På SVT just nu

  • 05:20
    Inger Ljung Olsson, programledare i Go'kväll.
    Go'kväll

    Intervju med privatdetektiven Kirsi Abrahamsson. Inger tar oss med till Österlen, där vi får njuta av blommande äppelträd och av skönheten i Stenshuvuds nationalpark. Vi får tips på bra hårvård och en spaning på vårens och sommarens modetrender. Programledare: Beppe Starbrink.

    Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 10/4

  • 06:05
    Deema och Ahmad.
    Madame Deemas kärleksresa

    I Västerås anordnar Ulrica och Tård en middag för att diskutera könsroller. Deema och Ahmed blir medbjudna av Vanessa som ser frågan ur en speciell synvinkel. Den syriska filmstjärnan Deema Bayyaa och hennes man Ahmad går igenom en tuff period i sitt förhållande. Tillsammans med sin chaufför John besöker de sex svenska par som alla har något speciellt att lära dem om kärlek och relationer. Del 3 av 6.

    Från 8/4 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt, SVT1 11/4, SVT24 11/4 och SVT1 13/4

  • 06:35
    John, Pernilla, Malin och Tareq.
    Trädgårdstider

    Trädgårdsmästare John Taylor gör en kompost från grunden, vi sår ätbart i trädgårdslandet och så hjälper Pernillla Månsson Colt systrarna på klostret i närheten att plantera en vacker rabatt. Kocken Tareq Taylor gör ett utekök med en väldigt speciell spis som påminner om en jetmotor. Del 3 av 9.

    Från 7/4 i SVT1. Även i SVT24 12/4 och SVT1 13/4

  • 07:35
    Johan Wester, ny programledare i Vem Vet Mest.
    Vem vet mest?

    Frågeprogram med en massa allmänbildande frågor om allt från ABBA till ölandstok. Johan Wester leder programmet där åtta personer tävlar varje vecka om äran, 10 000 kronor och en plats i vårens slutspel.

    Från 4/4 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 18/4

  • 08:20
    Keyyo och trillingsnickarna Patrik, Mikael och Robin Wadenholt.
    1/2 rum och kök

    Keyyo och trillingarna listar ut en riktigt smart planlösning när de gör om Antonio och Vanessas lilla etta. Allrummet, som var trångt och opraktiskt, blir ett personligt boutiqueinspirerat lyxhem. Keyyo hälsar också på hemma hos Victor, som reser Europa runt i ett litet hus på hjul. Del 2 av 6.

    Från 6/4 i SVT1. Även i SVT24 12/4

  • 08:50
    Bill och Marie och barnen i Husdrömmar Sicilien.
    Husdrömmar Sicilien

    Det är mars 2019 och Bill har åkt i förväg till Sicilien för att sätta igång med renoveringen. Marie och döttrarna Ingrid och Solveig följer efter för att hjälpa till och börja bekanta sig med platsen. Samtidigt som Bill river vill Marie börja möblera huset. Del 2 av 8.

    Från 9/4 i SVT1. Även i SVT1 11/4, SVT24 12/4 och SVT1 14/4

  • 09:20
    Sofia Åhman.
    Hemmagympa med Sofia

    Hemmagympa med Sofia

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Gympa med SVT:s hemmagympapass! Sofia visar hur man tränar med hjälp av ett kvastskaft.

  • 09:40
    Inger Ljung Olsson, programledare i Go'kväll.
    Go'kväll

    Intervju med privatdetektiven Kirsi Abrahamsson. Inger tar oss med till Österlen, där vi får njuta av blommande äppelträd och av skönheten i Stenshuvuds nationalpark. Vi får tips på bra hårvård och en spaning på vårens och sommarens modetrender. Programledare: Beppe Starbrink.

    Från 9/4 i SVT1

  • 10:25
    Mötet

    Denna gång handlar programmet om välfärden och om hur Sveriges beredskap ser ut vid en sådan här kris. Är det bra med en liten eller stor stat och hur har privatiseringen av den gemensamma välfärden påverkat vår förmåga att hantera en coronapandemi? Enna Gerin, bitr chef för det oberoende fackliga idéinstitutet Katalys, möter Karin Svanborg-Sjövall, vd på marknadsliberala tankesmedjan Timbro. Ett möte. Ett ämne. Två personer med vitt skilda åsikter. Del 7 av 13. Ett program från Sverige möts.

    Från 6/4 i SVT1

  • 10:40
    Åke och hans värld
    Dölj information om Åke och hans värld

    Året är 1929. Sexårige Åke bor i en mindre stad där hans pappa är läkare och har sin mottagning i hemmet. I Åkes värld finns dessutom hans kärleksfulla mamma, hans kusin Anne-Marie som lider av schizofreni, kompisen Kalle Nubb, Bergströms son Lill-Jonke, skomakare Ebenholtz och paret Olsson. Det är en brokig samling människor som alla spelar en viktig roll i Åkes försök att förstå hur tillvaron fungerar. Filmen bygger på Bertil Malmbergs roman med samma titel. Regi: Allan Edwall. I rollerna: Martin Lindström, Alexander Skarsgård, Loa Falkman, Gunnel Fred, Suzanne Ernrup, Björn Gustafson m.fl.

  • 12:15
     Ella (Maria Sundbom Lörelius) i Dejta.
    Dejta

    Efter finska skitstövlar och alltför äventyrliga danskar börjar såväl Siri som Ella fråga sig om det inte finns andra, mer intressanta alternativ på dejtingmarknaden. Nilos idé om att ha en "öppen relation" börjar skava i henne. När Rickard ska gå ut med sina kompisar ber hon Ella om en tvivelaktig tjänst. Anna har vernissage, som uppskattas av alla - utom en. Ella sårar någon mot sin vilja och Monica fattar ett ödesdigert beslut. I rollerna: Maria Sundbom Lörelius, Nova Waldfogel, Klara Zimmergren, Bahareh Razekh, Peshang Rad, m fl. Manus: Sara Kadefors. Regi: Jens Sjögren. Del 7 av 8.

