På SVT just nu

  • 05:20
    Astrid Almas, Elisabeth Holmboe Eggen och Wasim Zahid i Diagnoskampen.
    Diagnoskampen

    Brage, Svein Olav och Knut Kristian i körsångarlaget tar i för kung och fosterland och hoppas ha tillräckligt starka röster för att såväl överrösta som överglänsa läkarlaget i veckans avsnitt. Vem ställer rätt diagnos? Riktiga patienter beskriver sina symptom för två tävlande lag. Läkarlaget har bara sin kunskap till hjälp, men amatörerna i motståndarlaget får fritt söka information på nätet. Programledare är Kjell Røthing Askeland och den fasta läkarpanelen består av Astrid Nylander Almaas, Elisabeth Holmboe Eggen och Wasim Zahid. Del 7 av 8. (Norge, 2019)

    Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 3/8, SVT1 6/8, SVT24 6/8 och SVT1 8/8

  • 06:00
    Meningen med livet - Anna Lindman
    Meningen med livet

    Tvärsäkra uttalanden är inget för artisten och poeten Emil Jensen. Han kallar sig hellre "osäkerhetsexpert" och med Anna Lindman i släptåg drar han iväg till det pensionat på Fårö dit han ofta återvänder för att få ro när han skriver musik och texter. Anna Lindman samtalar med åtta kända svenskar om hur de ser på den eviga frågan: vad är meningen med livet? Del 2 av 8.

    Från 31/7 i SVT1

  • 06:30
    Madame Deema
    Madame Deemas underbara resa

    Deema och Ahmad hamnar denna gång i Värmland där Ahmad har hittat en lyxig jaktstuga. Här träffar de också Nasr, en uttråkad hårdrockfan från Syrien. Tillsammans åker de på raggarträff och folkparksdans - och då börjar det hända saker. Den syriska filmstjärnan Deema Bayyaa lever till vardags kändislivet med sin man Ahmad i Dubai. Nu ska de leta sommarhus i Sverige. Del 2 av 6.

    Från 31/7 i SVT1

  • 07:00
    Programledarna Ted Widgren, Karin Magnusson, Carolina Neurath och Pelle Nilsson.
    Morgonstudion

    Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme med start kl 07.00. Lokala nyheter från kl 07.35. Väder kvart i och kvart över.

  • 10:00
    Sommargympa med Sofia.
    Sommargympa med Sofia

    Gympa med SVT:s hemmagympapass! Denna gång fokuserar vi på styrka/kondition.

    Från 17/6 i SVT1

  • 10:20
    Arkitekturens pärlor

    Christoffer Barnekow tittar närmare på några av våra mest intressanta byggnader tillsammans med arkitekturhistoriker Martin Rörby. Programmet sänds i 5.1

  • 10:30
    Madame Deema
    Madame Deemas underbara resa

    I Hälsingland vill hästviskaren Naeef att Deema och Ahmad ska vara med på hans livs lyckligaste ögonblick: när han ska fria till den tjej han älskar. Ahmad försöker övertyga Deema att en vacker hälsingegård är huset de söker. Den syriska filmstjärnan Deema Bayyaa lever till vardags kändislivet med sin man Ahmad i Dubai. Nu ska de leta sommarhus i Sverige. Del 3 av 6.

    Tidigare sänt 2018. Även i SVT24 senare i kväll och SVT1 4/8

  • 11:00
    Mats Nyström
    Sportspegeln

    Från 2/8 i SVT1. Även i SVT24 senare i kväll

  • 11:30
    Astrid Almas, Elisabeth Holmboe Eggen och Wasim Zahid i Diagnoskampen.
    Diagnoskampen

    Brage, Svein Olav och Knut Kristian i körsångarlaget tar i för kung och fosterland och hoppas ha tillräckligt starka röster för att såväl överrösta som överglänsa läkarlaget i veckans avsnitt. Vem ställer rätt diagnos? Riktiga patienter beskriver sina symptom för två tävlande lag. Läkarlaget har bara sin kunskap till hjälp, men amatörerna i motståndarlaget får fritt söka information på nätet. Programledare är Kjell Røthing Askeland och den fasta läkarpanelen består av Astrid Nylander Almaas, Elisabeth Holmboe Eggen och Wasim Zahid. Del 7 av 8. (Norge, 2019)

