På SVT just nu

Mord och inga visor

Säsong 6 — Avsnitt 21

Deckarklassiker om deckarförfattaren Jessica Fletcher som utreder mord. I rollerna: Angela Lansbury m.fl. Del 21 av 22: The szechuan dragon.

Även i SVT1 31/5

 • 05:15
  Beppe Starbrink, programledare i Go'kväll.
  Go'kväll

  Intervju med Amelia Adamo, som just släppt en ny bok. Titti Schultz tipsar om bra böcker att läsa när det blir sommar och semester. Kocken Erik Brännström fyller studion med härliga dofter från köket och så får ni se den sista delen i Go'kvälls målarskola. Programledare: Beppe Starbrink.

  Från SVT1 tidigare idag

 • 06:00
  Morgonstudion
  Dölj information om Morgonstudion

  Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme med start kl 06.00. Lokala nyheter från kl 07.05. Väder kvart i och kvart över.

 • 09:10
  Hemmagympa med Sofia.
  Hemmagympa med Sofia

  Gympa med SVT:s hemmagympapass! Denna gång med fokus på core, dvs. mage/rygg.

 • 09:30
  Saltön
  Saltön

  Kabbe verkar äntligen ha hamnat på rätt köl och tillsammans med Lisette Månsson börjar han göra upp storslagna planer för Saltön. Blomgren vet varken ut eller in och finner ingen annan råd än att söka terapi för att komma underfund med sitt avslutade äktenskap. Emily råkar ut för en hemsk olycka i sitt café men räddas av en brandman som lyckas väcka hennes lustar. Men just när allt är som bäst får hon ett brev från sin döde far, ett brev som innehåller något ytterst överraskande. I rollerna: Anki Larsson, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog, Per Myrberg, Hanna Bogren, Johan Wahlström m.fl. Regi: Carin Mannheimer. Del 3 av 4.

 • 10:30
  Lady Felicia (NANCY CARROLL), Mrs McCarthy (SORCHA CUSACK), Father Brown (MARK WILLIAMS), Inspector Valentine (HUGO SPEER), Susie (KASIA KOLECZEK) och Sid (ALEX PRICE).
  Fader Brown

  Audrey MacMurry är en hänsynslös affärskvinna med många fiender. När hon mördas under en biltävling retar faders Browns egna undersökningar upp kommissarie Sullivan så till den grad att prästen sätts i häkte. I rollerna: Mark Williams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Alex Price Tracy Ann Oberman m.fl. Del 10 av 10.

 • 11:15
  Programledare Ingvar Oldsberg.
  Här är ditt liv

  Ingvar Oldsberg kidnappar en av våra mest kända svenskar. Skratt, tårar och tappade hakor utlovas när kändisarna konfronteras med sitt förflutna i en kavalkad av minnen och anekdoter. Huvudgästen avslöjades inte förran i det direktsända programmet från tv-studion i Göteborg, men ni kan få veta att gästen var Mats Wilander.

 • 12:40
  Gary Cooper och Barbara Stanwyck spelar huvudrollerna i Frank Capas film Vi behöver varandra.
  Vi behöver varann

  När journalisten Ann Mitchell får sparken från sin tidning fabricerar hon ihop en insändare från en person, John Doe, som lovar att ta livet av sig på julafton i protest mot all orättvisa i världen. Insändaren skapar sensation och tidningen återanställer Ann för att mjölka ur historien ytterligare. Nu gäller det bara för Ann att hitta någon som kan spela rollen som John Doe. Regi: Frank Capra. I rollerna: Gary Cooper, Barbara Stanwyck, Edward Arnold, Walter Brennan, Spring Byington, James Gleason m.fl. (Meet John Doe)

 • 14:45
  Joakim Plottner (Anders Eriksson).
  Hajen som visste för mycket

  En musikfylld komedi, signerad Galenskaparna och After Shave, som utspelar sig i finans­hajarnas grumliga vatten. Den lika rike som hysteriske byggmästaren Samuel Plottner anar oråd när hans son Joakim skriver en tidnings­artikel med rubriken "Eternit­plattor gör dig ­smalare". Eternitplattetillverkaren Davidsson & Locks aktier skjuter i höjden, det blir kaos på börsen och förvecklingarna är i full gång. Regi: Claes Eriksson. I rollerna: Claes Eriksson, Anders Eriksson, Kerstin Granlund, Per Fritzell, Jan Rippe, Peter Rangmar, Knut Agnred, Charlott Strandberg m.fl.

 • 16:10
  Jonas Sundström, Elin Skagersten Ström och Anders Samuelsson i Strömsö.
  Strömsö

  En sittpuff som också fungerar som smart förvaring - Lee visar hur man gör den. Jim bygger en uppfällbar bäddsoffa och i köket bjuder Ella på alkoholfria sommardrycker. Våren på Strömsö avslutas med godbitar från tidigare säsonger. Inspiration för hus och hem, fritid och vardagsliv. Del 16 av 16.

