På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Ola - den svenska popkungen

  Ola Håkansson är mannen bakom en stor del av det svenska popundret, både som artist och som kreatör. Han var popstjärna i Ola and the Janglers på 60-talet, i Secret Service på 80-talet och ligger bakom stjärnor som Zara Larsson, Benjamin Ingrosso och Icona Pop. Här berättar han om sitt liv, sina drivkrafter och farhågor. Vi möter också många av dem Ola har jobbat med genom åren, som vittnar om hans fantastiska musiköra och känsla för hits, Zara Larsson, Benjamin Ingrosso, Claes af Geijerstam, Tim Norell, Lili & Susie, Nina Persson, Alexander Bard m.fl. Den 24 mars fyllde Ola Håkansson 75 år.

  Även i SVT1 23/5, SVT24 25/5 och SVT1 26/5

 • 21:00
  Fredrik Skavlan
  Skavlan + 1

  Dr Brené Brown är professorn i sociologi som under 20 år studerat människors känsloliv - från skam och sårbarhet till mod och empati. Efter att ha intagit förstaplatsen på New York Times bästsäljarlista fem gånger och med en av världens mest sedda TED-talks på meritlistan har hon nu möjlighet att studera känslor på ett helt nytt sätt - under karantän i sitt hus i Texas. Från Fredrik Skavlans hem i Oslo intervjuas internationella personligheter om hur coronakrisen förändrat världen. Del 4 av 6.

 • 21:15
  Dr Thomas Chamberlain (RICHARD LINTERN).
  Tyst vittne

  Nikki blir förödmjukad i rätten då en advokat påstår att hon gjort flera uppenbara fel gällande en polis som dödats. Under tiden undersöker rättsläkarna kroppen som påträffats död i kanalen. I rollerna: Emilia Fox, Richard Lintern, David Caves, Liz Carr m.fl. Del 9 av 10.

  Även i SVT1 24/5

 • 22:10
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Bakatines pågående utredning av Pavel Lebedev skapar en konflikt med Karlov. Trots sin emotionella instabilitet, och de farhågor den väcker hos Sisteron, lyckas JJA till slut spåra upp källan till artikeln. Marina hjälper Mille Sabord att förbereda nästa steg i hans uppdrag. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 4 av 10.

  Även i SVT24 23/5 och SVT1 24/5

 • 23:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:05
  Graham Norton, programledare för brittiska talkshowen The Graham Norton Show.
  The Graham Norton show

  I öppningsavsnittet av denna säsong som präglas av coronaviruset befinner sig även Graham Norton i karantän, och intervjuar sina gäster via länk. Vi får träffa bland annat Michael Bublé, Daisy Haggard, Martin Freeman och Michael Sheen. Del 1 av 9.

  Även i SVT1 23/5

 • 23:35
  Gift vid första ögonkastet Norge.
  Gift vid första ögonkastet Norge

  Det har blivit dags för paren att göra sin första resa tillsammans efter mindre än en vecka som man och hustru. Mariel och Peter får uppleva några spännande dagar i Palma och Magnus och Lars Kristian besöker lutande tornet i Pisa. För Sara och Joakim väntar dock en mer traditionell resa: att gå på tur i de norska fjällen. Kan vackra omgivningar hjälpa romantiken att blomstra, eller blir det början på problem? Del 4 av 10.

  Från 21/5 i SVT1. Även i SVT1 24/5 och SVT24 27/5

 • 00:20
  Hitlåtens historia

  Ängeln i rummet är låten som gick från totalsågad till en sång värdig nationell sorg och begravningar. Trots att Eva Dahlgren varken tror på gud eller sjunger ett vettigt ord i refrängen. Här berättar Eva om hur sången skrevs på tio minuter men lever vidare flera årtionden senare. Del 3 av 4.

