Fråga doktorn

Del 12 av 15. Hur länge kan klimakteriet pågå och vad finns det för hjälp att få? Och varför upplever många att övergångsåldern är skamlig. Veckans program handlar om klimakteriet och i studion svarar experter på tittarfrågor. Husdoktor är Gunilla Hasselgren och programledare heter Suzanne Axell.

Längd: 45 min

Världens fakta: Cosmos

Del 11 av 13: Att besegra tiden. Hur kom det sig att planeten jorden blev full av liv? Och finns det möjlighet till levande organismer på andra planeter? Neil deGrasse Tyson resonerar om hur DNA uppkom på jorden och möjligheten att mikrober kan överleva rymdens bistra förutsättningar för liv.

Längd: 45 min

Philofix

Del 10 av 16: Upp- och nervända världen! Vad händer hos Philofix? Något är väldigt konstigt. Världen är upp och ner. Häng med på galna pyssel i upp- och nervända Philofixvärlden! Det blir kroppsknutar, en magisk blomma och ett godisfyllt paraply! Ladda också för en upplevelse när Mats Lodén gjuter i brons. Programledare: Rakel Wärmländer.

Längd: 15 min

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 1 h 20 min

UR Samtiden

16.00-19.00: Skola på vetenskaplig grund. 16.00: Lärandets mysterium. 17.00: Lärande i Hong Kong. 17.55: Framtidens modiga medborgare. Från UR.

Längd: 3 h