  Även i SVT1 9/5

 • 16:40
  Jessica Fletcher (Angela Lansbury).
  Mord och inga visor

  Deckarklassiker om deckarförfattaren Jessica Fletcher som utreder mord. I rollerna: Angela Lansbury m.fl. Del 18 av 22: O'Malley's luck.

  Även i SVT1 10/5

 • 17:30
  Sverige idag
  Dölj information om Sverige idag

  Nyheter från hela Sverige - direkt från Umeå.

  Även i SVT1 senare i natt

 • 18:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 18:15
 • 18:25
 • 18:38
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:45
  Beppe Starbrink, programledare i Go'kväll.
  Go'kväll

  Intervju med fd närpolischefen Kenneth Eklund. Han har skrivit en bok om sina upplevelser av bankrånet och polismorden i Malexander 1999. Fredrik Bernhardsson och Åsa Vikman pratar om vårmodet för män, både vad gäller kläder och hår. Programledare: Inger Ljung Olsson.

  Även i SVT1 senare i natt

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Bästa träningen.
  Bästa träningen

  Fyra otränade par tar sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Vardagen fylls av kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion och det är tuffare än de föreställt sig. Idrottsforskare följer parens hälsa och mäter deras resultat på jakt efter den bästa träningen. Del 1 av 3: Paren som föredrar fredagsmys före fredagsfys möter sina coacher och påbörjar sina nya liv.

  Även i SVT24 8/5, SVT1 9/5 och SVT1 10/5

 • 21:00
  Bill och Marie och barnen i Husdrömmar Sicilien.
  Husdrömmar Sicilien

  Bill har rest tillbaka till Sverige och lämnat Marie att projektleda det avstannade bygget. Men det blir mer och mer att hålla reda på, frågan är om Marie kommer att orka - samtidigt som hon försöker njuta av semestern med sin syster och alla barn som är kvar på Sicilien. Del 6 av 8.

  Även i SVT1 9/5, SVT24 10/5, SVT1 12/5 och SVT1 16/5

 • 21:30
  Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
  Hjälp, vi har köpt en bondgård!

  Det blir panik på gården när Kalle och Brita upptäcker att det regnar in genom taket. Hur ska de göra nu när kassan är skral? Arbetet stannar upp när Brita blir sjukskriven och Kalles odlingar har drabbats av skadedjur. Och det syltas, saftas och föds barn. Del 6 av 8.

  Även i SVT1 8/5, SVT24 10/5 och SVT1 20/5

 • 22:00
  Gift vid första ögonkastet Norge.
  Gift vid första ögonkastet Norge

  Det har äntligen blivit dags för paren att mötas för första gången, och det i kyrkan på sitt eget bröllop. Därefter vankas det bröllopsfest med familj och vänner. Hur kommer det att gå för experternas perfekta par när de ska hålla tal, skära bröllopstårta och dansa vals med någon de nyss har träffat? Del 2 av 10.

  Även i SVT1 8/5 och SVT24 13/5

 • 22:45
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:50
  Connell (Paul Mescal) och Marianne (Daisy Edgar-Jones).
  Normala människor

  Connell och Marianne växer upp i samma småstad. Connell är den populära fotbollskillen och Marianne den priviligierade men märkliga enstöringen. Men de har ändå ett band som förenar dem. Baserad på Sally Rooneys roman med samma namn. I rollerna: Paul Mescal, Daisy Edgar-Jones, Leah McNamara, Frank Blake, Sarah Greene m.fl. Del 1 av 12.

  Även i SVT1 11/5

 • 23:20
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider

  När gänget återvänder till gården i augusti har svinmållan tagit över. Förutom en rejäl ogräsrensning gör trädgårdsmästare John Taylor och kocken Tareq Taylor en damm med vattenväxter och botten av lera. Pernilla Månsson Colt och John Taylor fixar till radhusträdgården och inredaren Malin Persson fixar tre fiffiga växtstöd som blir dekorativa i rabatten. Del 7 av 9.

  Från 5/5 i SVT1. Även i SVT24 9/5 och SVT1 10/5

 • 00:20
  Norrie Duncan (RICHARD RANKIN), Claire Church (ANNE-MARIE DUFF) och John Hind (JOHNNY HARRIS)
  När mörkret kallar

  Hotet mot Claires liv blir allt mer intensivt, och hon försöker förstå sig på hur hennes plågoande tänker. I sin desperation att sona sitt förflutna, kommer hennes skuldkänslor att stå i vägen för överlevnad? I rollerna: Anna-Marie Duff, Johnny Harris, Caroline Lee Johnson m.fl. Del 3 av 4.

