Robinson i Roslagen

Alfred är båtbyggare på en ö i Roslagen och gift med Katrina, som äger det lilla samhällets handelsbod. På inrådan av Katrinas bror Mandus har Alfred byggt en hembränningsapparat men den sprängs i luften och med apparaten även Katrinas brygghus. Hon kör ut Alfred ur huset och han söker tröst över en grogg hos sommargästen grosshandlare Tegel, som råder Alfred att strunta i Katrina och slå sig ner på en obebodd ö och leva i fred. Regi: Schamyl Bauman. I rollerna: Adolf Jahr, Ludde Gentzel, Gull Natorp, Sigbrit Molin, Olof Bergström, m.fl.

Längd: 1 h 20 min

Partiledaren

Del 6 av 8. I kväll intervjuas Moderaternas Anna Kinberg Batra. Efter en turbulent höst har det politiska landskapet ritats om i grunden och partierna försöker nu utveckla sin roll och politik. Vilka värderingar ligger bakom de politiska besluten och vart vill partierna? Programledare: Anders Holmberg.

Längd: 30 min

Parallax

Del 18 av 26. Ben Johnson, 14, bor i en håla i västra Australien där det inte händer mycket. Men det varar inte länge. På jakt efter sin kompis går han över en osynlig gräns där han inte känner igen sig riktigt. Han möter en flicka, Katherine, som visar sig vara hans okända syster i en parallell värld, och senare även deras mamma, Veronica. Hon säger att det finns ännu fler parallella världar men att syskonen inte får besöka samma värld samtidigt.

Längd: 20 min

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 4 h 36 min

UR Samtiden

16.00-16.55: IT och digital pedagogik i skolan. 16.00: Molnet, juridiken och elevers integritet. 16.40: Bortom en dator per elev. 17.20: Lärare i en ny digital tid. 17.55: Empati och high tech. UR.

Längd: 3 h