På SVT just nu

  • 05:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 05:15
    Penelope Keith i Storbritanniens charmigaste byar
    Storbritanniens charmigaste byar

    I dagens avsnitt utforskar Penelope norra Wales vilda natur och besöker sitt livs första musikfestival. Skådespelerskan Penelope Keith tar oss med på en resa genom den engelska landsbygden, bortom de pittoreska stenhusen, rosorna och tebutikerna. Med hjälp av sin älskade guidebok utforskar hon landets vackra natur, rika kultur och dramatiska historia. Del 2 av 3: Norra Wales.

    Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 8/8

  • 06:00
    Meningen med livet - Anna Lindman
    Meningen med livet

    Som chef för Moderna museet i Stockholm är Daniel Birnbaum en av Sveriges främsta kännare av samtidskonst. Tillsammans med Anna Lindman samtalar han om konstens möjligheter att skapa mening i livet och de besöker Chapelle du Rosaire där konstnären Henri Matisse skapat ett unikt kyrkorum. Anna Lindman samtalar med åtta kända svenskar om hur de ser på den eviga frågan: vad är meningen med livet? Del 4 av 8.

    Tidigare sänt 2018

  • 06:30
    Madame Deema
    Madame Deemas underbara resa

    Deema och Ahmad träffar Boodee, som flytt krig och förtryck i Syrien och hittat ett nytt, tryggt hem hos Janne och Hasse i Tranås. Tillsammans går de på Prideparaden i Växjö. Veckans sommarhus blir ett fint anrikt 1700-talstorp - med utedass. Den syriska filmstjärnan Deema Bayyaa lever till vardags kändislivet med sin man Ahmad i Dubai. Nu ska de leta sommarhus i Sverige. Del 4 av 6.

    Från 4/8 i SVT1

  • 07:00
    Programledarna Ted Widgren, Karin Magnusson, Carolina Neurath och Pelle Nilsson.
    Morgonstudion

    Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme med start kl 07.00. Lokala nyheter från kl 07.35. Väder kvart i och kvart över.

  • 10:00
    Sommargympa med Sofia.
    Sommargympa med Sofia

    Gympa med SVT:s hemmagympapass! Denna gång tar vi hjälp av en handduk.

    Från 19/6 i SVT1

  • 10:20
    Arkitekturens pärlor

    Christoffer Barnekow tittar närmare på några av våra mest intressanta byggnader tillsammans med arkitekturhistoriker Martin Rörby.

  • 10:30
    Madame Deema
    Madame Deemas underbara resa

    Ahmad har nu hittat ett litet hus mitt i den storslagna bohuslänska skärgården. Men Deema trivs inte i stillheten. Hon vill ha liv och folk omkring sig och det hittar de hemma hos Tina och hennes stora, välkomnande familj. I Göteborg träffar de också Jafar som tar dem till byns japanska marknad och på raveparty. Den syriska filmstjärnan Deema Bayyaa lever till vardags kändislivet med sin man Ahmad i Dubai. Nu ska de leta sommarhus i Sverige. Del 5 av 6.

    Tidigare sänt 2018. Även i SVT24 senare i kväll och SVT1 6/8

  • 11:00
    Anslagstavlan

    Programmet saknar beskrivning.

  • 11:05
    Kungahuset Windsor.
    Världens historia: Kungahuset Windsor

    När den svårt stammande George VI kröns till kung måste han försöka bygga upp monarkins prestige igen under brinnande världskrig. Del 2 av 6.

    Från 2/8 i SVT1. Även i SVT1 8/8

  • 11:50
    Heidi Sivertzen-Oksmo i Min trädgård.
    Min trädgård

    Heidi besöker Tor, som har en trädgård inspirerad av Asien. Tor vet precis hur han vill att det ska se ut och med hjälp av en sekatör trimmar han växtligheten för att få fram precis de former och linjer som han söker. Stina kamouflerar en soptunna och i uteköket tar Dag hjälp av granskott för att få fram den rätta smaken. Trädgårdsmagasin med Heidi Sivertzen-Oksmo. Medverkar gör även kocken Dag Tjersland, snickaren Stine Bjørnstad och trädgårdsmästaren Steinar Johansen. Del 4 av 8.

    Från 30/7 i SVT1

  • 12:30
    Babben Larsson och David Sundin i Bäst i test.
    Bäst i test

    Fab Freddie är gäst i programmet där trevligt trams och underliga uppdrag tas på till synes största allvar. Clara Henry, Anders Jansson, Annika Andersson och Nassim Al Fakir tävlar om att vara bäst i varje test. Bland annat i klassiska grenar som "släkt var det här" och "bulle i ugnen". Programledare: Babben Larsson och David Sundin. Del 5 av 8.

