På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Uppdrag granskning
  Dölj information om Uppdrag granskning

  I januari avslöjade Uppdrag granskning allvarliga missförhållanden på en Arlagård I Hälsingland. Handlade det om ett enskilt fall - eller är problemen större än den bild branschen själva vill ge? Programledare: Ali Fegan.

  Även i SVT1 16/5

 • 21:00
  Hitlåtens historia

  Guld och gröna skogar är låten som tog Hasse Andersson från gammal speleman i pensionsålder till århundradets mest oväntade barnidol. Men hur kunde Hasse få barn att lyfta blicken från telefonerna och istället sjunga om logdans och hålligång på bonnig skånska? Spåren leder bland annat till ett pojkband i Japan. Del 2 av 4.

  Även i SVT24 14/5, SVT1 15/5 och SVT1 17/5

 • 21:30
  Den kala sanningen
  Den kala sanningen

  Peder Brendmo är flintskallig kille som drömmer om att skaffa hår. Han är övertygad om att hans liv skulle bli komplett med mer hår på huvudet. Vi följer med på hans jakt efter en manlig kalufs. Det blir en emotionell och sökande färd från mirakelkurer till kliniker i andra länder. Del 2 av 4.

  Även i SVT1 15/5, SVT24 16/5 och SVT1 17/5

 • 22:00
  Vilka är aktörerna och drivkrafterna bakom vår alltmer uppkopplade och övervakade värld? Hur används all data? Och hur mycket är vi beredda att offra för ökad bekvämlighet och trygghet? Några av jordens mest digitaliserade länder, Estland, USA och Kina, har valt helt olika vägar.
  Vår digitala planet

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Demokratins nya spelplan. Seriestart. Hur förändrar digitaliseringen förutsättningarna för vår demokrati? Möt Stephen Pruitt, Wikipedias mest aktiva skribent, som vigt sitt liv till att skapa en mer jämlik könsrepresentation på nätet. Del 1 av 3. UR.

  Även i SVT1 19/5

 • 23:00
  Skam France
  Dölj information om Skam France

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Laisse Daphné tranquille. Seriestart. Säsong 2 av den franska versionen av tv-serien Skam. Vi följer gymnasieeleven Manon och hennes vänner i deras vardag med kärleksbekymmer, intriger och fester i dagens Frankrike. Del 1 av 13. UR.

 • 23:20
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:25
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider

  En helt vanlig dag ringer telefonen - kocken Tareq Taylor har råkat ut för en allvarlig olycka. Trots oron för sin vän lyckas gänget få en del gjort på gården. Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästare John Taylor gör en sensommarrensning i blomsterrabatterna. Inredaren Malin Persson gör favoritteer av örterna i trädgården och utsätter John och Pernilla för ett blindtest - är köpeteet godare än det hemgjorda? Och så gör Malin ett solskydd med inspiration från beduintält för härliga pauser i sommarsolen. Del 8 av 9.

  Från 12/5 i SVT1. Även i SVT24 16/5 och SVT1 17/5

 • 00:25
  Malin Olsson, programledare för Vem bor här?
  Vem bor här?

  Vi är i Skåne och tittar in i en gammal skola, en Skånegård och ett hem som för tankarna till djungeln. Var bor studenten, floristen eller enhetschefen? Fem främlingar besöker varandras hem och gissar vem som bor var. Programledare: Malin Olsson. Del 7 av 8.

  Från 11/5 i SVT1

 • 19:30
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selinas bok är äntligen klar och redo för folket att läsa, men nu hotas publiceringen av en annan persons historia av henne. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 9 av 10.

  Även i SVT24 senare i kväll

 • 20:00
  Unisa kämpar han för att få svenskt medborgarskap och hans högsta önskan är att få representera Sverige i det döva fotbollslandslaget.
  Unisa

  Unisa Turay får hjälp av sin kompis Christian att på nytt söka asyl och de åker till Migrationsverket i Stockholm och lämnar in ansökan. Unisa Turay, 22 år, kom till Sverige från Sierra Leone och kämpar för att få svenskt medborgarskap och att få representera Sverige i det döva fotbollslandslaget. Del 2 av 6.

  Även i SVT2 14/5 och SVT2 16/5

 • 20:30
  Reportern Kristofer Carlsson träffar Julia Gezelius, som medverkat i olika tv-program, det första redan som femåring.
  Vad hände sen?

