Viktigt meddelande till allmänheten: Det brinner i en industri i närheten av Bäckby i Västerås med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att stänga alla dörrar, fönster och ventilation. Läs mer, öppnar annan webbplats

På SVT just nu

McLeods döttrar

Säsong 3 — Avsnitt 12: Sins of the father

Jakes sanna identitet avslöjas när hans far och bror dyker upp för att hämta hem honom. Claire börjar förstå att lögnen om hennes barn inte är rätt och att det inte kan fortsätta för evigt. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 12 av 30.

Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 31/5

 • 05:15
  Karin Granberg och Suszanne Axell.
  Fråga doktorn

  Hur är situationen för covid-sjuka runt om i landet? Doktor Karin Granberg svarar på tittarnas frågor. Och vi frågar oss: Vilken träningsform är egentligen bäst? Programledare Linda Olofsson.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 9/5

 • 06:00
  Morgonstudion
  Dölj information om Morgonstudion

  Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme med start kl 06.00. Lokala nyheter från kl 07.05. Väder kvart i och kvart över.

 • 09:10
  Hemmagympa med Sofia.
  Hemmagympa med Sofia

  Gympa med SVT:s hemmagympapass! Denna gång med fokus på styrka.

 • 09:30
  Saltön
  Saltön

  När vi återvänder till Saltön har turisterna övergivit kusten och vintern har tagit greppet över det lilla skärgårdssamhället. Emily har öppnat café i Göteborg, Sara och Lotten ska starta en hälsobutik på Saltön. Doktorn och Magdalena har blivit ett par och Blomgren tänker resa till Afrika för att besöka sin dotter. Johanna hoppas fortfarande på att bli den nästa fru Blomgren och förhållandet mellan MacFie och Sara är minst sagt frostigt. En stund före jul anländer journalisten Tommy till Saltön. Hans uppdrag är att rapportera om hur en traditionell skärgårdsjul firas men snart dras han in i intrigerna på ön. I rollerna: Anki Larsson, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog, Per Myrberg, Hanna Bogren, Johan Wahlström m.fl. Regi: Carin Mannheimer. Del 1 av 4.

 • 10:30
  Lady Felicia (NANCY CARROLL), Mrs McCarthy (SORCHA CUSACK), Father Brown (MARK WILLIAMS), Inspector Valentine (HUGO SPEER), Susie (KASIA KOLECZEK) och Sid (ALEX PRICE).
  Fader Brown

  Fader Brown får ett nytt fall på halsen när den tidigare översten Edward Gerard blir förgiftad och dör efter ett gräl med brorsonen Edward, en fd krigsfånge i Korea. På listan över misstänkta står, utöver brorsonen, överstens änka Ada, hennes bror Rupert och adoptivdottern Jia-Li. I rollerna: Mark Williams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Nicholas Jones, Simon Ginty, Katie Leung m.fl. Del 8 av 10.

 • 11:15
  Programledare Ingvar Oldsberg.
  Här är ditt liv

  Ingvar Oldsberg kidnappar en av våra mest kända svenskar. Skratt, tårar och tappade hakor utlovas när kändisarna konfronteras med sitt förflutna i en kavalkad av minnen och anekdoter. Huvudgästen avslöjades inte förran i det direktsända programmet från tv-studion i Göteborg, men ni kan få veta att gästen var Lena Endre.

 • 12:45
  Svenska tv-historier
  Svenska tv-historier: Svensson Svensson

  Om Svensson Svensson, tv-serien som är en av de allra mest populära genom tiderna. Serien inte bara blev en succé, utan kallades till och med för ett fenomen. Tomas Tivemark, berättar om serien. Medverkar gör även Allan Svensson, Gabriel Odenhammar och Chelsie Dickson.

  Tidigare sänt 2016

 • 13:15
  Kalle på Spången (Edvard Persson) och Karin (Annita Gyldtenungæ).
  Kalle på Spången

  En komedi om den fryntlige, skånske gästgiveriägaren Karl Jeppsson som har det lite besvärligt med en tjatig hustru, en sträng spritkassörska och en dotter utom äktenskapet som han inte törs erkänna. Mycket annat trassel uppstår under historiens gång, men allt klaras upp tack vare Kalles goda humör och redbarhet. Regi: Emil Lingheim. I rollerna: Edvard Persson, Bullan Weijden, John Degerberg, Mim Persson, Tord Bernheim, Carl Ström m.fl.