    Från 1/8 i SVT1. Även i SVT1 7/8

  • 13:30
    Sanna Nielsen, programledare för Allsång på Skansen.
    Allsång på Skansen

    Programledare Sanna Nielsen är tillbaka och sjunger allsång. I kväll får Sanna sällskap på scenen av Lena Philipsson, Victor Leksell, Bengan & Allan Janson, Merit Hemmingson, Lill Lindfors, Anne-Lie Rydé, Andreas Weise och Rhys. Live från Sollidenscenen på Skansen i Stockholm. Del 7 av 8. Programmet sänds i 5.1

    Från 4/8 i SVT1. Även i SVT1 7/8, SVT24 7/8 och SVT1 8/8

  • 14:30
    Lena Philipsson
    Allsångsscenen är din - Lena Philipsson

    Lena Philipsson fortsätter allsångskvällen med en egen timma live från Sollidenscenen på Skansen och med sig har hon även Björn Kjellman, Jill Johnson och gospelkören Get Up. Programmet sänds i 5.1

    Från 4/8 i SVT1. Även i SVT24 7/8, SVT1 7/8 och SVT1 9/8

  • 15:30
    Edward G. Robinson i rollen som Pete Morgan.
    Röda husets hemlighet

    En psykologisk thriller om farmaren Pete Morgan, som bor på en avlägsen gård tillsammans med sin syster Ellen och den adopterade tonårsflickan Meg. I utkanten av Petes marker finns en skog som ingen tillåts tillträda. En dag anställs Megs klasskamrat Nath som extrahjälp på gården, och han trotsar snart förbudet att ge sig in i skogen. Regi: Delmer Daves. I rollerna: Edward G. Robinson, Allene Roberts, Lon McCallister, Judith Anderson, Rory Calhoun, Julie London m.fl. (The Red House)

  • 17:10
    Penelope Keith i Storbritanniens charmigaste byar
    Storbritanniens charmigaste byar

    Penelope tar med sin guidebok och reser genom Englands södra delar och besöker Castle Combe som utnämnts till landets vackraste by. Skådespelerskan Penelope Keith tar oss med på en resa genom den engelska landsbygden, bortom de pittoreska stenhusen, rosorna och tebutikerna. Med hjälp av sin älskade guidebok utforskar hon landets vackra natur, rika kultur och dramatiska historia. Del 3 av 3: Wessex.

    Även i SVT24 senare i kväll, SVT1 senare i natt och SVT1 8/8

  • 18:00
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 18:15
  • 18:19
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Sportnytt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 18:25
    K-märkta ord.
    K-märkta ord

    Göran Willis och Staffan Bengtsson presenterar ord som var extra gångbara på 50- och 60-talet.

  • 18:30
    En dag i våra liv. Två personligheter - en dag tillsammans.
    En dag i våra liv

    Två personligheter - en dag tillsammans. Hasse Brontén är polisen som sadlade om och startade en karriär som ståuppkomiker. Finlandssvenske Janne Grönroos, ståuppkomiker även han, har också en karriär som programledare i radio och tv. När Hasse och Janne träffas är det för en dag fylld av upplevelser, som bl.a. innebär att de får sätta sig på hästryggen. Del 7 av 8.

    Även i SVT1 6/8, SVT1 7/8 och SVT1 9/8

  • 19:00
    Hemma hos arkitekten

    Denna gång besöker vi Inger Thede i hennes prisbelönta, vitputsade energihus på Råå i Skåne. Jalusier i lärkträ täcker de stora glaspartierna och det vackra taket av solceller försörjer hela huset med el. Inger har ritat skolor och kulturhus i Tanzania och arbetar just nu med ett stort projekt i Himalaya. Vi hälsar på hos sex tongivande svenska arkitekter, tittar in i deras egna inspirerande och unika hem och hör deras tankar om vad som gör ett hus till ett gott hem. Del 5 av 6.

    Tidigare sänt 2018. Även i SVT1 7/8, SVT24 7/8, SVT1 8/8, SVT1 9/8 och SVT1 10/8

  • 19:30
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 19:55
  • 20:00
    Chris Packham
    Planet under press: Är jorden överbefolkad?

    I den allt intensivare diskussionen om klimatförändringar och massutrotning av arter finns det en fråga som sällan nämns. Att vi människor blir fler. För varje år ska planeten föda en allt större befolkning. Det kräver jord att odla och marken får naturen släppa till.