    Från 2/8 i SVT1. Även i SVT1 6/8, SVT24 6/8 och SVT1 8/8

  • 12:10
    Maja Oskal och Maja Lauritsen i 112 ambulans.
    112 Ambulans

    En yrkesfiskare har kommit i kläm i en vinsch och två fingrar är av. Charles och Kristina möter upp patienten på flygplatsen. Maja Oskal och Maja Louise hämtar en man som ska få en pacemaker, och Mads säger adjö till sina helikopterkollegor. En dokumentärserie som följer ambulans-, larm- och utryckningspersonal vid Universitetssjukhuset i Tromsø. Del 10 av 10.

    Från 31/7 i SVT1

  • 12:50
    En dag i våra liv. Två personligheter - en dag tillsammans.
    En dag i våra liv

    Två personligheter - en dag tillsammans. Att fotografera klassiska svenska popartister som Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester, Patrik Isaksson och Micke "Syd" Andersson från Gyllene Tider blir uppdraget för den finlandssvenska politikern och f d ministern Eva Biaudet och kommunikatören Linn Jung. När Eva och Linn träffas i Stockholm är det för en sommardag fylld av upplevelser i den svenska huvudstaden. Del 6 av 8.

    Från 29/7 i SVT1

  • 13:20
    Hemma hos arkitekten

    I veckans avsnitt åker vi till en klippa vid havet i Stockholms skärgård och träffar formgivaren och arkitekten Thomas Sandell. Med sin finska och norrländska bakgrund har Thomas Sandell velat nyskapa arvet från modernismen. Han talar om det lilla och det stora formatet när vi ses i hans internationellt uppmärksammade stuga på bara 13 kvadratmeter och vi åker till ett hus på 500 kvadrat som han ritat på en annan ö. Vi hälsar på hos sex tongivande svenska arkitekter, tittar in i deras egna inspirerande och unika hem och hör deras tankar om vad som gör ett hus till ett gott hem. Del 4 av 6.

    Från 29/7 i SVT1

  • 13:50
    Cynthia (BRYONY HANNAH), Jenny (JESSICA RAINE), Trixie (HELEN GEORGE).
    Barnmorskan i East End

    En vän till Trixie befinner sig i en omöjlig situation, medan syster Julienne försöker lappa ihop en trasig mor-dotter-relation. I rollerna: Jenny Agutter, Helen George, Leonie Elliott, Annabelle Apsion m.fl. Del 4 av 8.

    Från 2/8 i SVT1. Även i SVT1 8/8

  • 14:50
    Countrymusikens historia
    Countrymusikens historia

    Countryn går in i en period av kreativitet och självsäkerhet. Dolly Parton, den ledande kvinnliga artisten, når en ny höjd av kändisskap när hon intar Hollywood. George Jones och Tammy Wynette verkar leva ut sitt stormiga förhållande genom sina tragiska låttexter. Hank Williams Jr kliver fram ur sin fars skugga och debuterar på Grand Ole Oprys scen endast 11 år gammal. Del 7 av 9: De nya rösterna (1973-1983).

    Från 1/8 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 7/8

  • 15:45
    Johan Bergman i rollen som fotbollsunderbarnet Fimpen.
    Fimpen

    Sexårige Johan, kallad Fimpen, älskar fotboll. En dag blir han upptäckt när han lirar boll hemma på bakgården och det dröjer inte länge förrän han spelar i Allsvenskan för Hammarby. Fimpen gör succé direkt och blir snart inkallad att spela i det svenska landslaget. Fimpen blir en idol för många och alla sliter och drar i honom, men framgången har ett pris för en liten kille som ännu inte lärt sig läsa eller skriva. Regi: Bo Widerberg. I rollerna: Johan Bergman, Ernst-Hugo Järegård, Monica Zetterlund, Magnus Härenstam, Georg "Åby" Ericson, Ralf Edström m.fl. Programmet sänds i 5.1

  • 17:10
    Penelope Keith i Storbritanniens charmigaste byar
    Storbritanniens charmigaste byar

    Penelope besöker en traditionell regatta på sjöarna runt Norfolk och får uppleva en hisnande flyguppvisning. Skådespelerskan Penelope Keith tar oss med på en resa genom den engelska landsbygden, bortom de pittoreska stenhusen, rosorna och tebutikerna. Med hjälp av sin älskade guidebok utforskar hon landets vackra natur, rika kultur och dramatiska historia. Del 1 av 3: Östangeln.