  Från 2/5 i SVT1

 • 01:15
  Sidney Parker (THEO JAMES), Charlotte Heywood (ROSE WILLIAMS), Miss Lambe (CRYSTAL CLARKE), Lady Denham (ANNE REID), Tom Parker (KRIS MARSHALL)
  Sanditon

  Charlotte försöker undvika Sidney fram till dess att en allvarlig olycka för dem samman och tvingar båda att omvärdera varandra. I rollerna: Rose Williams, Theo James, Kate Ashfield, Crystal Clarke m.fl. Del 3 av 8.

  Från 4/5 i SVT1

 • 02:00
  Homeland
  Homeland

  Del 12 av 12: Prisoners of war. Seriefinal. I rollerna: Claire Danes, Mandy Patinkin, Maury Sterling, Linus Roache m.fl.

  Från 3/5 i SVT1

 • 03:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 04:45
  Sverige idag
  Dölj information om Sverige idag

  Nyheter från hela Sverige - direkt från Umeå.

  Från SVT1 tidigare idag

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 09:00
  Forum

  09:00: Coronakrisen: Vilken roll har penningpolitiken? Ett samtal om penningpolitikens roll i kriser som den vi är inne i nu. Vilka åtgärder har Riksbanken vidtagit? Hur ser samordningen ut med andra myndigheter i Sverige? Med Anna Breman, vice riksbankschef, Christina Nyman, chefsekonom Handelsbanken och Anna Seim, docent i nationalekonomi. Arrangör: SNS. Från 29/4. 10:00: Politik i bokhyllan - Den besvärliga Elin Wägner. Författaren och journalisten Ulrika Knutson intervjuas av Nedjma Chaouche. Från 20/4. 10:15: Desinformation i coronatider. Om falsk information som medvetet sprids under coronapandemin i ett politiskt eller ekonomiskt syfte. Vem är avsändare, varför gör man detta och hur värjer vi oss? Med Per Enerud, East Stratcom EU:s utrikestjänst, Patrik Oksanen, tankesmedjan Frivärld, m fl. Arrangör: EU-kommissionens representation i Sverige. Från 17/4. 11:00: EU-magasinet. DIREKT. Aktuella EU-frågor kommenteras och analyseras av inbjudna gäster. Programledare: Niklas Svensson.

 • 12:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 12:03
  Forum

  12:03: Lärare och elever, forskning och naturvård. DIREKT. Riksdagen debatterar utskottens förslag. 13:55: Pressträff om coronaläget. DIREKT. Daglig pressträff med Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter.

 • 14:45
  Forum: Riksdagens frågestund

  Programmet saknar beskrivning.

 • 16:00
  Forum

  Forum - politik och samhälle.

 • 16:45
  Liene Worseck Strante
  Vad hände sen?

  Alexandra Royal var fjorton år när hon provfilmade för tv-serien Första kärleken. När Michael Jackson uppträdde i Stockholm fick Alexandra stå på scenen tillsammans med honom och teckna en sång på teckenspråk. Idag arbetar hon som lärare och sitter som fritidspolitiker för Centerpartiet i Örebro. Reportern Angelina Nyström träffar gamla och unga människor från offentligheten som berättar om sina liv och om vad som hände sen. Del 1 av 4.

  Från 6/5 i SVT2. Även i SVT2 9/5

 • 17:15
 • 17:20
 • 17:30
  Oddasat
  Dölj information om Oddasat

  Samiskspråkiga nyheter.

 • 17:45
 • 17:55
  Alexandra De Paoli i Örtskolan.
  Örtskolan

  Groblad. Många av våra vanligaste växter har en stor läkande förmåga. I Örtskolan får vi enkla tips på hur man tillverkar allt från grobladsplåster till myggmedel.

 • 18:00
  Finland är finländskt. Programledare: Juhani Seppänen
  Finland är finländskt

  När började egentligen den finländska självständigheten? Vid 1840-talet och tiden för de första tankarna om Finland som en stat hade finska språket inte ens ett ord för det. En serie om Finlands och finländskhetens historia. Programledare: Juhani Seppänen. Del 7 av 10.

  Även i SVT2 8/5 och SVT2 9/5

 • 18:30
  Adolf Hitler
  Hitlers sista dagar

  Den 30 april 1945 begår en uppgiven och mer och mer paranoid Hitler självmord i sin bunker i Berlin. Samma dag reser de sovjetiska trupperna sin flagga på riksdagsbyggnaden och en vecka senare är fredsavtalet signerat. Andra världskriget är officiellt över. Men nu, 75 år senare har nya uppgifter kommit fram om vad som egentligen hände de där sista timmarna av tredje riket. Hemliga dokument som hittats i bunkern efter kriget ger de nya svaren.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 senare i natt

 • 19:20
  En norsk fjord.
  Topptur i Jotunheimen

  Att till fots ta sig upp på Galdhøpiggen, Glittertind och andra 2000 m höga fjälltoppar i Jotunheimen är tufft och krävande, men belöningen för skidturisterna kommer på nervägen.