    Även i SVT1 6/8, SVT24 9/8 och SVT1 26/8

  • 20:50
    Jonas Sundström, Elin Skagersten Ström och Anders Samuelsson i Strömsö.
    Klipp ur Strömsö

    Pallas-Yllästunturi är Finlands äldsta nationalpark. Här har man uppmätt världens renaste luft, något som Elisabeth Morney får uppleva när hon besöker parken en kall januaridag. Ett reportage som tidigare visats i det finlandssvenska livsstilsmagasinet Strömsö. (Finland, 2018)

    Från 17/6 i K

  • 21:00
    Fantastiska trädgårdar

    Framtidens trädgård ska vara klimatsmart men det är alltid någon som måste gå först och inspirera oss andra. Livsstilsexperten Flemming Möldrup reser ut på jakt efter pionjärerna med hållbara idéer och han finner dem både på landet och i storstaden. Del 2 av 4. Klimatträdgården.

    Även i SVT24 7/8, SVT1 9/8, SVT1 10/8 och SVT1 12/8

  • 21:45
    Lagom mycket finsk
    Dölj information om Lagom mycket finsk

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Gränsen. För ca 200 år sedan drogs gränsen mellan Finland och Sverige. Hur känns det att tvingas tala ett språk som inte är det egna, och tillhöra en nationalitet där man inte känner sig hemma? Vi tar reda på vad som kännetecknar en "gränsbo". Del 2 av 4. UR.

    Tidigare sänt 2016. Även i SVT1 11/8

  • 22:15
    99% norsk
    Dölj information om 99% norsk

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Kess är en norsk tjej med rötter i Ryssland. Nu tar hon med sin bästa kompis för att visa sitt andra hemland. Det blir kära återseenden med farfar och vänner, samtidigt som vänskapen fördjupas. Del 4 av 5: Ryssland. UR.

    Även i SVT1 11/8

  • 22:45
    Skam France
    Dölj information om Skam France

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Charles är eftersökt av polisen efter att ha slagit en flaska i huvudet på en person. Daphné och Manon försöker övertyga personen att inte vittna. För att glömma alla problem anordnar Charles en fest. Del 13 av 13: A jamais jeunes. UR.

  • 23:05
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 23:10
    En brud och en brudgum i Kärlek och fördom.
    Kärlek och fördom

    Ett bröllop är avklarat och det slutade lyckligt. Men ännu återstår den nervösa väntan för Aalden och Melissa samt Jess och Seyat som inte vet om vad deras nära och kära har landat i för beslut. Kommer de att komma, utebli eller kanske till och med ställa till en scen på dagen som de tänkt ska bli sin lyckligaste någonsin? Del 11 av 12.

    Även i SVT24 7/8 och SVT1 9/8

  • 00:05
    Caroline Mortimer (Hayley Atwell), July (Tamara Lawrance) och Robert Goodwin (Tamara Lawrance).
    The long song

    Miniserie från BBC som bygger på romanen av Andrea Levy om slavflickan July på Jamaica under 1830-talet. Caroline är den bortskämda systern till ägaren av en sockerrörsplantage. Hon bestämmer sig för att ta unga July "till sin egen" och lära upp henne till tjänarinna. Vad händer på plantagen Amity när slaveriet upphör och gården får ett nytt överhuvud? En skildring av förhållandet mellan karibiska slavar och vita markägare på 1830-talet. Del 1 av 2. I rollerna: Tamara Lawrence, Hayley Atwell, Jack Lowden m.fl. Programmet sänds i 5.1

    Från 31/7 i SVT1

  • 01:35
    I When the dust settles följer vi åtta personer före, under och i efterdyningarna av en terroristattack i Köpenhamn.
    When the dust settles

    Terrorhotet ställer Elisabeth inför ett svårt dilemma. Nikolaj vill testa den nya restaurangen med en provmiddag. Louise tvingas låta Marie vara ensam hemma. Lisa ger sin man en överraskning och Jamal väljer bort familjen till förmån för Alban. Morten skippar jobbet och tar istället chansen att närma sig sin son. I rollerna: Malin Crépin, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster, Peter Christoffersen, Arian Kashef, Viola Martinsen, Henning Jensen, Katinka Lærke Petersen m.fl. Del 4 av 10. Programmet sänds i 5.1

    Från 2/8 i SVT1. Även i SVT24 7/8

  • 02:35

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 05:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 15:10
    Gift vid första ögonkastet England
    Gift vid första ögonkastet England

    Bröllopsresa med din nyblivne partner, som du aldrig har träffat förr. Hur är det? I vissa fall, alldeles underbart och känslan från bröllopet finns kvar i hela kroppen. Medan valet att se på fotboll under bröllopsresan kan väcka tvivel hos den andre. Har experterna haft rätt i matchningen där främlingar gifter sig med varandra? Del 4 av 6.

