På SVT just nu

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:05
  Sverige!

  Han blev rikskänd när han vann kampen mot bananjätten Dole. Nu är dokumentärfilmaren Fredrik Gertten tillbaka med en film om guldindustrin, och är gäst i kvällens Sverige! Vi följer med bostadsbolagets konstråd till ett hemligt galleri och ser en film om döden. Programledare: Fredrik Önnevall.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT24 14/5

 • 05:35
  Johan Wester, ny programledare i Vem Vet Mest.
  Vem vet mest?

  Säsongens skarpaste hjärnor gör upp om vem som vet mest våren 2020 och nu är det dags för semifinal. Frågeprogram med en massa allmänbildande frågor om allt från ABBA till ölandstok. Programledare: Johan Wester.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 16/5

 • 06:20
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Efter flera månaders letande, får Becky äntligen reda på vad som hände med Brick när den fruktansvärda sanningen uppenbarar sig för henne i en dröm. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 3 av 30.

  Från 4/5 i SVT1

 • 07:00
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Det verkar som om Sally passar på att bjuda in en främling till Wilgul, när Nick är borta i stan. Claire varnar Tess för att lägga näsan i blöt, men hon kan inte låta bli. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 4 av 30.

  Från 5/5 i SVT1

 • 07:45
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Brudgummen utsätts för ett tanklöst spratt som hotar att stoppa Jodis och Albertos förestående vigsel. Claires tilltagande midjemått ger henne en hel del problem! I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 5 av 30.

  Från 6/5 i SVT1

 • 08:30
  Den kala sanningen
  Den kala sanningen

  Peder Brendmo är flintskallig kille som drömmer om att skaffa hår. Han är övertygad om att hans liv skulle bli komplett med mer hår på huvudet. Vi följer med på hans jakt efter en manlig kalufs. Det blir en emotionell och sökande färd från mirakelkurer till kliniker i andra länder. Del 1 av 4.

  Från 6/5 i SVT1

 • 09:00
  Annamaria Fredholm och Marie Lehmann
  Helgstudion

  I studion: Soo Aleman, Sektionschef, infektionssjukdomar Karolinska Universitetssjukhuset, och Roland Söderholm, överläkare i internmedicin, Södertälje sjukhus. Anders Nystedt, smittskyddsläkare Norrbotten, Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör region stockholm och Sumaya Al-Shakarji, specialistläkare allmänmedicin diskuterar coronasituationen i sjukvården. Stefan Åsberg, USA-korrespondent och Ulrika Bergsten, Asienkorrespondent, rapporterar om coronaläget i världen. Hans Flink, svensk mäklarstatistik och Charlie Asteson, fastighetsmäklare, tar upp bostadsmarknaden. Och det blir konsumentrådgivning med Bo Lång. Tv-producent Malin Attefall tipsar om programmet Bästa träningen. Dessutom möter vi tennisspelaren Mikael Ymer inför "Utmanarmötet - Ymer mot Ymer​" i SVT1 kl 15.00. Och Michel Torneus och Frida Hansdotter taggar upp inför finalen av "Mästarnas mästare". Programledare: Marie Lehmann och Annamaria Fredholm.

 • 12:00
  Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
  Hjälp, vi har köpt en bondgård!

  Det blir panik på gården när Kalle och Brita upptäcker att det regnar in genom taket. Hur ska de göra nu när kassan är skral? Arbetet stannar upp när Brita blir sjukskriven och Kalles odlingar har drabbats av skadedjur. Och det syltas, saftas och föds barn. Del 6 av 8.

  Från 7/5 i SVT1. Även i SVT24 senare i natt och SVT1 20/5

 • 12:30
  Josefin Johansson, programledare för Smartare än en femteklassare.
  Smartare än en femteklassare

  Hanin Shakrah har blivit räddad kvar i tävlingen tack vare sin unga bänkkamrat. Nu har hon två fusk kvar när hon ska fortsätta klättra på stegen mot en kvarts miljon kronor. En melloälskande bankman, Erik Moberg och läkarstudenten Clara Sundström ger sig också modigt in i leken. Programledare är Josefin Johansson. Del 9 av 10

  Från 9/5 i SVT1. Även i SVT24 14/5

 • 13:30
  The Mamas.
  Eurovision: Inför ESC

  Årets 41 tävlande bidrag presenteras och det är dags att titta, tycka och sedan rösta i Mello-appen. Resultatet presenteras i programmet Sveriges 12:a på torsdag, där svenska folkets vinnare kommer att koras. Programledare är David Sundin och Christer Björkman är sidekick.

  Från 9/5 i SVT1

 • 15:00
  Utmanarmötet – Ymer mot Ymer

  Sveriges två bästa tennisspelare, bröderna Mikael och Elias Ymer, gör upp i en prestigekamp om vem som är bäst i Sverige och i familjen. Matchen spelas i Kungliga tennishallen i Stockholm. Programledare: Cecilia Ingman. Kommentatorer: Johan Ejeborg och Robin Söderling.

 • 17:00
  Annbritt (Anki Larsson).
  Revansch

  Molnen hopar sig över Annbritt då hyresvärden Sofia stressar henne att betala hyran. Samtidigt visar det sig att ärkerivalen Gunilla är vid liv och bidar sin tid på en avlägsen bondgård i Vittangi tillsammans med introverte sonen Park. I rollerna: Anki Larsson, Olle Sarri, m.fl. Regi: Patrik Eklund. Del 3 av 10: Situation Gunilla.