 • 19:30
  Veep
  Dölj information om Veep

  Platsen där biblioteket ska byggas är nu funnen. Selina och Mike börjar arbeta på hennes nya bok. Jonah arbetar vidare med att säkerställa en donation av det större slaget. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 5 av 10.

  Även i SVT24 senare i kväll

 • 20:00
  Knölvalsmamma & kalv med uppvaktande hane.
  Världens natur: De kloka valarna

  Delfiner är intelligenta, det vet vi. Det har testats många gånger. Men stora valar har ju ännu mycket större hjärna. Då är de kanske ännu klokare? Det vet vi inte säkert och inte vad hjärnans storlek betyder. Men nog kan en knölval vara extremt smart - som när hon ska stjäla lax från en odling…

  Även i SVT2 10/5, K 11/5 och K 13/5

 • 20:55
  Mette kastar upp jordjubbar i luften och ler.
  Det söta livet - sommar

  Söta och somriga desserter, kakor och andra läckerheter med konditorn Mette Blomsterberg. Denna gång: hemkokt jordgubbssaft.

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:39
 • 21:49
 • 21:56
 • 22:00
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 22:10
  Under sanden
  Dölj information om Under sanden

  Ett par dagar efter andra världskrigets slut får en grupp mycket unga tyska krigsfångar i uppdrag att desarmera de två miljoner minor som nazisterna har grävt ner längs den danska västkusten. Kommandot över gruppen förs av den tuffe, danske sergeanten Carl och likt många av hans landsmän känner han ett avgrundsdjupt hat mot tyskarna efter fem år under nazistisk ockupation. Till en början låter Rasmussen sin ilska gå ut över pojkarna, som varje dag riskerar sina liv på stranden, men långsamt börjar han se dem som människor istället för bara fiender. Regi: Martin Zandvliet. I rollerna: Roland Møller, Louis Hofmann, Joel Basman, Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro, Oskar Bökelmann m.fl. (Under sandet)

 • 23:50
  Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan.
  Gör inte detta hemma

  Veckans avsnitt bjuder på roddtur i otätad eka, mattpisk med sprängmedel och en rymdraket som avfyras med gummisnoddar. Och så fortsätter Torfinns körskola med Marte, denna gång väntar backning med husvagn. Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan. Underhållning med vetenskapliga förtecken. Del 2 av 6. (Norge, 2017)

  Från 4/5 i SVT2. Även i SVT24 8/5 och SVT2 8/5

 • 00:20
  Adolf Hitler
  Hitlers sista dagar

  Den 30 april 1945 begår en uppgiven och mer och mer paranoid Hitler självmord i sin bunker i Berlin. Samma dag reser de sovjetiska trupperna sin flagga på riksdagsbyggnaden och en vecka senare är fredsavtalet signerat. Andra världskriget är officiellt över. Men nu, 75 år senare har nya uppgifter kommit fram om vad som egentligen hände de där sista timmarna av tredje riket. Hemliga dokument som hittats i bunkern efter kriget ger de nya svaren.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 01:10
  Programledare Henrik Niva.
  Min röst: Minun ääni

  Hur håller man fast vid den tornedalska matkulturen när man flyttar till andra änden av landet? Den frågan kan Meri Alercón och Björn Ylipää svara på, som båda lämnat Tornedalen för sydligare breddgrader. Till en tornedalsk trerättersmiddag berättar de hur man genom smaker och dofter kan flytta Tornedalen dit man är, oavsett var man befinner sig. En talkshow på meänkieli med programledare Henrik Niva. Del 6 av 11. Tornedalsk smak.

  Från 5/5 i SVT2. Även i SVT2 9/5

 • 01:40

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:45
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:55
 • 02:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00
  Twirlywoos

  Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

 • 05:10
  Timmy Lamm - svenska ord

  Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!

 • 05:15
  Babblarna

  En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:20
  Babblarna

  En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:25
  Ballonggården

  Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?

 • 05:30
  Henry och...

  Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!

 • 05:35
  Gaspard och Lisa

  Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl.

 • 05:45
  Wisska
  Wisska

  Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!

 • 05:55
  Ti och Mo

  Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!

 • 06:00
  Henry och...

  Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!

 • 06:05
  Roboten Rob

  Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl.

 • 06:15
  Stella och Sam

  Roliga och äventyrslystna Stella är nog den bästa storasyster man kan tänka sig, särskilt när du heter Sam och är ivrig att utforska allt vad världen har att erbjuda. Stella har tankar, kunskap och åsikter om det mesta och leder sin lillebror Sam och deras vänner in i fantasifulla, härliga äventyr.

