På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:45
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Abba hemligheterna bakom hitsen.
  ABBA: Hemligheterna bakom hitsen

  De är tre av ABBA:s absolut största hits, men kan de lära oss något om personerna bakom musiken? I den här dokumentären får vi följa den svenska supergruppen runt tiden för inspelningen av Mamma Mia, Dancing Queen och The Winner Takes It All och får veta vad som inspirerade och influerade Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid till att skapa några av vår tids mest kända hits.

  Även i SVT1 28/6 och SVT1 3/7

 • 20:45
  Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson).
  Leif & Billy

  Två bröders tajta relation sätts ur spel när en Stockholmstjej flyttar in i grannhuset. Leif & Billy är en relationskomedi i sketchform om de föräldralösa bröderna Leif och Billy i Norrland. De grälar och tävlar ständigt, men är i slutänden väldigt glada att de har varandra. Medverkar gör Klas Eriksson och Alfred Svensson (Nordic Hillbillies) tillsammans med Happy Jankell. Del 5 av 10: Karaokekvällen.

  Även i SVT24 3/7

 • 21:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 21:05
  Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson).
  Leif & Billy

  Två bröders tajta relation sätts ur spel när en Stockholmstjej flyttar in i grannhuset. Leif & Billy är en relationskomedi i sketchform om de föräldralösa bröderna Leif och Billy i Norrland. De grälar och tävlar ständigt, men är i slutänden väldigt glada att de har varandra. Medverkar gör Klas Eriksson och Alfred Svensson (Nordic Hillbillies) tillsammans med Happy Jankell. Del 6 av 10: Duellen i skogen.

  Även i SVT24 3/7

 • 21:20
  Rob Reilly (Killian Scott) och Cassie Maddox (Sarah Greene).
  Dublin murders

  Hela orten Knocknaree sörjer vid Katy Devlins jordfästning, och trycket ökar på Rob och Cassie som fortfarande inte har någon misstänkt i förvar. I rollerna: Killian Scott, Sarah Greene, Michael D'Arcy, Eugene O'Hare m.fl. Del 3 av 8.

  Även i SVT1 28/6

 • 22:20
  Gerry (Ben Mendelson) och Curtis (Ryan Reynolds) i filmen Mississippi Grind.
  Mississippi Grind

  Gerry har hamnat i en nedåtgående spiral av otur och spelskulder, men han är fast besluten att komma på rätt köl igen. Han slår sig samman med den yngre, karismatiske pokerspelaren Curtis och de två beger sig ut på en roadtrip genom den amerikanska Södern, med förhoppningen att vinna tillbaka allt de förlorat. Regi: Anna Boden och Ryan Fleck. I rollerna: Ben Mendelsohn, Ryan Reynolds, Yvonne Landry, Alfre Woodard, Sienna Miller, Jayson Warner Smith m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 00:05
  Alice (Emily VanCamp) i The girl and the book.
  The Girl in the Book

  28-åriga Alice jobbar som förlagsredaktör men bär samtidigt på en dröm om att själv slå igenom som författare en dag. Alice försöker skriva en bok om sin egen sanna historia men först måste hon bli kvitt minnet av författaren Milan, hennes pappas bästa vän som inledde en relation med henne när hon bara var 13 år gammal. När Milan dyker upp på förlaget i samband med återutgivningen av hans största succébok väcks bortträngda minnen till liv hos Alice. Regi: Marya Cohn. I rollerna: Emily VanCamp, Michael Nyqvist, Ana Mulvoy Ten, David Call, Ali Ahn, Michael Cristofer m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 01:30
  Frank med en gris i Hundra procent bonde
  Hundra procent bonde

  Frank planterar ut majrovor från varmbänken till köksträdgården och några fikonträd får plats vid solfyllda väggar, där de förhoppningsvis ska få den värme de behöver. Och så har Kastanjegården fått sin andra kvigkalv - Bea var namnet. Ett självförsörjande lantbruk som drivs på hållbart vis och med gamla metoder är drömmen för Frank och hans familj på Kastanjegården. Del 5 av 8.