  Från 3/5 i SVT1

 • 17:10
  Kristian Luuk och Daniel Hallberg.
  Luuk & Hallberg

  Sprakande talkshow där Kristian Luuk samtalar med gästerna och försöker hålla styr på sin bångstyriga sidekick - Instagram-komikern Daniel Hallberg.

  Från 9/5 i SVT1

 • 17:55
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:10
 • 18:15
  Henrik Kruusval, programledare för Landet runt.
  Landet runt

  Spännande och intressanta reportage från hela Sverige. Programledare: Henrik Kruusval.

  Även i SVT1 senare i natt

 • 19:00
 • 19:20
  Annbritt (Anki Larsson).
  Revansch

  Annbritt konfronterar domaren Bosse som felaktigt dömde bort henne för 30 år sen. För att lätta sitt tyngda samvete kontaktar Bosse rivalen Gunilla för att arrangera ett returmöte. Mattias axlar rollen som PT medan Ulf förbereder Annbritt mentalt. I rollerna: Anki Larsson, Olle Sarri, m.fl. Regi: Patrik Eklund. Del 4 av 10: Krackeleringen.

  Tidigare sänt 2019

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare

  Dags för final, nu ska det avgöras vem som blir Mästarnas mästare 2020! De fyra tävlar om fördelar i de kommande tävlingarna, men redan efter den andra tävlingen så tvingas den första deltagaren att lämna. Efter Jaktstarten lämnar en till, så att de bara återstår två kvar till Mästarduellen. Det blir mycket dramatiskt och jämnt ända in i slutet. Programledare: Micke Leijnegard. Del 10 av 10.

  Även i SVT24 11/5, SVT1 12/5, SVT24 15/5, SVT1 16/5 och SVT24 16/5

 • 21:00
  I denna konspirations-komedi följer vi George English, en amerikan bosatt i Sverige och hans familj och vänner.
  We got this

  George försöker få med sig sin motvilliga vän Alex i utredningen men lockar så småningom också till sig konspirationsteoretikern Björn Söderqvist och den legendariske privatspanaren Sture Norberg. Vad ingen räknat med är, att samma mörka skugga som rört sig runt katten Rios numera döda matte, även håller ett vakande öga över det lilla gäng av privatspanare som nu verkar ta form. I rollerna: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis mfl. Del 2 av 6.

  Även i SVT1 11/5 och SVT24 14/5

 • 21:45
  Walter Proska (Jannis Niewöhner) och Wanda Zielinski (Malgorzata Mikolajczak).
  Kappvändaren

  Miniserie i två delar nyproducerad för tysk public service-tv till 75-årsminnet av andra världskrigets slut i Europa. Baserad på Siegfried Lenz roman "Der Überläufer". Del 1 av 2. Det är sommaren 1944 och Walter, en ung tysk soldat, lämnar hemmet för att återvända till östfronten när hans tåg sprängs av en landmina. Walter överlever, och han utposteras istället i ett litet förband i polska skogstrakter, omringade av partisaner. Beordrad att utföra brutala illdåd slits han snart mellan pliktkänsla, skuld, och samvete. En dag ser Walter en chans att lösa sitt moraliska dilemma. I rollerna: Jannis Niewöhner, Malgorzata Mikolajczak, Sebastian Urzendowsky, Rainer Bock, Ulrich Tukur m.fl.

  Även i SVT24 15/5

 • 23:10
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:15
  Sällskapet - intervjuer från allting mittpunkt
  Sällskapet - intervjuer ifrån alltings mittpunkt

  Har feminismen blivit kapad och spelar det någon roll vilka ord vi väljer för att beskriva andra? En animerad satir baserad på intervjuer med personer ur normens och privilegiernas centrum. Del 6 av 7: Feminism, trans och det där n-ordet också.

 • 23:25
  Jessica Fletcher (Angela Lansbury).
  Mord och inga visor

  Deckarklassiker om deckarförfattaren Jessica Fletcher som utreder mord. I rollerna: Angela Lansbury m.fl. Del 18 av 22: O'Malley's luck.

  Från 7/5 i SVT1

 • 00:15
  Bästa träningen.
  Bästa träningen

  Fyra otränade par tar sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Vardagen fylls av kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion och det är tuffare än de föreställt sig. Idrottsforskare följer parens hälsa och mäter deras resultat på jakt efter den bästa träningen. Del 1 av 3: Paren som föredrar fredagsmys före fredagsfys möter sina coacher och påbörjar sina nya liv.

  Från 7/5 i SVT1

 • 01:15
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Byrån letar efter César efter att han missat ett plan till Riga. Har han blivit kidnappad? Under tiden ifrågasätter Ellenstein JJA:s omdöme. Marie-Jeanne befinner sig i öknen med Ramsès, den egyptiske agenten. Mille Sabord träffar en krigsherre från Houthi-rebellerna - en arg, grym och paranoid man. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 2 av 10.

  Från 8/5 i SVT1

 • 02:10
  Dr Thomas Chamberlain (RICHARD LINTERN).
  Tyst vittne

  En dramatisk händelse på gatan i förorten påminner Jack om smärtsamma händelser. Samtidigt försöker en av offrets anhöriga skipa rättvisa på egen hand. I rollerna: Emilia Fox, Richard Lintern, David Caves, Liz Carr m.fl. Del 7 av 10.