  I sju år levde Nathalie Simonsson i Papua Nya Guineas regnskog där hon arbetade med forskning, ett fysiskt krävande arbete med långa perioder utan någon kontakt med omvärlden. I samband med att hon blev utbränd och äktenskapet sprack så kom hon tillbaka till Sverige. Idag bor hon i Örebro och berättar hur hon med hjälp av vänner och sin prunkande trädgård har återhämtat sig. Reportern Angelina Nyström träffar gamla och unga människor från offentligheten som berättar om sina liv och om vad som hände sen. Del 2 av 4.

  Även i SVT2 14/5 och SVT2 16/5

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:39
 • 21:49
 • 21:56
 • 22:00
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 22:10
  Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse i Utrikesbyrån.
  Utrikesbyrån

  Kim Jong-un håller Nordkorea i ett järngrepp, men fetman och kedjerökandet verkar han inte kunna kontrollera. Det spekuleras ständigt i att den 36-årige diktatorns hälsotillstånd kommer att leda till allvarlig sjukdom. Världen höll andan när Kim Jong-un inte sågs till på en av kärnvapenmaktens viktigaste högtider nyligen. Utrikesbyrån djupdyker i detaljerna kring diktatorn och hans tillslutna land. Medverkande: stjärnjournalisten Anna Fifield, som skrivit Kims biografi och har specialstuderat hans hälsa, Jonas Wahlström, Skansenchefen med 25-årig erfarenhet som rådgivare för Kim Jong-uns djurpark, samt tidigare Asienkorrespondenten Susan Ritzén som kan det mesta om Kim-dynastin och storpolitiken. Programledare: Johan Ripås. Del 11 av 12.

  Även i SVT2 15/5, SVT2 16/5, SVT24 17/5 och SVT2 18/5

 • 22:40
  Louis Theroux med Victoria.
  Louis Theroux: Storbritanniens sexhandel

  Den prisvinnande dokumentärfilmaren Louis Theroux är på hemmaplan i Storbritannien där han tittar närmare på den allt mer utbredda sexhandeln. Med hjälp av internettjänster har antalet kvinnor som erbjuder lagliga sexuella tjänster i utbyte mot pengar ökat betydligt. Louis besöker några av dessa kvinnor och tittar på hur de använder tekniken för att dela bilder, bokar möten och håller kontakt med sina klienter. Vissa anser att prostitutionen är exploaterande och skadande. Andra tycker att det är ett legitimt yrke som till och med kan stärka en som person. Louis ställer sig frågan om prostitution kan vara ett hälsosamt sätt att tjäna pengar?

  Även i SVT2 15/5

 • 20:05
  Tatueringar i världen
  Dölj information om Tatueringar i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Ontario och Kahnawake. Jay Soule är en multikonstnär. Hans internationellt erkända verk uttrycker stark ilska mot det förtryck ursprungsbefolkningen i Kanada utsatts för. Adopterad vid fem års ålder, togs Jay från sin födelsemor och växte upp utanför sin kulturella hemvist. Men nu utövar han sin politiska konst med stor kraft. Kanadensisk dokumentärserie. Del 3 av 7. UR.

  Även i K 16/5, K 17/5 och K 19/5

 • 21:00
  Kameleont
  Djurens smarta lösningar

  Visste du att maskrosens flygande frön har inspirerat till den mänskliga uppfinningen skärmflyg? Och att änders fötter har inspirerat formen på paddlar? Människans sinnen är väl utvecklade, men djurens evolution har pågått så mycket längre. Därför har vi än mer avancerade lösningar på våra nutida problem att hämta från djurens rike, i synnerhet när det kommer till transportering. Del 5 av 5. Rörlighet.

  Även i K 15/5, K 16/5 och K 18/5

 • 21:50
  Deaf child
  Dölj information om Deaf child

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Ett varmt porträtt gjort av en pappa om sin döva son. Men hjälp av filmer från olika tillfällen i livet växer en bild fram av en ung kille med mycket energi och attityd. På världens enda universitet för döva personer i Washington DC finner han tillhörighet, och träffar sin kärlek. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 14/5, K 16/5 och K 17/5

 • 23:00
  Flamingokoloni - Ria Lagartos
  Mexiko – dit djuren vandrar

  Monarkfjärilarna började sin flygning i Kanada. Gråvalarna har simmat från Alaskas fiskevatten. Havssköldpaddorna lämnar havsvidderna för att söka sig till stranden där de ska lägga sina ägg. Alla har de samma mål - Mexiko.

