På SVT just nu

 • 19:30
  Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
  Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:45
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Hasse P (Mikael Persbrandt), Dyr-Gunilla (Helena Bergström), Åsa (Agnes Lindström Bolmgren) och Ivar (Tomas von Brömssen).
  Tårtgeneralen

  En varm komedi som utspelar sig år 1984, då tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den nyinflyttade köpingsbon Hasse P för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Hasse P må vara skuldsatt, och möjligen alkoholiserad, men han har en enorm vilja och övertalningsförmåga. Filmen bygger på verkliga händelser. Regi: Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. I rollerna: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Agnes Lindström Bolmgren, Tomas von Brömssen, Jens Ohlin, Anki Larsson m.fl.

 • 21:40
  The Grand Budapest Hotel
  Dölj information om The Grand Budapest Hotel

  Ett överdådigt gammalt hotell står i centrum för denna färgstarka kriminalkomedi, som handlar om den excentriske Gustave H. Han är concierge och spindel i nätet på det fashionabla Grand Budapest Hotel, där den unge Zero arbetar i lobbyn. Tillsammans bildar de en dynamisk duo som under mellankrigsåren upplever hisnande äventyr, både lagliga och olagliga. Regi: Wes Anderson. I rollerna: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Tilda Swinton, Adrien Brody, Saoirse Ronan, Willem Dafoe, Tony Revolori m.fl.

 • 23:15
  Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
  Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:20
  Robyn Davidson (Mia Wasikowska).
  Tracks

  1975 bestämmer sig Robyn Davidson för att försöka vandra 270 mil genom den australiska öknen, från Alice Springs ända till kontinentens västkust. Efter två år av förberedelser ger hon sig av i sällskap med en hund och fyra viljestarka dromedarer. Filmen bygger på verkliga händelser och är gjord efter Robyn Davidsons egen bok om den mäktiga vandringen. Regi: John Curran. I rollerna: Mia Wasikowska, Adam Driver, Lily Pearl, Philip Dodd, Fiona Press m.fl.

 • 01:10
  Dokument inifrån: Att rädda ett barn
  Dokument inifrån: Att rädda ett barn

  Åttaårige Elias är spårlöst försvunnen. Hans skolbänk har stått tom i flera veckor. Samtidigt får journalisten Bo-Göran Bodin två tips som berättar helt skilda historier om vad som hänt pojken. Är han räddad eller kidnappad? En undersökande dokumentärserie om ett fall som upprört 100 000-tals på Youtube och Facebook, men som ingen journalist vågat berätta om. Del 1 av 3: Mörka krafter.

  Från 20/5 i SVT1

 • 02:10

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 04:50
  Sverige!

  En röd trombon har varit hans symbol i alla år. Nu har Nils Landgren utsetts till världens bästa trombonist och är gäst i kvällens Sverige! Att vandra i naturen är populärare än på länge. Vi följde med författaren som skrivit en bok om att gå tillbaka till rötterna. Och så besöker vi Pilane skulpturpark dit konsten kommer med helikopter. Programledare: Fredrik Önnevall.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT24 28/5

 • 19:55
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 20:00
  En konsert från Royal Albert Hall. John Wilson och hans orkester presenterar det bästa ur bröderna Gershwins stora musikskatt.
  Gershwin i Royal Albert Hall

  En konsert från Royal Albert Hall. John Wilson och hans orkester presenterar det bästa ur bröderna Gershwins stora musikskatt. Rhapsody in Blue och An American i Paris står på programmet, liksom Fascinatin' Rhythm, They All Laughed och andra odödliga Broadwayklassiker. Bland solisterna märks Julian Ovenden, känd från Downton Abbey.

