På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Babben Larsson och David Sundin i Bäst i test.
  Bäst i test

  Bonusavsnitt med tester som inte fick plats i ordinarie program. Flera gäster medverkar, bl.a. Henrik Dorsin och Johan Glans. I panelen: Anders "Ankan" Johansson, Carin da Silva, Kristina "Keyyo" Petrushina och Kristoffer Appelquist. Programledare: Babben Larsson och David Sundin. Del 10 av 10.

  Även i SVT1 9/5

 • 21:00
  Älska mig ed Josephine Bornebusch.
  Älska mig

  Peter flyttar ut från Clara men de har svårt att hålla sig ifrån varandra. Aron känner sig sviken av Elsa och kan inte acceptera att Sten gått vidare till Anita. Han söker stöd hos sin bästis Jennie. I rollerna: Josephine Bornebusch, Johan Ulveson, Gustav Lindh, Sverrir Gudnason, Görel Crona, m fl. Del 5 av 6.

  Även i SVT24 9/5, SVT1 12/5 och SVT1 14/5

 • 21:45
  Fredrik Skavlan
  Skavlan + 1

  Schimpansforskaren Jane Goodall menar att coronavirusets spridning beror på att människan rivit ner gränserna till vilda djur. I år är det sextio år sedan hon flyttade ut i skogen i Tanzania för att studera schimpanser, en banbrytande forskning som pågick i decennier. Goodall reser vanligen 300 dagar per år, men sitter nu hemma i Bournemouth i England. Från Fredrik Skavlans hem i Oslo intervjuas internationella personligheter om hur coronakrisen förändrat världen. Del 2 av 6.

 • 22:00
  Dr Thomas Chamberlain (RICHARD LINTERN).
  Tyst vittne

  En dramatisk händelse på gatan i förorten påminner Jack om smärtsamma händelser. Samtidigt försöker en av offrets anhöriga skipa rättvisa på egen hand. I rollerna: Emilia Fox, Richard Lintern, David Caves, Liz Carr m.fl. Del 7 av 10.

  Även i SVT1 10/5

 • 22:55
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:00
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Byrån letar efter César efter att han missat ett plan till Riga. Har han blivit kidnappad? Under tiden ifrågasätter Ellenstein JJA:s omdöme. Marie-Jeanne befinner sig i öknen med Ramsès, den egyptiske agenten. Mille Sabord träffar en krigsherre från Houthi-rebellerna - en arg, grym och paranoid man. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 2 av 10.

  Även i SVT24 9/5 och SVT1 10/5

 • 23:55
  Gift vid första ögonkastet Norge.
  Gift vid första ögonkastet Norge

  Det har äntligen blivit dags för paren att mötas för första gången, och det i kyrkan på sitt eget bröllop. Därefter vankas det bröllopsfest med familj och vänner. Hur kommer det att gå för experternas perfekta par när de ska hålla tal, skära bröllopstårta och dansa vals med någon de nyss har träffat? Del 2 av 10.

  Från 7/5 i SVT1. Även i SVT24 13/5

 • 00:40
  Hitlåtens historia

  2019 var Molly Sandéns år. Priserna har regnat över henne och störst av alla hits är låten från tv-serien "Störst av allt" - "Rosa himmel". Den var den enda låt Molly inte varit med och skrivit själv och det enda som blev kvar av scenerna hon filmade för serien. Molly blev bortklippt, men istället för skådiskarriär fick hon förra årets största låt på svenska istället. Hitlåtens historia går på jakt efter låtens rötter och de där bortklippta scenerna. Del 1 av 4.

  Från 6/5 i SVT1. Även i SVT1 9/5

 • 19:30
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina gör ett besök i Qatar och får tillfälle att återgälda sina tidigare felsteg. Dan får ett oväntat besök där hemma. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 6 av 10.

  Även i SVT24 senare i kväll

 • 20:00
  Lee Miller - fängslande fotograf

  Vogue-modell, musa och krigsfotograf; Lee Miller hade många liv. Lär känna en unik ikon inom fotografins historia. Filmen bygger på bilder på Lee och av Lee. Fram träder en kvinnlig pionjär som trotsade alla förväntningar. Hon har framförallt blivit omtalad av eftervärlden för sina fotografier tagna under andra världskriget. Utmärkande för hennes bilder är den surrealistiska undertonen. En film från 2020. Regi: Teresa Griffiths.