 • 06:30
  Greta Gris

  Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

 • 06:35
  Draken Digby
  Draken Digby

  Dille på magi. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund.

 • 06:45
  Luo Bao Bei

  Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny.

 • 06:55
  Biet Maya

  Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask.

 • 07:10
  Fåret Shaun

  Fåret Shaun är tillbaka med nya galna upptåg på den helt ovetande bondens gård.

 • 07:20
  Doki
  Dölj information om Doki

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  På Sidenvägen. Oj, Figge tappar asken och alla silkesmaskarna är på rymmen! Tänk om fåglarna hinner ta dem! Team Doki är i Kina och ser hur det går till att göra sidenkläder av silke. Del 2 av 26. UR.

 • 07:35
  Charlie och Lola
  Charlie och Lola

  Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl.

 • 07:45
  Katten i hatten vet allt om ditten och datten

  Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss.

 • 08:00
  Andys förhistoriska äventyr
  Dölj information om Andys förhistoriska äventyr

  Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

 • 08:15
  Mästerflygarna

  När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!

 • 08:30
  Pippi Långstrump

  En morgon är hela världen vit av snö, och Pippi rider ut på en härlig ridtur. Tommy och Annika går förstås i skolan, eftersom jullovet ännu inte har brutit ut. Pippi vill också ha jullov. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 7 av 13: Pippi i den första snön.

 • 09:00
  Monsterbarnvakterna

  Häng med bästa kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!

 • 09:10
  Katie Morag
  Dölj information om Katie Morag

  Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Andra säsongen.

 • 09:25
  Safirdrakens krafter

  Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter.

 • 09:35
  Träd Fu Tom

  Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi.

 • 10:00
  Min riddare och jag

  Riddaren Henry av Orange har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare och han i sin tur har sin bäste vän Prinsessan Katta vid sin sida.

 • 10:10
  Robin Hoods rabalder och rackartyg

  Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Lukten av katastrof.

 • 10:20
  Gronkarna

  Flash, en alien, har sänts till jorden för att visa neandertalarna i Gronk-stammen framtidens uppfinningar. Men är de redo för dessa? Detta avsnitt: Så tuktas en gnu.

 • 10:35
  Furiki rullar

  Sengångaren André är full av energi och älskar att köra snabba bilar.

 • 10:45
  Ziv & Zack

  Ziv och Zack kommer till vår planet, stackars de som bor i Ortsbyn! Det här kan väl aldrig gå bra?

 • 10:55
  Matildas superkrafter

  Ett gäng kompisar, en talande fisk och en magisk kokosnöt. Vad kan gå fel (förutom allting)?

 • 11:05
  På riktigt!?

  På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?

 • 11:20
  Masha och björnen

  Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna.

 • 11:30
  I drömmarnas trädgård

  Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr.

 • 12:00
  Läsa med - romani chib/kaale
  Dölj information om Läsa med - romani chib/kaale

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Om jättar och smultron, del 2. Pappa har lite att förklara för Tuva om varför hon inte får gå bort mot vägen. Men det har hon ju redan gjort. Och vem är det som bullrar utanför i natten? Andra delen av en liten saga med lugnt tempo och få svåra ord, textat för att nybörjarläsaren ska kunna träna sin läshastighet. Del 3 av 6. UR.

 • 12:05
  Så funkar Sverige - romani chib/lovari
  Dölj information om Så funkar Sverige - romani chib/lovari

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Skatt. Vi berättar om vad skatt är. Hur kan det vara gratis att gå i skolan? Vem betalar för allt i samhället? Del 8 av 10. UR.

 • 12:10
  Lilla prinsessan
  Dölj information om Lilla prinsessan

  Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman.

 • 12:20
  Daniel Tigers kvarter

  Frökens födelsedag. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

 • 12:30
  Ella, Oscar och Hoo

  Varje dag - ett nytt äventyr! - för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln.

 • 12:45
  Magiska fyran

  I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Bästa vänner.

 • 13:00
  Blinky Bills bravader

  Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!

 • 13:10
  Sommarskuggan: Vinterskuggans uppdrag

  Sommarskuggan är tillbaka! Angelika Prick hittar ett skuggbrev och får veta att något händer i sommarlovskullen när man trampar i skuggslem. Dessutom får hon veta vad som står i de hemliga glitterbreven som Vinterskuggan skrivit till Professor Marulk. Medverkande: Angelika Prick, Marianne Mörck, Alex Hermansson, Malin Olsson, Jonas Karlström Hay, Ida On, Dante Zia m.fl.

 • 13:20
  Lilla brandstyrkan

  I dag är det lektion i att rädda människor vid en trafikolycka. Sex barn har blivit utvalda till att vara med i Lilla brandstyrkan. De tränar som riktiga brandmän gör på sin utbildning. Brandmannen Jonas är huvudlärare. Del 5 av 10.

