På SVT just nu

 • 21:45
  Louder than bombs

  Tre år efter att hans mamma Isabelle, en berömd krigsfotograf, omkommit i en bilolycka återvänder Jonah till sitt barndomshem. För första gången sedan begravningen tvingas han nu tillbringa tid med sin pappa och yngre bror för att gå igenom mammans fotografier inför en kommande utställning. Under arbetet kommer det fram nya omständigheter kring olyckan som ger en annan bild av den kvinna som familjen trodde att de kände så väl. Regi: Joachim Trier. I rollerna: Isabelle Huppert, Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg, Devin Druid, Rachel Brosnahan, Ruby Jerins m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 23:30
  Dr Zoe Williams
  Hur säkra är p-piller?

  Journalisten Vicky har själv fått sin mentala hälsa påverkad av att äta p-piller. Hon reser till Köpenhamn för att ta reda på varför kvinnor som äter dem har lättare att drabbas av depressioner. Hon tar också en titt på den nya svenska smarta telefonen som har certifierats som ett digitalt preventivmedel. Canceröverlevaren Amy får reda på hur p-piller kan skydda kvinnor från viss sorts cancer. Med hjälp av världens ledande experter tar vi en titt på framtidens preventivmedel, avhandlar myter och får reda på det senaste inom forskningen.

  Från 16/9 i SVT2

 • 00:20
  Anni Niemelä, Milla Knutsson, Anne Isokorpi, Henna Kaski och Henni Sinilaakso.
  Tjejer gör lumpen

  Under grundutbildningens fjärde vecka väntar en fem dagars stridsövning. Både Milla och Henna dras med fysiska besvär, i form av illamående och problem med knäna. Ingen av dem vill ge upp, men hur gör man när kroppen och det man vill göra drar åt olika håll? Finland har allmän värnplikt för män, medan kvinnor kan ansöka om att göra frivillig militärtjänst. Serien följer några av de 800 finländska tjejer som varje år väljer att göra lumpen. Del 3 av 10.

  Från 17/9 i SVT2. Även i SVT2 20/9 och SVT2 21/9

 • 00:50
  Huascaran National Park, Peru.
  Världens natur: De stora bergskedjorna

  Över Andernas bergstoppar svävar kondoren på mäktiga vingar. Under sig kan den se pumor som jagar på högslätten, men också rika molnskogar. Världens längsta bergskedja sträcker sig från Kap Horn i söder till tropikerna i norr. Del 3 av 3.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 01:45
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:50
  I When the dust settles följer vi åtta personer före, under och i efterdyningarna av en terroristattack i Köpenhamn.
  When the dust settles

  Gärningsmännen är fängslade. Louise är otroligt lättad, men Marie har viktigare saker att tänka på. Morten är likgiltig men Albert visar en ny sida i ett försök att rädda familjen. Trots att Jamal är frikänd drabbas hans familj av följderna. Elisabeth, som får reda på gärningsmännens motiv, behöver rannsaka sig själv. I rollerna: Malin Crépin, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster, Peter Christoffersen, Arian Kashef, Viola Martinsen, Henning Jensen, Katinka Lærke Petersen m.fl. Del 10 av 10. Programmet sänds i 5.1

  Från 13/9 i SVT1

 • 22:50
  Jonas, Camilla, Lee, Jim, Elin och Anders i Strömsö.
  Strömsö

  Anders gör en variant på kimchi av kinakål, Camilla målar ett skåp i kelim-mönster och Lee gör en lampskärm av näver. Några godbitar från tidigare säsonger, presenterade av programledaren Jonas Sundström. Inspiration för hus och hem, fritid och vardagsliv. Del 3 av 17. (Finland, 2019)

  Från 16/9 i SVT1. Även i SVT1 20/9

 • 23:20
  Rickard Thunér och byggnadsantikvarie Erika Åberg i Det sitter i väggarna.
  Det sitter i väggarna - syntolkat

  Hösten 2018 flyttade det unga paret Jessica och Simon in i sitt hus i södra Roslagen. Då hade de letat hus i många år och trängts i Jessicas lilla etta i Stockholm. Paret som gillar historia och särskilt från sekelskiftet fram till 1940-talet, har många frågor om de många fotoalbum som fanns kvar på gården när de flyttade in. Vilka är personerna på bilderna? Och vad har de varit med om? Byggnadsantikvarie Erika Åberg hjälper dem att lerklina en vägg och tar sig an alla de lager av tapeter som finns kvar i huset. Vilka bodde här när de sattes upp? Del 3 av 8.

 • 00:20
  Robin Paulsson, programledare för Fråga Lund.
  Fråga Lund - syntolkat

  Historikern Gunnar Wetterberg berättar varför vi applåderar för att visa uppskattning och rymdfysikern Patrik Norqvist skapar en tornado i studion. Robin Paulsson tar reda på om barn föds med rytmen i blodet. Medverkar gör också läkaren Henrik Widegren, evolutionsbiologen Jessica Abbott och kemisten Ulf Ellervik. Del 5 av 8.

 • 01:20
  Skådespelaren Johannes Brost i rollen som bartendern Torbjörn Jonasson även kallad Joker i Rederiet.
  Rederiet - syntolkat

  Skinnhuvudena som dödade Elin är tillbaks på Freja för att tysta Micki. Junior ska delta i sitt första styrelsesammanträde, samtidigt som Bella fått tid för abort. Hur ska Junior göra? Georg bestämmer sig för att söka hjälp hos AA. Men väl där sviker modet honom. Regi: Ulf Hansson. I rollerna: Gösta Prüzelius, Gaby Stenberg, Sara Alström, Måns Nathanaelson, Karin Bjurström, Thomas Hellberg, Bert-Åke Varg, Johannes Brost, Hans V Engström, Ola Forssmed, Nils Moritz, m.fl. Del 4 av 15.