 • 14:50
  Oss svindlare emellan
  Dölj information om Oss svindlare emellan

  Klassisk crazykomedi om sjömannen Sonny, som bara har fått 48 timmars permis för att gifta sig med sin fästmö Janie. Släktingarna lämnar dock inte paret ensamma för en sekund. Hans affärsmässiga pappa får en lukrativ idé, hans argsinta styvmor rasar av svartsjuka och brudens mor är hysteriskt nervös. Regi: Andrew L. Stone. I rollerna: Adolphe Menjou, Martha Scott, Pola Negri, Dennis O'Keefe, Billie Burke, Barton Hepburn m.fl. (Hi Diddle Diddle)

 • 16:05
  Kari får vara med när en älgkalv kommer till världen.
  Ut i naturen

  Många av våra nordiska djur är nattaktiva. Kari stannar uppe om natten och spionerar på hungriga harar och en grävling som tar till rena akrobatiken för att få tag på den mat han vill ha. En rad tittarfilmer ger bevis på vad djuren pysslar med, samtidigt som de flesta av oss ligger och sover. Naturdokumentärserie med programledare Kari Toft. Del 3 av 5. (Norge, 2018)

 • 16:45
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Det verkar som om Sally passar på att bjuda in en främling till Wilgul, när Nick är borta i stan. Claire varnar Tess för att lägga näsan i blöt, men hon kan inte låta bli. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 4 av 30.

  Även i SVT24 senare i kväll, SVT1 senare i natt och SVT1 10/5

 • 17:30
  Sverige idag
  Dölj information om Sverige idag

  Nyheter från hela Sverige - direkt från Umeå.

  Även i SVT1 senare i natt

 • 18:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 18:15
 • 18:25
 • 18:38
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:45
  Beppe Starbrink, programledare i Go'kväll.
  Go'kväll

  Vi får följa med hem till Gunnel Carlsons egen trädgård. Hon inspirerar oss att odla vår egen bukett från frö och lök. Journalisten Ann Söderlund berättar om hur barn i dysfunktionella familjer blir ännu mer utsatta i coronatider. Spännande tv-tips med C-G Karlsson. Programledare: Beppe Starbrink.

  Även i SVT1 senare i natt

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider

  När gänget återvänder till gården i augusti har svinmållan tagit över. Förutom en rejäl ogräsrensning gör trädgårdsmästare John Taylor och kocken Tareq Taylor en damm med vattenväxter och botten av lera. Pernilla Månsson Colt och John Taylor fixar till radhusträdgården och inredaren Malin Persson fixar tre fiffiga växtstöd som blir dekorativa i rabatten. Del 7 av 9.

  Även i SVT1 7/5, SVT24 9/5 och SVT1 10/5

 • 21:00
  Guldfeber – stölderna på Kungliga Myntkabinettet
  Guldfeber – stölderna på Kungliga Myntkabinettet

  Brottshärvan på det Kungliga Myntkabinettet leder till ännu en misstänkt. Och historien har upprepat sig ett flertal gånger. Vad är det som gång på gång får högt uppsatta, framgångsrika personer att gå över gränsen och riskera allt? Vad säger museidirektören själv? Och vem är han egentligen? Kommer sanningen att komma fram under rättegången? En serie av Åsa Blanck. Del 3 av 3.

  Även i SVT1 6/5

 • 22:00
  Moa Lundqvist och Dilan Apak.
  Dilan och Moa

  Dilan försöker förbereda Moa inför klimatapokalypsen genom att undervisa henne i urban överlevnad. Moa anser sig redan ha en plan för framtida kriser: hennes pojkväns resursstarka familj. Men när hon konfronteras med vad en romantisk relation involverar (fysisk kontakt) uppstår en ny slags kris, en kris som bara en enda person kan rädda henne ur. Med Dilan Apak, Moa Lundqvist, Marcus Berggren, Vincent Grahl, Johannes Wanselow. Del 2 av 6.