    Även i SVT24 senare i kväll, SVT1 senare i natt och SVT1 8/8

  • 18:00
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 18:15
  • 18:19
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Sportnytt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 18:25
    K-märkta ord.
    K-märkta ord

    Göran Willis och Staffan Bengtsson presenterar ord som var extra gångbara på 50- och 60-talet.

  • 18:30
    Michael Mosley
    Medicin med Mosley

    Kan vi äta oss till bättre mental hälsa? Hur kan framtidens teknologi hjälpa oss att upptäcka demens? Och hur tröstar man bäst ett ledset barn? Vår specialist i hälsodjungeln Michael Mosley är tillbaka med svaren på de viktigaste frågorna som rör vårt välbefinnande. Del 2 av 3.

    Även i SVT1 4/8 och SVT1 8/8

  • 19:20
    Tankar om att skapa den stora konsten. Och samtidigt kombinera det med blöjbyte, matvägran och galonbyxor.
    Konstnären får barn

    Det manliga geniet försvinner in i en annan värld av kreativitet och inspiration, sitter avskild från världen i dagar och värker fram den fulländade Konsten. Men vad händer med konstnären när hennes kropp helt plötsligt arbetar för någon annan, någon som är så mycket större än Konsten? En kortfilm från 2018 av Sanna Lenken. Programmet sänds i 5.1

    Tidigare sänt 2018

  • 19:30
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 19:55
  • 20:00
    Yvette Hermundstad
    Sommaröppet: Sport

    Tony Rickardsson pratar om det slitsamma året innan han tävlade i VM 1994 i danska Vojens, en tävling som blev minst sagt väldigt lyckad för honom. Tony tittar tillbaka på sin karriär med både skratt och gråt. Magdalena Forsberg kom till VM 1997 som etablerad skidskytt men lämnade som en superstjärna med två guld och ett brons. Hon berättar allt om den resan och hennes tankar runt detta.

    Även i SVT1 4/8, SVT24 5/8 och SVT1 8/8

  • 21:00
    Vladimir Putin.
    Spionen Vladimir Putin

    När Putin nått fram till Kreml är han en okänd presidentkandidat som de ryska oligarkerna hoppas kunna kontrollera. Men hur skaffade han sig makten över alla rivaliserande krafter inom politiken? Del 2 av 3.

    Även i SVT1 6/8

  • 21:50
    Biskopen och pojkarna

    Efter att kyrkan i årtionden tystat ner en ofattbar skandal börjar tiden komma ikapp biskopen. Med officiellt stöd från prinsen av Wales och en kyrka som aktivt gjort allt för att lägga locket på har Peter Ball i princip obehindrat kunna fortsätta sina övergrepp. Men till slut kan polisen inte längre blunda för den stora mängden anklagelser och startar en utredning som ska exponera en djupt rotad tystnadskultur och fruktansvärda övergrepp inom den engelska kyrkan. Del 2 av 2.

    Även i SVT1 4/8

  • 22:50
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 22:55
    Paradistorg, Svensk långfilm från 1977.
    Paradistorg

    Paradistorg är en vacker grosshandlarvilla fylld av snickarglädje och familjehistoria. Hit kommer Katha varje sommar och hoppas att få uppleva den idyll som hon minns från barndomen. Men påfrestande traditioner, skavande familjeband och själsliga sår är svåra att komma undan. När Kathas gamla väninna Emma kommer på besök, och reagerar mot Kathas försök att stänga ute omvärlden under sommarmånaderna, är det droppen som får bägaren att rinna över. Regi: Gunnel Lindblom. I rollerna: Birgitta Valberg, Sif Ruud, Margaretha Byström, Agneta Ekmanner, Inga Landgré, Solveig Ternström, Holger Löwenadler, Per Myrberg m.fl.