  Från 8/5 i SVT1

 • 03:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 08:40
  Baki
  Sverige idag på romani chib/arli

  Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/arli.

  Från 9/5 i SVT2

 • 08:50
  Jane
  Sverige idag på romani chib/lovari

  Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/lovari.

  Från 9/5 i SVT2

 • 09:00
  Lee Miller - fängslande fotograf

  Vogue-modell, musa och krigsfotograf; Lee Miller hade många liv. Lär känna en unik ikon inom fotografins historia. Filmen bygger på bilder på Lee och av Lee. Fram träder en kvinnlig pionjär som trotsade alla förväntningar. Hon har framförallt blivit omtalad av eftervärlden för sina fotografier tagna under andra världskriget. Utmärkande för hennes bilder är den surrealistiska undertonen. En film från 2020. Regi: Teresa Griffiths.

  Från 8/5 i SVT2. Även i SVT2 11/5 och SVT2 12/5

 • 10:00
  Krucifix.
  Gudstjänst

  Dagens gudstjänst kommer från Equmeniakyrkan Hovslätt i Jönköpings kommun. Församlingens föreståndare David Hjelmqvist predikar och det blir sång av musikteamet under ledning av Erika Bjurbäck. Gudstjänsten leds av Ewa Saldner.

  Även i SVT2 senare i kväll och SVT2 11/5

 • 10:45
  Tannhäuser med Peter Mattei

  Peter Mattei är Wolfram i denna uppsättning av Wagners Tannhäuser från Staatsoper i Berlin. Under förspelet ser vi en nyskapande koreografi av Sasha Waltz, som också står för hela insceneringen. Som graalriddaren Tannhäuser ser vi Peter Seiffert och som Elisabeth, Ann Petersen. Réne Pape är Hermann och Marina Prudenskaja sjunger Venus parti. Daniel Barenboim är dirigent. Första akten.

  Från 9/5 i SVT2

 • 14:00
  Bilen, denna uppfinning på gott och ont, har varit föremål för vår åtrå i 120 år.
  Jag är kär i min bil

  Bilen, denna uppfinning på gott och ont, har varit föremål för vår åtrå i 120 år. Det handlar förstås inte bara om transport, bensin, förgasare. Utan kanske mera om en irrationell dröm, om formgivning, om livsstil.

  Från 9/5 i SVT2

 • 14:55
  En norsk fjord.
  Bygden som försvann

  När Nato under kalla krigets dagar sökte en plats för en flygbas för att kontrollera Nordatlanten föll valet på Haugnes på Andøya och runt 1955 fick 350 människor flytta från bygden. "Det är en märklig känsla att komma från en plats som faktiskt inte finns längre", säger de som växte upp på Haugnes.

 • 15:05
  Unisa kämpar han för att få svenskt medborgarskap och hans högsta önskan är att få representera Sverige i det döva fotbollslandslaget.
  Unisa

  Unisa Turay, 22 år, kom till Sverige från Sierra Leone tillsammans med sin mamma och storebror när han var 11 år gammal. Nu kämpar han för att få svenskt medborgarskap och Unisas högsta önskan är att få representera Sverige i det döva fotbollslandslaget. Del 1 av 6.

  Från 6/5 i SVT2

 • 15:35
  Helt ärligt
  Helt ärligt

  Briar-Rose och Stephanie är nära vänner. Båda har mått dåligt och känt att de inte passar in. Vilka händelser är det som har satt så djupa spår i deras liv?

  Från 5/5 i SVT2

 • 15:50
  Marika
  Sverige idag på romani chib/kalderash

  Veckans lokala nyheter på romani chib kalderash.

  Även i SVT2 11/5

 • 16:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 16:05
  Mervi
  Sverige idag på meänkieli

  Veckans lokala nyheter på meänkieli.

  Även i SVT2 11/5

 • 16:15
  Helt ärligt
  Helt ärligt

  Sofia var tonåring när hennes mamma fick cancer och dog. Efter mammans död blev relationen till mormor Marianne mycket stark. Vad är det som gör att de kan prata så öppet med varandra?

  Från 5/5 i SVT2

 • 16:25
  En kvinna med förvånat uttryck.
  Flugor

  Reportageserie om trender som kommit och gått. Denna gång: Barsebäcks kärnkraftverk.

 • 16:30
  Angel Arubi
  Fabrikens hjältar

  Topi har fått nya spännande uppgifter på jobbet, men privat är han bekymrad för sin mamma. Angel besöker sin familj i Nigeria och tar ett beslut för att hedra sin pappa. Tanja vet varken ut eller in när det gäller kärleken, men har fullt stöd från sina vänner. Nytt jobb, nya möjligheter. Tillsammans med närmare 3000 andra har de fått jobb på en bilfabrik och ser nu fram emot en ny start i livet. Del 7 av 8.

  Från 8/5 i SVT2

 • 17:00
  Keine Ahnung
  Dölj information om Keine Ahnung

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Reisen. Om att resa. Programledarna Jannika och Keven berättar om en jobbig resa och busringer till ett hotell. Uppdraget på stan är att störa främlingar med konstiga frågor som handlar om resor, och så sjunger de en tyskspråkig klassiker om en liten krokodil. Del 10 av 10. UR.

