På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Lasse Åberg - en ängslig gosses memoarer.
  Lasse Åberg – En ängslig gosses memoarer

  Komikern, konstnären, musikern och regissören Lasse Åberg fyller 80 år. I två program ser vi glimtar från hans unika karriär inom film, tv, konst och musik samt samtal och intervjuer med flera av de personer som han haft i sin närhet. Medverkande: Lasse Åberg, Janne Schaffer, Jan Lööf, Lasse Hallström m.fl. Del 1 av 2.

  Även i SVT1 16/5 och SVT24 16/5

 • 21:00
  Älska mig ed Josephine Bornebusch.
  Älska mig

  Anita och Sten planerar bröllop och kan inte komma överens. Kersti gör sig påmind. Aron måste axla ett nytt ansvar. Clara kämpar för relationen med Peter och har svårt att bli godkänd av hans son. I rollerna: Josephine Bornebusch, Johan Ulveson, Gustav Lindh, Sverrir Gudnason, Görel Crona, m fl. Del 6 av 6.

  Även i SVT24 16/5 och SVT1 19/5

 • 21:45
  Fredrik Skavlan
  Skavlan + 1

  Professor Jared Diamond har hyllats av Bill Gates för sina böcker som spänner över geografi, historia och evolutionsbiologi. I Jared Diamonds senaste bok granskar han hur länder hanterat kriser genom historien. Han menar att coronakrisen är en bagatell om man jämför med de stora existentiella hoten mot mänskligheten. Från Fredrik Skavlans hem i Oslo intervjuas internationella personligheter om hur coronakrisen förändrat världen. Del 3 av 6.

 • 22:00
  Dr Thomas Chamberlain (RICHARD LINTERN).
  Tyst vittne

  Utredningen fortgår och Jack samarbetar nu med en gammal bekant från Nordirland, en orädd journalist som vigt sin karriär och sitt liv åt att avslöja den hänsynslösa organisationen. I rollerna: Emilia Fox, Richard Lintern, David Caves, Liz Carr m.fl. Del 8 av 10.

  Även i SVT1 17/5

 • 22:55
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:00
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Pavel Lebedev börjar sitt jobb vid FSB. Bakatine, agent vid avdelningen för intern säkerhet, blir misstänksam mot honom. Ryssland gör JJA mer paranoid för varje dag, och han försöker kontakta Pavel för att ge honom ett uppdrag. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 3 av 10.

  Även i SVT24 16/5 och SVT1 17/5

 • 23:55
  Gift vid första ögonkastet Norge.
  Gift vid första ögonkastet Norge

  Efter en allt annat än vanlig bröllopsdag vaknar våra par för första gången upp som hustru och man. Och efter en första trevande frukost tillsammans är det redan dags att ta ett stort beslut - hos vem ska de flytta ihop? Och efter bara en dag som gifta börjar känslorna svämma över för ett av paren. Hur ska det gå för experternas perfekta matchningar när de ska lära känna varandra och upptäcka vilka de har gift sig med? Del 3 av 10.

  Från 14/5 i SVT1. Även i SVT1 17/5, SVT1 19/5, SVT1 20/5 och SVT24 20/5

 • 00:40
  Hitlåtens historia

  Guld och gröna skogar är låten som tog Hasse Andersson från gammal speleman i pensionsålder till århundradets mest oväntade barnidol. Men hur kunde Hasse få barn att lyfta blicken från telefonerna och istället sjunga om logdans och hålligång på bonnig skånska? Spåren leder bland annat till ett pojkband i Japan. Del 2 av 4.

