På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Malin Olsson, programledare för Vem bor här?
  Vem bor här?

  Vi är i Skåne och tittar in i en gammal skola, en Skånegård och ett hem som för tankarna till djungeln. Var bor studenten, floristen eller enhetschefen? Fem främlingar besöker varandras hem och gissar vem som bor var. Programledare: Malin Olsson. Del 7 av 8.

  Även i SVT24 13/5 och SVT1 13/5

 • 21:00
  Sidney Parker (THEO JAMES), Charlotte Heywood (ROSE WILLIAMS), Miss Lambe (CRYSTAL CLARKE), Lady Denham (ANNE REID), Tom Parker (KRIS MARSHALL)
  Sanditon

  När Georgianas förbjudna kärlek anländer måste Charlotte ifrågasätta sin egen uppfattning om Sydney. Under tiden blir Clara vittne till ett möte mellan Esther och Edward som väcker misstankar. I rollerna: Rose Williams, Theo James, Kate Ashfield, Crystal Clarke m.fl. Del 4 av 8.

  Även i SVT1 14/5

 • 21:50
  Mötet

  Tonläget är högt i debatten om Sveriges coronastrategi. Tjänstemän har kallats talanglösa och forskare har anklagats för att trixa med siffror. På varsin sida av debatten står två gamla vänner. Infektionsläkaren Stefan Hanson är kritisk till den svenska linjen medan infektionsprofessorn Anders Björkman försvarar den. Ett möte. Ett ämne. Två personer med vitt skilda åsikter. Del 12 av 13. Ett program från Sverige möts.

  Även i SVT24 13/5

 • 22:05
  Falkenberg forever
  Falkenberg forever

  Det är Idas bröllopsdag. Maria är glad för sitt beslut att stanna i Falkenberg och känner sig nu en erfarenhet rikare. Jonathan kommer till bröllopet utan Veronica. Under kvällen säger Jonathan hejdå till vännerna för att åka tillbaka till Stockholm. Maria tycker det är skönt att han åker hem igen, så saker kan bli som vanligt. Hon får dessutom upp ögonen för Idas yngre kusin Fredrik. I rollerna: Johanna Runevad, Oskar Laring, Annika Andersson, Ester Uddén, Victor Iván, Martin Høgsted, Anders Axelsson m.fl. Del 7 av 8.

  Även i SVT24 12/5, SVT24 13/5 och SVT24 15/5

 • 22:25
  Clara Henry.
  Sjukt oklar

  Ellen är 26 år gammal men går om gymnasiet med fejkat personnummer. Hon ska bevisa för sig själv att hon faktiskt kan slutföra något i livet! Nu går hon i trean, bara några månader kvar tills hon är klar - eller då allt kan gå åt helvete. Del 1 av 8.

  Tidigare visat på SVT Play. Även i SVT1 13/5

 • 22:40
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:45
  Elena (Nadezhda Markina).
  Elena

  Elena och Vladimir är ett äldre par från olika bakgrunder. Han är en rik och en kylig person, vars liv varit inriktat på att tjäna mycket pengar. Hon kommer från enklare miljöer och är blygsam och foglig. Elenas arbetslöse son ber ständigt sin mor om pengar. Vladimirs dotter är en slarvig ung kvinna som har en distanserad relation till sin far. När Vladimir blir sjuk ställs alla familjerelationer och all moral på sin spets. Regi: Andrej Zvjagintsev. I rollerna: Nadezjda Markina, Andrej Smirnov, Jelena Ljadova, Aleksej Rozin m.fl.

 • 00:35
  I denna konspirations-komedi följer vi George English, en amerikan bosatt i Sverige och hans familj och vänner.
  We got this

  George försöker få med sig sin motvilliga vän Alex i utredningen men lockar så småningom också till sig konspirationsteoretikern Björn Söderqvist och den legendariske privatspanaren Sture Norberg. Vad ingen räknat med är, att samma mörka skugga som rört sig runt katten Rios numera döda matte, även håller ett vakande öga över det lilla gäng av privatspanare som nu verkar ta form. I rollerna: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis mfl. Del 2 av 6.