  Även i SVT2 11/5

 • 17:11
  Kortfilmsklubben - engelska
  Dölj information om Kortfilmsklubben - engelska

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Little bird. Engelsk kortfilm. Det är 1941 och i London vill en ung kvinna ta värvning i flottan. Alla hennes släktingar är döda och nu vill hon göra nytta för landet. Hon blir antagen - men allt är inte som det verkar. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 11/5

 • 17:23
  Kortfilmsklubben - engelska
  Dölj information om Kortfilmsklubben - engelska

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  One small step. Amerikansk kortfilm. 9-åriga Dasani har stora drömmar. Hon vill bli astronaut. Efter att hennes pappa blivit dödad av polisen har Dasani ett stort ansvar hemma. På utflyktsdagen har mamma inte kommit hem efter en demonstration och Dasani ställs inför ett mycket svårt val. UR.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 11/5

 • 17:38
  Kortfilmsklubben - engelska
  Dölj information om Kortfilmsklubben - engelska

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Lucky day! Engelsk kortfilm. Tom befinner sig på en öde ö och vill inget hellre än att ta sig därifrån. Han har överlevt en flygplanskrasch och är helt ensam, men nu har han lyckats fixa till en kommunikationsradio. Den funkar - men är det någon som hör honom? UR.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 11/5

 • 17:43
  Kortfilmsklubben - franska
  Dölj information om Kortfilmsklubben - franska

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  La convention de Genève. Fransk kortfilm. Hakim väntar på bussen med ett par kompisar när han får syn på ett gäng en bit längre bort på gatan. De väntar på Francis, som Hakim känner, för att kräva in en skuld. Stämningen blir hotfull och Hakim försöker medla. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 11/5

 • 18:00
  Hej Morre är en romsk talkshow med artisten Mark Marek Glindrönn som programledare.
  Hej Morre

  Alla är ute på sociala medier idag, vem är inte det? Vad har sociala medier för makt över våra liv egentligen och kan man bara lägga ner? Det och mycket mer diskuteras av veckans panel Adrijano Karamni, Vanessa Karamani, Debora Gilda Kwiek och Petro Siwak. I en talkshow på romani med programledare Mark Marek Glindrönn. Del 4 av 8. Sociala medier.

  Även i SVT24 12/5, SVT2 15/5 och SVT2 16/5

 • 18:30
  Moona, Pirita, Jenni och Miina i Tjejer gör lumpen
  Tjejer gör lumpen

  Rekryterna bedöms fortlöpande under tjänstgöringen och nu börjar planerna inför deras fortsatta individuella utbildning ta form. En av tjejerna blir besviken på utfallet. Moona får besvär med sitt gevär under en övning ute i fält. Moona, Miisa, Jenni och Pirita har liksom 800 andra finska tjejer varje år valt att rycka in till frivillig militärtjänst. Del 4 av 9.

  Från 6/5 i SVT2. Även i SVT2 11/5 och SVT24 12/5

 • 19:00
  Knölvalsmamma & kalv med uppvaktande hane.
  Världens natur: De kloka valarna

  Delfiner är intelligenta, det vet vi. Det har testats många gånger. Men stora valar har ju ännu mycket större hjärna. Då är de kanske ännu klokare? Det vet vi inte säkert och inte vad hjärnans storlek betyder. Men nog kan en knölval vara extremt smart - som när hon ska stjäla lax från en odling…

  Från 7/5 i SVT2. Även i K 11/5 och K 13/5

 • 19:55
  En norsk flagga.
  Hund och rådjur

  Mellan rådjurskidet Prinsessa och älghunden Remy utspelas en ovanlig vänskapshistoria.

 • 20:00
  Sjöwall Wahlöö – berättelsen om ett brott
  Sjöwall Wahlöö – berättelsen om ett brott

  En film om nyligen bortgångna Maj Sjöwall. Här berättas hela historien om hur böckerna om Martin Beck kom till. Det är en kärlekshistoria. Ett ungt par ville berätta om orättvisorna i samhället. Så föddes den moderna deckaren. Det är över 50 år sedan första boken i serien kom ut och det skulle bli först på ålderns höst som Sjöwall Wahlöö hyllades som skapare av hela den moderna deckargenren. I filmen medverkar världens största deckarförfattare så som Michael Connelly, Lee Child, Ian Rankin, m.fl.

  Tidigare sänt 2016. Även i SVT2 16/5

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:15
  Agenda
  Agenda

  Ett helt Agenda om den katastrof som coronakrisen innebär för Sveriges äldre befolkning. Vilka bär ansvaret för tragedin med alla döda på landets äldreboenden? Socialminister Lena Hallengren (S), Olivia Wigzell, generaldirektör Socialstyrelsen, och äldreforskaren Ingmar Skoog. Några månader, ett halvår, ett år? Hur länge klarar en gammal människa att leva ensam i karantän utan att bli deprimerad och sjuk? Intervju med 86-åriga riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L). Programledare: Anna Hedenmo.

  Även i SVT24 11/5, SVT2 11/5, SVT2 12/5 och SVT24 12/5

 • 22:00
  Dokument utifrån: Afghanistans dyrköpta fred
  Dokument utifrån: Afghanistans dyrköpta fred

  Efter 20 år av krig ska USA dra sig ur Afghanistan och överlämna landet till afghanerna. Men trots miljarder i bistånd är landet fortfarande fattigt. Flickor och kvinnor saknar rättigheter i områden som kontrolleras av talibaner. I Kabul finns en viss frihet, man kan lyssna på musik och cykla. Det vill talibanerna förbjuda om de återfår makten. USA:s löften om bygga ett demokratiskt samhälle har visat sig omöjliga att infria. Fransk dokumentär från 2020.