 • 22:20
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:25
  Stig-Helmer (Lasse Åberg) och Ole (Jon Skolmen).
  The Stig-Helmer Story

  Tisdag 5 maj fyller den folkkäre mångsysslaren Lasse Åberg 80 år. Som en hyllning visar SVT denna komedi om Stig-Helmer Olsson och hans liv innan han gav sig ut på sina sällskapsresor. Stig-Helmer berättar i nutid om uppväxten i slutet av 50-talet och början av 60-talet, om Nalentiden, om televisionens ankomst och början på vår teknikutveckling. Allt detta illustreras i tillbakablickar där vi följer unge Stig-Helmer i 20-årsåldern och hans möte med sin stora kärlek Annika, en ung frälsningssoldat. Regi: Lasse Åberg. I rollerna: Lasse Åberg, Jon Skolmen, Tobias Jacobsson, Ida Högberg, Tove Edfeldt, Bill Hugg m.fl.

  Även i SVT1 10/5

 • 00:00
  Alla funkar olika
  Dölj information om Alla funkar olika

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Barn från olika länder berättar om hur det är att leva med funktionsnedsättningar. Vi möter bland andra Daniel i Rwanda, som länge trodde att han var ensam i världen om att inte kunna se. UR.

  Från 29/4 i SVT1

 • 00:30
  FOMO - stressen med SoMe
  Dölj information om FOMO - stressen med SoMe

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Alia, Valdemar och Freja är födda i generation SoMe. Sociala medier fyller otroligt mycket i deras liv och har alltid gjort det - på gott och ont. De kämpar var och en för att hitta balansen mellan att vara på och vara offline. UR.

  Från 29/4 i SVT1

 • 01:00
  Tänk till talkshow
  Dölj information om Tänk till talkshow

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Sverigefinnar - 200 år av utanförskap. Det sägs ofta att sverigefinnar var den första invandrargruppen som fick känna på rasism och fördomar från svenskar, men hur är det att vara sverigefinne idag? Är rasismen historia, eller lever den fortfarande kvar? Del 7 av 8. UR.

  Från 29/4 i SVT1

 • 01:15
  Bill och Marie och barnen i Husdrömmar Sicilien.
  Husdrömmar Sicilien

  Det är sommarlov och snart efterlängtad långsemester på Sicilien. Flyttlasset har gått med en stor container från Höganäs, men vart har containern tagit vägen? Marie och hennes syster är på plats med alla barn för att förbereda för midsommarfirande i huset - men har byggfirman blivit färdiga i tid? Del 5 av 8.

  Från 30/4 i SVT1

 • 01:45
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Det verkar som om Sally passar på att bjuda in en främling till Wilgul, när Nick är borta i stan. Claire varnar Tess för att lägga näsan i blöt, men hon kan inte låta bli. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 4 av 30.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 10/5

 • 02:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 04:45
  Sverige idag
  Dölj information om Sverige idag

  Nyheter från hela Sverige - direkt från Umeå.

  Från SVT1 tidigare idag

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 09:00
  Forum

  09:00: Från asyl till arbete - det lokala perspektivet. Karl Wennberg presenterar sin rapport om vilka faktorer som är viktiga när flyktingar lyckas etablera sig på arbetsmarknaden. Rapporten diskuteras av Inger Schroeder, Arbetsförmedlingen Norrköping, Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, m fl. Arrangör: Fores i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Från 9/12. 10:00: Assar Lindbeck: akademisk forskning i allmänhetens tjänst. Seminarium om forskarens roll i samhällsutvecklingen. Det arrangeras för att fira att statsvetarprofessorn Assar Lindbeck nyligen fyllt 90 år. Övriga medverkande: Gabriel Urwitz, Nationellt centrum för finansforskning, Anna Breman, vice riksbankschef, m fl. Del av ett längre seminarium. Arrangör: Institutet för internationell ekonomi (IIES) Stockholms universitet och SNS. Från 10/3. 11:25: En arbetsmarknad i omställning - är vi redo? Coronaviruset har förutom att påskynda omställningen till digitala tjänster även skapat en oviss framtid. Vad innebär det för Sveriges framtida arbetsmarknad? Medverkande: Susanne Ackum, nationalekonom Fores, Martin Henning, professor i ekonomisk geografi, Håkan Regnér, nationalekonom Saco, Annika Wallenskog, chefsekonom SKR, m fl. Arrangör: Fores. Från 28/4.