  Även i SVT2 10/5, SVT2 11/5 och SVT2 12/5

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:22
 • 21:30
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:40
  En labyrint av lögner
  Dölj information om En labyrint av lögner

  I efterkrigstidens Tyskland går ekonomin på högvarv och de flesta tyskar vill helst bara glömma det som varit och istället fokusera på framtiden. När en journalist av en tillfällighet identifierar en lärare på en skolgård som en före detta vakt från Auschwitz är det ingen som verkar vilja ta tag i frågan förutom den unge åklagaren Johann Radmann. Men det blir nästan omöjligt för Radmann att ta sig fram genom vad som visar sig vara en labyrint av lögner; alla verkar ha varit inblandade i nazismens förbrytelser, ända upp till högsta regeringsnivå. Filmen är inspirerad av verkliga händelser. Regi: Giulio Ricciarelli. I rollerna: André Szymanski, Alexander Fehling, Friederike Becht, Johannes Krisch, Johann von Bülow, Hansi Jochmann m.fl. (Im Labyrinth des Schweigens)

 • 23:40
  Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse i Utrikesbyrån.
  Utrikesbyrån

  Coronaviruset är en osynlig fiende som hela världen försöker bemästra på olika vis. Just nu utvecklas och används mängder av nya appar och andra övervakningssystem för att hindra smittan från att spridas. I Israel övervakar man nu coronasmittade med samma verktyg som används i terrorbekämpning. Norge följer det sydkoreanska exemplet och använder smittspårning via appar. Är övervakning det säkraste sättet att rädda liv under coronakrisen? Medverkar gör framtidsspanaren och covidpatienten Alexander Bard och den internationella bästsäljarförfattaren Yuval Noah Harari (Sapiens). I studion gästas programledare Johan Ripås av AI-entreprenören Anna Felländer och SVT:s tech-korrespondent Alexander Norén. Del 10 av 12.

  Från 6/5 i SVT2. Även i SVT2 9/5, SVT24 10/5 och SVT2 11/5

 • 00:10
  London och världen firar segerdagen 8 maj 1945 (VE-day ,Victory in Europe Day) som markerade slutet på andra världskriget i Europa.
  1945: Freden i Europa

  Efter ett långt och brutalt krig som ödelagt Europas städer kom till slut freden alla väntat på. Utan sin ledare tvingades de tyska styrkorna att kapitulera och Europas folk som levt under belägring och skräck intog gatorna för att fira. I den här filmen dokumenteras dagen då freden kom och de händelser som ledde dit, genom arkiv och personliga berättelser från dem som var där.

  Från tidigare i dag i SVT2

 • 00:55
  Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan.
  Gör inte detta hemma

  Veckans avsnitt bjuder på roddtur i otätad eka, mattpisk med sprängmedel och en rymdraket som avfyras med gummisnoddar. Och så fortsätter Torfinns körskola med Marte, denna gång väntar backning med husvagn. Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan. Underhållning med vetenskapliga förtecken. Del 2 av 6. (Norge, 2017)

  Från 4/5 i SVT2

 • 01:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:10
  Spionera på djuren
  Dölj information om Spionera på djuren

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Vad sysslar djuren med när människan inte är i närheten? Med drönare och rörelsekänsliga kameror kan forskare följa djur på ett sätt som inte tidigare har varit möjligt. Forskarteamet blir förvånat när drönarbilder avslöjar valarnas eget spa. UR.

  Även i K 9/5, K 10/5 och K 11/5

 • 21:00
  Programledarna Dan Jones, Suzannah Lipscomb och Rob Bell tar oss med på en historisk resa som för alltid kommer att förändra hur vi ser på jättemetropolen London.
  London: 2000 år av historia

  London är en av världens mest kända städer, men få vet att för 2000 år sedan låg på samma plats ett stort träsk. I den här serien berättas historien om Londons utveckling. Staden som varit hem åt både vikingar och romare och som överlevt både invasioner, eldsvådor och farsoter. Programledarna Dan Jones, Suzannah Lipscomb och Rob Bell tar oss med på en historisk resa som för alltid kommer att förändra hur vi ser på jättemetropolen London. Del 4 av 4. 1900-talet var en händelserik period för London. Världens första tunnelbana byggdes, staden drabbades av spanska sjukan och överlevde två världskrig.

  Även i K 9/5 och K 11/5

 • 21:45
  Nationalskattens hemligheter
  Dölj information om Nationalskattens hemligheter

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Landskapsträdgården i Stowe. Vi får höra berättelsen om Richard Cobham, skaparen av den magnifika trädgården och den nyklassiska herrgården i Stowe. Vi får också veta kopplingen mellan 1960-talets största popband och Stowe. Del 2 av 6. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 9/5, K 12/5 och K 13/5

 • 22:25
  Udda platser i världen
  Dölj information om Udda platser i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Tåget som granne. I Chongqing går järnvägen rakt genom ett bostadshus och i Tyskland bygger man vidare på Hitlers enorma semesteranläggning. Runt om i världen finns det spännande historiska spår, övergivna byggnader och märkliga fenomen. Reseprogram från 2016. Del 17 av 20. UR.

