På SVT just nu

Tv-tablå

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  En nyfödd unge klamrar sig fast vid sin mor bara timmar efter födseln i den forntida övergivna huvudstaden i Sri Lanka, Polonnaruwa.
  Djurungarnas första år

  När djurungarna hunnit leva i nära ett år sker de mest omvälvande förändringarna i deras liv. En av våra närmaste kusiner, ung bergsgorilla måste vässa sina konster i klättring, eller råka ut för en alldeles för tidig död. I Kenya delar två hyenasystrar territorium med deras värsta fiende - lejon, och i Arktis kämpar en ung rävunge för att hitta föda efter att ha blivit bortstött av sin mamma. Allt handlar nu om överlevnad på egen hand. Del 3 av 3.

  Även i SVT1 21/6

 • 20:50
  Ruth Vega Fernandez och Magnus Krepper i Infektionen.
  Bergman revisited: Bergmans reliquarium

  En visuell associations-lek in i Ingmar Bergmans heligaste rum. En pop-video som försöker länka samman Bergmans verk genom att låna, spegelvända, beskära, replikera, göra en karikatyr. En hommage till en av vår tids verkligt stora bildmakare. I rollerna Veronica Maggio, Lena Olin, Pernilla August, Helena af Sandeberg, Gunnel Lindblom, Maria Kulle, Hedda Stiernstedt m.fl. En kortfilm av Tomas Alfredson och Jesper Waldersten. Programmet sänds i 5.1

 • 21:00
  22 juli - Dramaserie om några av de människor som genom sitt arbete kom i kontakt av Utöya-attentatet, som hjälpte de skadade, tröstade de efterlevande och försökte förstå.
  22 juli

  Dramaserie om några av de människor som genom sitt arbete kom i kontakt med Utöya-attentatet, som hjälpte de skadade, tröstade de efterlevande och försökte förstå. Bloggaren Mads skickar en kontroversiell krönika till Aftenposten och narkosläkaren Anne Cathrine hamnar i klinch med ledningen. I rollerna: Alexandra Gjerpen, Øyvind Brandtzæg, Helga Guren, Marius Lien, Ane Skumsvoll m.fl. Del 1 av 6. Programmet sänds i 5.1

  Tidigare visat på SVT Play. Även i SVT24 16/6 och SVT1 19/6

 • 21:50
  Selma, Klara och Ingmar Hammarström
  Familjen Hammarström

  Selma möter sin nya stjärnhäst och Ingemar lämnar över guldponnyn till lillasyster Ellen. Samtidigt ska Klara tävla i tre olika grenar inom hästsporten. Hon inser att hon är helt grön på allt utom hoppning men vinnarskallen kickar igång och den gigantiska bucklan hägrar. Del 4 av 6.

  Även i SVT24 16/6, SVT1 17/6, SVT24 19/6, SVT24 20/6 och SVT1 21/6

 • 22:20
  Clara Henry.
  Sjukt oklar

  Både Ellen och Vera ska på halloweenfest - men inte med varandra. Ellen ska gå med Moa på klassfest, Vera med sina kursare i matchande outfit med Sibel, såklart! Nu är måttet rågat för Ellen som föreslår en "paus"och flyttar hem till mamma, vilket hon såklart genast ångrar. Del 6 av 8.

  Även i SVT1 17/6, SVT1 18/6, SVT1 20/6 och SVT1 22/6

 • 22:35
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:40
  Sandra Hüller i rollen som Ines.
  Min pappa Toni Erdmann

  Nyblivne pensionären Winfried bestämmer sig för att tina upp relationen med dottern Ines genom ett spontanbesök på hennes arbetsplats i Bukarest. Ines har dock fullt upp med att sy ihop ett komplext affärsprojekt så hon har inte tid att ta hand om sin skojfriske far. Men Winfried ger inte upp så lätt, utan börjar infiltrera dotterns liv i rollen som den excentriske livsstilscoachen Toni Erdmann. Regi: Maren Ade. I rollerna: Sandra Hüller, Peter Simonischek, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Ingrid Bisu m.fl. (Toni Erdmann) Programmet sänds i 5.1

 • 01:15
  Biltokig.
  Biltokig - vinter- och vårträffar

  Biltokig är tillbaka med underbara bilar och människor! Vi blickar tillbaks på vårens och vinterns entusiastbilssäsong med bl.a. Årets Street Rod på Elmia i Jönköping, orgie i 50-talsjänkare på Kuba och en P1800 med dubbla elmotorer och fyrhjulsdrift! Del 1 av 2.

