På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Älskade Husby
  Älskade Husby

  I början av 90-talet sprider sig hiphopen i Sveriges förorter. Tonåringar från miljonprogrammet identifierar sig med den nya subkulturen från Bronx och Harlem. Soledad, Mattias, Bahar, Facundo och Josselin föddes 1976 och var den första generationen unga som växte upp i Husby. Då fångades de på bild. Nu, nästan 30 år senare, vecklas deras osannolika levnadsöden upp varvat med inspel från våra tidiga hiphopartister; The Latin Kings, Ken, Petter, Infinite Mass m fl. En dokumentärserie i två delar av Marianne Gustavsson och Maud Nycander om utanförskap och drömmar skildrat med svärta, humor och kärlek. Del 1 av 2: I skuggan av hiphopen.

  Från 14/1 i SVT1. Även i SVT1 18/6 och SVT1 20/6

 • 21:00
  Familjen Durrell
  Enkel resa till Korfu

  Det är dags att öppna huset och ta emot gästande turister och familjen Durrell gör klart de sista förberedelserna. Och snart dyker en rad intressanta typer upp... I rollerna: Keeley Hawes, Josh O’Connor, Milo Parker, Daisy Waterstone, Callum Woodhouse m.fl. Del 1 av 6.

  Även i SVT1 20/6

 • 21:50
  Ögonblicken som förändrade sporten
  Dölj information om Ögonblicken som förändrade sporten

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  I vatten. Segelbåten Australia II bryter sporthistoriens längsta segersvit. Svenskättlingen Ralph Samuelson uppfinner vattenskidorna. Och simmerskan Ellie Simmonds förändrar allmänhetens syn på parasport. Del 3 av 8. UR.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT1 23/6

 • 22:20
  99% norsk
  Dölj information om 99% norsk

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Israel. En ung norsk man med rötter i Israel tar med sin bästa kompis från Norge för att för första gången besöka sitt andra hemland. Resan börjar i Tel Aviv, staden som aldrig sover, och avslutas i Jerusalem. Norsk dokumentär från 2015. Del 3 av 6. UR.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT1 23/6

 • 22:50
  Skam France
  Dölj information om Skam France

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Élément perturbateur. Charles verkar ha en konstig relation till sin bror, vilket Manon får erfara under obehagliga former. Efter en skämtbild startar en hatkampanj mot Imane. Del 6 av 13. UR.

  Även i SVT1 23/6

 • 23:10
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:15
  En brud och en brudgum i Kärlek och fördom.
  Kärlek och fördom

  I förra avsnittet fick deltagarna träffa varandra och dela med sig av sina problem. Den här veckan är det föräldrarnas tur att möta varandra och förklara varför de inte vill närvara på det stundande bröllopet. Deltagarna får även träffa sina föräldrar och höra vad som krävs för att lösa deras problem. Och i vissa fall resulterar det i ganska okonventionella metoder. Del 4 av 12.

  Även i SVT1 18/6, SVT24 19/6 och SVT1 21/6

 • 00:15
  Ross Poldark (Aidan Turner).
  Poldark

  Ross och Demelza försöker återupprätta Ned Despards rykte, med osäkert resultat. George ingår en mycket lukrativ allians. I rollerna: Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Jack Farthing, Heida Reed, Tristan Sturrock m.fl. Del 2 av 8. Programmet sänds i 5.1

  Från 12/6 i SVT1

 • 20:10
  Equus - världens hästar
  Dölj information om Equus - världens hästar

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Hästens ursprung. Från ett litet djur med tår till dagens stora ståtliga djur med hovar. Antropologen Niobe Thompson tar reda på allt om hur hästar har utvecklats på jorden under många miljoner år och vad de har betytt för oss människor. Del 1 av 3. UR.

  Tidigare sänt 2019. Även i K 20/6, K 21/6 och K 23/6

 • 21:00
  Enligt Världshälsoorganisationen är stress 2000-talets hälsoepidemi, och experter hävdar att det bidrar till livshotande sjukdomar som diabetes, demens och cancer.
  Sanningen om stress

  Enligt Världshälsoorganisationen är stress 2000-talets hälsoepidemi, och experter hävdar att det bidrar till livshotande sjukdomar som diabetes, demens och cancer. Men i vårt moderna samhälle används ofta uttrycket "att vara stressad" som något bra. Så vad händer om vi angriper stress från en annan vinkel? Programledaren Fiona Phillips tar sig an problemet och visar hur vi kan kontrollera våra stressnivåer, och hur man kan använda stress till att faktiskt må bättre.

  Tidigare sänt 2019. Även i K 19/6, K 20/6 och K 22/6

 • 21:50
  Män i motvind
  Dölj information om Män i motvind

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Att bli någon. Programledaren och rapparen Professor Green träffar sex brittiska unga vita män från arbetarklassen. De berättar om sina drömmar och förhoppningar inför framtiden. Del 1 av 2. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 18/6 och K 21/6

 • 22:40
  Djurens bostäder
  Djurens bostäder

  Att bo i kollektiv var populärt på 70-talet. I djurens värld är det en vanlig lösning som stärker skyddet mot fiender och garanterar att alla får plats. Del 3 av 3.

  Från 14/6 i K. Även i K 20/6

 • 23:30
  Simon Evans
  Omöjlig ingenjörskonst

  Vad krävdes för att bygga världens högsta fristående torn? När Tokyo Tower inte kunde ta emot tv-signalerna i staden längre för att byggnaderna omkring den hade blivit för höga var det dags att tänka större. Detta nya rekordbygge till tv-torn har konstruerats för att stå emot naturkatastrofer, eftersom jordbävningar och extrema stormar är vardagsmat. Del 6 av 12.