  Från 10/5 i SVT1. Även i SVT24 14/5

 • 19:30
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina fortsätter att arbeta vidare med sin bok. Snart sker avtäckningen av hennes porträtt och Jonah försöker bli uppskriven på den exklusiva gästlistan. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 7 av 10.

  Även i SVT24 senare i kväll

 • 20:00
  Programledare Victoria Dyring.
  Vetenskapens värld

  Del 18 av 18: Vägen ur corona. Experter i hela världen har de senaste månaderna försökt förstå och överlista det nya coronaviruset. Vi följer forskare som tror sig ha hittat botemedel. Och vi intervjuar kinesiska experter som tror sig ha goda råd inför den andra coronavågen. Dessutom tar vi reda på hur de nya coronatesterna fungerar, och hur många svenskar som kan ha fått immunitet. I studion: Anders Tegnell och andra experter. Programledare: Victoria Dyring.

  Även i SVT2 13/5 och SVT2 16/5

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:39
 • 21:49
 • 21:56
 • 22:00
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 22:10
  Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan.
  Gör inte detta hemma

  Att bygga om en husvagn till husbåt och att städa gården med brandbil, det måste väl gå hur bra som helst? Och hur många hundra kg betong kan man lasta i en personbil och ändå kunna fortsätta köra? Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan. Underhållning med vetenskapliga förtecken. Del 3 av 6. (Norge, 2017)

  Även i SVT2 14/5, SVT24 16/5 och SVT2 17/5

 • 22:40
  Om vi får bestämma
  Dölj information om Om vi får bestämma

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Anne planerar att flytta ihop med sin älskade Jean Paul. Men kommer de att klara att bo tillsammans? Anne har Downs syndrom och träffade sin kille på den dagliga verksamheten. De vill dela livet med varandra, jobba och resa på semester som alla andra. Nederländsk dokumentär från 2017. UR.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 17/5

 • 23:35
  Agenda
  Agenda

  Ett helt Agenda om den katastrof som coronakrisen innebär för Sveriges äldre befolkning. Vilka bär ansvaret för tragedin med alla döda på landets äldreboenden? Socialminister Lena Hallengren (S), Olivia Wigzell, generaldirektör Socialstyrelsen, och äldreforskaren Ingmar Skoog. Några månader, ett halvår, ett år? Hur länge klarar en gammal människa att leva ensam i karantän utan att bli deprimerad och sjuk? Intervju med 86-åriga riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L). Programledare: Anna Hedenmo.

  Från 10/5 i SVT2. Även i SVT2 12/5 och SVT24 12/5

 • 19:55
  Larva
  Larva

  Animerad serie om två maskar.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 04:30
  Klassen

  Varför är Anna anklagad?

 • 20:05
  Udda platser i världen
  Dölj information om Udda platser i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Islands kraftfulla män. I Reykjavik möter vi en gymägare som vunnit tävlingen "Världens starkaste man" fyra gånger. Och i Sydkorea får vi följa med till ett fängelse där stressade människor betalar för att få bo ett par dagar. Reseprogram från 2016. Del 18 av 20. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 14/5, K 15/5 och K 17/5

 • 21:00
  Knölvalsmamma & kalv med uppvaktande hane.
  Världens natur: De kloka valarna

  Delfiner är intelligenta, det vet vi. Det har testats många gånger. Men stora valar har ju ännu mycket större hjärna. Då är de kanske ännu klokare? Det vet vi inte säkert och inte vad hjärnans storlek betyder. Men nog kan en knölval vara extremt smart - som när hon ska stjäla lax från en odling…

  Från 7/5 i SVT2. Även i K 13/5

 • 21:50
  Balkans metropoler
  Dölj information om Balkans metropoler

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Sarajevo i Bosnien och Hercegovina. Metropolerna på Balkan är under uppsving, med ett händelserikt förflutet, en spännande nutid och massor av framtidspotential. Dags för en upptäcktsresa till Sarajevo som är allt på en gång. En blandning av Istanbul och Wien, alltid på bra humör och med en överraskning i bakfickan. Tysk reseserie från 2018. Del 2 av 5. UR.