    Tidigare sänt 2017. Även i SVT2 7/8 och SVT24 11/8

  • 16:00
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 16:05
    Programvärd Bettany Hughes.
    Romarrikets avgörande dagar

    Neros död och inbördeskriget som följde blir startskottet för en ny dynasti. För att vinna folkets hjärta uppförs den största och mest storslagna amfiteater som någonsin byggts och den 100 dagar långa invigningen blir ett firande utan like. Del 7 av 8. Colosseums invigning.

    Från 4/8 i SVT2

  • 16:45
    T-Rex fossil
    Historiens farligaste rovdjur

    Tyrannosaurus som jagade i flock. Jättefågeln som sprang ikapp hästar och dödade dem med en näbb 18 gånger större än örnens. Jättekatten med sabeltänder. Vilket av de förhistoriska rovdjuren var mest skräckinjagande? Del 1 av 2. Programmet sänds i 5.1

    Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 8/8 och SVT2 10/8

  • 17:35
    Nyhetstecken
    Nyhetstecken

    Nyhetstecken

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter på teckenspråk.

  • 17:45
    Uutiset

    Uutiset

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 17:55
    Oddasat logga
    Oddasat

    Oddasat

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 18:00
    En serie om vardagen på Finlands enda universitetsdjursjukhus, där man tar emot patienter 24 timmar om dygnet, året runt.
    Universitetets djursjukhus

    Inte så många som 101, men väl tio stycken dalmatinervalpar ska göra hörseltest. Hunden Pertsa har kallats in för akut blodgivning och katten Adde kommer till akuten efter omfattande kräkningar. En serie om vardagen på Finlands enda universitetsdjursjukhus, där man tar emot patienter 24 timmar om dygnet, året runt. Del 7 av 20.

    Även i SVT2 8/8 och SVT2 10/8

  • 18:30
    Programledaren Chris Bavin.
    Sanningen om fetma

    Vi vet alla att fetma är ett stort problem, och vi tror att anledningen är att vi äter för mycket samtidigt som vi motionerar för lite. Men den senaste forskningen pekar på helt andra anledningar. Faktum är att vi blir fetare trots att vi har samma kaloriintag och motionerar lika mycket som på 70-talet. Så varför är var fjärde person överviktig? Och vad innebär det egentligen att vara fet? Följ med Calvin Bavin när han lär oss hur små ändringar kan ge stora skillnader i våra liv.

    Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 senare i natt

  • 19:25
    Termosar i K-märkt form.
    K-märkt form

    K-märkt form

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    K-spanarna Staffan Bengtsson och Göran Willis kåserar kring en företeelse i den svenska formhistorien. Denna gång: om svensk formgivning av smycken.

  • 19:30
    Anne Katrine Okholm Skole, programledare för Antikduellen.
    Antikduellen

    Veckans duellanter Bettina Pedersen och Thor Frederiksen ger sig ut på andra dagens inköpsrunda i trakterna kring Kruså. Två erfarna antikhandlare får en summa pengar i handen och några timmar på sig att handla. Vem gör de bästa fynden? Inköpen pågår under tre dagar och den fjärde dagen är det upp till bevis, när allt de har köpt säljs på auktion. Programledare: Anne Katrine Okholm Skole. Del 10 av 12. (Danmark, 2018)

    Även i SVT24 senare i kväll och SVT2 9/8

  • 20:00
    Unge prins Eugen målade det kungliga slottet som en mörk borg.
    Eugen - den röde prinsen

    Prins Eugen tog ställning politiskt och i yrkesval och gick sin egen väg. Född med guldsked i munnen valde han ett annat liv än det kungafamiljen ville. Eugen blev målarprinsen som byggde sitt eget palats på Waldemarsudde, ett palats som han gav bort efter sin död. En dokumentär av Astrid Ohlsén.

    Tidigare sänt 2016. Även i SVT2 6/8, SVT2 8/8, SVT24 9/8 och SVT24 11/8

  • 21:00
    Aktuellts programledare.
    Aktuellt

    Aktuellt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 21:30
  • 21:34
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Sportnytt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 21:45
    Emma Banville (Helen McCrory).
    Fearless

    Medan Kevin kämpar för sitt liv på sjukhus får Emma i hemlighet träffa Logan, som avslöjar att han han hade ett förhållande med Linda. Under tiden ringer inspektör Greenwood upp Heather för att få Helen utlämnad till Storbritannien och därmed möjliggöra ett gripande. I rollerna: Helen McCrory, Sam Swainsbury, Jonathan Forbes, Robin Weigert, Michael Gambon m.fl. Del 5 av 6. Programmet sänds i 5.1

    Även i SVT2 7/8 och SVT24 8/8

  • 22:30
    Den flerfaldigt Oscarsbelönade regissören James Cameron bjuder in Hollywoodeliten för att dissekera och diskutera hans favoritgenre - science fiction
    Mästarna av science fiction

    Intelligenta maskiner skapade av människan själv är en av grundpelarna i science fiction, och den kanske mest klassiska filmen med det ämnet är Terminator. Filmens regissör James Cameron träffar huvudrollsinnehavaren Arnold Schwarzenegger för att blicka tillbaka på hur arbetet med filmen gick till, och funderar på vad det är som gör att den blivit så klassisk. George Lucas delar även med sig om tanken bakom R2-D2 och C-3PO i hans Star Wars-filmer. Del 5 av 6.