    Från 6/4 i SVT24. Även i SVT24 11/4, SVT1 12/4 och SVT1 13/4

  • 13:00
    Kristian Luuk och Daniel Hallberg.
    Luuk & Hallberg

    Programledaren Kristian Luuk och hans sidekick Daniel Hallberg får besök av rapartisten Petter och komikern Petrina Solange. Petter uppträder live med sin nya låt "Astronaut".

    Från 4/4 i SVT1

  • 13:45
    Malin Olsson, programledare för Vem bor här?
    Vem bor här?

    Hur bor en frisör, eller en idrottslärare? Ikväll besöker vi Stockholm och får se en luftig villa med skandinavisk känsla, en kaxig lägenhet i orange och rött och ett gammalt mentalsjukhus som blivit en stilren lägenhet i vitt och grått. Programledare: Malin Olsson. Fem främlingar besöker varandras hem och gissar vem som bor var. Del 2 av 8.

    Från 6/4 i SVT1

  • 14:45
    Kungliga smycken

    De kungliga diademen glittrar på nobelfester och andra galor - nu ges en unik möjlighet att titta riktigt nära på de ovärderliga juvelerna. Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Christina berättar personligt och initierat om smyckenas historia som symboler för makt och kärlek. I andra delen bland annat om rosa topaser från tsarfamiljen och om diademet som kungens systrar insisterade på att Silvia skulle bära kvällen före bröllopet. Del 2 av 2.

    Från 9/4 i SVT1. Även i SVT1 12/4, SVT1 14/4 och SVT24 14/4

  • 15:45
    Jonas Sundström, Elin Skagersten Ström och Anders Samuelsson i Strömsö.
    Strömsö

    Strömsö

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Ella fixar kaffedrinkar och Anders grillar braxen, en inte alltför vanligt förekommande matfisk. Ett virkat getingbo kan hålla getingarna borta från uteplatsen, Lee visar hur man gör. Inspiration för hus och hem, fritid och vardagsliv. Del 12 av 16.

    Även i SVT1 12/4

  • 16:15
    Columbo

    Columbo

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Del 4 av 6: Troubled waters. LA-kriminalaren Columbo utreder mord med stor envishet och noggrannhet. Hans något ostädade framtoning döljer ett knivskarpt intellekt, som ofta underskattas av de misstänkta. I huvudrollen: Peter Falk.

    Även i SVT24 senare i kväll

  • 17:50
    Prästen Britt-Marie Hjertén berättar påskens berättelser från Skara domkyrka.
    Påskens berättelser

    Påskens berättelser

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Prästen Britt-Marie Hjertén berättar påskens berättelser från Skara domkyrka. Del 1 av 3.

  • 17:55
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Sportnytt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 18:00
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 18:15
    Porträtt av den andre
    Dölj information om Porträtt av den andre

    När vi tar oss tid att se "den andre" i ögonen faller etiketterna bort. En poetisk dokumentär som vill skapa möjlighet till både insikt och ökad förståelse för våra medmänniskor. I regi av Mattias Olsson.

  • 18:30
    Bilder av Bibi
    Dölj information om Bilder av Bibi

    Bibi Andersson är en av våra internationellt mest kända skådespelare. I en dokumentär från 2004 av Birgitta Zachrisson berättar Bibi Andersson om ett innehållsrikt liv och om svårigheterna att förena kärlek och moderskap med karriär.

    Även i SVT1 11/4

  • 19:30
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 19:45
    Helgmålsringning - en klang i folkdjupet
    Dölj information om Helgmålsringning - en klang i folkdjupet

    SVT har nu sänt programmet Helgmålsringning varje lördag i femtio år, vilket gör programmet till en av de äldsta programtitlarna som ännu sänds. I detta program möter vi flera av dem som medverkat i och producerat programmen genom åren.

  • 20:00
    Babben Larsson och David Sundin i Bäst i test.
    Bäst i test

    Bäst i test

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet där trevligt trams och underliga upptåg tas på till synes största allvar. Den nya panelen med Anders "Ankan" Johansson, Carin da Silva, Kristina "Keyyo" Petrushina och Kristoffer Appelquist tävlar om att vara bäst i varje test. Programledare: Babben Larsson och David Sundin. Gästtävlande är Kayo Shekoni. Del 6 av 10.

    Även i SVT1 11/4

  • 21:00
    Älska mig ed Josephine Bornebusch.
    Älska mig

    Älska mig

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Clara misslyckas ständigt med sitt dejtande. Sten planerar att överraska sin fru Kersti och bjuder barnen Aron och Clara på middag. Trots Stens ansats skapar Kerstis tillstånd dålig stämning i familjen. I rollerna: Josephine Bornebusch, Johan Ulveson, Gustav Lindh, Sverrir Gudnason, Görel Crona, m fl. Del 1 av 6.

    Även i SVT24 11/4 och SVT1 13/4

  • 21:40
    Dr Thomas Chamberlain (RICHARD LINTERN).
    Tyst vittne

    En våg av drogrelaterade brott sveper över staden. En ung man dödas i en explosion och oron i samhället ökar kraftigt. Polisen måste nu gräva sig djupare in i den undre världen. I rollerna: Emilia Fox, Richard Lintern, David Caves, Liz Carr m.fl. Del 3 av 10.

    Även i SVT1 12/4

  • 22:35
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 22:40
    Patrick J. Adams som Mike Ross, Sarah Rafferty som Donna Paulsen, Gabriel Macht som Harvey Specter, Rick Hoffman som Louis Litt, Meghan Markle som Rachel Zane.
    Suits

    Suits

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Mike och Harvey försvarar en domare i knipa medan Donna försöker hantera en minst sagt skum hyresvärd. I rollerna: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle m.fl. Del 14 av 16.

    Även i SVT24 13/4

  • 23:25
    Homeland
    Homeland

    Carrie väntar medan Wellington gör en upptäckt. I rollerna: Claire Danes, Mandy Patinkin, Maury Sterling, Linus Roache m.fl. Del 8 av 12: Threnody(s).

