aldrig tidigare visats.

  Även i SVT1 17/4, SVT1 18/4 och SVT24 19/4

 • 21:00
  Bill och Marie och barnen i Husdrömmar Sicilien.
  Husdrömmar Sicilien

  Det är påsk på Sicilien och Marie och Bill har med sig några kompisar för hjälp med renoveringen. Planen är att byta ut det gamla köket till ett modernt kök - men i sista stund kapsejsar planerna. Även Pernilla Månsson Colt kommer på besök för att se hur arbetet går och för att fira Marie som fyller år. Del 3 av 8.

  Även i SVT1 17/4, SVT1 19/4, SVT24 19/4, SVT1 20/4, SVT1 21/4 och SVT1 22/4

 • 21:30
  Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
  Hjälp, vi har köpt en bondgård!

  Brita ritar sitt helt egna kök och Kalle fixar två får till gården. Men kommer Brita någonsin att kunna bestämma sig för rätt kulör till köket? Och hur går det för Kalle när fåren rymmer gång på gång? Del 3 av 8.

  Även i SVT1 17/4, SVT1 19/4, SVT24 19/4 och SVT1 22/4

 • 22:00
  Dox: Kungamakerskan
  Dölj information om Dox: Kungamakerskan

  Som Filippinernas första dam var Imelda Marcos mest känd för sina 3 000 par skor. Men i skuggan av sin man, den ökände diktatorn Ferdinand Marcos, blev hon stenrik och fick allt större inflytande. 20 år efter hans död är hon tillbaka från sin landsflykt och förbereder familjen Marcos väg tillbaka till makten. Nu framställd som en landsmoder som aldrig slutade att älska sitt folk. En isande dokumentär thriller av Lauren Greenfield. Originaltitel: The Kingmaker.

  Även i SVT24 18/4 och i SVT1 21/4

 • 23:40
  Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
  Rapport

  Rapport

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:45
  Ali Fegan och Karin Mattisson.
  Uppdrag granskning

  Uppdrag granskning

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Granskande samhällsprogram.

  Från 15/4 i SVT1. Även i SVT1 18/4

 • 00:45
  Vi träffar Adrian, Zeliha och Edvin under ett arbetspass på krogen. Vilka befogenheter har de och hur är det möjligt att fatta rätt beslut som gynnar alla parter?
  Dörrvakterna

  Användandet av knark är utbrett. Dörrvakterna ser hur alkohol och droger skapar farliga situationer i krogmiljön. Samtidigt verkar många gäster ovetande om vilka lagregler som gäller när någon är uppenbart berusad. Vakterna berättar om deras erfarenhet av att bevittna eller misstänka sexualbrott. Del 4 av 6.

  Från 15/4 i SVT1. Även i SVT24 17/4

 • 01:15
  Deema och Ahmad.
  Madame Deemas kärleksresa

  Gifta paret Nisse och Helen är öppna för att ha flera förhållanden. Deema och Ahmad följer med dem till Gotland där Nisse ska trolova sig med sin andra kärlek, Jenny. John håller i ceremonin och lär känna en trevlig kollega. Den syriska filmstjärnan Deema Bayyaa och hennes man Ahmad går igenom en tuff period i sitt förhållande. Tillsammans med sin chaufför John besöker de sex svenska par som alla har något speciellt att lära dem om kärlek och relationer. Del 4 av 6.

  Från 15/4 i SVT1. Även i SVT1 19/4

 • 19:30
  Suhan (Tuba Büyüküstün) faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur (Kivanç Tatlitug).
  Hämnd och kärlek

  Hämnd och kärlek

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korludağ. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. I rollerna: Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Tamer Levent, Devrim Yakut, Erkan Avcı, Serkan Altunorak, Sezin Akbaşoğulları, Nihan Büyükağaç m.fl. Del 132 av 132.

  Även i SVT2 18/4

 • 20:00
  Den här bläckfisken blir ungefär en meter lång och finns bara i australiensiska vatten.
  Världens natur: Australiens makalösa natur

  Världens natur: Australiens makalösa natur

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Australiens kuster är legendariska för sin rikedom på liv. I nordost Stora Barriärrevet, så stort att det syns från rymden. I söder grunda bottnar där de sepialiknande bläckfiskarna samlas för att föröka sig och visa hur smarta de är. Grunden för all rikedom är de mäktiga havsströmmarna. Del 2 av 3.