 • 12:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 12:03
  Forum

  12:03: En arbetsmarknad i omställning - är vi redo? Seminariet fortsätter. 13:00: Äldreomsorgens beredskap för spridningen av covid-19. DIREKT. Interpellationsdebatt i riksdagen. Socialminister Lena Hallengren (S) svarar på en interpellation om äldreomsorgen av Ann-Christine From Utterstedt (SD), och landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) på en om fiskestopp på Skånekusten av Magnus Oscarsson (KD). 13:40: Politik i bokhyllan: Sverigevänner. I Sverigevänner: Historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn berättar specialistläkaren Arash Sanari om sin uppväxt och hur han, enligt sin far, åtminstone lyckades bli 90 procent svensk. Sharon Jåma intervjuar. Från 17/4. 13:55: Pressträff om coronaläget. DIREKT. Daglig pressträff med Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter. 14:45: Tio år utan förbättring. Ny rapport om självmord och psykisk hälsa bland barn och unga presenteras av Rickard Bracken, generalsekreterare Suicide Zero. Övriga medverkande: Ing-Marie Wieselgren, nationell samordnare psykiatrifrågor, SKR, Klas Bergling, Tim Bergling Foundation, m fl. Arrangör: Suicide Zero. Från 21/4.

 • 16:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 16:05
  Forum

  Hänt i dag.

 • 16:15
  Agenda
  Agenda

  Tester för coronaviruset beskrivs som en nyckel för att få kontroll över spridningen. Varför testar Sverige så få jämfört med våra grannländer? Företag och politiker går ihop för att skapa grönare ekonomi efter pandemin. ​Men hur stor blir skillnaden? ​Jesper Brodin, vd för IKEA:s varuhuskedja, förra MP-språkröret Maria Wetterstrand och förre finansministern Anders Borg i Agenda. ​Igår var de utskällda och misstänkliggjorda. Idag vill alla regeringar ha Googles, Facebooks och andra ​tech-jättars stöd i kampen mot coronan. ​Programledare: Anders Holmberg.

  Från 3/5 i SVT2. Även i SVT24 senare i natt

 • 17:00
  Mette kastar upp jordjubbar i luften och ler.
  Det söta livet - sommar

  Söta och somriga desserter, kakor och andra läckerheter med konditorn Mette Blomsterberg. Denna gång: blåbärsdröm, en chokladtårta med blåbärskräm.

 • 17:15
 • 17:20
 • 17:30
  Oddasat
  Dölj information om Oddasat

  Samiskspråkiga nyheter.

 • 17:45
 • 17:55
  Vi på Saltkråkan
  Korta tv-historier: Spung

  På några minuter berättar vi grejen med klassiska tv-program.

 • 18:00
  Helt ärligt
  Helt ärligt

  Briar-Rose och Stephanie är nära vänner. Båda har mått dåligt och känt att de inte passar in. Vilka händelser är det som har satt så djupa spår i deras liv?

  Även i SVT2 10/5

 • 18:15
  Helt ärligt
  Helt ärligt

  Sofia var tonåring när hennes mamma fick cancer och dog. Efter mammans död blev relationen till mormor Marianne mycket stark. Vad är det som gör att de kan prata så öppet med varandra?

  Även i SVT2 10/5

 • 18:25
  En norsk flagga.
  Vallhundsvalpar lämnar boet

  Vallhunden Ferns åtta valpar har blivit tio veckor gamla och det börjar bli tid för dem att lämna boet och flytta till nya familjer. Uppfödaren Atles förhoppning är att alla valparna ska bli goda vallhundar och är noga med vem som får köpa.