  Från 9/5 i K. Även i K 14/5

 • 22:45
  Sam Willis
  Storbritannien - ett invaderat rike

  Dr Sam Willis letar fram historien om barbareskpiraterna, de nordafrikanska piraterna som plundrade och förslavade sina offer världen över från Island till Brasilien. Han hittar också historiska bevis om den relativt okända kungen "Ludvig Lejonet", Ludvig VIII. Den franske kungen invaderade Storbritannien på 1200-talet, inbjuden av adelsmän som försökte kuppa det dåvarande kungahuset. I detta avsnitt får vi också reda på hur den holländska invasionen såg ut år 1687, ett ambitiöst angrepp via floden Medway, lett av den ökända bedragaren Perkin Warbeck. Del 2 av 3.

  Från 9/5 i K. Även i K 12/5 och K 14/5

 • 23:35
  Mellan Indien och Pakistan
  Dölj information om Mellan Indien och Pakistan

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Kashmir. Resan avslutas i Kashmir, där gränsen är som mest omstridd och våldsam. Adnan möter en ung pakistansk kvinna som utbildar sig till stridspilot och Babita får känna tårgasens effekter i sammandrabbningar mellan demonstranter och indisk polis. Brittisk serie från 2017. Del 3 av 3. UR.

  Från 10/5 i K. Även i K 12/5

 • 00:35

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Malin Olsson, programledare för Vem bor här?
  Vem bor här? - teckenspråkstolkat

  Vi är i Skåne och tittar in i en gammal skola, en Skånegård och ett hem som för tankarna till djungeln. Var bor studenten, floristen eller enhetschefen? Fem främlingar besöker varandras hem och gissar vem som bor var. Programledare: Malin Olsson. Del 7 av 8.

 • 21:00
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare - teckenspråkstolkat

  Dags för final, nu ska det avgöras vem som blir Mästarnas mästare 2020! De fyra tävlar om fördelar i de kommande tävlingarna, men redan efter den andra tävlingen så tvingas den första deltagaren att lämna. Efter Jaktstarten lämnar en till, så att de bara återstår två kvar till Mästarduellen. Det blir mycket dramatiskt och jämnt ända in i slutet. Programledare: Micke Leijnegard. Del 10 av 10.

 • 22:00
  En norsk flagga.
  Hund och rådjur

  Mellan rådjurskidet Prinsessa och älghunden Remy utspelas en ovanlig vänskapshistoria.

 • 22:05
  Falkenberg forever
  Falkenberg forever - syntolkat

  Det är Idas bröllopsdag. Maria är glad för sitt beslut att stanna i Falkenberg och känner sig nu en erfarenhet rikare. Jonathan kommer till bröllopet utan Veronica. Under kvällen säger Jonathan hejdå till vännerna för att åka tillbaka till Stockholm. Maria tycker det är skönt att han åker hem igen, så saker kan bli som vanligt. Hon får dessutom upp ögonen för Idas yngre kusin Fredrik. I rollerna: Johanna Runevad, Oskar Laring, Annika Andersson, Ester Uddén, Victor Iván, Martin Høgsted, Anders Axelsson m.fl. Del 7 av 8.

 • 22:25
 • 22:45
  Agenda
  Agenda - teckenspråkstolkat

  Ett helt Agenda om den katastrof som coronakrisen innebär för Sveriges äldre befolkning. Vilka bär ansvaret för tragedin med alla döda på landets äldreboenden? Socialminister Lena Hallengren (S), Olivia Wigzell, generaldirektör Socialstyrelsen, och äldreforskaren Ingmar Skoog. Några månader, ett halvår, ett år? Hur länge klarar en gammal människa att leva ensam i karantän utan att bli deprimerad och sjuk? Intervju med 86-åriga riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L). Programledare: Anna Hedenmo.

 • 23:30
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Bröllopsdagen är inne och nästan allt som kan gå fel går också fel. Men ett par kommer att minnas denna dag av alla de rätta skälen. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 6 av 30.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 16/5

 • 00:15
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina fortsätter att arbeta vidare med sin bok. Snart sker avtäckningen av hennes porträtt och Jonah försöker bli uppskriven på den exklusiva gästlistan. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 7 av 10.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 00:45

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.