Jungle fever

Den framgångsrike svarte arkitekten Flipper Purify lever ett lyckligt liv med sin fru Drew och deras dotter. Det vill säga, de har det lugnt och skönt ända tills Flipper får en ny sekreterare, den vita arbetarklassflickan Angie Tucci. Regi: Spike Lee. I rollerna: Wesley Snipes, Annabella Sciorra, Spike Lee, Samuel L Jackson, Anthony Quinn, m.fl.

Längd: 2 h 10 min

Game of thrones

Efter böcker av George R.R. Martin. Två rivaliserande familjer befinner sig i fejd om herraväldet över Westeros sju kungariken. För att kunna härska oinskränkt måste Järntronen först erövras, och det blir en blodig kamp med oerhörda konsekvenser. Del 1 av 10: Winter is coming. Lord Ned Stark bekymras av oroande rapporter från en desertör. Kung Robert och familjen Lannister anländer till Winterfell, medan den landsförvisade Viserys Targaryen förbereder att ta tillbaka tronen genom att ingå en mäktig allians. I rollerna: Mark Addy, Lena Heady, Sean Bean, Emilia Clarke, Harry Lloyd m.fl.

Längd: 1 h

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 5 h 36 min

Strömsö

Inspiration för hus och hem, fritid och vardagsliv. Del 3 av 18. Programledaren Jonathan Granbacka bakar en enkel äppelpaj för mysiga höstkvällar och presenterar favoritinslag från tidigare program. Paul tillagar id, en fisk han inte har någon erfarenhet av tidigare, Alexandra tar till vara några av höstens rikedomar och Johanna ger kraschat porslin ett nytt liv.

Längd: 40 min

En bok, en författare

Silvergåvor. Susann Silfverstolpe är en av Sveriges främsta silverexperter. Silvergåvor är en vetenskaplig katalog över de magnifika silvergåvor som svenska kungar skänkte till Ryssland under 1600-talet och som bevaras i Rustkammaren i Kreml. Intervjuare: John Chrispinsson. Från UR.

Längd: 20 min