 • 18:30
  T-Rex fossil
  Historiens farligaste rovdjur

  Tyrannosaurus som jagade i flock. Jättefågeln som sprang ikapp hästar och dödade dem med en näbb 18 gånger större än örnens. Jättekatten med sabeltänder. Vilket av de förhistoriska rovdjuren var mest skräckinjagande? Del 1 av 2.

  Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 senare i natt och SVT2 9/5

 • 19:20
  En norsk fjord.
  Klor, svett och tårar

  "Gamlingen" i Stavanger är Norges enda uppvärmda utomhusbassäng som är öppen året runt. Här har gamla och unga motionssimmare mötts i 50 års tid. När kommunen ska riva och bygga nytt är stamgästerna måna om att miljön och stämningen inte ska gå förlorade i nybygget.

 • 19:30
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina blir inkopplad i att övervaka ett lands första demokratiska val. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 3 av 10.

  Även i SVT24 senare i kväll

 • 20:00
  Ekdal och Ekdal
  Ekdal och Ekdal

  Corona-pandemin har stängt ner världsekonomin med förödande konsekvenser som följd. Ekonomer drar paralleller till 1920- och 30-talens krascher och depressioner. Hur hårt kommer vi att drabbas och hur ser vägen framåt ut? Kommer vi någonsin tillbaka till det tillstånd som rådde före corona-viruset? Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Del 1 av 6.

  Även i SVT2 6/5, SVT24 7/5, SVT2 9/5 och SVT2 10/5

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:39
 • 21:49
 • 21:56
 • 22:00
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 22:10
  Mahershala Ali i True detective.
  True detective

  Wayne och Roland undersöker en möjlig koppling mellan barnens försvinnande och den lokala kyrkan. Spänningarna i staden fortsätter att växa, och närmar sig bristningsgränsen. I rollerna: Mahershala Ali, Scoot McNairy, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Ray Fisher m.fl. Del 4 av 8.

  Även i SVT24 6/5

 • 23:15
  Programledare Henrik Niva.
  Min röst: Minun ääni

  Hur håller man fast vid den tornedalska matkulturen när man flyttar till andra änden av landet? Den frågan kan Meri Alercón och Björn Ylipää svara på, som båda lämnat Tornedalen för sydligare breddgrader. Till en tornedalsk trerättersmiddag berättar de hur man genom smaker och dofter kan flytta Tornedalen dit man är, oavsett var man befinner sig. En talkshow på meänkieli med programledare Henrik Niva. Del 6 av 11. Tornedalsk smak.

  Även i SVT2 7/5 och SVT2 9/5

 • 23:45
  Himlens mörkrum
  Himlens mörkrum - bilder ur arkivet

  10 bilder, 10 berättelser från 10 fabriker i vårt avlånga land. Efter den uppmärksammade och Guldbaggenominerade filmen "Himlens mörkrum" om och med fotografen Jean Hermanson djupdyker vi nu i hans bildarkiv och lär känna människorna bakom de oerhört starka fotografierna. "Människor blir vackra när de arbetar" säger Jean Hermanson. Följ med på en varm och angelägen resa genom Sverige och möt människorna som varit med och format vårt land. En film av Nils Petter Löfstedt.

  Från 1/5 i SVT2

 • 00:30
  T-Rex fossil
  Historiens farligaste rovdjur

  Tyrannosaurus som jagade i flock. Jättefågeln som sprang ikapp hästar och dödade dem med en näbb 18 gånger större än örnens. Jättekatten med sabeltänder. Vilket av de förhistoriska rovdjuren var mest skräckinjagande? Del 1 av 2.

  Från SVT2 tidigare idag. Även i SVT2 9/5

 • 01:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:45
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:55
 • 02:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00
  Twirlywoos

  Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

 • 05:10
  Timmy Lamm - svenska ord

  Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!

 • 05:15
  Babblarna

  En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:25
  Ballonggården

  Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?

 • 05:30
  Lekdags
  Lekdags

  Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!

 • 05:35
  Gaspard och Lisa

  Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl.

 • 05:45
  Wisska
  Wisska

  Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!