  Från 23/6 i SVT1. Även i SVT1 28/6

 • 20:30
  She composes like a man

  I tredje delen ställs frågan om genialitet. Finns det någon kvinnlig kompositör med samma begåvning som till exempel Mozart, Sjostakovitj eller Ravel? Följ med till Paris och möt den första kvinna i världen att vinna Grand Prix de Rome i komposition, och lär känna ett systerskap som påverkat musiklivet från såväl Bernstein och Piazolla till Quincy Jones. Dirigenten Cathrine Winnes fyller i ett musikhistoriskt glapp i en SVT-serie om kvinnliga kompositörer och deras orkestermusik, som delvis varit dold för offentligheten. Titeln är ett citat från en på 1800-talet välmenande kritiker. Del 3 av 4: Geniet.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 28/6 och SVT24 1/7

 • 21:00
  Safi Faye
  Women make film

  Claire Denis, Leni Riefenstahl och Ida Lupino är några av regissörerna i den här episoden som handlar om den vuxna och barnet, om närbilder och om drömscener. Mark Cousins lyfter fram och undersöker kvinnors filmkonst. Del 3 av 7.

  Även i SVT24 2/7

 • 23:00
  Miraklet
  Miraklet

  En italiensk specialstyrka slår till mot en maffialedares gömställe. Väl på plats gör de den mycket obehagliga och märkliga upptäckten av ett föremål. I rollerna: Guido Caprino, Elena Lietti, Lorenza Indovina, Sergio Albelli, Pia Lanciotti m.fl. Del 1 av 8: Tårar av blod.

  Även i SVT24 2/7

 • 23:50
  Nya norska dramaserien Exit.
  Exit

  Två prostituerade stjäl Williams plånbok strax före den stora festen som han och Celine har ordnat på sitt landställe. Och William närmar sig bristningsgränsen. I rollerna: Pål Sverre Hagen, Agnes Kittelsen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon J. Berger, Ine Marie Wilmann m.fl. Del 2 av 8. Programmet sänds i 5.1

  Från 22/6 i SVT2

 • 00:25
  Programledare Tomas Kold
  Nya perspektiv

  Intresset för yoga och meditation är stort idag i västvärlden. Kan det ha något att göra med den tid vi lever i? Och finns någon form av yoga som passar bättre för döva? Programledaren Tomas Kold pratar meditation och yoga med sina gäster Ylva Björklund, Debbie Rennie, Christina Yalcin och Kristina Snow. Del 2 av 6.

  Från 21/6 i SVT2

 • 01:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:45
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 02:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:10
  Australien har en lång kustlinje och en variationsrik natur.
  Den australiska kusten

  Den vilda och dramatiska kusten längs Ishavet är bländande vacker - men har många förlista skepp på sitt samvete. Här kan man upptäcka djupa undervattenslandskap - och två ovanliga väktare av pingviner. Del 4 av 8: Ishavets kust.

  Tidigare sänt 2017. Även i K 28/6, K 29/6 och K 2/7

 • 21:00
  Schimpanspensionatet
  Dölj information om Schimpanspensionatet

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Sue Perkins är på väg till ett rehabiliteringscenter för schimpanser. Arga, skygga och ibland sjuka, väntar de i sina burar. Schimpanserna har tidigare varit utsatta för djurförsök, men nu ska de få en så fin återstående tid i livet som möjligt. Sue får vara med när honorna och hanarna ska mötas för första gången. Brittisk dokumentär från 2017. UR.

  Tidigare sänt 2019. Även i K 30/6 och K 2/7

 • 22:00
  Devi Sukarno, en gång Indonesiens första dam, gifte sig väldigt ung med diktatorn Sukarno.
  Gift med en diktator

  Agathe Habyarimana, Rwandas första dam 1973-1994 är internationellt efterlyst men befinner sig i en Parisförort och gör sin första intervju om Rwandas blodiga massakrer under hennes makes tid vid makten. Även medverkande: den enda som överlevt av Eva Brauns släktingar, hennes kusin Gertraud Weisker.

  Tidigare sänt 2015. Även i K 29/6, K 30/6 och K 2/7

 • 22:55
  Asperger och jag
  Dölj information om Asperger och jag

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Chris Packham är känd i Storbritannien för sitt deltagande i naturvetenskapliga tv-program. Först i 40-årsåldern diagnostiserades han med Aspergers syndrom. Nu berättar Chris hur han upplever verkligheten, om förstärkta sinnesintryck och om sociala svårigheter, om sin relation till djur och natur, om punk och självmordstankar. UR.

  Från 26/6 i K. Även i K 28/6 och K 29/6

 • 23:55
  Röd skogsmyra
  Myrornas Metropolis

  I schweiziska delen av Jurabergen ligger två grannstäder. En av dem är världens största med en miljard invånare som lever ett fredligt liv. Den andra är krigisk. Båda bebos av myror. Nu berättas deras dramatiska historia av David Attenborough.