    Från 5/4 i SVT1

  • 00:10
     Ella (Maria Sundbom Lörelius) i Dejta.
    Dejta

    Som en protest mot alltför snygga presentationsbilder väljer Ella en kille utan profilfoto, och låter sig dras med på ett riktigt äventyr. På cateringfirman går Ella och Arvin emot sina principer, för att hjälpa Monica att passa in i gänget av yngre kollegor på jobbet. Även Nilos principer ryker, när hon försöker hantera att hon och Rickard inte träffas längre. Siri lyckas byta ut en kille mot en plattång. Och så ber Lasse Ella om hjälp i en känslig fråga. I rollerna: Maria Sundbom Lörelius, Nova Waldfogel, Klara Zimmergren, Bahareh Razekh, Peshang Rad, m fl. Manus: Sara Kadefors. Regi: Rojda Sekersöz. Del 6 av 8.

    Från 30/3 i SVT1

  • 00:55
    Deema och Ahmad.
    Madame Deemas kärleksresa

    I Västerås anordnar Ulrica och Tård en middag för att diskutera könsroller. Deema och Ahmed blir medbjudna av Vanessa som ser frågan ur en speciell synvinkel. Den syriska filmstjärnan Deema Bayyaa och hennes man Ahmad går igenom en tuff period i sitt förhållande. Tillsammans med sin chaufför John besöker de sex svenska par som alla har något speciellt att lära dem om kärlek och relationer. Del 3 av 6.

    Från 8/4 i SVT1. Även i SVT1 11/4, SVT24 11/4 och SVT1 13/4

  • 01:25
    Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
    Hjälp, vi har köpt en bondgård!

    Brita hittar mögel i gästhuset och måste försöka hitta en ny sovplats åt familjen. Och hon är inte helt nöjd med Kalles målarinsats, men vågar hon säga något om det? Kalle ser till att de första djuren - kycklingar - flyttar in på gården. Del 2 av 8.

    Från 9/4 i SVT1. Även i SVT1 11/4 och SVT24 12/4

  • 01:55

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 05:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 08:05
    Jesus sista dagar

    Vad hände de sista dagarna i Jesus liv? De olika historiska teorierna går isär om Jesus död. I nutid har forskare och historiker uppmärksammat oklarheter i evangelierna, där nya indikationer framkommit om hur det ständigt skiftande politiska spelet i Rom kan ha inverkat på Jesus död. Del 1 av 2.

    Från 8/4 i SVT2

  • 09:00
    Jesus sista dagar

    Vad hände de sista dagarna i Jesus liv? De olika historiska teorierna går isär om Jesus död. I nutid har forskare och historiker uppmärksammat oklarheter i evangelierna, där nya indikationer framkommit om hur det ständigt skiftande politiska spelet i Rom kan ha inverkat på Jesus död. Del 2 av 2.

    Från 9/4 i SVT2

  • 10:00
    Krucifix.
    Gudstjänst

    Gudstjänst

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Gudstjänst från Nederluleå kyrka. Långfredagens gudstjänst kommer från Nederluleå kyrka. Predikar gör prästen Magnus Lindh och prästen Ida Marcusson leder gudstjänsten. Kyrkokören medverkar under ledning av Andreas Söderberg.

  • 10:45
    Michael Mosley
    Medicin med Mosley

    Michael testar vilken mat som är bäst för att få i oss jod, och han undersöker även vilken typ av träning som är bäst för vårt skelett. Vi får även lära oss varför stress kan få oss att gå upp i vikt, hur säkra röntgenstrålar är, samt vad du kan göra för att lindra ångest. Del 4 av 4.

    Från 9/4 i SVT2

  • 11:40
    Jane Goodall: Mitt liv med schimpanserna
    Dölj information om Jane Goodall: Mitt liv med schimpanserna

    Jane Goodall har vigt sitt liv åt att studera schimpanser, och hennes forskning revolutionerade vår förståelse av naturen och vårt ursprung. I över 40 år utforskade hon apornas beteende i nationalparken Gombe Stream i Tanzania, och hennes resultat utmanade den mansdominerade forskningsvärlden. Med över 100 timmar av tidigare ej visat material målas ett intimt porträtt av Jane Goodall upp. Nytänkaren som trotsade oddsen och blev en av världens mest beundrade naturvårdare.

    Tidigare sänt 2019

  • 13:10
    Stekenjokk och äggvaktarna
    Stekenjokk och äggvaktarna

    På Sveriges blåsigaste plats, Stekenjokk-dalen, häckar fåglar vars ägg blivit hårdvaluta på svarta marknaden runt om i världen. Följ med två dedikerade äggvaktare på intensiv spaning efter äggtjuvar. Svensk dokumentär från 2019.

    Från 7/4 i SVT2. Även i SVT24 16/4

  • 13:40

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 13:55
    Nyheter direkt
    Folkhälsomyndigheten om covid-19

    Folkhälsomyndigheten om covid-19

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap bjuder in till en gemensam pressträff om covid-19

  • 14:55

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 15:05
    Tarzan - mannen, myten, legenden
    Tarzan - mannen, myten, legenden

    Från boken 1912 till den legendariska serietidningen. Från Weissmuller till Skarsgård. Edgar Rice Burroughs skapelse Tarzan fortsätter att fascinera läsare och biopublik. Den här dokumentären analyserar apornas son på djupet. Men berättar också om Jane och om livsfarliga stunts, utförda av de tjogtals olika he-män som gestaltat Tarzan i 80 år på vita duken.

    Från 6/4 i SVT2

  • 16:00
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 16:05
    Tomas sista revy
    Dölj information om Tomas sista revy

    Lite nytt, lite gammalt och himlen därtill. Tomas von Brömssen gjorde sin första revy 1990 och blev känd för en större publik som Herbert i tv-serien Albert & Herbert. I den här inspelningen från Lisebergsteatern i Göteborg av hans sista revy möter vi förutom Tomas, Rudy Addo, Malin Stenbäck och Sven-Eric Dahlbergs orkester. Bo Hermansson har regisserat.

    Tidigare sänt 2017. Från 2017. Även i SVT2 11/4 och SVT2 12/4

  • 17:05
    Naturreparatörerna
    Dölj information om Naturreparatörerna

    I det moderna jordbrukslandskapet dräneras ofta små vattendrag och våtmarker för att skapa ny åkermark. Härigenom försvinner livsbetingelserna för en stor del av den biologiska artrikedomen. Vi följer "våtmarksgruppen" i en ornitologisk förening i Hedemarken som med stor entusiasm försöker återskapa ett naturlandskap som blir allt mer ovanligt. I första hand för att skapa betingelser för fågelliv, men även för den allmänna biologiska artrikedomen.