 • 13:35
  Djurkompisar

  Katten och räven är bästa vänner och har varit det hur länge som helst! En dag upptäcker katten att räven är borta. Kan räven ha hittat en ny bästis? Hur ska det gå för katten? Del 3 av 22: Bästa kompisar.

 • 13:40
  Djurkompisar

  Räven vaknar upp en morgon och känner att han vaknat på fel sida! Han blir irriterad på precis allt! Hur ska det gå när haren som alltid är så glad kommer och hälsar på hos räven? Del 4 av 22: När det tråkiga blev roligt.

 • 13:45
  Zorro - legenden föds

  Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!

 • 14:05
  Legendarerna

  Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Stentavlorna.

 • 14:30
  Backstage

  En grupp talangfulla tonåringar försöker uppfylla sina drömmar om att bli superstjärnor. Följ de blivande stjärnorna i med- och motgång på den berömda Keaton School of the Arts.

 • 14:50
  M.I. High

  I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har.

 • 15:20
  Blue water high

  Del 8 av 26. Livet leker för Eric när en surftidning betalar honom stora summor för att publicera hans bild. Men katastrofen lurar bakom hörnet när han tappar bort sin nya dyra bräda och dessutom inte kommer nån vart med Amy. I rollerna: Sophie Luck, Gabrielle Scollay, Lesley Anne Mitchell, Taryn Marler, James Sorenson, Trent Dalzell, Ryan Corr, Martin Lynes och Liz Burch.

 • 15:45
  Piratöarna

  Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater och skeppsbrutna barn på jakt efter en gömd skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris. Kanske är den gömda skatten vägen hem, i så fall måste de hinna före piraterna. Svenska röster: Linn Ehrner, Ima Nilsson, Alexander Kaunitz, Dominique Pålsson Wiklund, Tom Ljungman, Björn Bengtsson, Allan Svensson m.fl.

 • 16:10
  100 saker att göra före high school
  Dölj information om 100 saker att göra före high school

  CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?

 • 16:35
  Tre vilda vänner

  Skäggmagi. Pillan, My och Gull, tre djurkompisar som lever tillsammans i en stubbe. Kanske låter det ganska vardagligt, men det som händer den här trion är allt annat än vardagligt. Allt i stubben utvecklas till galna, vilda och hysteriska äventyr hur mycket ekorren My än försöker undvika det.

 • 16:45
  Bagel & Beckys show

  Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!

 • 16:55
  Ett fall för KLURO

  Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Händerna på stolen.

 • 17:10
  P King Älling

  Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!

 • 17:20
  Claude

  Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa.

 • 17:30
  Sara och Anka

  Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Serie 1.

 • 17:45
  Olobob-toppen

  Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!

 • 17:50
  Greta Gris

  Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

 • 17:55
  Bing

  Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

 • 18:00
  Tripp, Trapp, Träd
  Dölj information om Tripp, Trapp, Träd

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Snöboll. Tripp och Trapp tar sig över sjön med hjälp av en snöboll. Ben Rangel undrar vad han ska ha för kläder på sig nu när det är vinter. I holken sjunger Petra Hellsing "Nu ska vi sortera" av Klas Widén. Del 8 av 8. UR.

 • 18:15
  Rädda världen
  Dölj information om Rädda världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Vatten. Robin vill inte bada. Han ska rädda världen och spara vatten. Men är en dusch i grannens vattenspridare det bästa sättet? Del 3 av 5. UR.

 • 18:20
  Skrutts fågelbok
  Dölj information om Skrutts fågelbok

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Stora fåglar. Idag får vi låna Skrutts magiska fågelbok om stora fåglar. I den har Skrutt bland annat ritat måsar, duvor och fasaner. Helt vanliga fåglar som Skrutt sett på förskolan eller på utflykt. Berättare: Jacob Nordenson. Del 3 av 5. UR.

 • 18:25
  Brillebjörn
  Dölj information om Brillebjörn

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Månstenen. Julian måste gå upp på vinden för att leta efter månstenen som han har glömt. Men det är mörkt där och han tycker att det är läskigt. Del 18 av 26. UR.

 • 18:30
  Robin Hoods rabalder och rackartyg

  Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: En kung för mycket.

 • 18:45
  Holly Hobbie
  Dölj information om Holly Hobbie

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  The birthday basher. Holly fyller år och får reda på att Piper ska ha sitt födelsedagskalas samma dag. Holly ordnar då en ännu större fest och hoppas att alla ska välja hennes fest istället för Pipers. När Holly ska be Amy och Piper om ursäkt, råkar hon höra dem säga elaka saker om henne. Del 7 av 10. UR.