  Från 13/5 i SVT1. Även i SVT1 17/5

 • 19:30
  Tine läser ur sin gamla dagbok
  Kära dagbok

  Skulle du våga ställa dig inför en publik och läsa högt ur din tonårsdagbok? Möt några som vågar! Denna gång: Rikke, Regitze, Molly och Kathrine står upp inför en publik av jämnåriga och läser valda stycken ur sina tonårsdagböcker. Del 1 av 4. (Danmark, 2016)

  Även i SVT2 17/5

 • 20:00
  Videokonstnärerna Steina och Woody Vasulka är en slags Youtube-generationens far- eller morföräldrar.
  Vasulkas – videokonstens pionjärer

  Videokonstnärerna Steina och Woody Vasulka är en slags Youtube-generationens far- eller morföräldrar. Paret Vasulka hade en enorm påverkan på konst och samhälle med sina utforskande, innovativa videoverk. Nu när de nått pensionsåldern kämpar de med att få ekonomin att gå ihop - medan världen slåss om vem som ska få representera dem när de är borta. Isländsk dokumentär av Hrafnhildur Gunnarsdóttir.

  Även i SVT2 17/5, SVT2 18/5 och SVT2 19/5

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:22
 • 21:30
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:40
  Blake Morrison (Colin Firth) och Kathy Morrison (Gina McKee).
  Tillbaka till Yorkshire

  Ett familjedrama om den medelålders författaren Blake, vars pappa Arthur är dödligt sjuk. Blakes minnen av allt roligt, pinsamt och upprörande som hände i hans barndom varvas med kampen för att komma överens med pappan i nutid. Regi: Anand Tucker. I rollerna: Jim Broadbent, Colin Firth, Juliet Stevenson, Elaine Cassidy, Bradley Johnson, m.fl. (When Did You Last See Your Father?)

 • 23:10
  Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse i Utrikesbyrån.
  Utrikesbyrån

  Kim Jong-un håller Nordkorea i ett järngrepp, men fetman och kedjerökandet verkar han inte kunna kontrollera. Det spekuleras ständigt i att den 36-årige diktatorns hälsotillstånd kommer att leda till allvarlig sjukdom. Världen höll andan när Kim Jong-un inte sågs till på en av kärnvapenmaktens viktigaste högtider nyligen. Utrikesbyrån djupdyker i detaljerna kring diktatorn och hans tillslutna land. Medverkande: stjärnjournalisten Anna Fifield, som skrivit Kims biografi och har specialstuderat hans hälsa, Jonas Wahlström, Skansenchefen med 25-årig erfarenhet som rådgivare för Kim Jong-uns djurpark, samt tidigare Asienkorrespondenten Susan Ritzén som kan det mesta om Kim-dynastin och storpolitiken. Programledare: Johan Ripås. Del 11 av 12.

  Från 13/5 i SVT2. Även i SVT2 16/5, SVT24 17/5 och SVT2 18/5

 • 23:40
  Louis Theroux med Victoria.
  Louis Theroux: Storbritanniens sexhandel

  Den prisvinnande dokumentärfilmaren Louis Theroux är på hemmaplan i Storbritannien där han tittar närmare på den allt mer utbredda sexhandeln. Med hjälp av internettjänster har antalet kvinnor som erbjuder lagliga sexuella tjänster i utbyte mot pengar ökat betydligt. Louis besöker några av dessa kvinnor och tittar på hur de använder tekniken för att dela bilder, boka möten och hålla kontakt med sina klienter. Vissa anser att prostitutionen är exploaterande och skadande. Andra tycker att det är ett legitimt yrke som till och med kan stärka en som person. Louis ställer sig frågan: kan prostitution vara ett hälsosamt sätt att tjäna pengar?

  Från 13/5 i SVT2

 • 00:40
  Han kallas Brutus och är en fem meter lång australisk krokodil. Han har just fyllt 50 år och kan se tillbaka på ett händelserikt liv i nationalparken Kakadu, fyllt av strider med främsta rivalen, hans egen bror. Men också en händelse som förändrade allt, när han angrep en människa.
  Krokodilernas kung

  Han kallas Brutus och är en fem meter lång australisk krokodil. Han har just fyllt 50 år och kan se tillbaka på ett händelserikt liv i nationalparken Kakadu, fyllt av strider med främsta rivalen, hans egen bror. Men också en händelse som förändrade allt, när han angrep en människa.

