På SVT just nu

Tv-tablå

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:45
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Josefin Johansson, programledare för Smartare än en femteklassare.
  Smartare än en femteklassare

  Vuxna sätts på prov i låg- och mellanstadiekunskap. Programmet tioårsjubilerar och innehåller både återblickar och överraskningar. I premiärprogrammet förhörs bland andra Sonny Jonasson från Falun och programledare Josefin Johansson "går på vatten" i ett experiment. Del 1 av 10.

 • 21:00
  Kristian Luuk och Daniel Hallberg.
  Luuk & Hallberg

  Talkshow med intervjuer, humorsketcher och livemusik. Programledare är Kristian Luuk och hans sidekick Daniel Hallberg. Kvällens program gästas av komikern och mångsysslaren Lasse Åberg och artisten Miriam Bryant. Del 1 av 8.

 • 21:45
  Kommissarie Bancroft
  Kommissarie Bancroft

  Elizabeth Bancroft har blivit befodrad till överintendent, men betalat ett högt pris på det privata planet. När Joe dras in i utredningen av ett dubbelmord, bestämmer sig Bancroft för att skydda sin son till varje pris. Hon upptäcker snart att hon har fått en ny fiende av det obehagligare slaget. I rollerna: Sarah Parish, David Avery, Charlotte Hope, Adam Long m.fl. Del 1 av 4.

 • 22:35
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:40
  Steve Jobs
  Dölj information om Steve Jobs

  En biografisk film om Apple-grundaren Steve Jobs liv, som tar oss med bakom kulisserna för några av de mest ikoniska produktlanseringarna i modern tid. Filmen ger ett unikt perspektiv på den digitala revolutionen, via en briljant man som befann sig mitt i dess epicentrum. Regi: Danny Boyle. I rollerna: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg, Katherine Waterston, Perla Haney-Jardine m.fl.

 • 00:40
  Coherence
  Dölj information om Coherence

  Science fiction-thriller om åtta goda vänner som samlas för en mysig middagsbjudning. Samma kväll passerar en mystisk komet över himlen och plötsligt går strömmen i området. Det är bara i ett hus som lamporna fortfarande lyser och i det huset väntar en mycket obehaglig överraskning. Regi: James Ward Byrkit. I rollerna: Emily Baldoni, Maury Sterling, Nicholas Brendon, Lorene Scafaria, Elizabeth Gracen, Lauren Maher m.fl.

 • 02:10
  Janne Josefsson.
  Janne Josefsson: Vi som älskade Zlatan

  Statyn av en älskad nationalidol - invigd med fanfarer och folkets jubel - gav plötsligt upphov till hat, ursinne och förstörelse. Hur kunde det bli så? Det sista av fyra fristående program i Janne Josefssons nya reportageserie. Del 4 av 4.

 • 02:40
  Stan Lee's Lucky Man, (Säsong 2).
  Stan Lee's Lucky Man

  I en desperat situation fattar Eve ett beslut som hon omedelbart får ångra. Suri blir illa till mods när hon och Orwell undersöker Harrys olycka. I rollerna: James Nesbitt, Sienna Guillory, Jeff Alexander, Jonathan Aris, Eve Best m.fl. Del 9 av 10.

 • 20:00
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 20:05
  Parade och Pulcinella - Picasso i Pompeji

  För hundra år sedan reste Pablo Picasso till Pompeji för att göra scenografin till Parade, baletten av Leonid Massine med musik av Erik Satie. Skapad för det legendariska danskompaniet Ballets Russes med demonimpressarion Sergej Djagilev. Cocteau skrev librettot. Tre år senare togs samarbetet upp igen med Stravinskijs Pulcinella. Här återskapas denna gyllene tid i danshistorien med hjälp av Romoperans balettkompani.

 • 21:10
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 21:15
  Ballets suédois - konst, dans och sena nätter

  Svenska baletten i Paris var ett av 1900-talets mest utskällda och mest beundrade danskompanier. Grundaren Rolf de Maré lockade med sig 20 unga, svenska talanger till 1920-talets Paris där publiken älskade de utmanade föreställningarna. I år firas det mytomspunna kompaniets 100-årsjubileum på scener och med utställningar runt om i Europa.

 • 22:10
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 22:15
  Midsommarnattsdröm

  Dansens underbarn Alexander Ekman fick publiken att applådera i över en timme vid premiären av hans Midsommarnattsdröm på Kungliga operan i Stockholm. Det är en imponerande föreställning fylld med humor, lust och exceptionella dansare. I vidunderliga scener med dansande hö, ljumma vindpustar och godisregn spelas välbekanta och okända sidor av vår älskade högtid upp. Den rytmiska musiken leker med dansarna och väcker förundran över hur vi egentligen firar midsommar. I internationell press har Ekmans koreografi kallats "Århundradets bästa scenkonst". Nu ger SVT dig möjlighet att se denna pärla från första parkett.