  Även i SVT2 19/4, K 20/4 och K 22/4

 • 20:55
  En norsk flagga.
  Berguvsungar

  Berguven är Nordens största uggla, men arten är hotad. I ett projekt med ringmärkning av ungar på Solværøyene i Nordland försöker man få en översikt av populationen för att förhoppningsvis kunna hjälpa till att säkra artens överlevnad.

  Tidigare sänt 2017. Även i SVT2 19/4

 • 21:00
  Aktuellts programledare.
  Aktuellt

  Aktuellt

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:39
 • 21:49
  Ika Johanesson
  Kulturnyheterna

  Kulturnyheterna

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:56
 • 22:00
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Sportnytt

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Programmet saknar beskrivning.

 • 22:15
  Kulturveckan
  Kulturveckan

  Kulturveckan

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  SVT:s kulturredaktion med högaktuella gäster lyssnar, läser, tittar på och diskuterar det mest intressanta i veckan som gick och veckan som kommer.

  Även i SVT2 17/4 och SVT2 20/4

 • 22:45
  Idol
  Dölj information om Idol

  Palestinske pojken Mohammed, hans syster och kompisar älskar musik och spelar så ofta de kan, på allt som låter. Det tuffa vardagslivet i Gaza gör dock att Mohammeds drömmar om en artistkarriär känns alltmer avlägsna. Tills en dag, då han bestämmer sig för att satsa allt och på något sätt ta sig till uttagningarna av Idol i Kairo. Filmen bygger på verkliga händelser. Regi: Hany Abu-Assad. I rollerna: Tawfeek Barhom, Kais Attalah, Hiba Attalah, Ahmed Al Rokh m fl. (Ya tayr el tayer)

 • 20:10
  Australien från svartvitt till färg
  Dölj information om Australien från svartvitt till färg

  Befolka eller gå under. Andra världskriget är över och Australien skriker efter arbetskraft: britter, överlevande från Förintelsen och emigranter från Sydeuropa välkomnas. Men landets ursprungsbefolkning diskrimineras. Del 3 av 4. UR.

  Även i K 18/4, K 21/4 och K 22/4

 • 21:00
  Under andra världskriget riskerade tusentals män, kvinnor och barn sina liv när de flydde nazisterna längs de hemliga flyktvägar som uppstod över hela Europa. I den här serien följer den före detta marinsoldaten Monty Hall i deras fotspår längs de nu bortglömda vägar som ledde genom svår terräng och där fienden ofta bara låg ett par steg efter.
  Andra världskrigets hemliga flyktvägar

  Andra världskrigets hemliga flyktvägar

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Del 2 av 4: Operation Galia. Den fd marinsoldaten Monty Hall reser till norra Italien till den plats där Operation Galia utspelade sig. Han vandrar samma leder över Carraras vita marmorberg som brittiska SAS-soldater vandrade 70 år tidigare. Han träffar John Redhead, vars far var en av de krigsfångar som lyckades fly tack vare en familj som fortfarande bor kvar i området. Under andra världskriget riskerade tusentals män, kvinnor och barn sina liv när de flydde nazisterna längs de hemliga flyktvägar som uppstod över hela Europa.

  Från 11/4 i K

 • 21:45
  Himalayas mäktiga flod
  Världens natur: Himalayas mäktiga flod

  Världens natur: Himalayas mäktiga flod

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Mot slutet av sin långa resa förenas Brahmaputra med Ganges och bildar världens största deltaland. Här lever 150 miljoner människor men i deltat finns också den största mangroveskogen på jorden - Sunderbans, hem för fruktade människoätande tigrar. Del 3 av 3.

  Från 11/4 i K

 • 22:40
  En oskyldig man
  Dölj information om En oskyldig man

  Tillsammans har de suttit 60 år i fängelse för brott de inte har begått. De tre frigivna Texasborna Christopher, Johnnie och Steven bildar en stödgrupp för att hjälpa andra felaktigt dömda fångar till frihet i den stat som avrättar mest fångar i landet. Amerikansk dokumentär från 2017. UR.

  Från 15/4 i K. Även i K 19/4

 • 00:05
  Den stora älgvandringen.
  Den stora älgvandringen

  Den stora älgvandringen

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Följ årets vandring som nu har inletts.