På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:45
  Djurgårdsfärjan i Stockholm har gått en evighetstur mellan Slussen och Allmänna Gränd sedan världsutställningen 1897.
  Djurgårdsfärjan

  Djurgårdsfärjan i Stockholm har gått en evighetstur mellan Slussen och Allmänna Gränd sedan världsutställningen 1897. För nästan femtio år sedan gjorde Eric M Nilsson en av de första filmerna om just Djurgårdsfärjan för den då nyligen tillskapade dokumentäravdelningen på Sveriges Radio. Filmen sändes i televisionens enda, svartvita kanal 1963. Dokumentärfilmaren Ulf von Strauss har gjort en parafras på Eric M Nilssons film.

  Tidigare sänt 2012

 • 20:00
  Countrydrottningen Dolly Parton bjuder på musikfest för att fira 50-årsjubiléet av hennes första konsert på ikoniska Grand Ole Opry i Nashville, USA.
  Dolly Parton: 50 år på scen

  Countrydrottningen Dolly Parton bjuder på musikfest för att fira 50-årsjubiléet av hennes första konsert på ikoniska Grand Ole Opry i Nashville, USA. Tillsammans med specialinbjudna gäster framför hon sina största hits och ger oss även en tillbakablick på sin framgångsrika karriär.

  Även i SVT1 21/6, SVT1 22/6 och SVT1 25/6

 • 21:25
  Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson).
  Leif & Billy

  Två bröders tajta relation sätts ur spel när en Stockholmstjej flyttar in i grannhuset. Leif & Billy är en relationskomedi i sketchform om de föräldralösa bröderna Leif och Billy i Norrland. De grälar och tävlar ständigt, men är i slutänden väldigt glada att de har varandra. Medverkar gör Klas Eriksson och Alfred Svensson (Nordic Hillbillies) tillsammans med Happy Jankell. Del 3 av 10: Kidnappningen.

  Även i SVT1 23/6 och SVT24 26/6

 • 21:40
  Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson).
  Leif & Billy

  Två bröders tajta relation sätts ur spel när en Stockholmstjej flyttar in i grannhuset. Leif & Billy är en relationskomedi i sketchform om de föräldralösa bröderna Leif och Billy i Norrland. De grälar och tävlar ständigt, men är i slutänden väldigt glada att de har varandra. Medverkar gör Klas Eriksson och Alfred Svensson (Nordic Hillbillies) tillsammans med Happy Jankell. Del 4 av 10: Mannen i kistan.

  Även i SVT1 23/6 och SVT24 26/6

 • 21:55
  Rob Reilly (Killian Scott) och Cassie Maddox (Sarah Greene).
  Dublin murders

  Trots Robs löfte till Cassie om att inte fortsätta utreda Operation Vestal, så ingår de en hemlig pakt för att behålla hemligheten och fortsätta jobba med fallen. I rollerna: Killian Scott, Sarah Greene, Michael D'Arcy, Eugene O'Hare m.fl. Del 2 av 8.

  Även i SVT1 21/6

 • 22:50
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:55
  Joaquin Phoenix i rollen som Joe.
  You were never really here

  En psykologisk thriller om den svårt traumatiserade krigsveteranen Joe, som utför olika brutala uppdrag åt rika kunder med krav på diskretion. En dag får han i uppdrag att hitta en känd politikers försvunna tonårsdotter, men fallet utvecklas snart på ett oväntat och ytterst våldsamt sätt. Regi: Lynne Ramsay. I rollerna: Joaquin Phoenix, Judith Roberts, Ekaterina Samsonov, Vinicius Damasceno, Alex Manette, Alex Manette m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 00:20
  Escobar: Paradise Lost
  Dölj information om Escobar: Paradise Lost

  Den unge kanadensaren Nick reser till Colombia för att starta en surfskola. Där träffar han sin drömkvinna, den vackra Maria, och de inleder ett förhållande. Det visar sig dock att hon är systerdotter till den karismatiske knarkkungen Pablo Escobar. Snart dras Nick in alltmer i familjen Escobars livsfarliga, kriminella verksamhet. Regi: Andrea Di Stefano. I rollerna: Benicio Del Toro, Josh Hutcherson, Claudia Traisac, Brady Corbet, Carlos Bardem, Ana Girardot m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 02:15

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:40
  Kristina Lugn berättar om sina tankar kring de sju dödssynderna och Trio Nova (Terés Löf, Klara Hellgren och Kati Raitinen) spelar Johan Ulléns medryckande och färgstarka tango, som är en stor succé på konsertestraderna.
  Dödssynderna

  Kristina Lugn berättar om sina tankar kring de sju dödssynderna och Trio Nova (Terés Löf, Klara Hellgren och Kati Raitinen) spelar Johan Ulléns medryckande och färgstarka tango, som är en stor succé på konsertestraderna. Koreografi av Bouncedansaren Ambra Succi. Dansare: Anna Holmström och Kenny Svensson. Programmet sänds i 5.1

  Tidigare sänt 2013. Även i SVT2 21/6

 • 20:25
  She composes like a man

  I andra delen befinner vi oss i salongerna i Leipzig, och möter systrar och fruar och en skandal. Dirigenten Cathrine Winnes berättar om kvinnliga kompositörer och deras orkestermusik, som delvis varit dold för offentligheten. Mycket stod på spel. Vissa gav upp sina barn, andra skilde sig eller komponerade i smyg på natten. Mer än en publicerade sin musik under sina bröders namn. Idag känner vi dem som Fanny Mendelssohn Hensel, Signe Lund, Lili Boulanger, Cecile Chaminade, Clara Schumann med flera. Titeln är ett citat från en på 1800-talet välmenande kritiker. Del 2 av 4: Salongen.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 21/6 och SVT24 24/6

 • 21:00
  Safi Faye
  Women make film

  De flesta filmer är regisserade av män. Men i över hundra år, över hela världen, har det funnits tusentals kvinnliga regissörer. Mark Cousins nya serie lyfter fram och undersöker kvinnors filmkonst. I den andra delen tittar vi på dialog och kamerans rörelser. Sofia Coppola, Mai Zetterling och Marianne Ahrne är några av regissörerna. Del 2 av 7.