 • 05:55
  Ti och Mo

  Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!

 • 06:00
  Stella och Sam

  Roliga och äventyrslystna Stella är nog den bästa storasyster man kan tänka sig, särskilt när du heter Sam och är ivrig att utforska allt vad världen har att erbjuda. Stella har tankar, kunskap och åsikter om det mesta och leder sin lillebror Sam och deras vänner in i fantasifulla, härliga äventyr.

 • 06:10
  Olobob-toppen

  Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!

 • 06:15
  Daniel Tigers kvarter

  Städdag i lekparken. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

 • 06:30
  Greta Gris

  Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

 • 06:35
  Draken Digby
  Draken Digby

  Vandra i sömniga Slummerlandet. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund.

 • 06:45
  Luo Bao Bei

  Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny.

 • 06:55
  Biet Maya

  Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask.

 • 07:10
  Fåret Shaun

  Fåret Shaun är tillbaka med nya galna upptåg på den helt ovetande bondens gård.

 • 07:20
  Doki
  Dölj information om Doki

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Tappra riddar Figge. Figge skryter om att han är så modig att han kan bekämpa en riktig drake. Gabi säger att hon vet var man hitta dem. Va, finns de på riktigt? Team Doki flyger till ön Komodo, i Indonesien, för att leta efter drakar. Del 1 av 26. UR.

 • 07:35
  Charlie och Lola
  Charlie och Lola

  Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl.

 • 07:50
  Katten i hatten vet allt om ditten och datten

  Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss.

 • 08:00
  Andys förhistoriska äventyr
  Dölj information om Andys förhistoriska äventyr

  Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

 • 08:15
  Mästerflygarna

  När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!

 • 08:30
  Pippi Långstrump

  Nu kan Dunder-Karlsson och Blom inte bärga sig längre, de måste ha Pippis kappsäck. I Villa Villekulla har Pippi födelsedagskalas för Tommy och Annika, Herr Nilsson och Lilla Gubben. Det blir ett roligt kalas, och när kalaset är slut kommer tjuvarna. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 5 av 13: Pippi får besök av tjuvar.

 • 09:00
  Roboten Rob

  Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl.

 • 09:10
  Katie Morag

  Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik.

 • 09:25
  Safirdrakens krafter

  Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter.

 • 09:35
  Träd Fu Tom

  Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi.

 • 10:00
  Min riddare och jag

  Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare.

 • 10:10
  Robin Hoods rabalder och rackartyg

  Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Robin, den tjuven!

 • 10:20
  Gronkarna

  Flash, en alien, har sänts till jorden för att visa neandertalarna i Gronk-stammen framtidens uppfinningar. Men är de redo för dessa? Detta avsnitt: Upp i luften.

 • 10:35
  Furiki rullar

  Sengångaren André är full av energi och älskar att köra snabba bilar.

 • 10:45
  Ziv & Zack

  Ziv och Zack kommer till vår planet, stackars de som bor i Ortsbyn! Det här kan väl aldrig gå bra?

 • 10:55
  Matildas superkrafter

  Ett gäng kompisar, en talande fisk och en magisk kokosnöt. Vad kan gå fel (förutom allting)?

 • 11:05
  På riktigt!?

  På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?

 • 11:20
  Masha och björnen

  Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna.

 • 11:30
  I drömmarnas trädgård

  Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr.

 • 12:00
  Om evolution - meänkieli
  Dölj information om Om evolution - meänkieli

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Variation och sköldpaddor. Om orden som beskriver begreppet evolution. Vad krävs för att djurarter ska kunna utvecklas och förändras? Del 2 av 5. UR.

 • 12:10
  Lilla prinsessan
  Dölj information om Lilla prinsessan

  Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman.

 • 12:20
  Roboten Rob

  Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl.

 • 12:30
  Claude

  Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa.

 • 12:45
  Magiska fyran

  I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Den magiska harpan.

 • 12:55
  Blinky Bills bravader

  Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!

 • 13:05
  Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna

  Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna.