 • 23:50
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 23:55
  Vos (Sophie Decleir)
  The Day

  Del 8 av 12: Kidnappare och gisslan. Nervositeten hos rånarna stiger allt eftersom polisens jakt intensifieras. De försöker fly, men Walter och Noor gör motstånd. Serge ställs inför ett svårt beslut. I rollerna: Sofie Decleir, Jeroen Perceval, Willy Thomas, Lukas de Wolf m.fl.

 • 00:40
  Vem kan utmana Trump?
  Vem kan utmana Trump?

  Supertisdagen närmar sig med stormsteg, dagen då det kan avgöras vem som blir demokraternas presidentkandidat. Och när South Carolina håller primärval undrar många om statens många afroamerikanska väljare kan göra att Joe Biden eller någon av de andra kandidaterna lyckas knappa in på Bernie Sanders försprång. Programledarna John Heilemann, Alex Wagner och Mark McKinnon är experter på amerikansk politik och de guidar oss genom de viktigaste skeendena och pratar med valets huvudpersoner. Del 6 av 24.

 • 01:10
  Martha Overgaard, Aisha Marie Heim, Karine Mellqvist på Inner Gammelsetra i Grøvudalen på Nordmøre.
  Säterjäntor

  Utan tidigare erfarenhet av att arbeta med lantbruk har Martha och Karine tagit sommarjobb på en gammal säter i Nordmøre i norska fjällen. Den unga, men redan erfarna säterjäntan Aisha åtar sig att lära upp de båda nykomlingarna. Det blir en sommar med hårt arbete och långa arbetsdagar, men också vänskap och upplevelser för livet.

 • 20:10
  Året i New Forest
  Dölj information om Året i New Forest

  Äntligen sommar. Det är nu juni månad i New Forest, den varmaste sedan man började mäta. Skogen är en stor och varierad plats med en yta över 90 000 hektar. Den har överlevt över tusen år, men i år har den fått bevittna förhållanden som tyckts märkliga och ur balans. Del 4 av 4. UR.

 • 21:00
  Leopardhonan Malika lever vid Luangwafloden i Zambia.
  Leopardhonan - nattens jägare

  Leopardhonan Malika lever vid Luangwafloden i Zambia. Hon är en skicklig jägare. Det måste hon vara eftersom en envis leopardhane och de ständigt hungriga hyenorna hela tiden stjäl hennes byten. I nattens mörker är hon effektiv och värmekamerorna låter oss se hur hon gör.

 • 21:50
  Asiens roll i världen växer sig allt större och får allt mer inflytande över både politik, ekonomi och kultur. För att förstå den snabba utvecklingen vänder vi oss till historien och tittar på det förra århundradet och de viktigaste händelserna som format dagens Asien.
  Asiens turbulenta historia

  Indira Gandhi var kvinnan som mot alla odds ledde en av världens största och mest komplexa demokratier. I en mansdominerad värld fick hon motstå mycket kritik, men var också omåttligt populär och kom att spela en stor roll i Indiens historia. Del 6 av 8: Indiens järnlady.

 • 22:40
  Skratt och gråt
  Dölj information om Skratt och gråt

  Skratt och gråt ackompanjerar våra viktigaste ögonblick i livet. Ändå menar forskare att vi vet ganska lite om dessa känslouttryck. Nu ska en samling av bebis-komiker, supergråtare och neuroforskare bättra på våra kunskaper. Kanadensisk dokumentär från 2019. UR.

 • 23:35
  Ett iberiskt lodjur.
  Ett vildare Europa

  Det handlar om Lappland i sista delen av serien om hur det vilda Europa får en ny chans. Om lax och öring som får tillbaka sina lekbottnar när förstörda forssträckor återställs. Och om de vandrande renarna vars skogar utarmats på lavar - nu skapas stora skyddade områden där skogen får stå kvar. Del 6 av 6.

 • 00:25
  Murar, gränser och taggtråd
  Dölj information om Murar, gränser och taggtråd

  Gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Sydkoreas gräns mot grannen och fienden Nordkorea är ett 25 mil långt ingenmansland. Men hur ser livet ut i länderna och vad skiljer dem åt? Vi möter sydkoreanska gränsturister och nordkoreanska avhoppare, bland andra Sun Mu, som målar satiriska och regimkritiska bilder med udden riktad mot både nord och syd. Del 4 av 6. UR.