  Från 21/6 i K

 • 00:50
  Bobby Kennedys framtidsdröm
  Dölj information om Bobby Kennedys framtidsdröm

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Bobby Kennedy för en ständig kamp gentemot orättvisor och vill förbättra de svartas villkor i USA, något som ger honom fiender. Fem år efter att president John F. Kennedy blev mördad, står nu brodern Bobby kandidat för presidentposten och året är 1968. UR.

  Från 25/6 i K. Även i K 30/6 och K 1/7

 • 01:50

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Maja Oskal och Maja Lauritsen i 112 ambulans.
  112 Ambulans

  Charles och Daniel möter en kvinna som har extrema smärtor i knät. Mads och helikopterteamet kallas ut för att hämta en 14-årig flicka som har fastnat på fjället. Ett bra partnerskap är a och o när man arbetar i ambulans. Nu ska Maja Oskal och Maja Louise, liksom Charles och Kristina bli fasta partners under en period. Båda paren är spända inför sitt kommande samarbete. En dokumentärserie som följer ambulans-, larm- och utryckningspersonal vid Universitetssjukhuset i Tromsø. Del 5 av 10.

  Från 25/6 i SVT1. Även i SVT1 28/6 och SVT1 29/6

 • 20:40
   Rauer, Beppe Starbrink, Pia Herrara och Fredrik Önneval.
  Sommaröppet

  Direktsänt magasin från älven i Umeå och Beijers park i Malmö som speglar Sommarsverige 2020. Gäster är Petrina Solange och Bob Hansson. Älgexperten Göran Ericsson svarar på tittarnas frågor om älgar, Jill Johnson möter Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, vi får boktips av Monica Lindgren, och Anders Samuelsson lagar somrig mat. Som vanligt är tittarna med och skickar hälsningar till vänner och familj. Programledare: Beppe Starbrink och Anne-Marie Rauer. Del 2 av 10.

  Från 25/6 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt

 • 21:40
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Efter att precis ha återvänt till Frankrike återinsätts Marie-Jeanne som chef. Karlov plockas in och skickas till Frankrike för att påbörja ett nytt liv. Även Paul har hämtats hem och befinner sig i karantän i lantlig miljö där han försöker vila upp sig. Jonas är djupt förälskad i sin nya flickvän men misstänker att hon kan vara en agent för främmande makt. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 9 av 10. Programmet sänds i 5.1

  Från 26/6 i SVT1. Även i SVT1 30/6

 • 22:30
  Game of thrones
  Dölj information om Game of thrones

  Styrkor har anlänt till King's Landing för en sista strid. I rollerna: Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke m.fl. Del 5 av 6: The Bells. Programmet sänds i 5.1

  Från 24/6 i SVT2

 • 23:45
  Mästaren

  Stina Ekblad är en av Sveriges största skådespelare och hon värderar förmågan att leka. Hon vill känna texten i kroppen och duscha sitt eget språk i Strindbergs ord. Stina Ekblad berättar hur hon hanterar hopplösa historier och misslyckad regi men också om gnistorna som uppstår av att kasta sig in i en känsla på en teaterscen eller framför en kamera.

  Från 24/6 i SVT1. Även i SVT1 30/6

 • 00:10
  Sirpa Kähkönen
  Yrke författare: Sirpa Kähkönen

  Sirpa Kähkönen är född i Kuopio i norra Savolax och födelsestaden utgör också spelplats för den sjudelade historiska romansvit, som blev hennes litterära genombrott. Historia genomsyrar också romanen Granitmannen och fackboken Livsöden i Finlands bortglömda fångläger. Men Kähkönen är samtidigt djupt engagerad i samtiden och samhälleliga frågor. "Jag vill vara delaktig i samhället och påverka".

  Från 21/6 i SVT2

 • 01:10
  Selma, Klara och Ingmar Hammarström
  Familjen Hammarström - syntolkat

  Ingemar ska rida sitt första EM på stor häst. Familjen är samlad framför tv:n och hejar. Klara och Selma åker tillbaka till semesterorten för att rädda sex små valpar och ta hem dem till Sverige. Ett uppdrag som inte är lätt. Del 5 av 6.

 • 01:40
  Min samiska historia - syntolkat
  Dölj information om Min samiska historia - syntolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Vi får aldrig glömma. Seriestart. För 19-åriga Máridjá har hennes identitet alltid varit självklar. Men det finns vissa delar av den samiska historien som hon inte har funderat så mycket kring. Vi får följa henne till Uppsala och till Rasbiologiska institutets gamla arkiv. Ett besök som väcker både sorg och ilska. Del 1 av 4. UR.

 • 01:55

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.