  Från 20/5 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt

 • 19:30
  Tine läser ur sin gamla dagbok
  Kära dagbok

  Skulle du våga ställa dig inför en publik och läsa högt ur din tonårsdagbok? Möt några som vågar! Denna gång: Emil, Signe, Pernilla och Rey står upp inför en publik av jämnåriga och läser valda stycken ur sina tonårsdagböcker. Del 2 av 4. (Danmark, 2016)

  Även i SVT2 24/5

 • 20:00
  Jane Fonda – ikon och aktivist
  Jane Fonda - ikon och aktivist

  Jane Fonda är en tvättäkta Hollywood-ikon som både förkroppsligar myten om den amerikanska drömmen och samtidigt motsäger den. Under sin karriär har Fonda axlat flera olika offentliga roller: musa åt franska nya vågen-auteurer, flerfaldigt Oscarsbelönad skådespelare, hårdkokt affärskvinna och politisk aktivist. I denna franska dokumentär ser vi henne - och USA:s politiska historia - genom europeiska glasögon.

  Även i SVT2 24/5, SVT2 25/5 och SVT2 26/5

 • 20:55
  En norsk flagga.
  Huset fullt av katter

  Att ha husdjur som hobby är ingen ovanlighet. Men frågan är om inte familjen Otterlei i Ålesund slår någon slags rekord. Hemma hos familjen är huset fullt av katter - bokstavligen.

  Tidigare sänt 2017

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:15
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:25
  Esmail (Ardalan Esmaili).
  Charmören

  Iranske Esmail håller på att bli utvisad från Danmark och han kämpar desperat för att få stanna i landet. Hans strategi är att hänga på barer i hopp om att hitta en dansk kvinna att gifta sig med. Helt oväntat blir han hals över huvud förälskad i Sara, som dessvärre inte alls är lösningen på hans situation. Regi: Milad Alami. I rollerna: Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Lars Brygmann, Susan Taslimi, Stine Fischer Christensen m.fl. (Charmøren)

 • 23:05
  Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse i Utrikesbyrån.
  Utrikesbyrån

  Den italienska maffian har skaffat sig ett guldläge i coronakrisen. Nu nyrekryterar maffian, köper in sig i vita verksamheter och hittar vägar att utnyttja sjukvården. Allt för att vinna inflytande och flytta fram sina positioner. I studion entreprenören Anders Adali som har ett förflutet som värdetransportrånare och vet allt om hur kriminella hittar nya möjligheter i kriser, Carina Gunnarson, en av Sveriges främsta experter på den italienska maffian och SVT:s Italien-korrespondent Jennifer Wegerup, som själv länge levt i ett samhälle där maffian har stort inflytande. Medverkar gör också Nicola Morra, chef för antimaffia-kommissionen i Italien och Catherine De Bolle, direktör för Europol. Del 12 av 12.

  Från 20/5 i SVT2. Även i SVT2 23/5, SVT24 24/5 och SVT2 25/5

 • 23:35
  Louis Theroux: TIllbaka till USA:s mest hatade familj
  Louis Theroux: Tillbaka till USA:s mest hatade familj

  Louis Theroux gör ett återbesök hos baptistkyrkan Westboro i Topeka, Kansas. Det är fyra år sedan han först besökte kyrkans familj. De kallas för USA:s mest hatade familj eftersom de reser runt i landet och håller upp skyltar med hatiska budskap. Men när Louis åtevänder är det en väldigt annorlunda familj han träffar. De kan nu betraktas mer som en sekt och de är övertygade om att världen är på väg att gå under. Men när kyrkans budskap har blivit allt mer extremt har några av kyrkans yngre medlemmar fallit bort och Louis möter en familj på väg mot splittring.

