På SVT just nu

  • 20:00
    Leif GW Persson - min klassresa
    Leif GW Persson - min klassresa

    Dokumentärserie om Leif GW Persson, berättad av Jens Lind. Berättelsen spänner över sju decennier, från Leifs födelse vid andra världskrigets slut i mars 1945, fram till nutid då arbetargrabben har kommit att bli en av Sveriges mest uppskattade författare och tv-personligheter. Del 2 av 2. Programmet sänds i 5.1

    Tidigare sänt 2016. Även i SVT1 6/6 och SVT1 9/6

  • 21:00
    Fredrik Skavlan
    Skavlan + 1

    I det sista programmet intervjuar Fredrik Skavlan Vitalij Klytjko, borgmästare i Ukrainas huvudstad Kiev, som blev världsmästare i tungviktsboxning tre gånger innan han började sin politiska karriär. Han går nu sin kanske tuffaste match: som borgmästare för en tremiljonersstad under coronakrisen. Än så länge har hans kamp mot viruset varit mycket framgångsrik. Från Fredrik Skavlans hem i Oslo intervjuas internationella personligheter om hur coronakrisen förändrat världen. Del 6 av 6.

    Även i SVT1 6/6

  • 21:15
    Ross Poldark (Aidan Turner).
    Poldark

    Ross och Demelzas vardagsliv i Cornwall avbryts när en vädjan från Ross gamle arméöverste får honom att sätta av mot London. Familjen Warleggian sörjer efter Elizabeths död, och George drabbas särskilt hårt. Han börjar bete sig irrationellt och ser sin fru i hallucinationer. I rollerna: Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Jack Farthing, Heida Reed, Tristan Sturrock m.fl. Del 1 av 8. Programmet sänds i 5.1

    Även i SVT1 10/6

  • 22:15
    Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
    Falsk identitet

    Jonas åker till Kairo för att nå en överenskommelse med shejken. Sisteron måste vara diskret i sin utredning av JJA. César samordnar en enorm cyberattack på olika europeiska institutioner, under tiden fortsätter Bakatine att titta närmare på honom. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 6 av 10.

    Även i SVT24 6/6, SVT1 7/6 och SVT1 9/6

  • 23:10
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 20:55
    Alexandra De Paoli i Örtskolan.
    Örtskolan

    Alexandra De Paoli berättar om olika örter och blommors användningsområden. Denna gång handlar det om blåbär. Programmet sänds i 5.1

  • 21:00
    Aktuellts programledare.
    Aktuellt

    Aktuellt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 21:22
    Ika Johanesson
    Kulturnyheterna

    Kulturnyheterna

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 21:30
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Sportnytt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 21:45
    Euphoria
    Euphoria

    Systrarna Emilie och Ines har inte haft kontakt på länge, då Emilie plötsligt bjuder sin yngre syster att följa med till ett lyxigt hotell i vackra omgivningar. De två börjar försiktigt att närma sig varandra igen, men Emilie har inte talat om för Ines den verkliga anledningen till hotellvistelsen. Regi: Lisa Langseth. I rollerna: Alicia Vikander, Eva Green, Charlotte Rampling, Charles Dance, Mark Stanley, Adrian Lester m.fl. Programmet sänds i 5.1

  • 20:30
    Ett par kysser varandra i Kärlek kostar kilon.
    Kärlek kostar kilon

    Det har gått ett par månader av experimentet när Ditte får ett återfall och slänger i sig en massa skräpmat. Jane och Morten kämpar med tilliten. Camilla och Martin gör stora framsteg med sina förändrade matvanor, men det är värre ställt med sexlivet. Det är lätt att hamna där! Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. Tre par har gått med på att delta i ett experiment för att göra något åt sin viktökning. Del 3 av 6. (Danmark, 2019)

    Från 1/6 i SVT1. Även i SVT1 7/6

  • 21:15
    En brud och en brudgum i Kärlek och fördom.
    Kärlek och fördom

    Giftermålen fortsätter i Kärlek och fördom och den här gången får vi bland annat möta Ry, 21 och svenska Philippa, 39. De har varit tillsammans i två år och har nu bestämt sig för att gifta sig vilket skapar oro för Philippa. Hennes föräldrar motsäger sig deras förhållande på grund av parets stora åldersskillnad och är rädda att Ry är en "gold digger". Hur kommer de ta emot beskedet att deras dotter och hennes partner bestämt sig för att gifta sig? Del 2 av 12.

    Från 3/6 i SVT1. Även i SVT1 7/6

  • 22:10
    Grekiska öar med Julia Bradbury
    Grekiska öar med Julia Bradbury

    Den här gången besöker Julia de Dodekanesiska öarna Rhodos och Symi. Efter att ha tagit del av Rhodos rika konsthistoria beger hon sig till bergsbyn Apollona där några kvinnliga entreprenörer tillverkar en speciell "supermat" av honung och sesam. Resan avslutas på Symi där hon får lära sig att dyka efter badsvampar. Greklands soldränkta öar är älskade av många semesterfirare världen över och varje år besöks landet av över 17 miljoner turister. Men finns det fortfarande hemliga och okända pärlor på dessa välbesökta platser som vi inte känner till? Det bestämmer sig programledaren Julia Bradbury för att ta reda på. Del 5 av 6.

    Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 senare i natt

  • 22:35
    Biltokig.
    Biltokig - vinter- och vårträffar

    Biltokig är tillbaka med underbara bilar och människor! Vi blickar tillbaks på vårens och vinterns entusiastbilssäsong med bl.a. Årets Street Rod på Elmia i Jönköping, orgie i 50-talsjänkare på Kuba och en P1800 med dubbla elmotorer och fyrhjulsdrift! Del 1 av 2.

    Från 4/6 i SVT1. Även i SVT1 6/6, SVT1 7/6, SVT1 15/6 och SVT1 19/6

  • 23:35
    Hög på stripp.
    Hög på stripp

    Martin är på benen igen efter sin sjukskrivning och nu ska han äntligen få göra sin debut som strippa. Niels får fler och fler bokningar och strippjobbet gör honom smått euforisk. Då spelar det mindre att han har fått gå från sitt andra jobb. Kim har omvärderat sitt liv och tar ett drastiskt beslut. Fem killar, fem strippor, fem livshistorier. Dansk dokumentärserie från 2018. Del 5 av 5.