  Från SVT2 tidigare idag. Även i SVT2 16/5

 • 01:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:05
  Vår vän hunden
  Dölj information om Vår vän hunden

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  För flera tusen år sen blev människan och hunden vänner. Oavsett om de jagar, drar eller vallar har hunden följt människan till jordens alla hörn. Hur kan de förstå vad vi känner och säger? Vad är hemligheten bakom vår fantastiska vänskap med hundar? Tysk dokumentär från 2019. UR.

  Även i K 16/5, K 17/5 och K 18/5

 • 21:00
  Amanda Vickery, House of Lords.
  Kvinnornas krig

  Den revolutionära politik som fördes under det sena 1700-talet utgjorde en öppning för kvinnornas kamp för lika rättigheter. Suffragetterna kämpade mot det system som gav män både laglig, politisk och fysik makt över kvinnors liv. Från att fruar såldes på marknader till Mary Wollstonecrafts feministiska arbete i Storbritannien och de attackerade kvinnorna i Peterloo - här är historien om hur kvinnornas steg mot frigörelse om och om igen försvårades av männens motstånd mot deras likaberättigande. Del 1 av 3.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 16/5 och K 18/5

 • 22:00
  Nationalskattens hemligheter
  Dölj information om Nationalskattens hemligheter

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Waddesdon Manor. Programledaren Alan Titchmarsh reser till Waddesdon Manor i Buckinghamshire. Detta slott invigdes 1883 av Baron Ferdinand de Rothschild - en av arvtagarna till den rika bankirfamiljen Rothschild. Vi får se mycket lyx, dyr konst och inredning i tidens smak. På ägorna finns också en mycket modernistisk villa. Del 3 av 6. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 16/5, K 19/5 och K 20/5

 • 22:45
  Udda platser i världen
  Dölj information om Udda platser i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Islands kraftfulla män. I Reykjavik möter vi en gymägare som vunnit tävlingen "Världens starkaste man" fyra gånger. Och i Sydkorea får vi följa med till ett fängelse där stressade människor betalar för att få bo ett par dagar. Reseprogram från 2016. Del 18 av 20. UR.

  Från 11/5 i K. Även i K 17/5

 • 23:40
  Dokument utifrån: Afghanistans dyrköpta fred
  Dokument utifrån: Afghanistans dyrköpta fred

  Efter 20 år av krig ska USA dra sig ur Afghanistan och överlämna landet till afghanerna. Men trots miljarder i bistånd är landet fortfarande fattigt. Flickor och kvinnor saknar rättigheter i områden som kontrolleras av talibaner. I Kabul finns en viss frihet, man kan lyssna på musik och cykla. Det vill talibanerna förbjuda om de återfår makten. USA:s löften om bygga ett demokratiskt samhälle har visat sig omöjliga att infria. Fransk dokumentär från 2020.

  Från 10/5 i SVT2

 • 00:35
  Simon Evans
  Omöjlig ingenjörskonst

  Upptäck vad som krävdes för att bygga det största och mest sofistikerade radioteleskopet på jorden - FAST-teleskopet i Kina. Denna gigantiska konstruktion med en diameter på 500 meter kommer att hjälpa astronomer att utforska galaxer miljarder ljusår från jorden, och kanske även kunna upptäcka att det finns liv utanför vårt solsystem. Men hur byggde man egentligen denna gigantiska konstruktion ute på den kinesiska landsbygden? För att få svar på det måste vi blicka tillbaka i historien. Del 1 av 12.