    Även i SVT24 8/8, SVT2 9/8 och SVT2 10/8

  • 23:15
    När ett barn drabbas av cancer påverkas hela familjen. Invanda rutiner vänds upp och ner och sjukdomen förändrar vardagen för både stora och små. Laina (2 år),
    Familjer med cancer

    När ett barn drabbas av cancer påverkas hela familjen. Invanda rutiner vänds upp och ner och sjukdomen förändrar vardagen för både stora och små. I dokumentären följer vi fem barn och deras familjer genom glädje och sorg, hopp och förtvivlan. Medverkande: Laina (2 år), Mico (3 år), Jesse (2 år), Axu (14 år) och Aisha (5 år).

    Från 2/8 i SVT2. Även i SVT2 7/8

  • 00:15
    Programledaren Chris Bavin.
    Sanningen om fetma

    Vi vet alla att fetma är ett stort problem, och vi tror att anledningen är att vi äter för mycket samtidigt som vi motionerar för lite. Men den senaste forskningen pekar på helt andra anledningar. Faktum är att vi blir fetare trots att vi har samma kaloriintag och motionerar lika mycket som på 70-talet. Så varför är var fjärde person överviktig? Och vad innebär det egentligen att vara fet? Följ med Calvin Bavin när han lär oss hur små ändringar kan ge stora skillnader i våra liv.

    Från SVT2 tidigare i dag

  • 01:10
    Programledare Mark Glindrönn
    Min röst: Muro glaso

    Den muntliga berättartraditionen har alltid varit en del av den romska kulturen, men vad händer egentligen med historierna när lägereldar och sagoberättande inte längre tillhör vardagen? Sandra Kwiek älskade som barn att lyssna till sin farfars sagor, men är rädd att de ska glömmas bort. Därför bestämde hon sig för att skriva en bok tillsammans med sin faster med alla berättelser de fått höra. Till studion kommer också den romska läsambassadören Bagir Kwiek, vars uppdrag är att främja barns och ungas läsande. Samtalet leds av programledare Mark Glindrönn. Del 8 av 8: Att skriva sin dröm.

    Från 4/8 i SVT2. Även i SVT24 senare i natt och SVT2 8/8

  • 01:40

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 01:45
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Sportnytt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 01:55
    Nyhetstecken
    Nyhetstecken

    Nyhetstecken

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter på teckenspråk.

  • 02:05

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 05:00
    Twirlywoos

    Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

  • 05:10
    Timmy Lamm - engelska ord

    Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!

  • 05:15
    Babblarna

    En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

  • 05:20
    Babblarna

    En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

  • 05:25
    Monsterskolan

    Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

  • 05:30
    Olobob-toppen

    Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!

  • 05:35
    Voffa, Kvittra och Len

    Ett skördeäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?

  • 05:45
    Lapptäckekompisar
    Lapptäckekompisar

    Mullvaden. Små och stora djur samsas på ett stort lapptäcke. När ett problem uppstår eller en svår situation måste lösas går det alltid att be granndjuren om hjälp.

  • 05:55
    Kojsagor

    I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor.

  • 06:00
    I drömmarnas trädgård

    Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr.

  • 06:30
    Sov gott Babblarna

    Kortfilmer, musikvideor, språklek och dansfilmer i en rolig, språklekande, musikalisk och lugnande mix, passar bra att varva ner till eller som en mjukstart på morgonen.

  • 06:35
    Snipp, Snapp, Snut affischbild.
    Snipp, Snapp, Snut och tråkmånsarna

    Våren vaknar av Läskig och Fjärilens magiska musik. Vännerna vill också spela musik och jammar igång ett oljud som helt får våren att komma av sig. Om de lyckas skapa musik och inte bara oljud kanske de också kan få blommorna att slå ut? Programmet sänds i 5.1

  • 06:40
    Lekdags
    Lekdags

    Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!

  • 06:45
    Simon

    Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

  • 06:50
    Maja Sprall

    I staden Vardaglig händer det alltid något vardagligt men för Maja och hennes vänner kan det innebära stora äventyr.

  • 07:00
    Luo Bao Bei

    Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny.