    Tisigare sänt 2011

  • 17:30
    Hemma hos arkitekten

    Johnny Andersson är en odlande arkitekt och naturens bästa vän. Han har byggt sitt hus på en rullstensås utanför Strängnäs. Här har stenbumlingarna placerats av inlandsisen för tiotusen år sedan och huset har kilats in mellan dem. Det surrar och kvittrar även under hans hus för han har byggt det på pelare, helt i massivträ av gran. Runt knuten frodas grönskan i hans köksträdgård med prunkande grönsaker och nyttoträd från valnöt till persika och mullbär. Del 6 av 6.

    Från 8/4 i SVT2. Även i SVT24 senare i kväll och SVT2 12/4

  • 18:00
    Angel Arubi
    Fabrikens hjältar

    Fabrikens hjältar

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Tanja är nyseparerad och hoppas att det nya jobbet ska få henne på andra tankar. Topis flickvän Hanna har fått jobb i närheten, så nu kan de på allvar börja planera för ett liv tillsammans. Angel stöter på motgångar. Nytt jobb, nya möjligheter. Tillsammans med närmare 3000 andra har de fått jobb på en bilfabrik och ser nu fram emot en ny start i livet. Del 3 av 8.

    Även i SVT2 11/4 och SVT2 12/4

  • 18:30
    Babel med Jessika Gedin.
    Babel

    Förra året valdes Anne Swärd in i Svenska Akademien. Hennes nya roman handlar om Jackie, en ung kvinna på väg mot Stockholm den varma sommaren 1988. Med sina karaktäristiska bilder gör Sara Granér konst av slappa ordvitsar. Babels besöker den norske poeten och artisten Trygve Skaug. Hans dikt om självmord lästes i samband med författaren Ari Behns begravning och nu toppar han försäljningslistorna i Norge. Följetongen är denna vecka hos poporaklet Per Sinding-Larsen och panelen tar sig an sjukdomsböcker - vilken slags litteratur uppstår i kölvattnet efter epidemier? Programledare är Jessika Gedin.

    Från 5/4 i SVT2. Även i SVT2 11/4

  • 19:30
    Suhan (Tuba Büyüküstün) faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur (Kivanç Tatlitug).
    Hämnd och kärlek

    Hämnd och kärlek

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korludağ. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. I rollerna: Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Tamer Levent, Devrim Yakut, Erkan Avcı, Serkan Altunorak, Sezin Akbaşoğulları, Nihan Büyükağaç m.fl. Del 128 av 132.

    Även i SVT2 11/4

  • 20:00
    Verk av Nathalie Djurberg i dokumentären Det här är himlen.
    Det här är himlen

    Konstnären Nathalie Djurberg och musikern Hans Berg har länge slagit världen med häpnad med sina hypnotiska filmer i leranimation. De är en superduo på den internationella konsthimlen och har även varit ett par privat i femton år. För den svenska publiken är de mest kända för sin stora hyllade retrospektiv på Moderna museet i Stockholm 2018. Men när den här berättelsen börjar har de precis separerat. Samtidigt ska de börja arbeta med en ny stor verksvit för ett av världens främsta gallerier i New York. Svensk dokumentär från 2020 av Ann-Linn Guillou.

    Även i SVT2 12/4, SVT2 13/4 och SVT2 14/4

  • 21:00
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Sportnytt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 21:15
    Ex Machina
    Dölj information om Ex Machina

    Ett science-fiction-drama om den begåvade Caleb, som arbetar som programmerare på det stora sökmotorföretaget Blue Book. En dag vinner han en tävling på jobbet och förstapriset är att tillbringa en vecka i en lyxvilla som ägs av företagets grundare Nathan. Väl på plats får Caleb möta Nathans nya uppfinning, den vackra kvinnliga roboten Ava. Nathan vill nu ha Calebs hjälp att göra ett så kallat Turing-test på Ava, för att se om hon äger ett medvetande och självständig intelligens. Regi: Alex Garland. I rollerna: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno m.fl.

  • 23:00
    Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse i Utrikesbyrån.
    Utrikesbyrån

    Johan Ripås med gäster borrar i varför Kinas regering har så svårt att komma åt marknadshandeln med kött från vilda djur och i hur det egentligen gick till när coronaviruset spreds från djur till människa i Wuhan. Gäster: stjärnkocken Niklas Ekstedt, som själv häpnat över hygienen på Kinas matmarknader, professorn Björn Olsen, som kan allt om hur virus vandrar mellan arter, samt SVT:s utrikesreporter Tilde Lewin, som har djupstuderat den kinesiska viltköttskulturen. Del 6 av 12: Äta fladdermus.

    Från 8/4 i SVT2. Även i SVT2 11/4, SVT24 12/4 och SVT2 13/4

  • 23:30
    Is-krigarnas fruar.
    IS-krigarnas fruar

    BBC-journalisten Stacey Dooley besöker Syrien för att träffa västerländska kvinnor som lämnade sina hem och anslöt sig till den Islamiska staten. Men när IS förlorat kontrollen över deras region hålls de kvar i läger och nekas att återvända till sina hemländer. Flera av kvinnorna hävdar att de aldrig visste om organisationens brutalitet. Andra är fortfarande hängivna IS-supportrar medan vissa vill återvända hem och ta sitt straff. Vad kommer att hända med dessa kvinnor och deras barn?

    Från 8/4 i SVT2

  • 00:15
    Från vänster: Gino Dubecki, programledare Jenni Kai, Hasse Taikumer, Martin Jaqierowicz och Zonfira Horvath.
    Romska internationella dagen

    Den 8 april firas den romska internationella dagen över hela världen. Jenni Kay tar med oss och sina gäster på en resa med sin husbil. Dragspelsmusik och samtal om hur den romska kvinnan har det i arbetslivet är något vi bland annat får höra.