  Även i K 12/5 och K 15/5

 • 22:55
  Krucifix.
  Gudstjänst

  Dagens gudstjänst kommer från Equmeniakyrkan Hovslätt i Jönköpings kommun. Församlingens föreståndare David Hjelmqvist predikar och det blir sång av musikteamet under ledning av Erika Bjurbäck. Gudstjänsten leds av Ewa Saldner.

  Från SVT2 tidigare idag. Även i SVT2 11/5

 • 23:40
  Ekdal och Ekdal
  Ekdal och Ekdal

  Corona-pandemin har stängt ner världsekonomin med förödande konsekvenser som följd. Ekonomer drar paralleller till 1920- och 30-talens krascher och depressioner. Hur hårt kommer vi att drabbas och hur ser vägen framåt ut? Kommer vi någonsin tillbaka till det tillstånd som rådde före corona-viruset? Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Del 1 av 6.

  Från 5/5 i SVT2

 • 00:40
  Mitt judiska jag
  Dölj information om Mitt judiska jag

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Rebecka har en stor judisk släkt i Stockholm men vet inte särskilt mycket om hur de har haft det i Sverige genom olika tider eller varifrån de kommit. I samtal med sina föräldrar, judiska vänner och sin mormor får Rebecka en tydligare bild och många nya tankar. UR.

  Från 4/5 i SVT2

 • 01:40

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00
  Twirlywoos

  Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

 • 05:10
  Timmy Lamm - engelska ord

  Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!

 • 05:15
  Babblarna

  En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:20
  Babblarna

  En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:25
  Sara och Anka

  Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Serie 1.

 • 05:30
  Olobob-toppen

  Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!

 • 05:35
  Voffa, Kvittra och Len

  Ett upptäckaräventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?

 • 05:45
  Lapptäckekompisar
  Lapptäckekompisar

  Sälen. Små och stora djur samsas på ett stort lapptäcke. När ett problem uppstår eller en svår situation måste lösas går det alltid att be granndjuren om hjälp.

 • 05:55
  Kojsagor

  I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor.

 • 06:00
  Greta Gris

  Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

 • 06:05
  Bing

  Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

 • 06:15
  Ella, Oscar och Hoo

  Varje dag - ett nytt äventyr! - för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln.

 • 06:25
  Pirata & Piloto

  Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!

 • 06:35
  Victor & Josefine

  Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet.

 • 06:50
  Odjuret och Alfons Åberg

  Kanske ångrar Alfons att han klippte till lillkillen. Tänk om Alfons slog för hårt, och lillkillen blev skadad på riktigt!

 • 07:00
  Monsterskolan

  Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

 • 07:10
  Regnbågsstadens hjälte

  När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små.

 • 07:20
  Octonauterna

  Vitvalarna. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

 • 07:35
  Luo Bao Bei

  Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny.

 • 07:45
  Fix och trix

  Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt.

 • 07:55
  Simon

  Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

 • 08:00
  Supersnällasilversara och Stålhenrik

  Supersnällasilversara och Stålhenrik är två helt vanliga superhjältar som bor på månen. Rätt som det är tjuter uppdragstutan. Ett barn behöver superhjältarnas hjälp. Då flyger de iväg för att reda ut situationen så att allt blir frid och fröjd. I rollerna: Sara Edwardsson och Henrik Ståhl, m.fl. Del 7 av 10.

 • 08:20
  Andys safariäventyr

  Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!

 • 08:35
  Magiska fyran

  I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!

 • 08:45
  Robin Hoods rabalder och rackartyg

  Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg.

 • 09:00
  Fixa rummet

  Del 6 av 12. Leonora och hennes lillebror Albin har tillbringat mycket tid på sjukhus och nu vill de med Annas hjälpa fixa ett mysigt rum med en mystiskt sagoskog åt andra barn. De tycker det är viktigt att kunna drömma sig bort och glömma var man är när man är sjuk länge.

 • 09:30
  Djupet

  Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin.

 • 09:50
  Geronimo Stilton

  En mus på månen. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Säsong 3.

 • 10:15
  Lilla Aktuellt: Förklarar

  Corona: Inställda kalas.

 • 10:20
  Legendarerna

  Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Prezzo-ceremonin.

 • 10:40
  Zorro - legenden föds

  Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!

 • 11:00
  Ranchen

  Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes.

 • 11:20
  Snö + 7

  Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig...

 • 11:45
  Alisa klarar sig alltid!

  Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen.

 • 12:10
  Pingvinerna från Madagaskar
  Dölj information om Pingvinerna från Madagaskar

  Det fanns en gång en film som hette Madagaskar. I den förekom det några pingviner. Här återkommer de i en egen tv-serie. De bor i djurparken i Central Park i New York och har ett hemligt liv som kommandosoldater. Deras grannar och rivaler är tre lemurer. Svenska röster: Claes Ljungmark, Oscar Harrysson, Anders Öjebo, Daniel Bergfalk, Niclas Wahlgren, Johan Reinholdsson, Bengt Skogholt m fl.

 • 12:35
  Rudi kapplöpningsgrisen

  Del 10 av 13. Dr Korays ex-man dyker upp. Vad ska Fritz pappa göra nu? Serien handlar om griskultingen Rudi som rymmer när han ska föras till slakteriet. Fritz tar hand om honom och det visar sig att Rudi är en snabb gris som vinner en kapplöpning - för hundar.