  • 07:10
    Skåpbilen Olle

    Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!

  • 07:15
    Fixarna

    Termosen. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti.

  • 07:20
    Katten i hatten vet allt om ditten och datten

    Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss.

  • 07:35
    Beccas gäng

    Becca och hennes vänner i Sidensvansskogen är alltid redo för äventyr.

  • 07:50
    Octonauterna

    Valrosskungen. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

  • 08:00
    Fix och trix

    Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt.

  • 08:10
    Biet Maya

    Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask.

  • 08:25
    Ax till max

    I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!

  • 08:35
    Pyjamashjältarna

    På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

  • 08:45
    Anden i lampan

    Skattjakten. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Säsong 2.

  • 09:00
    Sommarlov

    Jakten är äntligen över och vi ska ta reda på vem som döljer sig bakom skuggdräkten. Frågan är bara om allt är fixat eller om problemen kvarstår på Sommarlovsplatsen. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet. Dessutom visas Supertipset, Arthur & Excalibur och Familjen Valentin.

  • 09:03
    Supertipset

    Ylva visar hur man kan dekorera sin muffins så den blir lite roligare och framförallt mycket godare… Äntligen är det sommarlov och Ylva Hällen delar med sig av smarriga bak- och pysseltips.

  • 09:10
    Arthur & Excalibur

    I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!

  • 09:25
    Familjen Valentin

    Familjen Valentin är återförenad! Randolf har kanske inte det bästa utgångsläget just nu men drömmen om att stjäla både ära och Alice från Arthur lever kvar. På nåt sätt måste han lyckas lura barnen Valentin. Säsong 2

  • 09:55
    Lilla Aktuellt

    Nyhetsprogram för barn och unga.

  • 10:00
    Pirater i huset intill

    Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Kapten Klimpen.

  • 10:10
    Robin Hoods rabalder och rackartyg

    Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg.

  • 10:25
    Bagel & Beckys show

    Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!

  • 10:35
    Blinky Bills bravader

    Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!

  • 10:50
    Grötnöt & Fjädrik

    De här rymdsniglarna är inte de skarpaste knivarna i stället. Faktiskt egentligen inte skarpa nog att ens vara med i stället, om man ska vara ärlig.

  • 11:00
    Bangarang

    Bangarang, pangarang! För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera.

  • 11:15
    Lille Roy

    Tjuvlarmet. Roy är 5 år och en kille med stor fantasi. Den största skillnaden mellan Roy och andra barn i hans ålder är att han är tecknad.

  • 11:30
    Pippi Långstrump

    Prusseluskan ska se efter Tommy och Annika, medan deras föräldrar är bortresta. Pippi blir ditbjuden på kvällsmat, och Herr Nilsson hjälper till att laga soppan. Oj, vilken soppa! Sedan ger sig Pippi, Tommy och Annika iväg till en öde ö för att få veta hur det känns att vara skeppsbruten. Regi: Olle Hellbom. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg. Del 11 av 13: Pippi är skeppsbruten. Programmet sänds i 5.1

  • 12:00
    Så funkar Sverige - nordsamiska
    Dölj information om Så funkar Sverige - nordsamiska

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Det svenska samhället. Seriestart. Om allt vi har i Sverige: vägar, sjöar, bussar, skolor, sjukhus... Och hur smart det är att ha saker tillsammans, som till exempel gatubelysning och vattenledningar. Del 1 av 10. UR.

  • 12:05
    Så funkar Sverige - nordsamiska
    Dölj information om Så funkar Sverige - nordsamiska

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Demokrati. I Sverige får vi säga vad vi vill så länge vi inte kränker någon. Och alla får vara med och bestämma. Det kallas demokrati. Det är inte demokrati överallt i världen och det har inte alltid varit det i Sverige. Del 2 av 10. UR.

  • 12:10
    Roboten Rob

    Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl.

  • 12:20
    Victor & Josefine

    Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet.

  • 12:30
    Regnbågsstadens hjälte

    När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små.

  • 12:45
    Pirata & Piloto

    Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!

  • 12:55
    P King Älling

    Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!

  • 13:05
    Pyjamashjältarna

    På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

  • 13:20
    Superkrypen

    Lockbetet. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan.

  • 13:30
    Indogas

    Att sy en egen kolt är en dröm som Ella Marge har, och nu ska hon äntligen få prova. Men det verkar svårt och det blir en riktig utmaning.

  • 13:45
    Djupet

    Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin.

  • 14:10
    Thunderbirds

    Andra säsongen. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!

