På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:45
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Josefin Johansson, programledare för Smartare än en femteklassare.
  Smartare än en femteklassare

  Fullspäckad terminsavslutning där bland annat Babben Larsson kändistävlar för välgörande ändamål. I ett spännande experiment får vi se hur ljudvågor kan se ut. Sjökaptenen Stefan Sörensson, världsberömd med sitt band Sörn's på Hönö i Göteborgs skärgård, har klarat monstervågor på den sju haven, men hur står han sig i skolfrågor från årskurs 1-5? Programledare: Josefin Johansson. Del 10 av 10.

  Även i SVT24 22/5

 • 21:00
  Edsilia Rombley, Chantal Janzen och Jan Smit, programledare för Eurovision: Europe shine a light
  Eurovision: Europe shine a light

  Direktsänd Eurovision-kväll från Rotterdam. Sångerna som skulle ha varit med och tävlat hyllas och kända artister från de senaste tävlingsåren bjuds in att framföra välbekanta sånger ur Eurovision-historien. Programledare är Chantal Janzen, Edsilia Rombley and Jan Smit.

 • 23:00
  K-märkta ord.
  K-märkta ord

  Göran Willis och Staffan Bengtsson presenterar ord som var extra gångbara på 50- och 60-talen.

 • 23:05
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:10
  Room
  Dölj information om Room

  Den livlige femåringen Jack tas om hand av sin kärleksfulla mamma Joy, som gör allt för att hennes son ska vara lycklig, trygg och älskad. Tillsammans gör de vanliga saker som att leka lekar och berätta sagor, men deras liv är allt annat än vanligt. De hålls nämligen inlåsta i ett fönsterlöst utrymme på tio kvadratmeter, som Joy kallar för "Room". Allt eftersom Jacks nyfikenhet växer och Joys tålamod tryter börjar de planera för en mycket riskfylld flykt. Regi: Lenny Abrahamson. I rollerna: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Joan Allen, William H. Macy, Tom McCamus m.fl.

 • 01:05
  By the Sea
  Dölj information om By the Sea

  Den amerikanske författaren Roland och hans fru Vanessa har varit gifta i 14 år och deras äktenskap befinner sig i kris. De tar in på ett litet hotell vid den franska kusten och planen är att Roland ska skriva sin nästa roman där. När de lär känna det nygifta franska paret Lea och François blir både Vanessa och Roland djupt påverkade av deras ungdom och passionerade relation. Regi: Angelina Jolie. I rollerna: Brad Pitt, Angelina Jolie, Mélanie Laurent, Melvil Poupaud, Niels Arestrup m.fl.

 • 03:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:10
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 21:15
  Oslofilharmonin 100 år

  Drottning Sonja var en av många tusen som sökte sig till Slottsplassen i centrala Oslo en varm augustikväll förra året för att vara med när Oslofilharmonin firade sin 100-års födelsedag med en riktig festkonsert. Orkestern dirigeras av sin chefdirigent Vasily Petrenko och solisterna Mari Eriksmoen och Bror Magnus Tødenes framför stycken ur Turandot, West Side Story och Porgy & Bess. Självklart står även norsk musik på programmet, som t.ex. Bojarernas intåg av Johan Halvorsen och musik ur Griegs Peer Gynt-svit. (Norge, 2019)

  Även i SVT2 17/5

 • 22:40
  Deutschland '86
  Deutschland '86

  Efter att ha blivit räddad av Brigitte Winklemann återvänder Martin till Europa och han får uppleva en kort romans i Paris. I rollerna: Jonas Nay, Maria Schrader, Florence Kasumba, Sylvester Groth, Sonja Gerhardt m.fl. Del 5 av 10: Green book.

  Även i SVT24 21/5

 • 23:30
  Liene Worseck Strante
  Vad hände sen?

  I sju år levde Nathalie Simonsson i Papua Nya Guineas regnskog där hon arbetade med forskning, ett fysiskt krävande arbete med långa perioder utan någon kontakt med omvärlden. I samband med att hon blev utbränd och äktenskapet sprack så kom hon tillbaka till Sverige. Idag bor hon i Örebro och berättar hur hon med hjälp av vänner och sin prunkande trädgård har återhämtat sig. Reportern Angelina Nyström träffar gamla och unga människor från offentligheten som berättar om sina liv och om vad som hände sen. Del 2 av 4.

  Från 13/5 i SVT2

 • 00:00
  Finland är finländskt. Programledare: Juhani Seppänen
  Finland är finländskt

  Omdaningen av Finland, från landet där Västeuropas sista svältkatastrof utspelades för 150 år sedan, till ett av världens rikaste länder, är en förunderlig framgångssaga. Det var skogsindustrins genombrott som blev starten för den rekordsnabba utvecklingen av Finland till självständigt industriland. En serie om Finlands och finländskhetens historia. Programledare: Juhani Seppänen. Del 8 av 10.