 • 13:05
  Pirater i huset intill

  Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Kapten Klimpen.

 • 13:15
  Min riddare och jag

  Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare.

 • 13:30
  Game on

  Dagens program handlar om Luigi's Mansion 3. Ida och Laura ska spela figuren Luigi och jaga spöken i hans hotell. Hur ska det gå i det skrämmande spökhotellet - kommer dom att klara av att spela utan att bli alltför rädda? Vi får se vem som vinner dagens tävling.

 • 13:45
  Oktonautit

  Åtta äventyrare bor på en undervattensbas - The Octopod. I varje episod möter de olika faror eller gör nya upptäckter om verkliga djur eller företeelser.

 • 14:00
  Arkeologens dotter - syntolkat
  Dölj information om Arkeologens dotter - syntolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Sista resan. Vem är egentligen den där Kjettil? Varför har han dykt upp helt plötsligt? Och vart har Nims halsband tagit vägen? Nim och Fridolin har äntligen kommit fram till Nims mammas tid bara för att upptäcka att hon är tillfångatagen. Att rädda henne verkar både livsfarligt och näst intill omöjligt. Del 8 av 8. UR.

 • 14:20
  Hur vet du det? - syntolkat
  Dölj information om Hur vet du det? - syntolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  När du själv är en källa. Idag ska Jenny ta reda på hur gamla hundar kan bli. Hunden Kjell förklarar vad upphovsrätt är, så Jenny lär sig om hon kan ta andras bild och text på nätet. Till slut hittar Jenny svaret på sin fråga. Del 5 av 5. UR.

 • 14:30
  Vims i rymden - syntolkat
  Dölj information om Vims i rymden - syntolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Pluto och en måne till. Ki, Ti och Pi är på väg hem till sin egen stjärna, och nu har de nått fram till dvärgplaneterna längst där ute. Ti har aldrig sett Pluto och inte Plutos månar heller. Så varför inte? När de ändå är där. Del 5 av 6. UR.

 • 14:35
  Vims i rymden - syntolkat
  Dölj information om Vims i rymden - syntolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Hej då jorden. Ki, Ti och Pi är ute ur vårt solsystem nu och ställer om kursen vid Alpha Centauri, ett stjärnsystem nära oss. Snart ska de vara hemma hos mamma, men vad händer? Något kommer farande genom rymden! Del 6 av 6. UR.

 • 14:40
  Backstage

  En grupp talangfulla tonåringar försöker uppfylla sina drömmar om att bli superstjärnor. Följ de blivande stjärnorna i med- och motgång på den berömda Keaton School of the Arts.

 • 15:00
  Blue water high

  Del 11 av 26. Det finns inget vatten i huset och Simmo beslutar sig för att ta med sig ungdomarna på en surfsafari på sydkusten. Amy föreslår då att de ska besöka Erics mamma men det tycker Eric är en dålig idé. Utan hans kännedom, tar sig Amy till hans hemstad Lindara och upptäcker där hans hemlighet. I rollerna: Sophie Luck, Gabrielle Scollay, Lesley Anne Mitchell, Taryn Marler, James Sorenson, Trent Dalzell, Ryan Corr, Martin Lynes och Liz Burch.

 • 15:25
  Piratöarna

  Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater och skeppsbrutna barn på jakt efter en gömd skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris. Kanske är den gömda skatten vägen hem, i så fall måste de hinna före piraterna. Svenska röster: Linn Ehrner, Ima Nilsson, Alexander Kaunitz, Dominique Pålsson Wiklund, Tom Ljungman, Björn Bengtsson, Allan Svensson m.fl.

 • 15:50
  100 saker att göra före high school
  Dölj information om 100 saker att göra före high school

  CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?

 • 16:10
  Bara på skoj

  Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt.

 • 16:25
  Superkrypen

  Höjden av rädsla. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan.

 • 16:40
  Magiska fyran

  I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Resan mot Sagolandet.

 • 16:50
  Safirdrakens krafter

  Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter.

 • 17:00
  Ett fall för KLURO

  Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Inget fartfyllt fall.

 • 17:10
  P King Älling

  Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!

 • 17:20
  Mästerflygarna

  När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!

 • 17:35
  Octonauterna

  Sjöhästarna. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

 • 17:45
  Daniel Tigers kvarter

  Använd ord. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

 • 18:00
  Bolibompa
  Dölj information om Bolibompa

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:05
  Simon

  Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

 • 18:15
  Stopp!

  Del 7 av 10: Charader. Klara har lärt sig en ny lek som heter charader. Men resten av familjen är upptagen med andra tråkiga saker och vill inte leka. Men hon vet hur hon ska få dem att ändra sig. 5-åriga Klara kan stoppa tiden när saker inte blir som hon vill. När syskonen bråkar och föräldrarna bestämmer skriker Klara STOPP! och världen stannar. Nu är det hon som bestämmer.

 • 18:20
  Hej Jycke
  Dölj information om Hej Jycke

  Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?

 • 18:30
  Alfons Åberg

  Alfons sparar till ett dataspel. Men det är svårt att spara och avstå från godis och nöjen - och frestelsen att fuska blir så stor att han lurar sig själv. Alfons får lära sig att man inte både kan äta kakan och samtidigt ha den kvar.

 • 18:40
  Joy

  Del 3 av 8. Stora varggrinet. Joy har en önskeburk som man kan prata med och lätta sitt hjärta för. Oftast leder det till att det man funderar på eller tycker är lite jobbigt löser sig. Medverkande: Aysha Camal Cerrato, Salif Diop, Hanna Alström, Anna Blomberg m.fl. Regi: Caroline Cowan.