  Även i SVT2 24/5

 • 21:55
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 22:00
  Deutschland '86
  Deutschland '86

  Martin återvänder till Västberlin, där de internationella säkerhetstjänsterna är övertygade om att han var inblandad i den libyska attacken. Efter ett misslyckat försök att ta sig över gränsen ändrar han sitt utseende och går under jorden medan han försöker rentvå sitt namn. I rollerna: Jonas Nay, Maria Schrader, Florence Kasumba, Sylvester Groth, Sonja Gerhardt m.fl. Del 6 av 10: Tjello.

  Även i SVT24 28/5

 • 22:45
  The Beatles - John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr.
  The Beatles - eight days a week

  Historien om första delen av Beatles karriär, 1962-1966, då de turnerade och fångade världens uppmärksamhet. Oscarbelönade Ron Howards film berättar om hur John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr blev det extraordinära fenomenet "The Beatles". Från juni 1962 tills bandet slutade turnera i augusti 1966 hade The Beatles uppträtt 815 gånger i sammanlagt 90 städer i 15 olika länder runt om i världen och kom att förändra musikindustrin för alltid.

  Tidigare sänt 2017

 • 00:30
  Muslimsk högtid
  Eid al-fitr

  Muslimernas stora högtid Eid al-fitr firas när fastemånaden är över. I ett program från 2013 besöker vi moskén i Fittja under denna högtid.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 01:15
  Reportern Kristofer Carlsson träffar Julia Gezelius, som medverkat i olika tv-program, det första redan som femåring.
  Vad hände sen?

  Henryk Zwolinski växte upp på en bondgård i Polen och kom till Sverige på 70-talet. Tillsammans med reportern Angelina Nyström blickar han tillbaka på sin långa karriär som basketspelare och alla åren som fotograf och programledare i tv. Reportern Angelina Nyström träffar gamla och unga människor från offentligheten som berättar om sina liv och om vad som hände sen. Del 3 av 4.

  Från 20/5 i SVT2

 • 01:45

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:50
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 02:05
  Finland är finländskt. Programledare: Juhani Seppänen
  Finland är finländskt

  Sibelius och hårdrock. Schlager och tango. Dragspel, kantele och luftgitarr. Finländsk musik tar sig många olika uttryck. Men är det sant att finländare föredrar moll framför dur? En serie om Finlands och finländskhetens historia. Programledare: Juhani Seppänen. Del 9 av 10.

  Från 21/5 i SVT2

 • 20:05
  Balkans metropoler
  Dölj information om Balkans metropoler

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Bulgariens huvudstad: Sofia. Metropolerna på Balkan är under uppsving, med ett händelserikt förflutet, en spännande nutid och massor av framtidspotential. Sofia var känt för sina mineralvattenkällor redan i forna tider och här syns tydliga spår av såväl romersk, bysantinsk som osmansk kultur. Tysk reseserie från 2018. Del 4 av 5. UR.

  Även i K 24/5, K 25/5 och K 28/5

 • 21:00
  I början av sitt lopp porlar Mississippi fram i vildmark bland älgar
  Mississippi - den mäktiga floden

  Halvvägs på sin resa från källorna till havet, i USA:s verkliga hjärtland, blir Mississippi till en flod av öar när den skär genom en bergig platå. Öarna är oaser för vilda djur, från sköldpaddor till uttrar och vilda kalkoner. Del 2 av 3.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 26/5 och K 28/5

 • 21:50
  Devi Sukarno, en gång Indonesiens första dam, gifte sig väldigt ung med diktatorn Sukarno.
  Gift med en diktator

  Vilka var de kvinnor som stod bredvid männen när de styrde sina länder med järnhand? Devi Sukarno, en gång Indonesiens första dam, gifte sig väldigt ung med diktatorn Sukarno. Hon kallades för "gifttungan" och var ökänd för att offentligt örfila sina motståndare. Men hur såg hennes historia ut, och hur gick hon vidare när hennes make avsatts? En historia om kvinnorna bakom männen vid makten, där deras roll varit viktigare än vad tidigare anats. Del 1 av 2.