  Från 4/6 i SVT1. Även i SVT1 19/6

 • 19:30
  Matmagasinet
  Matmagasinet

  Fakta och tips om råvaror, matlagning och hälsa med programledaren Mette Frisk och kocken Adam Aamann. Del 1 av 10. Veckans avsnitt handlar om ägg.

  Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 20/6 och SVT2 21/6

 • 20:00
  Det omöjliga landet med programledare Steinar Birkeland.
  Det omöjliga landet

  Den vilda naturen må sätta gränser för var och hur man kan resa i Norge. Men ibland är det själva upplevelsen av det vilda och otämjda man vill åt, med branta fjällsidor och vindlande fjordar. Den framväxande turismen under slutet av 1800-talet kom att bli en nog så stark drivkraft för framväxandet av de norska trafiklederna. En serie om historien bakom transporter, färdvägar och farleder i ett av världens mest svårframkomliga länder. Del 5 av 5.

  Även i SVT2 20/6

 • 20:55
  En bild berättar.
  En bild berättar

  Sune Jonsson är en av Sveriges största fotografer någonsin. Han har tagit otaliga ikoniska bilder av livet kring den sista tiden av småjordbruk i och omkring Västerbotten. Här möter vi värk i ett barnhjärta på självaste skolavslutningen.

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:39
 • 21:49
 • 21:56
 • 22:00
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 22:10
  André Pops, Therese Strömberg och Daniel Nannskog.
  Fotbollsstudion

  Magasinsprogram om Allsvenskan i fotboll, med det bästa från veckans omgång. I studion: André Pops, Daniel Nannskog och Therese Strömberg.

  Även i SVT2 19/6

 • 22:40
  Nya norska dramaserien Exit.
  Exit

  De har pengar, karriär och familj. Men de har tråkigt. Hermine vill ha barn med Adam. Det är bara det att Adam är steril, men det vet inte Hermine. I rollerna: Pål Sverre Hagen, Agnes Kittelsen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon J. Berger, Ine Marie Wilmann m.fl. Del 1 av 8. Programmet sänds i 5.1

  Tidigare visat på SVT Play. Även i SVT24 16/6 och SVT2 20/6

 • 19:30
  Elefantprinsessan
  Elefantprinsessan

  Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne? Svenska röster: Josephine Bornebusch, Gabriel Odenhammar, Anna Sahlin, Julia Dufvenius m.fl.

 • 19:55
  Larva
  Larva

  Animerad serie om två maskar.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 04:30
  Klassen

  Är det ingenting mellan Noor och Lukas?

 • 20:10
  Sam Neill i kapten Cooks spår
  Dölj information om Sam Neill i kapten Cooks spår

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Australien. När kapten Cook seglade utmed Australiens kust år 1770 såg han folk på land som vinkade. Han vinkade tillbaka och förstod inte att de försökte varna honom för Stora barriärrevet. Del 3 av 6. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 18/6, K 19/6, K 20/6 och K 21/6

 • 21:00
  Världens natur: Alla dessa ekorrar.
  Världens natur: Alla dessa ekorrar

  Ekorrar är charmiga. Det visste Disney också när han skapade Piff och Puff. De små jordekorrar som är deras förlagor är oemotståndliga. Världen är full av ekorrar, från Indiens två kilo tunga jätteekorre till Arizonas antilopekorre som klättrar runt bland kaktusarnas taggar. Och alla har de sin charm.

  Från 11/6 i SVT2. Även i K 17/6

 • 21:50
  Australien har en lång kustlinje och en variationsrik natur.
  Den australiska kusten

  En resa 600 kilometer från Australiens östkust leder till Lord Howe Island. En världsarvslistad paradisö, där Neil Oliver är på jakt efter världens ovanligaste insekt. Tillbaka på fastlandet får marinekologen Emma Johnston tatuera ett sjölejon i vetenskapens namn, och marinforskaren Dean Miller får vara med om våghalsiga uppdrag hos Merewether Surf Livesaving Club. Del 2 av 8: Lord Howeön.

  Från 13/6 i K. Även i K 18/6

 • 22:40
  Devi Sukarno, en gång Indonesiens första dam, gifte sig väldigt ung med diktatorn Sukarno.
  Gift med en diktator

  Lucia Pinochet var gift med Chiles beryktade diktator och kallades "Lucifer" av sina motståndare. Hon ägnade sig åt välgörenhet, men stärkte sin mans totalitära styre och är i efterhand anklagad för pengatvätt. Suzanne Mubarak, gift med Egyptens president och anklagad för korruption lever idag på en skyhög pension.