 • 13:30
  Game on

  Dagens program handlar om Ring Fit Adventure. Dags för Ida och Laura att ställa sig upp och träna på riktigt. Med träningskläderna på och med hjälp av speciella spelkontroller ska dom rädda världen från ondska. Det gäller att behärska en massa olika träningsrörelser. Vi får också se vem som springer snabbast.

 • 13:45
  Zorro - legenden föds

  Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!

 • 14:05
  Legendarerna

  Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Gastar av lera.

 • 14:30
  Backstage

  En grupp talangfulla tonåringar försöker uppfylla sina drömmar om att bli superstjärnor. Följ de blivande stjärnorna i med- och motgång på den berömda Keaton School of the Arts.

 • 14:50
  M.I. High

  I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har.

 • 15:20
  Blue water high

  Del 6 av 26. Fly lär sig om ledarskap den hårda vägen medan Heaths chanser till drömjobbet nästan går om intet när Jilly återvänder. I rollerna: Sophie Luck, Gabrielle Scollay, Lesley Anne Mitchell, Taryn Marler, James Sorenson, Trent Dalzell, Ryan Corr, Martin Lynes och Liz Burch.

 • 15:45
  Piratöarna

  Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater och skeppsbrutna barn på jakt efter en gömd skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris. Kanske är den gömda skatten vägen hem, i så fall måste de hinna före piraterna. Svenska röster: Linn Ehrner, Ima Nilsson, Alexander Kaunitz, Dominique Pålsson Wiklund, Tom Ljungman, Björn Bengtsson, Allan Svensson m.fl.

 • 16:10
  100 saker att göra före high school
  Dölj information om 100 saker att göra före high school

  CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?

 • 16:40
  Sommarlägret

  Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl.

 • 16:50
  Bangarang

  Bangarang, pangarang! För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera.

 • 17:00
  Ett fall för KLURO

  Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Två agenter och en baby.

 • 17:15
  P King Älling

  Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!

 • 17:25
  Mållgan och Alfons Åberg

  Alfons har en hemlig vän - en som är osynlig och som kan finnas överallt och följer med hela dagen.

 • 17:35
  Lekdags
  Lekdags

  Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!

 • 17:40
  Ti och Mo

  Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!

 • 17:45
  Bing

  Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

 • 17:55
  Bolibompafamiljen

  Idag går hela familjen på jakt efter kantareller. Tur att de inte har alltför långt till svampskogen.

 • 18:00
  Bolibompa
  Dölj information om Bolibompa

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:05
  Greta Gris

  Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

 • 18:15
  Lapptäckekompisar
  Lapptäckekompisar

  Noshörningen. Små och stora djur samsas på ett stort lapptäcke. När ett problem uppstår eller en svår situation måste lösas går det alltid att be granndjuren om hjälp.

 • 18:20
  Doktorerna

  Stackars Liam har så ont i huvudet. Vilken tur att doktorerna är proffs på just onda huvuden. Liams hjärna blir noggrant undersökt med elektroder och laser. Men ingenting hjälper. Doktorerna skickar Liam till doktor Gotte som är expert på hjärnor och onda huvuden. Ladda för arbetsglada doktorer, livsviktiga undersökningar och pigga hjärnor! Del 5 av 12.

 • 18:30
  Min riddare och jag

  Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare.

 • 18:40
  Alisa klarar sig alltid!

  Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen.

 • 19:05
  Ugglan och co

  Det enda ugglan vill är att sitta stilla på en gren och äta larver men i skogen är det fullt med olika djur som stör hela tiden.

 • 19:15
  Lilla Aktuellt

  Nyhetsprogram för barn och unga.

 • 19:25
  En rolig historia
  Dölj information om En rolig historia

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Kärlekens historia. Är det någon skillnad på dagens kärleksrelationer och de som fanns långt tillbaka i tiden? Blev man ens kär? Vi färdas genom seklerna och får veta hur tankarna om kärleken har förändrats. Del 2 av 6. UR.

 • 19:40
  Snacka om sex
  Dölj information om Snacka om sex

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Kärlek och relationer. Vi pratar om vad som kan hända i relationer när kärlek och sex kommer in i bilden, men också om ord som samtycke, identitet och ansvar. Influencern Thomas Sekelius berättar om hur det var för honom att känna sig annorlunda i tonåren. Del 2 av 6. UR.

