Ett fall för Vera

Del 1 av 4. Hidden Depths. Den rättframma kriminalkommissarien Vera Stanhope och hennes unga assistent Joe Ashworth utreder mordet på 15-årige Luke som hittas strypt och placerad i ett badkar bestrött med blommor. Kort därefter hittar en grupp ornitologer ytterligare en kropp på stranden, omgiven av blommor… I rollerna: Brenda Blethyn, David Leon, Jon Morrison med flera.

Längd: 1 h 30 min

I skuggan av värmen

En kärlekshistoria med förhinder. Den bygger på en sann historia och handlar om Eva och Erik som drabbas av den verkligt stora kärleken. Men Eva har en hemlighet för stor att bära - hon missbrukar heroin. Tack vare strikta rutiner har hon lyckats dölja sitt missbruk men när hon träffar Erik ändras allt. Erik är polis och verksam i centrala Stockholm. När sanningen hinner ikapp ställs Eriks kärlek på hårda prov. Regi: Beata Gårdeler. I rollerna: Malin Crépin, Joel Kinnaman, Malin Vulcano, Martin Aliaga, Marianne Karlbeck, m.fl. Filmen presenteras av Fredrik Sahlin.

Längd: 1 h 30 min

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 6 h 41 min

Moving Sweden: Alena

Alenas liv utvecklas snabbt till ett helvete när hon börjar på den snobbiga internatskolan Ekensberg. Tjejerna i lacrosslaget trakasserar henne varje dag. Men Alenas enda vän Josefin tänker inte låta henne ta mer skit. Om Alena inte slår tillbaka kommer hon att göra det. Det finns bara ett problem. Josefin har varit död i ett år. Regi: Daniel Di Grado. Filmen är producerad inom ramen för Moving Sweden, en filmsatsning som ska ge filmare tillfälle att söka nya historier och beröra publiken i nya och spännande former.

Längd: 1 h

Livet är en tågresa

Tanzania. Tågresan går från Mwanza vid Victoriasjöns strand, via Dar es Salaam till Mbeya i söder. Förutom orörd natur och Mount Kilimanjaro är landet känt för sin fattigdom. På tåget möter vi unga som siktar mot ett bättre liv och utbildning. Del 3 av 7. UR.

Längd: 50 min