    Från 8/4 i SVT2

  • 00:45
    Finland är finländskt. Programledare: Juhani Seppänen
    Finland är finländskt

    Långa, kalla vintrar och långa ljusa sommarnätter. Har Finlands nordliga läge och klimat påverkat de nationella särdragen? En serie om Finlands och finländskhetens historia. Programledare: Juhani Seppänen. Del 3 av 10.

    Från 9/4 i SVT2. Även i SVT2 11/4

  • 01:15
    En dokumentärserie om gruvarbetarna som väljer att bo i Tornedalen, men arbetspendlar 30 mil till Malmfälten eftersom jobben på hemorten är för få.
    Tornedalsrallyt

    Den stora dragkraften för Mattias att veckopendla till Malmfälten från Tornedalen är inkomsterna, trots att det kräver att han är borta hemifrån varannan vecka och pendlar 30 mil enkel väg. Olivia har precis lämnat sitt flickrum hos mamma och pappa och fått en egen lägenhet i Korpilombolo, för att ha något eget dagarna hon är hemma. Johan-Petters farfar jobbade också i gruvan, så det dröjde inte länge efter studenten innan Johan-Petter gick i samma fotspår, och nu kan han konstatera att utan gruvindustrin hade inte han och många andra kunnat leva här uppe. För Patrik var det givet att stanna kvar i Pajala, även om resten av klasskompisarna funderade på att lämna bygden. Och nu söker han kärleken, men det är kanske inte så lätt när man spenderar större tiden av sin ledighet i garaget? Del 1 av 4.

    Från 6/4 i SVT2

  • 01:45
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Sportnytt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet saknar beskrivning.

  • 02:00
    Nyhetstecken
    Nyhetstecken

    Nyhetstecken

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter på teckenspråk.

  • 02:10

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 05:00
    Charlie och Lola
    Charlie och Lola

    Charlie och Lola

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl.

  • 05:10
    Timmy Lamm - engelska ord

    Timmy Lamm - engelska ord

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!

  • 05:15
    Babblarna

    En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

  • 05:25
    Min lillebror

    Min lillebror

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

  • 05:30
    Lekdags
    Lekdags

    Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!

  • 05:35
    Voffa, Kvittra och Len

    Voffa, Kvittra och Len

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Ett strandäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?

  • 05:45
    Lapptäckekompisar
    Lapptäckekompisar

    Lapptäckekompisar

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Bävern. Små och stora djur samsas på ett stort lapptäcke. När ett problem uppstår eller en svår situation måste lösas går det alltid att be granndjuren om hjälp.

  • 05:55
    Kojsagor

    Kojsagor

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor.

  • 06:00
    Katja Katt

    Katja Katt

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Lara hittar på berättelser åt sin katt Katja, historier där katten själv är huvudperson. Svenska röster: Josefina Hylén, Nour El-Refai, Tea Stjärne, Alexander Kaunitz, Samuel Fröler m.fl.

  • 06:10
    Ho-ho, kör!

    Ho-ho, kör!

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Fnitter-bot, den supertrötta månroboten. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar.

  • 06:15
    Bing

    Bing

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

  • 06:25
    Greta Gris

    Greta Gris

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. Greta älskar att klä ut sig och att träffa nya vänner men det hon gillar allra mest är att hoppa runt i gyttjepölar.

  • 06:30
    Simon

    Simon

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

  • 06:35
    Tilde

    Tilde

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

  • 06:45
    Octonauterna

    Octonauterna

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Den stora strömvirveln. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

  • 07:00
    Regnbågsstadens hjälte

    Regnbågsstadens hjälte

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små.

  • 07:10
    Fåret Shaun

    Fåret Shaun

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Fåret Shaun är tillbaka med nya galna upptåg på den helt ovetande bondens gård.

  • 07:20
    Partytältet

    Partytältet

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Del 3 av 12. När Jenny går igenom en låda med gamla saker hittar hon ett fotografi som väcker gamla minnen från tiden som rallyförare. Fotot ger PRTY idén till dagens tema, så när Lukas kommer får han ett party med doft av olja och bensin. Programledare och festfixare Jenny Järvholm.

  • 07:35
    Katten i hatten vet allt om ditten och datten

    Katten i hatten vet allt om ditten och datten

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss.

  • 07:50
    Tilde

    Tilde

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

  • 08:00
    Anden i lampan

    Anden i lampan

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Jamillah den modiga. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Säsong 2.

  • 08:10
    Pyjamashjältarna

    Pyjamashjältarna

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

  • 08:25
    Masha och björnen

    Masha och björnen

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna.

  • 08:30
    Pippi Långstrump

    Nu är det jul, och Prusseluskan kan inte stå ut med tanken på att Pippi ska fira jul ensam. Så på julmarknaden bussar hon poliserna Kling och Klang på Pippi för att få henne till barnhemmet. Men Pippi är inte så lätt att fånga. Regi: Olle Hellbom. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg. Del 8 av 13: Pippis jul.

  • 09:00
    Kvastresan

    Kvastresan

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    En snäll häxa låter en brokig skara djur ta plats på kvasten, vilket inte uppskattas av hennes katt. När häxan hamnar i fara måste de agera tillsammans för att rädda henne ur drakens klor och de blir rikligt belönade för sina insatser. Animerad saga på bok av Julia Donaldson.

  • 09:25
    Lille Roy

    Lille Roy

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Äggjakten. Roy är 5 år och en kille med stor fantasi. Den största skillnaden mellan Roy och andra barn i hans ålder är att han är tecknad.

  • 09:40
    Thunderbirds

    Thunderbirds

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas.

  • 10:00
    Pirater i huset intill

    Pirater i huset intill

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Konrad Krake.

  • 10:10
    Arthur & Excalibur

    Arthur & Excalibur

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt! Detta avsnitt: Ord är bundet.

  • 10:25
    Bagel & Beckys show

    Bagel & Beckys show

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!

  • 10:35
    Kapten Flinn och piratdinosaurierna

    Kapten Flinn och piratdinosaurierna

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!

  • 10:45
    Grötnöt & Fjädrik

    Grötnöt & Fjädrik

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    De här rymdsniglarna är inte de skarpaste knivarna i stället. Faktiskt egentligen inte skarpa nog att ens vara med i stället, om man ska vara ärlig.