 • 19:10
  Uppdrag skolväg
  Dölj information om Uppdrag skolväg

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Koolee i Australien. Koolee bor i Winton som ligger i Australien. Koolee cyklar ofta till skolan och funderar under cykelturen på Australiens ursprungsbefolkning och sitt eget ursprung. Koolee tänker även på världens klimatförändringar som resulterat i att Winton upplever en period av torka. Del 2 av 25. UR.

 • 19:15
  Lilla Aktuellt

  Nyhetsprogram för barn och unga.

 • 19:25
  Det hemsökta huset
  Dölj information om Det hemsökta huset

  Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar.

 • 19:50
  Abel och Fant

  Regnbågsresa. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 04:30
  Klassen

  Är inte Lukas intresserad av Noor längre?

 • 06:00
  Den stora älgvandringen.
  Den stora älgvandringen

  I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Följ årets vandring som nu har inletts.

 • 14:00
  UR Samtiden
  Dölj information om UR Samtiden

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  14:00 Anna Bugge Wicksell - en pionjär i internationellt fredsarbete. 14:30 Den stora fredsresan. 15:00 Kvinnor i civilsamhället som deltar i fredsförhandlingar. 15:35 En samlares drivkraft. 16:55 Spindlar på Östersjöns stränder. 16:15 Att leva med sina känslor. UR.

 • 17:00
  En norsk flagga.
  Fiskar-Asbjørn

  Asbjørn Amundsen blev sjuk i polio som sjuåring, men det har inte hindrat honom från att göra det han önskar i livet. I över 40 år har han arbetat som fiskare.

  Tidigare sänt 2015

 • 17:05
  Schrödingers katt
  Dölj information om Schrödingers katt

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Mineraler och undervattensdjur. Mineraler blir den nya kassakon! I Norge spås mineralutvinningen ge gigantiska intäkter när oljan tar slut. Och det blir en 3000 meters djupdykning ner till det märkliga djurlivet utanför Norges kust. Norsk vetenskapsserie. Del 2 av 7. UR.

  Tidigare sänt 2016

 • 17:35
  Simon Evans
  Omöjlig ingenjörskonst

  I Mojave-öknen i Kalifornien har det största flygplan som världen någonsin skådat byggts. Det har dubbla vingspann med sex motorer och är lika brett som en fotbollsplan är lång. Det ska nu testas att flygas, en ny milstolpe för ingenjörskonsten. Del 16 av 16.

  Från 3/5 i K. Även i K 8/5

 • 18:20
  Udda platser i världen
  Dölj information om Udda platser i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Tåget som granne. I Chongqing går järnvägen rakt genom ett bostadshus och i Tyskland bygger man vidare på Hitlers enorma semesteranläggning. Runt om i världen finns det spännande historiska spår, övergivna byggnader och märkliga fenomen. Reseprogram från 2016. Del 17 av 20. UR.

  Från 4/5 i K. Även i K 8/5 och K 10/5

 • 19:15
  Balkans metropoler
  Dölj information om Balkans metropoler

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Sloveniens huvudstad: Ljubljana. Seriestart. Metropolerna på Balkan är under uppsving, med ett händelserikt förflutet, en spännande nutid och massor av framtidspotential. Den slovenska huvudstaden kallas "Lilla Venedig" på grund av dess dekorativa barockfasader och många broar över stadens flod. Tysk reseserie från 2018. Del 1 av 5. UR.

  Från 2/5 i K

 • 20:05
  Farah Diba, sista drottningen
  Dölj information om Farah Diba, sista drottningen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Farah Diba Pahlavi har haft ett minst sagt händelserikt liv. Hon blev den sista drottningen i persisk historia och tvingades senare i landsflykt. Det blir tillbakablickar med unika arkivfilmer från 1960- och 1970-talet samt Farahs privata filmer och foton. Fransk dokumentär från 2018. UR.

  Tidigare sänt 2019. Även i K 9/5, K 12/5 och K 13/5

 • 21:00
  Sam Willis
  Storbritannien - ett invaderat rike

  De brittiska öarna har invaderats i olika omgångar under de senaste 10 000 åren. Vikingar, romare och barbariska pirater har alla präglat britternas historia, men vissa invasioner var fredligare än andra. Historikern Dr Sam Willis börjar att gräva i Storbritanniens äldsta historia där klockbägarkulturen tog keramik, smideskonst och bägare till landet. Del 1 av 3.

  Från 2/5 i K

 • 21:50
  Storskrake
  Alpernas mäktiga vatten

  Det är vattnet från Alperna som format Österrike. Snö och glaciärer försörjer otaliga bäckar, åar och floder som sedan urminnes tider karvat ut fruktbara dalgångar och skapat rika livsmiljöer för växter och djur. Del 1 av 2.