 • 18:55
  Zorro - legenden föds

  Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!

 • 19:15
  Leonardo
  Leonardo

  Serie 1. Del 1 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark m.fl.

 • 19:45
  Blinky Bills bravader

  Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!

 • 19:55
  Peppigt
  Peppigt

  Fluffy med vänner ger sina peppigaste tips på hur du kan må bättre.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 06:00
  Den stora älgvandringen.
  Den stora älgvandringen

  I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Följ årets vandring som nu har inletts.

 • 09:00
  UR Samtiden
  Dölj information om UR Samtiden

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  9:00 Trygg stad - politiskt och polisiärt perspektiv. 9:15 Bo tryggt 2030. 10:20 Trygghet i nyproduktion och ombyggnation. 11:15 Platssamverkan för attraktiva miljöer. 12:00 Trygghet i befintlig bebyggelse. 13:00 Feministisk stadsplanering. 13:30 Stad till salu. 14:00 Ett brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. 14:25 Psykisk hälsa i pandemins spår. UR.

 • 15:00
  En norsk flagga.
  Tropisk trädgård i Stavanger

  Under många års arbete har Reidar Gabrielsen skapat en trädgård av nästan tropiskt slag hemma i Stavanger. Här odlar han avokado, mandlar, valnötter, citrusfrukter och annat.

  Från 4/5 i K

 • 15:05
  Genialt eller galet
  Dölj information om Genialt eller galet

  Vad skiljer den perfekta uppfinningsidén från en som kanske varken är lönsam eller genomförbar? Två uppfinnare får göra en presentation för Vincent F Hendricks, professor i filosofi och logik. Denna gång möter han Albert Hedegaard och Frederik Krebs. Hendricks grundläggande krav är att uppfinningen måste vara mänskligheten till gagn, men han bedömer den också utifrån ett flertal kriterier som originalitet, mod och erfarenhet m.fl.

  Från 5/5 i K

 • 15:25
  Spionera på djuren
  Dölj information om Spionera på djuren

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Vad sysslar djuren med när människan inte är i närheten? Med drönare och rörelsekänsliga kameror kan forskare följa djur på ett sätt som inte tidigare har varit möjligt. Forskarteamet blir förvånat när drönarbilder avslöjar valarnas eget spa. UR.

  Från 8/5 i K. Även i K 11/5

 • 16:15
  Myanmar med Simon Reeve
  Dölj information om Myanmar med Simon Reeve

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Kris och splittring. Under årtionden var Myamar avskuret från omvärlden. 2015 vann Nationella demokratiska förbundet och optimismen spirade. Men 2017 drev en brutal militärattack hundratusentals rohingyer på flykt. Simon försöker ta reda på bakgrunden till landets kritiska situation. Brittisk dokumentärserie från 2018. Del 1 av 2. UR.

  Från 8/5 i K. Även i K 12/5

 • 17:15
  Balkans metropoler
  Dölj information om Balkans metropoler

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Sarajevo i Bosnien och Hercegovina. Metropolerna på Balkan är under uppsving, med ett händelserikt förflutet, en spännande nutid och massor av framtidspotential. Dags för en upptäcktsresa till Sarajevo som är allt på en gång. En blandning av Istanbul och Wien, alltid på bra humör och med en överraskning i bakfickan. Tysk reseserie från 2018. Del 2 av 5. UR.

  Från 9/5 i K. Även i K 11/5 och K 14/5

 • 18:05
  Vad innebär det att leva under ständig press på att prestera på toppnivå?
  Dox: Over the limit

  Vad innebär det att leva under ständig press på att prestera på toppnivå? Rysslands stenhårda system för att pusha sina elitidrottare är ökänt. Inför OS i Rio 2016 följer vi gymnasten Rita och hennes tränare Irina när de finslipar de 90 sekunder som ska leda till en guldmedalj. Schemat är mördande och Irina driver sin adept till synes långt bortom det möjligas gräns. Allt tycks tillåtet - men vad händer med Rita? En film av Marta Prus.

  Tidigare sänt 2018

 • 19:20
  Simon Evans
  Omöjlig ingenjörskonst

  Upptäck vad som krävdes för att bygga det största och mest sofistikerade radioteleskopet på jorden - FAST-teleskopet i Kina. Denna gigantiska konstruktion med en diameter på 500 meter kommer att hjälpa astronomer att utforska galaxer miljarder ljusår från jorden, och kanske även kunna upptäcka att det finns liv utanför vårt solsystem. Men hur byggde man egentligen denna gigantiska konstruktion ute på den kinesiska landsbygden? För att få svar på det måste vi blicka tillbaka i historien. Del 1 av 12.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 13/5, K 14/5 och K 15/5

 • 20:05
  Flamingokoloni - Ria Lagartos
  Mexiko – dit djuren vandrar

  Monarkfjärilarna började sin flygning i Kanada. Gråvalarna har simmat från Alaskas fiskevatten. Havssköldpaddorna lämnar havsvidderna för att söka sig till stranden där de ska lägga sina ägg. Alla har de samma mål - Mexiko.