  Från 10/5 i K. Även i K 16/5

 • 23:50
  Simon Evans
  Omöjlig ingenjörskonst

  Upptäck vad som krävdes för att bygga det största och mest sofistikerade radioteleskopet på jorden - FAST-teleskopet i Kina. Denna gigantiska konstruktion med en diameter på 500 meter kommer att hjälpa astronomer att utforska galaxer miljarder ljusår från jorden, och kanske även kunna upptäcka att det finns liv utanför vårt solsystem. Men hur byggde man egentligen denna gigantiska konstruktion ute på den kinesiska landsbygden? För att få svar på det måste vi blicka tillbaka i historien. Del 1 av 12.

  Från 10/5 i K. Även i K 14/5 och K 15/5

 • 00:35

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Claire hittar en gömd skatt som påminner henne om modern och väcker hennes rädsla för att också hon ska dö i barnsäng. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 8 av 30.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 17/5

 • 20:45
  Gift vid första ögonkastet Norge.
  Gift vid första ögonkastet Norge

  Det har äntligen blivit dags för paren att mötas för första gången, och det i kyrkan på sitt eget bröllop. Därefter vankas det bröllopsfest med familj och vänner. Hur kommer det att gå för experternas perfekta par när de ska hålla tal, skära bröllopstårta och dansa vals med någon de nyss har träffat? Del 2 av 10.

  Från 7/5 i SVT1

 • 21:25
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selinas bok är äntligen klar och redo för folket att läsa, men nu hotas publiceringen av en annan persons historia av henne. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 9 av 10.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 21:55
  Kennedys: en maktsaga
  Kennedys: En maktsaga

  John F Kennedy såg ut att vara den perfekta presidentkandidaten. Han var ung, karismatisk och hade en respekterad fru och familj. Men bakom fasaden gömde sig mörka hemligheter. Familjen måste spendera stora pengar och använda all sin makt för att vinna det efterlängtade presidentskapet. Del 2 av 6.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 16/5

 • 22:35
  Mahershala Ali i True detective.
  True detective

  Året är 1980 och helvetet bryter lös hemma hos Woodard. Wayne hamnar i en återvändsgränd när det kommer fram nya ledtrådar kring Purcell-fallet. I rollerna: Mahershala Ali, Scoot McNairy, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Ray Fisher m.fl. Del 5 av 8.

  Från 12/5 i SVT2

 • 23:35
  Falkenberg forever
  Falkenberg forever - teckenspråkstolkat

  Det är Idas bröllopsdag. Maria är glad för sitt beslut att stanna i Falkenberg och känner sig nu en erfarenhet rikare. Jonathan kommer till bröllopet utan Veronica. Under kvällen säger Jonathan hejdå till vännerna för att åka tillbaka till Stockholm. Maria tycker det är skönt att han åker hem igen, så saker kan bli som vanligt. Hon får dessutom upp ögonen för Idas yngre kusin Fredrik. I rollerna: Johanna Runevad, Oskar Laring, Annika Andersson, Ester Uddén, Victor Iván, Martin Høgsted, Anders Axelsson m.fl. Del 7 av 8.

 • 23:55
  Mötet

  Tonläget är högt i debatten om Sveriges coronastrategi. Tjänstemän har kallats talanglösa och forskare har anklagats för att trixa med siffror. På varsin sida av debatten står två gamla vänner. Infektionsläkaren Stefan Hanson är kritisk till den svenska linjen medan infektionsprofessorn Anders Björkman försvarar den. Ett möte. Ett ämne. Två personer med vitt skilda åsikter. Del 12 av 13. Ett program från Sverige möts.

  Från 11/5 i SVT1

 • 00:10
  Mette kastar upp jordjubbar i luften och ler.
  Det söta livet - sommar

  Söta och somriga desserter, kakor och andra läckerheter med konditorn Mette Blomsterberg. Denna gång: "saftkräm surprise".

 • 00:25
  Malin Olsson, programledare för Vem bor här?
  Vem bor här? - teckenspråkstolkat

  Vi är i Skåne och tittar in i en gammal skola, en Skånegård och ett hem som för tankarna till djungeln. Var bor studenten, floristen eller enhetschefen? Fem främlingar besöker varandras hem och gissar vem som bor var. Programledare: Malin Olsson. Del 7 av 8.

 • 01:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.