  Från 14/5 i SVT2

 • 00:30
  Angel Arubi
  Fabrikens hjältar

  Angel åker tillbaka till Finland. Nu är jobbet på fabriken och dottern Olivia hans stora fokus i livet. Tanja får klarhet i oklarheterna från sitt förflutna och vågar äntligen börja se framåt. Topi tvingas till dubbla farväl, men tack och lov är åtminstone det ena av dem bara tillfälligt. Framtiden är öppen. Nytt jobb, nya möjligheter. Tillsammans med närmare 3000 andra har de fått jobb på en bilfabrik och ser nu fram emot en ny start i livet. Del 8 av 8.

  Från 15/5 i SVT2. Även i SVT2 17/5

 • 01:00
  Moona, Pirita, Jenni och Miina i Tjejer gör lumpen
  Tjejer gör lumpen

  Jenni, Miisa och Moona hoppas alla på att bli antagna till underofficersutbildningen. Och så är den högtidliga dagen kommen, då tjejerna i sina anhörigas närvaro får svära fan-eden. Eden till fanan är något som varje soldat i det finska försvaret måste svära. Moona, Miisa, Jenni och Pirita har liksom 800 andra finska tjejer varje år valt att rycka in till frivillig militärtjänst. Del 5 av 9.

  Från 13/5 i SVT2. Även i SVT2 17/5, SVT2 18/5 och SVT24 19/5

 • 01:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:45
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 02:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Den kala sanningen
  Den kala sanningen

  Peder Brendmo är flintskallig kille som drömmer om att skaffa hår. Han är övertygad om att hans liv skulle bli komplett med mer hår på huvudet. Vi följer med på hans jakt efter en manlig kalufs. Det blir en emotionell och sökande färd från mirakelkurer till kliniker i andra länder. Del 2 av 4.

  Från 13/5 i SVT1

 • 20:30
  Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan.
  Gör inte detta hemma

  Att bygga om en husvagn till husbåt och att städa gården med brandbil, det måste väl gå hur bra som helst? Och hur många hundra kg betong kan man lasta i en personbil och ändå kunna fortsätta köra? Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan. Underhållning med vetenskapliga förtecken. Del 3 av 6. (Norge, 2017)

  Från 11/5 i SVT2. Även i SVT2 17/5

 • 21:00
  Edsilia Rombley, Chantal Janzen och Jan Smit, programledare för Eurovision: Europe shine a light
  Eurovision: Europe shine a light - syntolkat

  Direktsänd Eurovision-kväll från Rotterdam. Sångerna som skulle ha varit med och tävlat hyllas och kända artister från de senaste tävlingsåren bjuds in att framföra välbekanta sånger ur Eurovision-historien. Programledare är Chantal Janzen, Edsilia Rombley and Jan Smit.

 • 23:05
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Pavel Lebedev börjar sitt jobb vid FSB. Bakatine, agent vid avdelningen för intern säkerhet, blir misstänksam mot honom. Ryssland gör JJA mer paranoid för varje dag, och han försöker kontakta Pavel för att ge honom ett uppdrag. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 3 av 10.

  Från 15/5 i SVT1. Även i SVT1 17/5

 • 00:00
  Lasse Åberg - en ängslig gosses memoarer.
  Lasse Åberg - En ängslig gosses memoarer - teckenspråk

  Komikern, konstnären, musikern och regissören Lasse Åberg fyller 80 år. I två program ser vi glimtar från hans unika karriär inom film, tv, konst och musik samt samtal och intervjuer med flera av de personer som han haft i sin närhet. Medverkande: Lasse Åberg, Janne Schaffer, Jan Lööf, Lasse Hallström m.fl. Del 1 av 2.

 • 01:00
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider - syntolkat

  En helt vanlig dag ringer telefonen - kocken Tareq Taylor har råkat ut för en allvarlig olycka. Trots oron för sin vän lyckas gänget få en del gjort på gården. Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästare John Taylor gör en sensommarrensning i blomsterrabatterna. Inredaren Malin Persson gör favoritteer av örterna i trädgården och utsätter John och Pernilla för ett blindtest - är köpeteet godare än det hemgjorda? Och så gör Malin ett solskydd med inspiration från beduintält för härliga pauser i sommarsolen. Del 8 av 9.

 • 02:00
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare - syntolkat

  Dags för final, nu ska det avgöras vem som blir Mästarnas mästare 2020! De fyra tävlar om fördelar i de kommande tävlingarna, men redan efter den andra tävlingen så tvingas den första deltagaren att lämna. Efter Jaktstarten lämnar en till, så att de bara återstår två kvar till Mästarduellen. Det blir mycket dramatiskt och jämnt ända in i slutet. Programledare: Micke Leijnegard. Del 10 av 10.

 • 03:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.