  • 00:50
    Countrymusikens historia
    Countrymusikens historia

    Countryn går in i en period av kreativitet och självsäkerhet. Dolly Parton, den ledande kvinnliga artisten, når en ny höjd av kändisskap när hon intar Hollywood. George Jones och Tammy Wynette verkar leva ut sitt stormiga förhållande genom sina tragiska låttexter. Hank Williams Jr kliver fram ur sin fars skugga och debuterar på Grand Ole Oprys scen endast 11 år gammal. Del 7 av 9: De nya rösterna (1973-1983).

    Från 1/8 i SVT1. Även i SVT1 7/8

  • 01:45
    Fantastiska trädgårdar

    Köksträdgården var förr en viktig del av vår vardag. Så kan det också bli i framtiden och våra grönsaker kan odlas där vi bor och arbetar. Livsstilsexperten Flemming Möldrup reser på jakt efter framtidens köksträdgård och han finner den både under jorden och på taken. Del 1 av 4. Den ätliga trädgården.

    Från 29/7 i SVT1. Även i SVT1 4/8

  • 02:30

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 05:00
    Twirlywoos

    Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

  • 05:10
    Henry och...

    Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!

  • 05:15
    Sara och Anka

    Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Serie 1.

  • 05:25
    Ballonggården

    Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?

  • 05:30
    Ho-ho, kör!

    Fnitter-lus är borta. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar.

  • 05:35
    Gaspard och Lisa

    Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl.

  • 05:45
    Wisska
    Wisska

    Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!

  • 05:55
    Min lillebror

    Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

  • 06:00
    I drömmarnas trädgård

    Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr.

  • 06:30
    Sov gott Babblarna

    Kortfilmer, musikvideor, språklek och dansfilmer i en rolig, språklekande, musikalisk och lugnande mix, passar bra att varva ner till eller som en mjukstart på morgonen.

  • 06:35
    Snipp, Snapp, Snut affischbild.
    Snipp, Snapp, Snut och tråkmånsarna

    Snipp, Snapp och Snut vill åka skridskor men isen är för liten för att alla ska få plats. Tråkmånsarna vill sätta stopp för leken men råkar ut för en olycka. Vännerna måste rädda sina fiender och kanske kan Tråkmånsarnas otur leda till något bra för Snipp, Snapp och Snut? Programmet sänds i 5.1

  • 06:40
    Olobob-toppen

    Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!

  • 06:45
    Simon

    Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

  • 06:50
    Maja Sprall

    I staden Vardaglig händer det alltid något vardagligt men för Maja och hennes vänner kan det innebära stora äventyr.

  • 07:00
    Victor & Josefine

    Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet.

  • 07:10
    Skåpbilen Olle

    Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!

  • 07:15
    Fixarna

    Elvispen. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti.

  • 07:20
    Katten i hatten vet allt om ditten och datten

    Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss.

  • 07:35
    Beccas gäng

    Becca och hennes vänner i Sidensvansskogen är alltid redo för äventyr.

  • 07:50
    Octonauterna

    Den enorma sjöelefanten. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

  • 08:00
    Fix och trix

    Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt.

  • 08:10
    Biet Maya

    Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask.

  • 08:25
    Ax till max

    I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!

  • 08:35
    Pyjamashjältarna

    På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

  • 08:45
    Anden i lampan

    Flykten från palatset. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Säsong 2.

  • 09:00
    Sommarlov

    Det är åter dags för ännu ett försök att rädda Kapten Doris sköldpadda i årets galnaste tittartävling. Vi får också oväntat besök av spöket Lazlo som inte är tillräckligt försiktig med skuggslemmet. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet. Dessutom visas Labyrint: Los och Lupus, Skattsökarna och Vilse i Oz.