 • 01:15
 • 20:00
  Jills veranda

  Amanda Werne alias Slowgold kommer till Nashville och vill följa i Neil Youngs fotspår där han spelade in sitt legendariska album Harvest. Amanda vill också lära sig skjuta pistol i självförsvarssyfte även om hon förstår att det är kontroversiellt. Del 5 av 6.

 • 21:00
   Ella (Maria Sundbom Lörelius) i Dejta.
  Dejta

  Ellas ex-svägerska Monica ger henne rådet att fokusera på sex istället för att gå runt och jämföra sig med Anna. Hon går på dejt med en man som söker intimitet och sensualitet, men gör en oväntad upptäckt. Nilo har svårt att låta bli Rickard, trots att en polis är det sista hon vill ha. Ella tar till tvivelaktiga metoder för att hålla koll på Siri. Och på jobbet får Arvin och Ella ett stort uppdrag, som till en början ser ut att bli en succé. I rollerna: Maria Sundbom Lörelius, Nova Waldfogel, Klara Zimmergren, Bahareh Razekh, Peshang Rad, m fl. Manus: Sara Kadefors. Regi: Jens Sjögren. Del 3 av 8.

 • 21:45
  Neel (Oliva Joof), Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) och Skaubo (Nicolas Bro) i danska krimserien DNA.
  DNA

  Rolf Larsen är utredare hos Köpenhamnspolisen. Omständigheterna kring ett bortrövat barn verkar inte vara som de först ser ut, och spåren leder till Polen. Rolf Larsen reser dit och tvingas ta med sig sin dotter tre månader gamla dotter. I rollerna: Anders W. Berthelsen, Nicolas Bro, Clara Ellegaard, Anders Heinrichsen, Jadwiga Jankowska-Cieslak m.fl. Del 1 av 8.

 • 22:25
  Anne Lundberg i Antikrundan.
  Antikrundan

  Hur tar man sig an ett helt dödsbo när föräldrarna gått bort? Möt systrarna som kommer till Antikrundan med allt från möbler till glasskulpturer. Och så värderas fiskerullar, tavlor, ett par Döderhultare och - naturligtvis - emaljföremål från Ronneby. Programledare: Anne Lundberg. Del 10 av 12.

 • 23:25
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare - syntolkat

  Micke Leijnegard överraskar årets deltagare med att utsätta dem för en tävlinsgren så fort de kliver in i huset. Friidrottaren Michel Tornéus kommer ner till Grekland två dagar efter att han har avslutat sin aktiva karriär och är därför storfavorit. Han berättar om sin uppväxt i Botkyrka, där hans ensamstående mamma hade tre jobb för att kunna försörja familjen. I början av sin karriär hade Michel inte råd med skor utan fick låna av sin tränare. Grupp 1 består av: Susanna Kallur (friidrott), Michel Tornéus (friidrott), Josefine Öqvist (fotboll), Jörgen Kruth (kampsport) och Ida Ingemarsdotter (längdskidor). Avsnittets tävlingar är Lådhopp, Medicinboll och Flaggfältet. Programledare: Micke Leijnegard. Del 1 av 10.

 • 00:25
  Pernilla Wiberg i Mästarkvalet.
  Mästarkvalet - syntolkat

  I väntan på den första utslagna deltagaren utmanar Pernilla Micke Leijnegard på en revansch för förra årets nesliga förlust. Micke berättar också om vilken tryckt stämning det var på inspelningsplats när Stefan Holm och Patrik Sjöberg var med i programmet. Programledare: Pernilla Wiberg. Del 1 av 7.

 • 00:40
  Anne Lundberg och Gert Wingårdh i Husdrömmar.
  Husdrömmar - syntolkat

  Pippi och Göran är färdiga med stan och vill flytta ut på landet, men tycker samtidigt att fester, kalas och middagar med vänner är det roligaste som finns. Hur gör man då? I den gamla fiskebyn Abbekås ska de bygga sitt stora party-hus! Men det är inte bara sorlet från alla gäster som kommer höras härifrån, även surret från vindkraftverket som de vill sätta upp på tomten. Programledare: Anne Lundberg och Gert Wingårdh. Del 8 av 10.

 • 01:40
  Vargblod

  Blodvargen. Jana följer Rhydians råd och börjar jobba på Segolia. Men ett liv i storstan innebär en stor omställning och när Jana träffar nya vargblod måste hon välja flock. Säsong 4.

 • 02:05