  Från 20/5 i SVT2

 • 00:35
  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse.
  Då förändrades världen

  Djupt under Stockholm går Citybanan. Den är ett enormt infrastrukturprojekt som pågått i nästan 20 år. Vad betyder resandet för oss som människor och hur har det sett ut historiskt? Melker Becker gör en resa genom historien och finner att hästskon förändrade allt och att cykeln påverkade den kvinnliga frigörelsen i USA. Allt når sin kulmen djupt nere i Riddarfjärden och i det som kan anses vara kronjuvelen i hela Citybanan-projektet. Del 7 av 8.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 01:05
  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse.
  Då förändrades världen

  Det här kommer att handla om att våga ta steget ut i det okända. Just det modet definierar människan som art. Tack vare mod, nyfikenhet och i vissa fall av nödvändighet har vi upptäckt nya kontinenter och lärt oss mer om jordens uppbyggnad. Men man kan upptäcka i både stort och smått. Följ med Melker Becker till en nedlagd anläggning. Kommer han att lyckas klämma sig igenom det smala betongröret som leder in i en sluten och okänd värld? Del 8 av 8.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 20:10
  Tidvattnets mysterium
  Dölj information om Tidvattnets mysterium

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Fysikens lagar. Seriestart. Vad beror tidvatten på och hur påverkar det livet för människor världen över? Vi besöker världens mest extrema tidvatten och följer bland annat surfare som kan färdas på samma tidvattenvåg i timmar. Brittisk dokumentärserie från 2019. Del 1 av 3. UR.

  Även i K 23/5, K 24/5 och K 25/5

 • 21:00
  Amanda Vickery, House of Lords.
  Kvinnornas krig

  Den brittiska premiärministerns älskarinna såg till att en av de första lagarna för kvinnors rättigheter slog igenom. Det var rätten till att få vårdnad av sina barn. Från att fruar såldes på marknader till Mary Wollstonecrafts insatser för feminismen - här är historien om kvinnornas kamp för jämställdhet i Storbritannien. Del 2 av 3.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 23/5 och K 25/5

 • 22:00
  Nationalskattens hemligheter
  Dölj information om Nationalskattens hemligheter

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Fattighuset i Southwell. Programledaren Alan Titchmarsh besöker fattighuset i Southwell som byggdes år 1824. Huset byggdes efter inspiration av samtida fängelser, och familjerna som kom hit fick leva åtskilda. Vi möter också Sue Swinton som efter en familjekris flyttade in här i början av 1970-talet. Del 4 av 6. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 23/5, K 26/5 och K 27/5

 • 22:40
  Udda platser i världen
  Dölj information om Udda platser i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Jägarfolk och rymdskepp. I Tanzania finns människor som lever som man gjort i 10 000 år och i Kina finns en jättekopia av rymdskeppet Enterprise. Runt om i världen finns det spännande historiska spår, övergivna byggnader och märkliga fenomen. Del 19 av 20. UR.

  Från 18/5 i K. Även i K 23/5 och K 24/5

 • 23:35
  Det kinesiska bolaget Huawei vill bygga ut 5G i hela världen och ligger långt fram i utvecklingen av teknologin.
  Dokument utifrån: Vem är rädd för Huawei?

  Det kinesiska bolaget Huawei vill bygga ut 5G i hela världen och ligger långt fram i utvecklingen av teknologin. Med hjälp av 5G kan hela samhällen fungera trådlöst, självkörande bilar blir möjliga och avancerad läkarvård kan utföras på distans i realtid. Men många oroar sig för att Huawei bygger in bakdörrar som gör att ofantliga mängder data samlas in och sedan används av Kina för spionage.

  Från 17/5 i SVT2

 • 00:25
  Simon Evans
  Omöjlig ingenjörskonst

  Ett kostsamt kanalbygge, och det största i sitt slag: Panamakanalen. De största fraktfartygen i världen använder Panamakanalen som en mycket effektiv genväg, men de fartygen blir större och större så sluss-systemen, långa som fyra fotbollsplaner och höga som elva-våningshus, behöver byggas ännu större. Och Stilla havets klippiga botten utgör ett stort hinder för de enorma fartygen. Del 2 av 12.

