SVT Play logotyp

Laddar...

Mat

Matlagningsprogram med Tina Nordström och Tomas Tengby

Kan bara ses i Sverige

Mat-Tinas första matlagningsprogram där uttrycket ”Jättegott!”, sagt på karaktäristisk skånska, har blivit hennes signum. Medverkar gör också Tomas Tengby.

Information om Mat

Produktionsår
2001
Rättigheter
Kan bara ses i Sverige

Säsong 1

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 1

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Mat-Tinas första matlagningsprogram. Tina Nordström lagar en rödvinsgryta på oxhögrev samt en grov potatispuré med palsternacka och vitlök. Tomas tips: Idag testas burktomater samt en elektrisk termometer. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Mat-Tinas första matlagningsprogram. Tina Nordström lagar en rödvinsgryta på oxhögrev samt en grov potatispuré med palsternacka och vitlök. Tomas tips: Idag testas burktomater samt en elektrisk termometer. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 2

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Tina Nordström lagar sashimi på lax samt en potatisrätt på sparrispotatis med blomkål och oliver. Tomas tips: Idag om olika salladssorter och om att det är citrussäsong. Då kan man ha nytta av en zester, ett redskap som är bra till att strimla t ex citronskal. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Tina Nordström lagar sashimi på lax samt en potatisrätt på sparrispotatis med blomkål och oliver. Tomas tips: Idag om olika salladssorter och om att det är citrussäsong. Då kan man ha nytta av en zester, ett redskap som är bra till att strimla t ex citronskal. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 3

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Tina Nordström tillagar en grönsakssoppa samt en smörgås med saltkokt mandelpotatis och senapskräm. Tomas tips: Han svarar på tittarnas frågor och demonstrerar bra knivar till köksarbetet. Programledare: Tomas TengbyMer om programmet

Tina Nordström tillagar en grönsakssoppa samt en smörgås med saltkokt mandelpotatis och senapskräm. Tomas tips: Han svarar på tittarnas frågor och demonstrerar bra knivar till köksarbetet. Programledare: Tomas TengbyMer om programmet

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 4

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Tina Nordström tillagar ugnsbakad torsk som serveras med kålrötter, potatis och örtsås. Till efterrätt lagar hon plättar och stekta äpplen med rosmarinhonung. Tomas tips 1: Tomas Tengby tipsar om asiatiska produkter och asiatiska kokböcker. Tomas tips 2: Tomas Tengby tipsar om bästa sätt att förvara i kyl och rumstemperatur. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Tina Nordström tillagar ugnsbakad torsk som serveras med kålrötter, potatis och örtsås. Till efterrätt lagar hon plättar och stekta äpplen med rosmarinhonung. Tomas tips 1: Tomas Tengby tipsar om asiatiska produkter och asiatiska kokböcker. Tomas tips 2: Tomas Tengby tipsar om bästa sätt att förvara i kyl och rumstemperatur. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 5

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Tina Nordström tillagar Caesarsallad med kyckling, toast med getost och bakad paprika. Tomas tips: Tomas Tengby berättar om olika oljor och deras användningsområden. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Tina Nordström tillagar Caesarsallad med kyckling, toast med getost och bakad paprika. Tomas tips: Tomas Tengby berättar om olika oljor och deras användningsområden. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 6

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Tina Nordström tillagar bouillabasse med havskräftor, torsk, kattfisk och blåmusslor, samt vitlöks- och parmesancréme. Tomas tips 1: Tomas Tengby berättar varför muskotnöt var så dyr förr i tiden, och att man bör köpa den hel och riva den på rivjärn. Tomas tips 2: Vilken pasta passar till vilken slags mat? Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Tina Nordström tillagar bouillabasse med havskräftor, torsk, kattfisk och blåmusslor, samt vitlöks- och parmesancréme. Tomas tips 1: Tomas Tengby berättar varför muskotnöt var så dyr förr i tiden, och att man bör köpa den hel och riva den på rivjärn. Tomas tips 2: Vilken pasta passar till vilken slags mat? Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 7

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Tina Nordström tillagar tuppbröst med risotto, en sallad på svamp och rucola samt som dessert crème brulé. Tomas Tips: Genomgång av olika rissorter och deras användningsområden. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Tina Nordström tillagar tuppbröst med risotto, en sallad på svamp och rucola samt som dessert crème brulé. Tomas Tips: Genomgång av olika rissorter och deras användningsområden. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 8

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Tina Nordström lagar ostfyllda färsbiffar med ugnsbakade morötter och en curry- och äppelsås. Till efterrätt vankas bananshake. Tomas tips: Tomas Tengby tipsar om vilket rödvin som passar bäst till maten, hur man förvarar öppnade oljeflaskor samt olja i olika temperaturer, vilken sorts skärbräda man ska ha, och hur man slipar kniven. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Tina Nordström lagar ostfyllda färsbiffar med ugnsbakade morötter och en curry- och äppelsås. Till efterrätt vankas bananshake. Tomas tips: Tomas Tengby tipsar om vilket rödvin som passar bäst till maten, hur man förvarar öppnade oljeflaskor samt olja i olika temperaturer, vilken sorts skärbräda man ska ha, och hur man slipar kniven. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 9

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Tina Nordström lagar en påskmåltid bestående av salvia- och timjanskryddad lammstek med potatisgratäng och brässerad fänkål med oliver och tomater. Medverkande: Anders Arena. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Tina Nordström lagar en påskmåltid bestående av salvia- och timjanskryddad lammstek med potatisgratäng och brässerad fänkål med oliver och tomater. Medverkande: Anders Arena. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Kan bara ses i Sverige

Avsnitt 10

Publicerades: Mån 18 jan 2016 06:00

Tina Nordström bakar citronbröd, foccacia och kryddbröd som serveras med äppelkompott. Tomas tips: Tomas tipsar om att man kan spara bröd- och ostrester, och riva i matberedaren för att få ströbröd och riven ost. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Tina Nordström bakar citronbröd, foccacia och kryddbröd som serveras med äppelkompott. Tomas tips: Tomas tipsar om att man kan spara bröd- och ostrester, och riva i matberedaren för att få ströbröd och riven ost. Programledare: Tomas Tengby.Mer om programmet

Upptäck mer