  Från 2/5 i K

 • 22:40
  Jockeydrömmar i Lesotho
  Dölj information om Jockeydrömmar i Lesotho

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  De unga vännerna Mpedi och Tembani drömmer om att bli professionella jockeyer. De tränar hårt och satsar båda på att vinna årets största hästkapplöpning. UR.

  Från 6/5 i K. Även i K 9/5 och K 10/5

 • 23:40
  Programledarna Dan Jones, Suzannah Lipscomb och Rob Bell tar oss med på en historisk resa som för alltid kommer att förändra hur vi ser på jättemetropolen London.
  London: 2000 år av historia

  London är en av världens mest kända städer, men få vet att för 2000 år sedan låg på samma plats ett stort träsk. I den här serien berättas historien om Londons utveckling. Staden som varit hem åt både vikingar och romare och som överlevt både invasioner, eldsvådor och farsoter. Programledarna Dan Jones, Suzannah Lipscomb och Rob Bell tar oss med på en historisk resa som för alltid kommer att förändra hur vi ser på jättemetropolen London. Del 3 av 4. Suzannah Lipscomb undersöker hur Londons West End blev hem för stadens rika elit. Samtidigt följer Dan Jones i fotspåren av stadens allra fattigaste. Rob Bell tar reda på hur en av den viktorianska erans största uppfinningar förändrade London.

  Från 1/5 i K

 • 00:25
  Den stora älgvandringen.
  Den stora älgvandringen

  I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Följ årets vandring som nu har inletts.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Hitlåtens historia

  2019 var Molly Sandéns år. Priserna har regnat över henne och störst av alla hits är låten från tv-serien "Störst av allt" - "Rosa himmel". Den var den enda låt Molly inte varit med och skrivit själv och det enda som blev kvar av scenerna hon filmade för serien. Molly blev bortklippt, men istället för skådiskarriär fick hon förra årets största låt på svenska istället. Hitlåtens historia går på jakt efter låtens rötter och de där bortklippta scenerna. Del 1 av 4.

 • 20:30
  Ekdal och Ekdal
  Ekdal och Ekdal

  Corona-pandemin har stängt ner världsekonomin med förödande konsekvenser som följd. Ekonomer drar paralleller till 1920- och 30-talens krascher och depressioner. Hur hårt kommer vi att drabbas och hur ser vägen framåt ut? Kommer vi någonsin tillbaka till det tillstånd som rådde före corona-viruset? Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Del 1 av 6.

  Från 5/5 i SVT2. Även i SVT2 9/5 och SVT2 10/5

 • 21:30
  Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
  Hjälp, vi har köpt en bondgård! - syntolkat

  Det blir panik på gården när Kalle och Brita upptäcker att det regnar in genom taket. Hur ska de göra nu när kassan är skral? Arbetet stannar upp när Brita blir sjukskriven och Kalles odlingar har drabbats av skadedjur. Och det syltas, saftas och föds barn. Del 6 av 8.

 • 22:00
  Deutschland '86
  Deutschland '86

  Gary Banks lurar Martin och Leonora i Angola och leder in dem i en konflikt mellan den kommuniststödda armén och rebellerna som stöds av kapitalister. I rollerna: Jonas Nay, Maria Schrader, Florence Kasumba, Sylvester Groth, Sonja Gerhardt m.fl. Del 3 av 10: Dragon Rouge.

  Från 2/5 i SVT2

 • 22:45
  Veep
  Dölj information om Veep

  Platsen där biblioteket ska byggas är nu funnen. Selina och Mike börjar arbeta på hennes nya bok. Jonah arbetar vidare med att säkerställa en donation av det större slaget. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 5 av 10.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 23:15
  I denna konspirations-komedi följer vi George English, en amerikan bosatt i Sverige och hans familj och vänner.
  We got this - syntolkat

  George English, en amerikan bosatt i Sverige, har just förlorat sin far och i sviterna av det även sitt jobb. Dessutom upplyser hans revisor honom om att han har en skatteskuld på en halv miljon kronor. När han av en tillfällighet snubblar över den bortsprungna katten Rio dras han in i en serie händelser som leder honom fram till det olösta mordet på Olof Palme. Och när hans fru Sofia berättar att det finns en belöning på 50 miljoner kronor till den som kan lösa fallet formas en idé hos George. En idé som kan lösa hans ekonomiska problem. I rollerna: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Anki Larsson, Sandra Andreis m.fl. Del 1 av 6.

 • 00:00
  Sverige!

  Författaren Mikael Bergstrand skriver om medelålders män med vacklande självförtroende och han lider själv av tvångstankar. Han är kvällens gäst. Frizonen Rutan i Värnamo fyller fem år och firas digitalt och så träffar vi dem som den prisbelönade fotografen Vanni Jung Ståhle fotograferat i Blomstermåla.

  Från 2/5 i SVT1

 • 00:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.