Gomorron Sverige sammandrag

Gäster och debatter från dagens sändning i sammandrag.

Längd: 30 min

Vetenskapens värld sommar

Del 7 av 7: Historiespecial. Vetenskapens värld besöker två svenska öar med rik historia: Öland och Gotland. Guldskatten vid den öländska fornborgen Sandbyborg var en arkeologisk sensation. När forskarna nu grävt vidare har de snubblat över spåren av en blodig tragedi. På Gotland slaktades bortåt 2000 gutar utanför Visby ringmur i medeltidens blodigaste slag. Hur kunde det gå så illa och varför släppte borgerskapet i staden inte in dem? Ny forskning sprider ljus bland myterna och missuppfattningarna om brandskattningen av Visby.Programledare: Victoria Dyring.

Längd: 1 h

Scouts safari

Scout är en 12-årig storstadsflicka. Efter föräldrarnas skilsmässa har hon bott hos pappan, en fotograf. Men när han ska resa på jobb i ett år måste hon flytta till sin mamma som är omgift, har en ny son som Scout inte känner - och som bor i en djurpark i Sydafrika. Scout kan inte tänka sig något värre. I rollerna: Anastasia Baranova, Freedom Hadebe, Dana de Agrella, Jarred Uys, Chantall Stander m.fl.

Längd: 25 min

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 3 h 13 min

UR Samtiden

16.00: Alger - havets gräs. 16.15-16.40: Dataspel gör patienter friska. 16.15: Virtuella spel vid rehab. 16.30: Skräddarsydda spel för äldre. 16.40: Sant och falskt om det goda åldrandet. 17.15: Sanningar inom skolan. 17.55: Hjärnan växer av språk. 18.25: Återskapa det förflutna. Från UR.

Längd: 3 h