  • 11:00
    Flax Max

    Flax Max

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Den tama fladdermusen Pat är på äventyr med sina vänner, de tre syskonen Martin, Rebecca och Leo Silver. De fyra stöter på alla möjliga knasiga monster och spöken som alla har sina väldigt egna problem. Det finns oftast en lösning som vännerna kan klura ut tillsammans.

  • 11:10
    Bangarang

    Bangarang

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Bangarang, pangarang! För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera.

  • 11:20
    Nyfikna Nellie

    Nyfikna Nellie

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Att vara nyfiken är bra. Särskilt när det handlar om sånt som kan vara riktigt komplicerat - till exempel hur man ska vara som vän eller varför det kan vara kul att bli rädd. Nellie är väldigt nyfiken.

  • 11:30
    I drömmarnas trädgård

    I drömmarnas trädgård

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr.

  • 12:00
    Bara vanligt vatten - polska
    Dölj information om Bara vanligt vatten - polska

    Vi älskar vatten. Många djur bor i vatten. Somliga hela tiden, andra bara ibland. Det finns stora djur, och så finns det djur som är så pyttesmå att man bara kan se dem med mikroskop. Del 3 av 5. UR.

  • 12:05
    Imse och Vimse - jiddisch
    Dölj information om Imse och Vimse - jiddisch

    Svårt att sova. Imse ligger och vrider sig i sängen, medan Vimse sover gott. En dag spikas en fågelholk upp på deras träd. Del 6 av 6. UR.

  • 12:10
    Pinos dagbok - albanska
    Dölj information om Pinos dagbok - albanska

    Pino på safari. Pino och hans vänner ska åka på safari. Resan går på en gropig väg in i djungeln, solen skiner. Vilka djur kommer Pino och hans vänner att möta? Del 3 av 20. UR.

  • 12:15
    Pinos dagbok - filipino
    Dölj information om Pinos dagbok - filipino

    Pinos restaurang. Pino har en restaurang. Pinos vänner är hungriga och beställer mat. Pinolina, Pingvinen, Dockan och Katten sitter vid olika bord. Pino är servitör och frågar vad de vill ha. Del 14 av 20. UR.

  • 12:20
    Voffa, Kvittra och Len

    Voffa, Kvittra och Len

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Ett sjörövaräventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?

  • 12:30
    Monsterskolan

    Monsterskolan

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

  • 12:40
    Roboten Rob

    Roboten Rob

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl.

  • 12:50
    Djungelboken

    Djungelboken

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar.

  • 13:00
    Sommarlägret

    Sommarlägret

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl.

  • 13:15
    Blinky Bills bravader

    Blinky Bills bravader

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!

  • 13:25
    Lilla Brandstyrkan

    Sex barn har blivit utvalda till att vara med i Lilla Brandstyrkan. De tränar som riktiga brandmän gör på sin utbildning. Brandmannen Jonas är huvudlärare. Idag är det tester för att få gå utbildningen. Del 1 av 10.

  • 13:40
    Doktorerna - teckenspråkstolkat

    Alfred älskar att spela på sin telefon. Men plötsligt får han så ont i nacken. Doktorerna rycker ut! Men det är något som inte stämmer. En av doktorerna är ju jättestor. Ladda för livsviktiga undersökningar, skärmnackar, telefonjage och läkare helt utan gränser! Del 1 av 12.

  • 13:45
    Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna

    Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna.

  • 14:10
    Snö + 7

    Snö + 7

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig...

  • 14:35
    M.I. High

    M.I. High

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har.

  • 15:00
    Ett fall för KLURO: En konstig värld
    Dölj information om Ett fall för KLURO: En konstig värld

    Fröken O får en utmärkelse för sina 100 år i tjänst. När Olympia, Otis och Oona åker tillbaks i tiden för att se hur det gick till när Opera blev chef råkar de ändra på händelser i det förflutna som förändrar allt för agenterna.

  • 15:40
    Gumballs fantastiska värld

    Gumballs fantastiska värld

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den före detta guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten.

  • 16:00
    Fångad

    Fångad

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Ryan ska på semester på en ö tillsammans med sin pappa. Vistelsen blir allt annat än lugn och ganska snart får han och hans kamrater problem med att ta sig ifrån ön. Svenska röster: Anton Mencin, Molly och Mimmi Sandén, Amanda Krüger, Matilda Lilliestierna m.fl.

  • 16:25
    En andra chans i SVT Barnkanalen
    En andra chans

    En andra chans

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Det 8 av 13. Det är "Återupplev historien"-dagen på skolan och systrarna är upprymda över att vara en del av hyllningen till den viktorianska tiden. Så när övriga på skolan spelar en roll finner Sophie, Rebecca och Hazel mycken glädje i att ha på sig sina gamla kläder och leva sina gamla liv. Etiketten måste dock läggas åt sidan när det blir upplopp.

  • 16:50
    Min riddare och jag

    Min riddare och jag

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare.

  • 17:00
    Ett fall för KLURO

    Ett fall för KLURO

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem.

  • 17:10
    Pirata & Piloto

    Pirata & Piloto

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!

  • 17:25
    Fix och trix

    Fix och trix

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt.

  • 17:35
    Charlie och Lola
    Charlie och Lola

    Charlie och Lola

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl.

  • 17:50
    Daniel Tigers kvarter

    Daniel Tigers kvarter

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Daniel lånar ut sin tigerracer. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

  • 18:00
  • 18:05
    Lilla prinsessan

    Lilla prinsessan

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

  • 18:20
    Pappa på förskolan

    Pappa på förskolan

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Pappan älskar att vara på förskolan. Men plötsligt blir alla andra hämtade. Pappan vill också bli hämtad. Som tur är lovar August att pappan kan få följa med honom och farfar hem. Pappan lämnar förskolan glad i hågen. Men nej fröken kommer! Hon är jättearg. Hur ska det gå? Ladda för dramatiska stora känslor i ett unikt förskoledrama!