  • 09:03
    Labyrint: Los och Lupus

    Sista utmaningen är något som gör Los glad. Men något händer som gör det omöjligt att få tag i Lupus sista del - huvudet. Med hjälp av sin uppfinning Slajmogrammaren skapar Daidalos Los, som ska hjälpa honom på jakten efter roboten Lupus. Del 9 av 10. Programmet sänds i 5.1

  • 09:15
    Skattsökarna

    På några av världens mest spektakulära platser gömmer sig fantastiska klenoder och skatter. Det är Skattsökarnas uppgift att övervinna faror och mysterier för att beskydda dom.

  • 09:30
    Vilse i Oz

    12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem.

  • 10:00
    Lilla Aktuellt
    Dölj information om Lilla Aktuellt

    Nyhetsprogram för barn och unga.

  • 10:05
    Pirater i huset intill

    Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Förbannelsen.

  • 10:15
    Arthur & Excalibur

    I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt! Detta avsnitt: Griparna är förstenade!

  • 10:25
    Bagel & Beckys show

    Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!

  • 10:35
    Blinky Bills bravader

    Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!

  • 10:50
    Grötnöt & Fjädrik

    De här rymdsniglarna är inte de skarpaste knivarna i stället. Faktiskt egentligen inte skarpa nog att ens vara med i stället, om man ska vara ärlig.

  • 11:00
    Bangarang

    Bangarang, pangarang! För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera.

  • 11:10
    Nina Patalo

    Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy.

  • 11:20
    Elias äventyr

    Del 9 av 12. Elias vill måla! Det är många spjälor i staketet och dom behöver målas. Vilken färg blir det? Hoppsan, det kom visst färg på fler ställen. Elias jobbar och jobbar... men vad gör pappa egentligen?

  • 11:30
    Pippi Långstrump

    Vad är en spunk? Inte ens Pippi vet det, och ändå är det hon som har hittat på ordet. Tillsammans med Tommy och Annika ger hon sig ut för att försöka hitta en spunk. Regi: Olle Hellbom. I rollerna: Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg m.fl. Del 9 av 13: Pippi hittar en spunk. Programmet sänds i 5.1

  • 12:00
    Läsa med - finska
    Dölj information om Läsa med - finska

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Det finns inga lejon i Hammarkullen. Två killar ska korsa en liten skogsdunge men en av dem tvekar. Tänk om det finns farliga djur där? Om att byta perspektiv. Textat för att nybörjarläsaren ska kunna träna sin läshastighet. Del 6 av 6. UR.

  • 12:05
    Pinos dagbok - finska
    Dölj information om Pinos dagbok - finska

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Pinos bondgård. Vem ska se till att bondgårdens alla hungriga djur får mat? UR.

  • 12:10
    Sara och Anka

    Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Serie 1.

  • 12:15
    Daniel Tigers kvarter

    Omröstning i klassen. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

  • 12:25
    Monsterskolan

    Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

  • 12:35
    Två snubbar

    Tjeckisk dockanimation om två fumliga killar med storslagna projekt som oftast går åt fanders. Men de två snubbarna är glada ändå.

  • 12:45
    Regnbågsstadens hjälte

    När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små.

  • 12:55
    Pyjamashjältarna

    På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

  • 13:05
    Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna

    Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna.

  • 13:30
    Matildas superkrafter

    Ett gäng kompisar, en talande fisk och en magisk kokosnöt. Vad kan gå fel (förutom allting)?

  • 13:45
    Zorro - legenden föds

    Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!

  • 14:05
    Thunderbirds

    Andra säsongen. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!

  • 14:30
    Spartikel mysteriet
    Spartikelmysteriet

    Sista säsongen. Sista chansen. Kommer Spartiklarna, och resten av världen, att få tillbaka sina föräldrar - sina riktiga föräldrar, och inte tonårsversionen som det blev av misstag? Sist vi såg Spartiklarna hade de lyckats föra samman sin dimension med föräldradimensionen - det var bara det att i just den versionen var föräldrarna fortfarande barn. Nu är det snart försent att ändra det och dessutom har världen fått en ny diktator - den galna drottning Kylie.

  • 15:00
    M.I. High

    Del 8 av 10. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har.

  • 15:25
    Pinsamheter i SVT Barnkanalen
    Pinsamheter

    Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj.