  Även i K 25/5, K 26/5 och K 28/5

 • 22:40
  Tidvattnets mysterium
  Dölj information om Tidvattnets mysterium

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Fysikens lagar. Seriestart. Vad beror tidvatten på och hur påverkar det livet för människor världen över? Vi besöker världens mest extrema tidvatten och följer bland annat surfare som kan färdas på samma tidvattenvåg i timmar. Brittisk dokumentärserie från 2019. Del 1 av 3. UR.

  Från 22/5 i K. Även i K 24/5 och K 25/5

 • 23:30
  Dyngbagge
  Dyngbaggarnas kamp

  Om de inte fanns skulle savannen täckas av buffelmockor och elefanthögar. Men nu hinner spillningen knappt nå marken förrän dyngbaggarna är där. I rasande fart formar de kulor som rullas iväg till hålor där de ska bli mat åt larverna. Men konkurrensen är stenhård.

  Från 17/5 i K

 • 00:20
  Mitt Syrien
  Dölj information om Mitt Syrien

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Obaidah Zytoon från Syrien berättar en skrämmande historia om hopp, frihetslängtan och död. Hon och hennes vänner drömmer om en ny tid, men det blir inte som de tänkt sig. UR.

  Från 21/5 i K. Även i K 26/5 och K 27/5

 • 01:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Den kala sanningen
  Den kala sanningen

  Peder Brendmo är flintskallig kille som drömmer om att skaffa hår. Han är övertygad om att hans liv skulle bli komplett med mer hår på huvudet. Vi följer med på hans jakt efter en manlig kalufs. Det blir en emotionell och sökande färd från mirakelkurer till kliniker i andra länder. Del 3 av 4.

  Från 20/5 i SVT1. Även i SVT1 24/5

 • 20:30
  Prinsessan Diana
  Diana: Folkets prinsessa

  Vad hände den tumultartade veckan efter prinsessan Dianas död? Hör Dianas två söner prins William och prins Harry berätta om hur deras privata förhållande såg ut och hur de reagerade när de nåddes av beskedet om sin mors död. Nära vänner, familjemedlemmar, politiker och journalister får alla ge sin bild av relationen till en av världens mest omtyckta och berömda kungligheter. En djupdykande dokumentär om den effekt Diana hade på människor världen över.

  Från 20/5 i SVT2

 • 22:00
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Bakatines pågående utredning av Pavel Lebedev skapar en konflikt med Karlov. Trots sin emotionella instabilitet, och de farhågor den väcker hos Sisteron, lyckas JJA till slut spåra upp källan till artikeln. Marina hjälper Mille Sabord att förbereda nästa steg i hans uppdrag. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 4 av 10.

  Från 22/5 i SVT1. Även i SVT1 24/5 och SVT1 26/5

 • 22:50
  USA:s president Donald Trump
  Donald Trump: Vägen till makten

  90-talets börskrasch skadar Trump-företagen svårt och Donald Trump går igenom sin tuffaste period som företagare. Men då kommer vändningen som för alltid kommer att förändra allmänhetens syn på honom. Realityprogrammet The Apprentice har premiär och över en natt blir han tv-kändis. Och här läggs grunden för hans framtida presidentskap. Men fortfarande finns frågetecken kring varför han faktiskt väljer att ge sig in i politiken. Och vad en fastighetsaffär i Azerbaijan kom att ha för betydelse för Amerikas 45:e president. Del 3 av 3.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 00:15
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider - syntolkat

  Bara några veckor efter sin dramatiska olycka är kocken Tareq Taylor tillbaka på gården till allas glädje. Det har blivit dags att avgöra solrostävlingen och domare är en legendarisk tv-profil som alltid tar sitt jobb på blodigt allvar. Gården fylls av tittare från hela Sverige som visar upp sina växter och får goda råd från våra programledare. Del 9 av 9.

 • 01:15

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.