  • 18:30
    Pyjamashjältarna

    Pyjamashjältarna

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

  • 18:45
    Cirkus imago
    Cirkus Imago

    Cirkus Imago

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Del 11 av 16. Anna har just tagit ett bad. En snöflinga, en till och oj vad det snöar helt plötsligt. De har glömt att det är jul. Snart kommer Tomten - nu är det bråttom. I övriga roller: Anna Lagerkvist, Dag Andersson och Harald Leander.

  • 18:55
    Agenterna

    Agenterna

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Del 1 av 9: Fallet: De förgiftade hotellgästerna. Krimsta City är en hård värld. Stadens brottslingar har tagit över gatorna och ingen går säker. Därför har Agent V, på den topphemliga agentbyrån KSSA, begärt förstärkning. Tre barn har kallats in för att lösa det senaste fallet. Någon har förgiftat och rånat alla hotellgäster på Hotell Nordenskiöld. Nu är det upp till agenterna att ta reda på vem som är den skyldige.

  • 19:25
    Värsta bästa barnvakterna

    Värsta bästa barnvakterna

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Chefen på Barnkanalen har skickat iväg Alex och Carro på barnvaktsuppdrag hos kompisarna Penny och Jack, som får ta emot de "Värsta bästa barnvakterna". Carro chockar alla med att bjuda på hundbajskorvar till fikat medan barnen i hemlighet planerar tillbaka-kaka i form av värsta bästa skrämningen. För chefen ser det inte alls bra ut när han får en dörr i ansiktet. Programledare är Alexander och Caroline Hermansson. Det 7 av 8.

  • 19:45
    Svansen i kläm

    Svansen i kläm

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Benjamin har blivit kär i skolan populäraste tjej - Filippa. Tyvärr har Adam också kärat ner sig i henne. Benjamin måste göra ett val, ska han berätta för Adam eller hålla tyst? Samtidigt påbörjar Molly sin solokarriär med en spelning på skolans "Öppet hus". I rollerna: Ida Hedlund-Stenmarck, Anton Forsdik, Fredrik Hallgren, Lisbeth Johansson och Marielle Malmberg.

  • 20:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 06:00
    Den stora älgvandringen.
    Den stora älgvandringen

    Den stora älgvandringen

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Följ årets vandring som nu har inletts.

  • 14:00
    UR Samtiden
    Dölj information om UR Samtiden

    14:00 Vad är dövas kulturarv? 14:15 Dövas museum i Finland. 14:40 Skollivet i Örebro. 15:05 Bevara dövas kulturarv från Karelen. 15:30 Varför är kulturarvet viktigt? 15:45 Den osynliga dövsamlingen. 16:00 Hinder och möjligheter att rädda kulturarvet. 16:50 Kan man förebygga psykisk ohälsa? UR.

  • 17:00
    Komikerna Bob Mortimer och Paul Whitehouse har varit vänner i över 30 år. När de båda drabbas av hjärtsjukdomar gör de det enda rimliga – fiskar. I den här hjärtliga och roliga serien får vi följa Bob och Paul när de fiskar sig genom England och talar om livets stora frågor.
    Gubbar bakom flötet

    I dagens avsnitt fiskar vännerna harr och får träffa läkaren som räddade Bobs liv. Komikerna Bob Mortimer och Paul Whitehouse har varit vänner i över 30 år. När de båda drabbas av hjärtsjukdomar gör de det enda rimliga - fiskar. Del 6 av 6. Harr.

    Från 8/4 i K. Även i K 11/4

  • 17:30
    Varje dag vaknar vi upp till inte bara en ny dag, utan även en ny värld. Varje minut skapas ny mark, med ett jordklot som andas, växer, krymper och rör sig. Ebb och flod omformar jorden, varje kväll har sandmoln från Sahara blivit till nytt liv i Västindien.
    Planetens mäktiga förändring

    Mineral och näringsämnen från jorden forslas runt jorden, genom erosion och via floder, vind och is. Det förstör, men det tillför också viktig näring. Glaciärerna ger liv åt hela näringskedjan. När dessa näringsämnen når havet startar en av de största förändringarna av livet på jorden - tillväxten av fytoplankton. Del 2 av 2.

    Från 8/4 i K. Även i K 11/4 och K 13/4

  • 18:20
    Med livet som insats
    Dölj information om Med livet som insats

    Genom öppen eld. Som liten brukade Andreas Wahl testa att föra ett vått finger genom lågan på ett stearinljus. Han märkte att han inte brände sig om han gjorde det tillräckligt snabbt. Nu vill han testa teorin om värmeöverföring med hela kroppen. Han ska lägga sig i en snabb vagn, blöta ner hela kroppen och åka genom ett eldhav. Del 2 av 8. UR.

    Tidigare sänt 2017

  • 18:50
    Anne Katrine Okholm Skole, programledare för Antikduellen.
    Antikduellen

    Antikduellen

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Del 7 av 20. Två erfarna antikhandlare får en summa pengar i handen och några timmar på sig att handla. Vem gör de bästa fynden? Inköpen pågår under tre dagar och den fjärde dagen är det upp till bevis, när allt de har köpt säljs på auktion. Veckans duellanter Margit Damgaard och Lasse Franck ger sig ut på tredje och sista dagens inköpsrunda i trakterna kring Skive. Programledare: Mette Bluhme Rieck.

    Tidigare sänt 2016. Även i K 12/4

  • 19:20
    Joanna Lumleys indiska äventyr
    Dölj information om Joanna Lumleys indiska äventyr

    I förfäders spår. I Ranthambore National Park, ett av landets finaste reservat, träffar Joanna djurrättsaktivisten Belinda som kämpar för att bevara den indiska tigern. Och avslutningsvis, efter bland annat besök på ett callcenter i Delhi och ett möte med Dalai lama, återser Joanna sin födelsestad Srinagar. Del 3 av 3. UR.

    Tidigare sänt 2018. Även i K 11/4 och K 14/4

  • 20:05
    Mänskligare än människan
    Dölj information om Mänskligare än människan

    Vad innebär det att leva i en tid där maskinerna blir allt mer intelligenta? Filmaren Tommy Palotta uppfinner en robot som kanske kan ersätta honom själv. Amerikansk dokumentär från 2018. UR.