  • 14:30
    Spartikel mysteriet
    Spartikelmysteriet

    Sista säsongen. Sista chansen. Kommer Spartiklarna, och resten av världen, att få tillbaka sina föräldrar - sina riktiga föräldrar, och inte tonårsversionen som det blev av misstag? Sist vi såg Spartiklarna hade de lyckats föra samman sin dimension med föräldradimensionen - det var bara det att i just den versionen var föräldrarna fortfarande barn. Nu är det snart försent att ändra det och dessutom har världen fått en ny diktator - den galna drottning Kylie.

  • 15:00
    M.I. High

    Del 10 av 10. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har.

  • 15:25
    Pinsamheter i SVT Barnkanalen
    Pinsamheter

    Pinsamheter

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj.

  • 15:45
    Tidlös prinsessa

    Tidlös prinsessa

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    En av tidernas mest talangfulla balettdansöser hamnar i vår tid genom ett magiskt halsband. Ska hon anpassa sig till ett liv i nuet, eller vill hon hellre återvända?

  • 16:10
    På vingliga vingar

    På vingliga vingar

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Änglalärlingen Porter skickas till jorden som en 16-årig student. Genom att utföra det uppdrag han har fått kan han kanske äntligen få sina vingar. Carl Montclaire, 15 år, har haft otur hela livet. Kanske kommer det att ändras nu när han har Porter vid sin sida? Säsong 1.

  • 16:35
    Pelle Päras pruttiga värld
    Pelle Päras pruttiga värld

    Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå sämre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte.

  • 16:50
    Sommarlägret

    Sommarlägret

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl.

  • 17:05
    Ett fall för KLURO

    Ett fall för KLURO

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: Drama med drakägg.

  • 17:15
    Claude

    Claude

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa.

  • 17:30
    Greta Gris

    Greta Gris

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

  • 17:35
    Ho-ho, kör!

    Ho-ho, kör!

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Ho är inte redo för nattvakten. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar.

  • 17:40
    Bing

    Bing

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

  • 17:45
    Monsterbarnvakterna

    Monsterbarnvakterna

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Häng med bästa kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!

  • 18:00
    Bolibompa

    Bolibompa

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 18:01
    Daniel Tigers kvarter

    Daniel Tigers kvarter

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Daniel smakar på ny mat. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

  • 18:20
    Bilakuten

    Bilakuten

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Linnéa får välja leksak sist i leken och blir fett besviken när hon får den tråkiga stridsbåten. Men oj, oj, oj, vad fel hon har! Bruno, Sofia och världens coolaste stridsbåt rycker ut! Ladda för action, fart och stort mod.

  • 18:30
    Sommarlov

    Jakten är äntligen över och vi ska ta reda på vem som döljer sig bakom skuggdräkten. Frågan är bara om allt är fixat eller om problemen kvarstår på Sommarlovsplatsen. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet. Dessutom visas Supertipset, Arthur & Excalibur och Familjen Valentin.

  • 18:33
    Supertipset

    Ylva visar hur man kan dekorera sin muffins så den blir lite roligare och framförallt mycket godare… Äntligen är det sommarlov och Ylva Hällen delar med sig av smarriga bak- och pysseltips.

  • 18:40
    Arthur & Excalibur

    I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!

  • 18:55
    Familjen Valentin

    Familjen Valentin är återförenad! Randolf har kanske inte det bästa utgångsläget just nu men drömmen om att stjäla både ära och Alice från Arthur lever kvar. På nåt sätt måste han lyckas lura barnen Valentin. Säsong 2

  • 19:30
    En hopplös häxa

    En hopplös häxa

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler.

  • 19:55
    Djungelpuls

    Djungelpuls

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe.

  • 20:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 05:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 20:00
    Penelope Keith i Storbritanniens charmigaste byar
    Storbritanniens charmigaste byar

    Penelope tar med sin guidebok och reser genom Englands södra delar och besöker Castle Combe som utnämnts till landets vackraste by. Skådespelerskan Penelope Keith tar oss med på en resa genom den engelska landsbygden, bortom de pittoreska stenhusen, rosorna och tebutikerna. Med hjälp av sin älskade guidebok utforskar hon landets vackra natur, rika kultur och dramatiska historia. Del 3 av 3: Wessex.

    Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 8/8

  • 20:45
    Fiona Bruce i Engelska Antikrundan.
    Engelska Antikrundan

    Antikrundan är tillbaka på slottet Cardiff där Fiona Bruce är på jakt efter ett oerhört värdefullt mynt. Vi får även se en vacker flaska av indiskt ursprung och ett porslinsföremål som keramikexperten Henry Sandon väntat i 40 år på att få se. Den 40:e säsongen av programmet där antikexperter åker runt i Storbritannien för att värdera landets dyrgripar. Del 18 av 26.

