Brottsliga hemligheter

Del 1 av 7. Vilka knep använder sig professionella ficktjuvar, snattare och bedragare av? Och hur jobbar de som har i uppgift att hindra dem? Vi får följa en skara butiksdetektiver och specialutbildade poliser som jagar småtjuvar och håller bedragarnas senaste listigheter under uppsikt.

Längd: 45 min

Séraphine

Séraphine är en medelålders kvinna som arbetar som hembiträde i en liten stad i Frankrike. Hon anses vara lite egen men på sin lediga tid ägnar hon sig åt måleri. Baserad på den sanna historien om den franska målaren Séraphine de Senlis. Regi: Martin Provost. I rollerna: Yolande Moreau, Ulrich Tukur, Anne Bennent, Geneviève Mnich, Adélaïde Leroux, m.fl.

Längd: 2 h 5 min

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 5 h 38 min

Aktivismens tid - syntolkat

Meningen. Kan aktivism vara ett sätt att hitta mening i livet? 18-åriga Julieta upptäckte att kampen mot rasism fick henne att må bra, och 91-åriga Pnina ser ingen mening med livet om hon inte kan hjälpa andra. Del 1 av 8. Från UR.

Längd: 30 min

Skeletten berättar

Del 1 av 3. Visste du att elefanten egentligen spatserar runt på tå? Det handlar om hur benstrukturen har lyckats tillåta vissa ryggradsdjur att bli så pass stora som dinosaurierna, samt vilken roll skelettet spelar för fortplantningen. Från blåval till näbbmus - världens 62 000 ryggradsdjur är väldigt olika. Men ser vi på deras benstomme är det i stället likheterna som sticker ut.

Längd: 50 min