  Från 4/5 i K. Även i K 10/5

 • 23:20
  Dokument utifrån: Älskade alkohol!
  Dokument utifrån: Älskade alkohol!

  Alkohol är big business. Världen dricker alltmer och öl-, vin- och spritindustrin tjänar miljarder. Samtidigt dör tre miljoner människor varje år i alkoholrelaterade sjukdomar. Vad är det som gör just alkoholen så attraktiv? Vad händer med oss när vi dricker och hur mycket påverkar den mäktiga alkohollobbyn vårt förhållande till spriten?

  Från 3/5 i SVT2

 • 00:15
  Simon Evans
  Omöjlig ingenjörskonst

  I Mojave-öknen i Kalifornien har det största flygplan som världen någonsin skådat byggts. Det har dubbla vingspann med sex motorer och är lika brett som en fotbollsplan är lång. Det ska nu testas att flygas, en ny milstolpe för ingenjörskonsten. Del 16 av 16.

  Från 3/5 i K

 • 01:00
  Den stora älgvandringen.
  Den stora älgvandringen

  I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Följ årets vandring som nu har inletts.

 • 20:00
  Babben Larsson och David Sundin i Bäst i test.
  Bäst i test - syntolkat

  Bonusavsnitt med tester som inte fick plats i ordinarie program. Flera gäster medverkar, bl.a. Henrik Dorsin och Johan Glans. I panelen: Anders "Ankan" Johansson, Carin da Silva, Kristina "Keyyo" Petrushina och Kristoffer Appelquist. Programledare: Babben Larsson och David Sundin. Del 10 av 10.

 • 21:00
  Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan.
  Gör inte detta hemma

  Veckans avsnitt bjuder på roddtur i otätad eka, mattpisk med sprängmedel och en rymdraket som avfyras med gummisnoddar. Och så fortsätter Torfinns körskola med Marte, denna gång väntar backning med husvagn. Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan. Underhållning med vetenskapliga förtecken. Del 2 av 6. (Norge, 2017)

  Från 4/5 i SVT2. Även i SVT2 senare i natt

 • 21:30
  Bästa träningen.
  Bästa träningen

  Fyra otränade par tar sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Vardagen fylls av kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion och det är tuffare än de föreställt sig. Idrottsforskare följer parens hälsa och mäter deras resultat på jakt efter den bästa träningen. Del 1 av 3: Paren som föredrar fredagsmys före fredagsfys möter sina coacher och påbörjar sina nya liv.

  Från 7/5 i SVT1. Även i SVT1 10/5

 • 22:30
  Falkenberg forever
  Falkenberg forever - syntolkat

  Trots sitt beslut känner Maria sig ändå inte glad. Men nu gör hon i alla fall det alla tycker att hon borde göra. Chrille och Rasmus muntrar upp henne och efter att tjejkompisarna nu släppt det som hände på möhippan, känner hon sig lite gladare. Maria fattar ett moget beslut om vad hon egentligen vill göra med sitt liv. I rollerna: Johanna Runevad, Annika Andersson, Ester Uddén, Victor Iván, Martin Høgsted, Anders Axelsson m.fl. Del 6 av 8.

 • 22:50
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina gör ett besök i Qatar och får tillfälle att återgälda sina tidigare felsteg. Dan får ett oväntat besök där hemma. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 6 av 10.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 23:20
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare - teckenspråkstolkat

  Med hjälp av tre mycket tuffa tävlingar ska det avgöras vilka fyra som går till final och får chansen att bli mästarnas mästare: Jubelidioten, Muren och den helt nya tävlingen Ingemar, som går ut på att försöka hoppa högre än Ingemar Stenmarks klassiska murhopp från Mästarnas mästare 2011. Programledare: Micke Leijnegard. Del 9 av 10.

 • 00:20
  Josefin Johansson, programledare för Smartare än en femteklassare.
  Smartare än en femteklassare

  Mohassad al Atia från Karlshamn fortsätter på sin väg mot 250 000 kronor. Hockeyälskaren och tidigare bankdirektören Inga-Lill Blomberg och juristen Hanin Shakrah prövar också lyckan. Har man tur kan de vuxna deltagarna få god hjälp med läxförhöret av nutida femteklassare. Tre fusk erbjuds alla; att få kika, kopiera eller bli räddad kvar av sin unga klasskamrat. Under förutsättning att bänkkompisen har koll förstås. Nervigt för alla! Programledare är Josefin Johansson. Del 8 av 10.

  Från 2/5 i SVT1

 • 01:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.