    Från 4/8 i SVT1. Även i SVT1 6/8

  • 21:45
    Lagom mycket finsk - syntolkat
    Dölj information om Lagom mycket finsk - syntolkat

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Gränsen. För ca 200 år sedan drogs gränsen mellan Finland och Sverige. Hur känns det att tvingas tala ett språk som inte är det egna, och tillhöra en nationalitet där man inte känner sig hemma? Vi tar reda på vad som kännetecknar en "gränsbo". Del 2 av 4. UR.

    Tidigare sänt 2018

  • 22:15
    Madame Deema
    Madame Deemas underbara resa

    Ahmad har nu hittat ett litet hus mitt i den storslagna bohuslänska skärgården. Men Deema trivs inte i stillheten. Hon vill ha liv och folk omkring sig och det hittar de hemma hos Tina och hennes stora, välkomnande familj. I Göteborg träffar de också Jafar som tar dem till byns japanska marknad och på raveparty. Den syriska filmstjärnan Deema Bayyaa lever till vardags kändislivet med sin man Ahmad i Dubai. Nu ska de leta sommarhus i Sverige. Del 5 av 6.

    Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 6/8

  • 22:45
    Anne Katrine Okholm Skole, programledare för Antikduellen.
    Antikduellen

    Veckans duellanter Bettina Pedersen och Thor Frederiksen ger sig ut på andra dagens inköpsrunda i trakterna kring Kruså. Två erfarna antikhandlare får en summa pengar i handen och några timmar på sig att handla. Vem gör de bästa fynden? Inköpen pågår under tre dagar och den fjärde dagen är det upp till bevis, när allt de har köpt säljs på auktion. Programledare: Anne Katrine Okholm Skole. Del 10 av 12. (Danmark, 2018)

    Från SVT2 tidigare i dag. Även i SVT2 9/8

  • 23:15
    Yvette Hermundstad
    Sommaröppet: Sport

    Tony Rickardsson pratar om det slitsamma året innan han tävlade i VM 1994 i danska Vojens, en tävling som blev minst sagt väldigt lyckad för honom. Tony tittar tillbaka på sin karriär med både skratt och gråt. Magdalena Forsberg kom till VM 1997 som etablerad skidskytt men lämnade som en superstjärna med två guld och ett brons. Hon berättar allt om den resan och hennes tankar runt detta.

    Från 3/8 i SVT1. Även i SVT1 8/8

  • 00:15
    Född 2010.
    Född 2010

    I Rågsved fyller Nicole tre år och hennes födelsedag firas extra mycket nu när familjen är samlad igen. I Lund blir Ludvigs mamma Edith arbetslös och familjens vardag förändras ordentligt. I Jämtland söker Ronjas mamma Camilla jobb men att få ett jobb efter flera mammaledigheter är inte helt självklart i glesbygden. Hos Liam i Norrskedika har de nyblivna tvåbarnsföräldrarna Tove och John svårt att få ekonomin att gå ihop trots att de jobbar och sliter. Tove bestämmer sig för att göra en nysatsning som hon tror kan förändra familjens situation. Hos Hilda-Li på Värmdö tycker Calle och Helena att jämställdheten är svårare i praktiken än i teorin, både när det gäller syskonrelationerna och föräldrarollerna. Och så har tiden kommit för det dramatiska valet 2014. Ett val som påverkar familjerna på väldigt olika sätt. Del 4 av 5.

    Från 2/8 i SVT1. Även i SVT1 6/8 och SVT1 8/8

  • 01:15
    Programledare Mark Glindrönn
    Min röst: Muro glaso

    Den muntliga berättartraditionen har alltid varit en del av den romska kulturen, men vad händer egentligen med historierna när lägereldar och sagoberättande inte längre tillhör vardagen? Sandra Kwiek älskade som barn att lyssna till sin farfars sagor, men är rädd att de ska glömmas bort. Därför bestämde hon sig för att skriva en bok tillsammans med sin faster med alla berättelser de fått höra. Till studion kommer också den romska läsambassadören Bagir Kwiek, vars uppdrag är att främja barns och ungas läsande. Samtalet leds av programledare Mark Glindrönn. Del 8 av 8: Att skriva sin dröm.

    Från 4/8 i SVT2. Även i SVT2 8/8

  • 01:45
    Neea Autio, Matleena Pulkkinen, Jane Hölsö och Joona Koivisto.
    Au pair i Miami

    De fyra au pairerna åker till Key West för ett par dagars fritid och nöjen. De lär känna varann bättre, men efter ett tag blir det lite si och så med partystämningen. Tre tjejer och en kille har åkt till Miami för att jobba som au pair. Del 8 av 9. (Finland, 2018)

    Från 3/8 i SVT2. Även i SVT2 7/8 och SVT2 8/8

  • 02:15

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.