  Även i SVT24 25/6

 • 23:00
  Deutschland '86
  Deutschland '86

  Lenora fråntas alla befogenheter efter att planen med kryssningsfartyget avslöjas. Alex organiserar en demonstration i syfte att öka medvetenheten kring AIDS och Tischbier gör sin HIV-diagnos offentlig. I rollerna: Jonas Nay, Maria Schrader, Florence Kasumba, Sylvester Groth, Sonja Gerhardt m.fl. Del 10 av 10: Total onslaught. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT24 25/6

 • 23:50
  Nya norska dramaserien Exit.
  Exit

  De har pengar, karriär och familj. Men de har tråkigt. Hermine vill ha barn med Adam. Det är bara det att Adam är steril, men det vet inte Hermine. I rollerna: Pål Sverre Hagen, Agnes Kittelsen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon J. Berger, Ine Marie Wilmann m.fl. Del 1 av 8. Programmet sänds i 5.1

  Från 15/6 i SVT2

 • 00:25
  Programledare Tomas Kold
  Nya perspektiv

  Idag väljer allt fler transpersoner att byta kön i Sverige men frågan är om samhället är redo för att ta hand om de frågor som dyker upp inom detta område? Programledaren Tomas Kold samtalar om transsexualism med gästerna Emilo Christensen, Mia-Jonas Plunteman och Chanelle Ferm. Del 1 av 6.

  Från 14/6 i SVT2

 • 01:25
  Skådespelaren Alina Tomnikov är uppvuxen i Finland, men har ryskt påbrå. För att bli bättre bekant med sin slaviska bakgrund ger hon sig ut på resa i Östeuropa.
  Alina reser österut

  Alina är kvar i Ukraina och Kiev, där hon träffar musiker som spelar nationalinstrumentet bandura - ett instrument som är en viktig nationell markör. Hon får också tillfälle att pröva på huvudstadens vilda nattliv, innan resan går vidare till Tjernobyl, platsen för kärnkraftskatastrofen i april 1986. Den finsk-ryska skådespelaren Alina Tomnikov gör en resa i Östeuropa för att bli bättre bekant med sin slaviska bakgrund. Del 4 av 8.

  Från 16/6 i SVT2. Även i SVT2 22/6

 • 01:55

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Det kungliga bröllopet

  I juni 2010 gifte sig kronprinsessan Victoria med Daniel Westling i Storkyrkan i Stockholm. I samband med den tioåriga bröllopsdagen visas höjdpunkterna från SVT:s sändning av bröllopet, från kyrkan, kortegen och bröllopsfesten. Programmet sänds i 5.1

  Från 18/6 i SVT1

 • 21:00
  Maja Oskal och Maja Lauritsen i 112 ambulans.
  112 Ambulans

  En äldre man har hög puls och Kristina och Tom Andreas bedömer att det finns en risk för hjärtstillestånd. Maja och Helen rycker ut till en kvinna som har ramlat ihop och hittats medvetslös. En dokumentärserie som följer ambulans-, larm- och utryckningspersonal vid Universitetssjukhuset i Tromsø. Del 4 av 10.

  Från 18/6 i SVT1. Även i SVT1 22/6

 • 21:40
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Snaran dras åt kring Karlov, i en skicklig manöver som är orkestrerad av byrån och Pavel Lebedev. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 8 av 10. Programmet sänds i 5.1

  Från 19/6 i SVT1. Även i SVT1 23/6

 • 22:40
  Game of thrones
  Dölj information om Game of thrones

  Slaget om Winterfell är över och ett nytt kapitel i Westeros historia kan ta sin början. I rollerna: Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke m.fl. Del 4 av 6: The Last of the Starks. Programmet sänds i 5.1

  Från 17/6 i SVT2

 • 23:55
  Selma, Klara och Ingmar Hammarström
  Familjen Hammarström - syntolkat

  Selma möter sin nya stjärnhäst och Ingemar lämnar över guldponnyn till lillasyster Ellen. Samtidigt ska Klara tävla i tre olika grenar inom hästsporten. Hon inser att hon är helt grön på allt utom hoppning men vinnarskallen kickar igång och den gigantiska bucklan hägrar. Del 4 av 6.

 • 00:25
  Musikgruppen Jaerv spelar och sjunger nyskapande folkmusik med influenser från pop och jazz.
  Midsommarkonsert från Mollösund - syntolkat

  Årets midsommarkonsert kommer från vackra omgivningar i Mollösund i Bohusläns skärgård. En gång i tiden var Mollösund Bohusläns största fiskeläge, nu är det en gemytlig sommaridyll och plats för årets idylliska midsommarkonsert. Musikgruppen Jaerv spelar och sjunger nyskapande folkmusik med influenser från pop och jazz. Ytterligare en rad av artister bjuder på våra mest älskade traditionella sommarvisor varvat med nya klassiker. Allt äger rum till ljudet av vågornas skvalp och doften av salt hav. Medverkar gör: Timo Räisänen, Andrea Jayakrishna, Simon Damoah, Emelie Sundborn, Sara Axelsson och Daniel Norberg.

 • 01:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.