  Från 13/6 i K. Även i K 16/6 och K 18/6

 • 23:30
  Naturens utbrott
  Dölj information om Naturens utbrott

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Vulkaner. Hur kan man förutse kommande vulkanutbrott och minska skadorna? Experter berättar om riskerna med pyroklastiska flöden och minns berömda vulkanutbrott vid Eyjafjallajökull, Piton de la Fournaise och Eldfell. Fransk serie från 2017. Del 1 av 6. UR.

  Från 14/6 i K. Även i K 16/6

 • 00:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Det dyker upp en nykomling, den vackra Elly och både Alex och Nick kämpar för att imponera på henne. Och hur kommer det sig att Meg har så kul när Terry är borta? I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 21 av 30.

  Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 21/6

 • 20:45
  Kocken Gino D'Acampo tar oss med till sitt hemland Italien och bjuder på en spännande matresa längs Medelhavskusten i programmet Ginos italienska frestelser.
  Ginos italienska frestelser

  I den antika staden Paestum är de traditionella hantverken i centrum - Gino kavlar upp ärmarna och får lära sig att göra både äkta buffelmozzarella och fusillipasta. Kocken Gino D'Acampo tar oss med till sitt hemland Italien och bjuder på en spännande matresa längs Medelhavskusten. Del 5 av 8: Paestum.

  Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt

 • 21:10
  Dom må se små och hjälplösa ut, men möss har en stor påverkan på sin omgivning. För många större djur och rovfåglar spelar dom en nyckelroll som föda.
  I skogsmusens rike

  Meningarna är delade bland forskare om orsakerna, men då och då händer det: bestånden av möss och andra smågnagare rusar i höjden. Och även om man är osäker på varför det blir musår, så är en sak säker. Nämligen att varje uppgång följs av en minst lika drastisk nedgång som får stora följdverkningar på tillgången på föda för rovdjur och rovfåglar. Ett återkommande förlopp som sätter en stark prägel på Nordens natur. En naturserie om livet i skogsmusens rike - verklighetens Hackebackeskogen. Del 3 av 4. (Norge, 2019)

  Från 10/6 i SVT1. Även i SVT1 16/6

 • 21:50
  Selma, Klara och Ingmar Hammarström
  Familjen Hammarström - teckenspråkstolkat

  Selma möter sin nya stjärnhäst och Ingemar lämnar över guldponnyn till lillasyster Ellen. Samtidigt ska Klara tävla i tre olika grenar inom hästsporten. Hon inser att hon är helt grön på allt utom hoppning men vinnarskallen kickar igång och den gigantiska bucklan hägrar. Del 4 av 6.

 • 22:20
 • 22:50
  Agenda
  Agenda - teckenspråkstolkat

  Hur har den svenska strategin mot coronapandemin fungerat? Direktsänd studiointervju med statsminister Stefan Löfven (S) i Agendas säsongsavslutning. Tillgången till narkotika ökar och narkotika finns att köpa i nästan hela landet. Möt unga i Ronneby som tar droger när det är fest. I studion: Lennart Karlsson, ordförande i Svenska Narkotikapolisföreningen, och Jenny Andersson, folkhälsosamordnare i Karlshamn. Programledare: Nike Nylander.

 • 23:35
  Går det att hitta en balans mellan att vara den perfekta mamman och att helt enkelt vara tillräckligt bra?
  Mamma-racet

  Det är så lätt att känna sig som en dålig mamma! På jobbet är Malene perfektionist och sätter en ära i att hela tiden ha koll på läget. Men sedan hon fick barn känner hon att det är svårt att leva upp till förväntningarna om att också vara den perfekta mamman. Katharina har nästan konstant dåligt samvete gentemot dottern Nora. Är det ok att studera, träna och jobba, eller blir det så att hennes egna egoprojekt stjäl värdefull tid som hon egentligen borde ha ägnat åt Nora? En serie om prestationskrav, förväntningar och den svåruppfyllda drömmen om att vara den perfekta mamman för sina barn. Del 1 av 4.

 • 00:05
  Alexander Norén
  Ekonomibyrån

  Konkursansökningar, rekord i permitteringar och en snabbt stigande arbetslöshet. Men börsen har rusat upp igen efter den stora corona-kraschen. Är den inte riktigt klok?​ Och vissa branscher går faktiskt bättre än någonsin. Vilka är vinnarna i coronakrisen? Gäster är riskkapitalisten Christer Gardell, tech-entreprenören Sophia Bendz och aktienörden Nicklas Andersson.​ Programledare: Alexander Norén. Del 3 av 4.

  Från 11/6 i SVT2

 • 00:35

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.