På SVT just nu

Går det att äta?

Är sushin utrotningshotad? Världens fiskbestånd är i akut fara men samtidigt säljs hotade arter i stor skala på fiskmarknaden. I Kanada har en extremt snabbväxande lax för första gången godkänts som livsmedel, i Norge odlas fisk i industriell skala i havet och i Finland ligger fiskodlingen på land vid ett pappersbruk. Vad säger sushikocken om att byta ut den hotade tonfisken? Stjärnkocken Henri Alén och forskaren Lauri Reuter reser och experimenterar jorden runt i jakt på framtidens miljövänliga och välsmakande mat. Del 2 av 5.

Från 15/10 i SVT1. Även i SVT1 20/10

Tv-tablå

Tablå för SVT 1

Det finns ingen tablå för valt datum

Tablå för SVT 2

Det finns ingen tablå för valt datum

Tablå för SVT Barn

Det finns ingen tablå för valt datum

Tablå för Kunskapskanalen

Det finns ingen tablå för valt datum

Tablå för SVT 24

Det finns ingen tablå för valt datum