Anne på väg

Del 1 av 4. Färden går från söder till norr, 160 mil genom Sommarsverige, och på vägen plockar Anne upp liftare att prata med. I kvällens program möter hon Pernilla Andersson i Kristianstad, Thommy Berggren på Bjärehalvön och Gunhild Carling i Stockamöllan.

Längd: 1 h

Förälskelse och fördom - foton från Sydafrika

Zanele Muholis fotokonst är känd långt utanför Sydafrikas gränser. Själv kallar hon sig för "visuell aktivist". I sin intima, laddade porträttkonst skildrar hon ofta livet som svart och lesbisk i dagens Afrika. Kvinnorna i hennes porträtt möter oförskräckt och stolt våra blickar och ifrågasätter därmed de förlegade uppfattningarna om genus. Samtidigt är bilderna en referens till de passfoton som alla medborgare var tvungna att bära med sig under apartheidtiden. Förra året utsågs Zanele Muholi till hedersprofessor vid konsthögskolan i Bremen.

Längd: 50 min

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 9 h 8 min

Guld på godset

Del 8 av 8. Programledaren Mette Bluhme Rieck och en rad framstående värderingsexperter åker landet runt på jakt efter danskarnas dolda skatter. Ägarna till några särskilt utvalda antikviteter ges dessutom möjlighet att direkt på plats erbjuda sin klenod till försäljning till en panel professionella uppköpare. Det andra av två program inspelade på slottet Voergaard på Nordjylland.

Längd: 1 h

Djuren som nästan dog ut

Del 4 av 6. Afrikansk vildhund. Den afrikanska vildhunden är mycket mindre än lejonet men en lika effektiv jägare genom att den samarbetar i större flockar. Men idag har flockarna krympt dramatiskt till följd av tjuvjakt, uppodling av savannen och aggressiva sjukdomar som rabies.

Längd: 50 min