  Från 14/6 i K. Även i K 18/6 och K 19/6

 • 00:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  När Claire ska besöka Melbourne i sin nya roll som talesperson för den lokala lantbrukarorganisationen erbjuder sig Alex att följa med som sällskap men han har i själva verket ett hemligt motiv... I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 23 av 30.

  Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 21/6

 • 20:45
  Kocken Gino D'Acampo tar oss med till sitt hemland Italien och bjuder på en spännande matresa längs Medelhavskusten i programmet Ginos italienska frestelser.
  Ginos italienska frestelser

  Eld och hetta är temat när Gino besöker det vilda och dramatiska Kalabrien. Resan längs kusten går med tåg och på menyn står chili, salami och bergamott. Kocken Gino D'Acampo tar oss med till sitt hemland Italien och bjuder på en spännande matresa längs Medelhavskusten. Del 7 av 8: Kalabrien.

  Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt

 • 21:10
  Anne Katrine Okholm Skole, programledare för Antikduellen.
  Antikduellen

  Veckans duellanter Lisa Rasmussen och Simon Krogsgaard ger sig ut på andra dagens inköpsrunda i trakterna kring Ikast i Jylland. Två erfarna antikhandlare får en summa pengar i handen och några timmar på sig att handla. Vem gör de bästa fynden? Inköpen pågår under tre dagar och den fjärde dagen är det upp till bevis, när allt de har köpt säljs på auktion. Programledare: Anne Katrine Okholm Skole. Del 6 av 12.

  Från SVT2 tidigare i dag. Även i SVT2 21/6

 • 21:40
  She composes like a man

  Dirigenten Cathrine Winnes fyller i ett musikhistoriskt glapp i en ny SVT-serie om kvinnliga kompositörer och deras orkestermusik, som delvis varit dold för offentligheten. Vi följer deras kamp för att ta sin musik ut ur hemmets kamrar och in i det offentliga rummet. Mycket stod på spel. Vissa gav upp sina barn, andra skilde sig eller komponerade i smyg på natten. Mer än en publicerade sin musik under sina bröders namn. I dag känner vi dem som Fanny Mendelssohn Hensel, Signe Lund, Lili Boulanger, Cecile Chaminade, Clara Schumann med flera. Titeln är ett citat från en på 1800-talet välmenande kritiker. Del 1 av 4. I första delen möter vi t.ex. kompositören som skrev marschen för kvinnlig rösträtt - Ethel Smyth (och hennes tandborste).

  Från 13/6 i SVT2

 • 22:20
  Fiona Bruce i Engelska Antikrundan.
  Engelska Antikrundan

  Välkomna till världens första industrilandskap, West Midlands Black Country museum! Här samlades ett tag all kol- och järnproduktion i Storbritannien. Friluftsmuseet är fortfarande ett levande monument över hur den industriella eran formade landet och dess invånare. Här väckte de kvinnliga smederna, även kallade "de vita slavarna", omvärldens uppmärksamhet när de gick ut i strejk - för rättvis lön. Del 11 av 26.

  Från 14/6 i SVT1. Även i SVT1 18/6

 • 23:15
  Går det att hitta en balans mellan att vara den perfekta mamman och att helt enkelt vara tillräckligt bra?
  Mamma-racet

  Det är så lätt att känna sig som en dålig mamma! Som ensamstående är det viktigt för Heba att visa för yttervärlden att hon har koll på läget. För henne är snygga bilder på sociala medier en naturlig del i att visa att hon är en bra mamma. Man vill det bästa för sina barn, men det är inte alltid helt lätt att få verkligheten att synka med förväntningarna - både egna och andras. Går det att hitta en balans mellan att vara "den perfekta mamman" och att helt enkelt vara "tillräckligt bra"? En serie om prestationskrav, förväntningar och den svåruppfyllda drömmen om att vara den perfekta mamman för sina barn. Del 3 av 4.

 • 23:45
  Gift vid första ögonkastet Norge.
  Gift vid första ögonkastet Norge

  Under terapisamtalet kom både tvivel och oro fram vilket påverkar paren nu. Samtalet bjöd även på hjälp med hur de kan lösa knutarna. Men efter att paren varit gifta i tre veckor är frågan om de vågar att öppna upp sig mer och kämpa vidare med förhållandet efter att tvivet har kommit upp till ytan. Del 7 av 10.

  Från 11/6 i SVT1

 • 00:30
  Neea Autio, Matleena Pulkkinen, Jane Hölsö och Joona Koivisto.
  Au pair i Miami

  20-åriga Joona beskriver sig själv som blyg, disträ och hjälplös, medan 21-åriga Jane ser sig själv som kontrastrik, en antingen-eller-person. 18-åriga Matleena ser fram emot att bo utomlands och bli mer självständig, medan 19-åriga Neea älskar barn och drömmer om en stor egen familj så småningom. Alla fyra är de på väg till Miami för att jobba som au pair. Del 1 av 9. (Finland, 2018)

  Från 15/6 i SVT2. Även i SVT2 19/6 och SVT2 20/6

 • 01:00
  Programledare Mark Glindrönn
  Min röst: Muro glaso

  Louie Marti sökte som ung lyckan hos olika kriminella gäng men är idag både skådespelare och författare. Han berättar om sin resa från Rinkeby till filmduken och har bjudit in journalisten och barndomsvännen Alexandra Pascalidou till studion som sin gäst. En talkshow på romani med Mark Glindrönn som programledare. Del 1 av 8. Att ta sig fram i livet.

  Från 16/6 i SVT2. Även i SVT2 18/6, SVT2 20/6 och SVT2 21/6

 • 01:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.