 • 19:55
  Djungelpuls

  Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider - syntolkat

  När gänget återvänder till gården i augusti har svinmållan tagit över. Förutom en rejäl ogräsrensning gör trädgårdsmästare John Taylor och kocken Tareq Taylor en damm med vattenväxter och botten av lera. Pernilla Månsson Colt och John Taylor fixar till radhusträdgården och inredaren Malin Persson fixar tre fiffiga växtstöd som blir dekorativa i rabatten. Del 7 av 9.

 • 21:00
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Det verkar som om Sally passar på att bjuda in en främling till Wilgul, när Nick är borta i stan. Claire varnar Tess för att lägga näsan i blöt, men hon kan inte låta bli. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 4 av 30.

  Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 10/5

 • 21:45
  Falkenberg forever
  Falkenberg forever - teckenspråkstolkat

  Trots sitt beslut känner Maria sig ändå inte glad. Men nu gör hon i alla fall det alla tycker att hon borde göra. Chrille och Rasmus muntrar upp henne och efter att tjejkompisarna nu släppt det som hände på möhippan, känner hon sig lite gladare. Maria fattar ett moget beslut om vad hon egentligen vill göra med sitt liv. I rollerna: Johanna Runevad, Annika Andersson, Ester Uddén, Victor Iván, Martin Høgsted, Anders Axelsson m.fl. Del 6 av 8.

 • 22:05
  Hej Morre är en romsk talkshow med artisten Mark Marek Glindrönn som programledare.
  Hej Morre

  Det brinner i världens skogar och isarna smälter. Greta är den nya miljösoldaten i kampen för att rädda planeten. Och människor väljer att resa med tåg istället för att ta flyget. Men har vi inte annat att tänka på? Det finns ju de som säger att detta är överdrivet? Det och mycket mer diskuteras av veckans panel Adrijano Kamberi, Vanessa Kamberi, Elmedina Karamani och Sunita Memetovic. En talkshow på romani med programledare Mark Glindrönn. Del 3 av 8: Klimatångest.

  Från 3/5 i SVT2. Även i SVT2 8/5 och SVT2 9/5

 • 22:35
  Moona, Pirita, Jenni och Miina i Tjejer gör lumpen
  Tjejer gör lumpen

  En grupp officersaspiranter anländer till garnisonen och inger skräck i rekryterna. En brandövning ger Pirita problem och Moona och Jenni får ett oväntat uppdrag. Moona, Miisa, Jenni och Pirita har liksom 800 andra finska tjejer varje år valt att rycka in till frivillig militärtjänst. Del 3 av 9.

  Från 29/4 i SVT2

 • 23:05
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina blir inkopplad i att övervaka ett lands första demokratiska val. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 3 av 10.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 23:35
  Tage Erlander – makten och sanningen
  Tage Erlander - makten och sanningen - teckenspråkstolkat

  Han var Sveriges statsminister i 23 år och få har präglat Sveriges efterkrigshistoria som Tage Erlander. Men han levde med starka tvivel på sin egen förmåga. Det framgår av de privata dagböcker han skrev under hela sin regeringstid. Där ger han ibland en helt annan bild av människor och skeenden än den han framförde offentligt. Dokumentärserie av Göran Ellung. Del 2 av 2: Landsfadern.

 • 00:35
  Agenda
  Agenda - teckenspråkstolkat

  Tester för coronaviruset beskrivs som en nyckel för att få kontroll över spridningen. Varför testar Sverige så få jämfört med våra grannländer? Företag och politiker går ihop för att skapa grönare ekonomi efter pandemin. ​Men hur stor blir skillnaden? ​Jesper Brodin, vd för IKEA:s varuhuskedja, förra MP-språkröret Maria Wetterstrand och förre finansministern Anders Borg i Agenda. ​Igår var de utskällda och misstänkliggjorda. Idag vill alla regeringar ha Googles, Facebooks och andra ​tech-jättars stöd i kampen mot coronan. ​Programledare: Anders Holmberg.

 • 01:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.