  • 15:45
    Tidlös prinsessa

    En av tidernas mest talangfulla balettdansöser hamnar i vår tid genom ett magiskt halsband. Ska hon anpassa sig till ett liv i nuet, eller vill hon hellre återvända?

  • 16:10
    På vingliga vingar

    Änglalärlingen Porter skickas till jorden som en 16-årig student. Genom att utföra det uppdrag han har fått kan han kanske äntligen få sina vingar. Carl Montclaire, 15 år, har haft otur hela livet. Kanske kommer det att ändras nu när han har Porter vid sin sida? Säsong 1.

  • 16:35
    Pelle Päras pruttiga värld
    Pelle Päras pruttiga värld

    Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå sämre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte.

  • 16:45
    På riktigt!?

    På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?

  • 17:00
    Ett fall för KLURO

    Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: Mångsysslaren Oskar.

  • 17:15
    Greta Gris

    Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

  • 17:20
    Mållgan och Alfons Åberg

    Alfons har en hemlig vän - en som är osynlig och som kan finnas överallt och följer med hela dagen.

  • 17:30
    De yttersta barnen
    Dölj information om De yttersta barnen

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Minja på Koster. Minja bor på ön Sydkoster i Bohuslän. Sydkoster har vacker natur men öns stränder är ofta mycket nedskräpade. Tillsammans med sina klasskompisar undersöker Minja vilken typ av skräp som finns på stränderna och hur det hamnar där. Del 4 av 4. UR.

  • 17:40
    Hotell Kom som du är
    Dölj information om Hotell Kom som du är

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Det är ju inte normalt! Hur kan Herr Vott vara så onormal när han ser likadan ut som Fru Nott? Till slut förstår hon att "normalt" betyder olika saker för olika människor. Del 5 av 6. UR.

  • 17:50
    Gudar och badkar
    Dölj information om Gudar och badkar

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Söndag - Sols dag. Hur har veckodagarna fått sina namn? Många av svaren finns i de fornnordiska gudasagorna. Del 7 av 7. UR.

  • 17:55
    Mitt husdjur och jag
    Dölj information om Mitt husdjur och jag

    Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

    Råttor. Är råttor äckliga? Nej, säger Julia, som har en råtta på axeln. Inomhusråttor är fina - därför har hon så många som fyra stycken! Del 6 av 10. UR.

  • 18:00
    Bolibompa

    Bolibompa

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 18:10
    Tre vänner

    Tre vänner

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Födelsedagspresenten. Anna och Elias är bästa vänner och grannar när Lotta flyttar in. Att ha en bästa vän är bra men att ha två är ännu bättre.

  • 18:20
    Bing

    Bing

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

  • 18:30
    Sommarlov

    Det är åter dags för ännu ett försök att rädda Kapten Doris sköldpadda i årets galnaste tittartävling. Vi får också oväntat besök av spöket Lazlo som inte är tillräckligt försiktig med skuggslemmet. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet. Dessutom visas Labyrint: Los och Lupus, Skattsökarna och Vilse i Oz.

  • 18:33
    Labyrint: Los och Lupus

    Sista utmaningen är något som gör Los glad. Men något händer som gör det omöjligt att få tag i Lupus sista del - huvudet. Med hjälp av sin uppfinning Slajmogrammaren skapar Daidalos Los, som ska hjälpa honom på jakten efter roboten Lupus. Del 9 av 10. Programmet sänds i 5.1

  • 18:45
    Skattsökarna

    På några av världens mest spektakulära platser gömmer sig fantastiska klenoder och skatter. Det är Skattsökarnas uppgift att övervinna faror och mysterier för att beskydda dom.

  • 19:00
    Vilse i Oz

    12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem.

  • 19:30
    En hopplös häxa

    En hopplös häxa

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler.

  • 19:55
    Larva
    Larva

    Larva

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Animerad serie om två maskar.

  • 20:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 05:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 20:00
    Penelope Keith i Storbritanniens charmigaste byar
    Storbritanniens charmigaste byar

    Penelope besöker en traditionell regatta på sjöarna runt Norfolk och får uppleva en hisnande flyguppvisning. Skådespelerskan Penelope Keith tar oss med på en resa genom den engelska landsbygden, bortom de pittoreska stenhusen, rosorna och tebutikerna. Med hjälp av sin älskade guidebok utforskar hon landets vackra natur, rika kultur och dramatiska historia. Del 1 av 3: Östangeln.

    Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 8/8

  • 20:45
    Madame Deema
    Madame Deemas underbara resa

    I Hälsingland vill hästviskaren Naeef att Deema och Ahmad ska vara med på hans livs lyckligaste ögonblick: när han ska fria till den tjej han älskar. Ahmad försöker övertyga Deema att en vacker hälsingegård är huset de söker. Den syriska filmstjärnan Deema Bayyaa lever till vardags kändislivet med sin man Ahmad i Dubai. Nu ska de leta sommarhus i Sverige. Del 3 av 6.

    Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 4/8

  • 21:15
    Mats Nyström
  • 21:45
    De sista i Aleppo
    Dox 10 år: De sista i Aleppo

    Efter fem års krig förbereder sig invånarna i Aleppo för belägring. De frivilliga i räddningstjänsten De vita hjälmarna är deras sista hopp när bomberna faller över staden. Khaloud, Subhi och Mahmoud tvekar aldrig att rycka ut för att rädda liv eller bara att hjälpa civilbefolkningen att uthärda en vardag fylld av död och smärta. Samtidigt tvingas de själva välja om de ska fly med sina familjer eller stanna till slutet. En intim berättelse om vänskap och mod i skuggan av krigets fasor. En prisbelönt dokumentärfilm av Feras Fayyad. Programmet sänds i 5.1

    Från 2/8 i SVT2. Även i SVT2 6/8

  • 23:15
    Dödsstraffets offer

    Staten Arkansas i USA använder sig av dödsstraff och guvernören har nu fattat ett kontroversiellt beslut - att avrätta åtta personer på tio dagar. Anledningen är att giftet som används är nära att passera sitt bäst före-datum. Stacey Johnson är en av de åtta som ska avrättas, för ett brott han hävdar att han inte gjort. Med bara veckor kvar till den schemalagda avrättningen gör nu hans fru Judy allt för att stoppa processen. Del 1 av 6.

    Från 2/8 i SVT1. Även i SVT1 6/8

  • 00:10
    Babben Larsson och David Sundin i Bäst i test.
    Bäst i test - syntolkat

    Fab Freddie är gäst i programmet där trevligt trams och underliga uppdrag tas på till synes största allvar. Clara Henry, Anders Jansson, Annika Andersson och Nassim Al Fakir tävlar om att vara bäst i varje test. Bland annat i klassiska grenar som "släkt var det här" och "bulle i ugnen". Programledare: Babben Larsson och David Sundin. Del 5 av 8.

  • 01:10
    Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson).
    Leif & Billy

    Leif känner sig väldigt pressad över brödernas otroligt dåliga ekonomi. Billy som gärna vill hjälpa till hittar då en intressant annons på internet, där han ser att man kan tjäna pengar genom att starta en camshow. I smyg så startar då Billy sin egna lilla camshow uppe i datarummet på vinden, allt för att hjälpa sin bror med ekonomin. Men det han inte vet är att Leif också är ute på internet och skrollar på sina dejtingsidor i hopp om att hitta kärleken. Vad kommer hända om deras vägar möts ute på the world wide web? I rollerna: Klas Eriksson och Alfred Svensson. Del 5 av 8: Camshowen.

    Från 1/8 i SVT1. Även i SVT24 7/8

  • 01:30
    Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson).
    Leif & Billy

    Mitt i natten får Leif och Billy oväntat besök av raggargänget som kommer för att konfrontera bröderna angående de stulna pengarna. Gänget vill att Leif och Billy ska genomföra en riskfylld knarkdeal nere i Stockholm för att bli kvitt och bröderna anser att de inte har något annat val än att gå med på raggargängets krav. De tar väskan med knark och beger sig iväg med bilen mot Stockholm för att genomföra affären. Hur ska det sluta? I rollerna: Klas Eriksson och Alfred Svensson. Del 6 av 8. Knarkdealen.

    Från 1/8 i SVT1. Även i SVT24 7/8

  • 01:55

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.