    Även i K 11/4, K 12/4 och K 13/4

  • 21:00
    Kanaler, båtar och kärlek
    Dölj information om Kanaler, båtar och kärlek

    Tim och Pru reser på Shannon Erne - Fredskanalen - som sammanlänkar Irland med Nordirland. Under resans gång prövar de lite irländskt publiv med folkdans och folksånger, besöker de historiska platserna Crom Castle och Bloody Pass, och möter en släktforskare som bjuder på en överraskning. Del 10 av 10. Irländska Shannon-Ernekanalen. UR.

    Tidigare sänt 2018. Även i K 11/4 och K 13/4

  • 21:50
    Övergivna byggnader
    Dölj information om Övergivna byggnader

    Hitlers vapenbunker. En märklig betongkupol i norra Frankrike, vacker men skrämmande och fylld med avancerad teknik. "La Coupole" gömde ett vapen minst 15 år före sin tid. Brittisk serie från 2018. Del 14 av 16. UR.

    Även i K 11/4, K 14/4 och K 15/4

  • 22:35
    Udda platser i världen
    Dölj information om Udda platser i världen

    Kycklingkyrkan . Vi träffar bilsamlaren och zooägaren Omar Alfardan i världens rikaste land Qatar. Vi reser dessutom till Java. Där finns en kyrka som skulle vara formad som en duva, men snarare liknar en kyckling. Reseprogram från 2016. Del 13 av 20. UR.

    Från 6/4 i K. Även i K 12/4

  • 23:30
    Dokument utifrån: Mördaren i Manila
    Dölj information om Dokument utifrån: Mördaren i Manila

    Filippinernas president Rodrigo Duterte gick till val med löften om att starta krig mot knarket. Sedan 2016 har tiotusentals människor mördats av polisens dödspatruller i rena avrättningar. Samtidigt har Duterte gått till attack mot den fria pressen och förvandlat landet till en diktatur. Journalisten Maria Ressa är en av dem som vägrar låta sig tystas. Men till vilket pris? En dokumentär av Marc Wiese.

    Från 5/4 i SVT2

  • 00:20
    Australiens obygd
    Dölj information om Australiens obygd

    Det efterlängtade regnet. I Kimberley är hettan kvävande och Windjana Gorge utgör därför en livsviktig oas. I Roebuck Bay är det svalare i vattnet som pulserar av liv, men när tidvattnet försvinner förändras djurlivet. Till slut kommer äntligen regnet. Del 3 av 3. UR.

    Från 5/4 i K

  • 01:15
    Den stora älgvandringen.
    Den stora älgvandringen

    Den stora älgvandringen

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Följ årets vandring som nu har inletts.

  • 05:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 20:00
    Babben Larsson och David Sundin i Bäst i test.
    Bäst i test - syntolkat

    Bäst i test - syntolkat

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Programmet där trevligt trams och underliga upptåg tas på till synes största allvar. Den nya panelen med Anders "Ankan" Johansson, Carin da Silva, Kristina "Keyyo" Petrushina och Kristoffer Appelquist tävlar om att vara bäst i varje test. Programledare: Babben Larsson och David Sundin. Gästtävlande är Kayo Shekoni. Del 6 av 10.

  • 21:00
    Falkenberg forever
    Falkenberg forever - syntolkat

    Efter Jonathans hemkomst börjar Maria tänka över sin egen livssituation. Stämningen hemma i huset börjar dessutom bli mer och mer pressad. Maria och hennes vänner bestämmer sig för att gå på Jonathans mormors begravning. Maria längtar tills begravningen är över så Jonathan åker hem igen. Men tyvärr blir det inte riktigt som planerat. I rollerna: Johanna Runevad, Annika Andersson, Ester Uddén, Victor Iván, Martin Høgsted, Anders Axelsson m.fl. Del 2 av 8.

  • 21:20
    Columbo

    Columbo

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Del 4 av 6: Troubled waters. LA-kriminalaren Columbo utreder mord med stor envishet och noggrannhet. Hans något ostädade framtoning döljer ett knivskarpt intellekt, som ofta underskattas av de misstänkta. I huvudrollen: Peter Falk.

  • 22:55
    Hemma hos arkitekten

    Johnny Andersson är en odlande arkitekt och naturens bästa vän. Han har byggt sitt hus på en rullstensås utanför Strängnäs. Här har stenbumlingarna placerats av inlandsisen för tiotusen år sedan och huset har kilats in mellan dem. Det surrar och kvittrar även under hans hus för han har byggt det på pelare, helt i massivträ av gran. Runt knuten frodas grönskan i hans köksträdgård med prunkande grönsaker och nyttoträd från valnöt till persika och mullbär. Del 6 av 6.

    Från 8/4 i SVT2. Även i SVT2 12/4

  • 23:25
    Rami Malek som Elliot Alderson.
    Mr. Robot

    Elliot kommer till Coney Island och illusionen börjar krakelera. Mr. Robot avslöjar nu sanningen. I rollerna: Rami Malek, Carly Chaikin, Portia Doubleday, Michael Cristofer, Martin Wallström m.fl. Del 13 av 13: Hello, Elliot.

    Från 7/4 i SVT2

  • 00:15
    Mästarnas mästare
    Mästarnas mästare - teckenspråkstolkat

    Dags för säsongens första nattduell för grupp 2. De fem ska bli fyra. Tävlingen Poseidons kistor blir en mycket stor utmaning för höjdrädda Kenneth Hansen. Men det är i Sisyfos som allt avgörs och Henrik Windstedt berättar om en VM-tävling där han var mycket nära att krossas av en lavin. Grupp 2: Frida Hansdotter (alpint), Pernilla Johansson, (kampsport), Kim Källström (fotboll), Henrik Windstedt (friskidåkning) och Kenneth Hansen (rallycross). Programledare: Micke Leijnegard. Del 5 av 10.

  • 01:15
    Pernilla Wiberg i Mästarkvalet.
    Mästarkvalet - teckenspråkstolkat

    Det har blivit dags för Pernilla Wiberg att ta emot den första utslagna deltagaren från grupp 2. Chansen till revansch ökar om deltagaren vinner mot Pernilla eftersom det betyder fördelar i kommande dueller. Programledare: Pernilla Wiberg. Del 5 av 7.

  • 01:30

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.