  Från 10/5 i K

 • 01:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Lasse Åberg - en ängslig gosses memoarer.
  Lasse Åberg - En ängslig gosses memoarer - teckenspråk

  Komikern, konstnären, musikern och regissören Lasse Åberg fyller 80 år. I två program ser vi glimtar från hans unika karriär inom film, tv, konst och musik samt samtal och intervjuer med flera av de personer som han haft i sin närhet. Medverkande: Lasse Åberg, Janne Schaffer, Jan Lööf, Lasse Hallström m.fl. Del 1 av 2.

 • 21:00
  Bästa träningen.
  Bästa träningen

  Fyra otränade par tar sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Vardagen fylls av kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion och det är tuffare än de föreställt sig. Idrottsforskare följer parens hälsa och mäter deras resultat på jakt efter den bästa träningen. Del 2 av 3: Åtta ovana kroppar har börjat göra motstånd. Hur mycket träningsvärk kan man ha egentligen?

  Från 14/5 i SVT1. Även i SVT1 16/5 och SVT1 17/5

 • 22:00
  Kennedys: en maktsaga
  Kennedys: En maktsaga

  Sedan JFK blivit president har de politiska katastroferna duggat tätt. Och hans problem är långt ifrån över. Skandaler hotar hans äktenskap, kampen för medborgliga rättigheter skapar konflikter i södern och världens räds ett kärnvapenkrig. För att hans presidentskap ska överleva krävs insatser från hela familjen Kennedy. Del 4 av 6.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 17/5

 • 22:45
  Walter Proska (Jannis Niewöhner) och Wanda Zielinski (Malgorzata Mikolajczak).
  Kappvändaren

  Miniserie i två delar nyproducerad för tysk public service-tv till 75-årsminnet av andra världskrigets slut i Europa. Baserad på Siegfried Lenz roman "Der Überläufer". Del 1 av 2. Det är sommaren 1944 och Walter, en ung tysk soldat, lämnar hemmet för att återvända till östfronten när hans tåg sprängs av en landmina. Walter överlever, och han utposteras istället i ett litet förband i polska skogstrakter, omringat av partisaner. Beordrad att utföra brutala illdåd slits han snart mellan pliktkänsla, skuld, och samvete. En dag ser Walter en chans att lösa sitt moraliska dilemma. I rollerna: Jannis Niewöhner, Malgorzata Mikolajczak, Sebastian Urzendowsky, Rainer Bock, Ulrich Tukur m.fl.

  Från 10/5 i SVT1

 • 00:10
  Falkenberg forever
  Falkenberg forever - syntolkat

  Det är Idas bröllopsdag. Maria är glad för sitt beslut att stanna i Falkenberg och känner sig nu en erfarenhet rikare. Jonathan kommer till bröllopet utan Veronica. Under kvällen säger Jonathan hejdå till vännerna för att åka tillbaka till Stockholm. Maria tycker det är skönt att han åker hem igen, så saker kan bli som vanligt. Hon får dessutom upp ögonen för Idas yngre kusin Fredrik. I rollerna: Johanna Runevad, Oskar Laring, Annika Andersson, Ester Uddén, Victor Iván, Martin Høgsted, Anders Axelsson m.fl. Del 7 av 8.

 • 00:30
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare - teckenspråkstolkat

  Dags för final, nu ska det avgöras vem som blir Mästarnas mästare 2020! De fyra tävlar om fördelar i de kommande tävlingarna, men redan efter den andra tävlingen så tvingas den första deltagaren att lämna. Efter Jaktstarten lämnar en till, så att de bara återstår två kvar till Mästarduellen. Det blir mycket dramatiskt och jämnt ända in i slutet. Programledare: Micke Leijnegard. Del 10 av 10.

 • 01:30
  The Mamas.
  Eurovision: Sveriges 12:a - syntolkat

  I kvällens final korar svenska folket sin Eurovision-vinnare 2020 bland 25 tävlande bidrag. Det blir även tillbakablickar på Eurovision-minnen, och klipp från Sveriges två egna Eurovision, 2013 och 2016. På plats är också Melodifestivalen-vinnarna The Mamas, som framför Move.

 • 03:45

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.