  Även i K 13/5 och K 16/5

 • 21:00
  Tatueringar i världen
  Dölj information om Tatueringar i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Newfoundland och Alberta. Métis-konstnären Amy Malbeufs intresse för nya kreativa uttryckssätt har lett henne in på många konstnärliga områden, inklusive traditionell inhemsk tatuering. Ursprungliga läror och traditioner är för Amy en grund från vilken hon kan utvecklas och inspireras. Kanadensisk dokumentärserie. Del 2 av 7. UR.

  Från 6/5 i K. Även i K 12/5

 • 21:50
  Mellan Indien och Pakistan
  Dölj information om Mellan Indien och Pakistan

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Kashmir. Resan avslutas i Kashmir, där gränsen är som mest omstridd och våldsam. Adnan möter en ung pakistansk kvinna som utbildar sig till stridspilot och Babita får känna tårgasens effekter i sammandrabbningar mellan demonstranter och indisk polis. Brittisk serie från 2017. Del 3 av 3. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 11/5 och K 12/5

 • 22:50
  Jockeydrömmar i Lesotho
  Dölj information om Jockeydrömmar i Lesotho

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  De unga vännerna Mpedi och Tembani drömmer om att bli professionella jockeyer. De tränar hårt och satsar båda på att vinna årets största hästkapplöpning. UR.

  Från 6/5 i K

 • 23:45
  Udda platser i världen
  Dölj information om Udda platser i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Tåget som granne. I Chongqing går järnvägen rakt genom ett bostadshus och i Tyskland bygger man vidare på Hitlers enorma semesteranläggning. Runt om i världen finns det spännande historiska spår, övergivna byggnader och märkliga fenomen. Reseprogram från 2016. Del 17 av 20. UR.

  Från 4/5 i K

 • 00:40

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare - syntolkat

  Dags för final, nu ska det avgöras vem som blir Mästarnas mästare 2020! De fyra tävlar om fördelar i de kommande tävlingarna, men redan efter den andra tävlingen så tvingas den första deltagaren att lämna. Efter Jaktstarten lämnar en till, så att de bara återstår två kvar till Mästarduellen. Det blir mycket dramatiskt och jämnt ända in i slutet. Programledare: Micke Leijnegard. Del 10 av 10.

 • 21:00
  I denna konspirations-komedi följer vi George English, en amerikan bosatt i Sverige och hans familj och vänner.
  We got this - syntolkat

  George försöker få med sig sin motvilliga vän Alex i utredningen men lockar så småningom också till sig konspirationsteoretikern Björn Söderqvist och den legendariske privatspanaren Sture Norberg. Vad ingen räknat med är, att samma mörka skugga som rört sig runt katten Rios numera döda matte, även håller ett vakande öga över det lilla gäng av privatspanare som nu verkar ta form. I rollerna: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis mfl. Del 2 av 6.

 • 21:45
  Columbo

  Del 2 av 6: A case of immunity. LA-kriminalaren Columbo utreder mord med stor envishet och noggrannhet. Hans något ostädade framtoning döljer ett knivskarpt intellekt, som ofta underskattas av de misstänkta. I huvudrollen: Peter Falk.

  Från 8/5 i SVT1. Även i SVT1 22/5

 • 23:00
  Keyyo och trillingsnickarna Patrik, Mikael och Robin Wadenholt.
  1/2 rum och kök

  Givar och Viktoryia satsar allt de har på sin affärsidé, och för att spara pengar har de flyttat hem till pojkrummet hos Givars pappa. Planen var att bo där i ett halvår, men två och ett halvt år senare är det dags att göra om pojkrummet till ett rum där två vuxna personer kan trivas. Keyyo hälsar på hemma hos Nanna, som lever hållbart och billigt i en segelbåt. Del 6 av 6.

  Från 4/5 i SVT1

 • 23:30
  Bill och Marie och barnen i Husdrömmar Sicilien.
  Husdrömmar Sicilien

  Bill har rest tillbaka till Sverige och lämnat Marie att projektleda det avstannade bygget. Men det blir mer och mer att hålla reda på, frågan är om Marie kommer att orka - samtidigt som hon försöker njuta av semestern med sin syster och alla barn som är kvar på Sicilien. Del 6 av 8.

  Från 5/5 i SVT1. Även i SVT1 12/5 och SVT1 13/5

 • 00:00
  Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
  Hjälp, vi har köpt en bondgård! - syntolkat

  Det blir panik på gården när Kalle och Brita upptäcker att det regnar in genom taket. Hur ska de göra nu när kassan är skral? Arbetet stannar upp när Brita blir sjukskriven och Kalles odlingar har drabbats av skadedjur. Och det syltas, saftas och föds barn. Del 6 av 8.

 • 00:30
  Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse i Utrikesbyrån.
  Utrikesbyrån

  Coronaviruset är en osynlig fiende som hela världen försöker bemästra på olika vis. Just nu utvecklas och används mängder av nya appar och andra övervakningssystem för att hindra smittan från att spridas. I Israel övervakar man nu coronasmittade med samma verktyg som används i terrorbekämpning. Norge följer det sydkoreanska exemplet och använder smittspårning via appar. Är övervakning det säkraste sättet att rädda liv under coronakrisen? Medverkar gör framtidsspanaren och covidpatienten Alexander Bard och den internationella bästsäljarförfattaren Yuval Noah Harari (Sapiens). I studion gästas programledare Johan Ripås av AI-entreprenören Anna Felländer och SVT:s tech-korrespondent Alexander Norén. Del 10 av 12.

  Från 6/5 i SVT2. Även i SVT2 11/5

 • 01:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.