  Från 17/5 i K

 • 01:10

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan.
  Gör inte detta hemma

  Går det att låsa upp cykeln med flytande kväve? Och hur funkar det att använda drönare som barnvagn? I Torfinns körskola har det blivit tid för Marte att köra hinderbana, där syftet för ovanlighetens skull är att köra på hindren, inte undvika dem. Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan. Underhållning med vetenskapliga förtecken. Del 4 av 6. (Norge, 2017)

  Från 18/5 i SVT2

 • 20:30
  Ett par kysser varandra i Kärlek kostar kilon.
  Kärlek kostar kilon

  Camilla och Martin har tillsammans gått upp mer än 90 kg i vikt sedan de blev ett par. Ditte vill ha barn, men hennes partner Dietmar vill vänta tills siffrorna på vågen har gått ner betydligt. Och Morten och Jane upplever att övervikten har gått ut över kärlekslivet. Numera känner de sig mer som vänner än ett kärlekspar. Det är lätt att hamna där! Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. De tre paren har gått med på att delta i ett experiment för att göra något åt sin viktökning. Del 1 av 6. (Danmark, 2019)

  Från 18/5 i SVT1. Även i SVT1 23/5

 • 21:15
  Bästa träningen.
  Bästa träningen

  Fyra otränade par tar sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Vardagen fylls av kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion och det är tuffare än de föreställt sig. Idrottsforskare följer parens hälsa och mäter deras resultat på jakt efter den bästa träningen. Del 3 av 3. Experterna levererar resultaten av ansträngningarna - och bjuder på många överraskningar.

  Från 21/5 i SVT1. Även i SVT1 23/5 och SVT1 24/5

 • 22:15
  Falkenberg forever
  Falkenberg forever - syntolkat

  Några veckor har gått och sommaren börjar nå sitt slut. Men Marias nya liv har just börjat. Hon letar lägenhet med Fredrik och har fått sitt gamla jobb tillbaka. Men under en lägenhetsvisning möter hon den sista personen hon trodde hon skulle möta, som tyvärr sätter hennes nya liv i ett oönskat perspektiv. I rollerna: Johanna Runevad, Oskar Laring, Annika Andersson, Ester Uddén, Victor Iván, Martin Høgsted, Anders Axelsson m.fl. Del 8 av 8.

 • 22:40
  Walter Proska (Jannis Niewöhner) och Wanda Zielinski (Malgorzata Mikolajczak).
  Kappvändaren

  Walter befinner sig i sovjetisk fångenskap med en svår skada i foten som gör det omöjligt för honom att ta sig fram till fots. Då upptäcks han av vännen Wolfgang som också är bland de fångna. I rollerna: Jannis Niewöhner, Malgorzata Mikolajczak, Sebastian Urzendowsky, Rainer Bock, Ulrich Tukur m.fl. Miniserie i två delar nyproducerad för tysk public service-tv till 75-årsminnet av andra världskrigets slut i Europa. Baserad på Siegfried Lenz roman "Der Überläufer". Del 2 av 2.

  Från 17/5 i SVT1

 • 00:10
  USA:s president Donald Trump
  Donald Trump: Vägen till makten

  Efter att ha tagit över stora delar av familjeverksamheten från sin pappa Fred Trump har Donald lyckats ta företaget till nya nivåer. Men nu riktar han sitt fokus mot att bygga upp något större - sitt eget varumärke. Han syns allt mer i celebra sammanhang på Manhattan och skapar nya relationer med mäktiga personer. Men i sin strävan att bli världens mest kända fastighetsmogul tar han risker som kan rasera både personliga relationer och inte minst familjeföretaget. Del 2 av 3.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 01:35
  Josefin Johansson, programledare för Smartare än en femteklassare.
  Smartare än en femteklassare

  Fullspäckad terminsavslutning där bland annat Babben Larsson kändistävlar för välgörande ändamål. I ett spännande experiment får vi se hur ljudvågor kan se ut. Sjökaptenen Stefan Sörensson, världsberömd med sitt band Sörn's på Hönö i Göteborgs skärgård, har klarat monstervågor på den sju haven, men hur står han sig i skolfrågor från årskurs 1-5? Programledare: Josefin Johansson. Del 10 av 10.

  Från 16/5 i SVT1

 • 02:35

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.