På SVT just nu

 • 05:30
  Ett par kysser varandra i Kärlek kostar kilon.
  Kärlek kostar kilon

  Ditte kommer med en chockerande nyhet till Dietmar. Morten arbetar utomlands mest hela tiden och det sliter på förhållandet. Martin och Camilla har full koll på sitt matintag, men kämpar fortsatt med intimiteten. Det är lätt att hamna där! Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. Tre par har gått med på att delta i ett experiment för att göra något åt sin viktökning. Del 4 av 6. (Danmark, 2019)

  Från 8/6 i SVT1. Även i SVT1 13/6

 • 06:15
  Henrik Kruusval, programledare för Landet runt.
  Landet runt

  Spännande och intressanta reportage från hela Sverige. Programledare: Henrik Kruusval.

  Från 7/6 i SVT1

 • 07:00
  Belinda Olsson - Sverige möts
  Sverige möts: Direkt

  Manifestationerna och upploppen i USA efter George Floyds död har spridit sig över världen. Vi samlar röster på plats i USA och i Sverige. Hur påverkar händelserna i USA den svenska debatten? Finns det rasism inom svensk poliskår? Och är det rätt att demonstrera under corona-pandemin? I helgen hölls en demonstration i Göteborg för att stödja Black Lives Matter-rörelsen. När den skulle upplösas utbröt tumult och sammandrabbning mellan ungdomar och polis. I programmet medverkar Murphy Alex, en av demonstranterna som också försökte stoppa ungdomar som krossade skyltfönster och kastade sten på polisen. I studion finns också Hanif Bali (M), polisen Nadime Ghazale, Teyzir Subhi (FI), Michael Popoola, från BLM- rörelsen och Lars Trägårdh, professor. Vi har också med oss SVT-korrespondent Stefan Åsberg.

  Från 8/6 i SVT1

 • 08:00
  Livet i Fagervik
  Livet i Fagervik

  Tommy, en man i sina bästa år, får inte köpa folköl utan id-kort. Förolämpad beslutar han att stämma butiksägaren, hans egen syster. Johan är förkrossad över Annikas och Rasmus svek, Bernard står inför ett bakslag med Susanne. I rollerna: Henrik Johansson, Maria Sid, Lars Lind, Joakim Nätterqvist, Gunilla Röör, Nadine Kirschon m.fl. Gästskådespelare: Peter Carlberg, Jill Ung, Nadja Miriman m.fl. Del 8 av 12. Programmet sänds i 5.1

  Från 8/6 i SVT1

 • 08:45
  Livet i Fagervik
  Livet i Fagervik

  Birgitta har själv anlagt stranden nedanför sitt hus och hävdar att den är privat när den nyinflyttade grannfamiljen vill nyttja stranden. Johan åker på semester med Vanja, och Annika står ensam med kaos både på kontoret och hemma. Rasmus får ett oväntat besök. I rollerna: Henrik Johansson, Maria Sid, Lars Lind, Joakim Nätterqvist, Gunilla Röör, Nadine Kirschon m.fl. Gästskådespelare: Monica Stenbeck, Mats Andersson, Ludvig Fahlstedt m.fl. Del 9 av 12. Programmet sänds i 5.1

  Från 9/6 i SVT1

 • 09:30
  Livet i Fagervik
  Livet i Fagervik

  Sara, anställd på ett nyöppnat café, får sparken och anlitar Johan och Annika för att få jobbet tillbaka. Annika blir antagen till juristlinjen. Johan blir kompis med Berndt. Susanne blir sjuk och Bernard mycket orolig. Rasmus blir med barn. I rollerna: Henrik Johansson, Maria Sid, Lars Lind, Joakim Nätterqvist, Gunilla Röör, Nadine Kirschon m.fl. Gästskådespelare: Josefin Ljungman, Jonas Hellman Driessen m.fl. Del 10 av 12. Programmet sänds i 5.1

  Från 10/6 i SVT1

 • 10:15
  Livet i Fagervik
  Livet i Fagervik

  Olle och Bia flyttar in i sitt drömhus, bara för att upptäcka att grannen är naturist. Lollo har lämnat Jessie hos Rasmus och försvunnit spårlöst. Annika letar lägenhet i Stockholm. Bernard och Susanne planerar för den kommande bebisen. I rollerna: Henrik Johansson, Maria Sid, Lars Lind, Joakim Nätterqvist, Gunilla Röör, Nadine Kirschon m.fl. Gästskådespelare: Saga Gärde, Oskar Thunberg m.fl. Del 11 av 12. Programmet sänds i 5.1

  Från 11/6 i SVT1

 • 11:00
  Bo Strömstedt i serien Svenska krusbär.
  Svenska krusbär

  Bo Strömstedt läser, minns och berättar om stora ögonblick och lustfylla stunder med svenska poeter och deras texter. Denna gång: Gustaf Fröding.

 • 11:10
  Första hunddejten
  Första hunddejten

  Kan den herrelösa labradoren Leah vinna över 8-åriga Gerogias hjärta? Och till hundhemmet kommer också den sörjande spanieln Mr Blue. Buddy, den exalterade franska bulldoggen, vill mest av allt ha ett stabilt hem - där han den här gången får stanna för evigt. Del 4 av 8.

  Från 12/6 i SVT1

 • 11:55
  Dom må se små och hjälplösa ut, men möss har en stor påverkan på sin omgivning. För många större djur och rovfåglar spelar dom en nyckelroll som föda.
  I skogsmusens rike

  Meningarna är delade bland forskare om orsakerna, men då och då händer det: bestånden av möss och andra smågnagare rusar i höjden. Och även om man är osäker på varför det blir musår, så är en sak säker. Nämligen att varje uppgång följs av en minst lika drastisk nedgång som får stora följdverkningar på tillgången på föda för rovdjur och rovfåglar. Ett återkommande förlopp som sätter en stark prägel på Nordens natur. En naturserie om livet i skogsmusens rike - verklighetens Hackebackeskogen. Del 3 av 4. (Norge, 2019)

  Från 10/6 i SVT1. Även i SVT24 15/6 och SVT1 16/6

 • 12:35
  Den stora älgvandringen.
  Den stora älgvandringen - höjdpunkter

  Nu visar vi det bästa av den fyra veckor långa slow-tv-sändningen.

  Från 6/6 i SVT1. Även i K 19/6

 • 13:50
  Ett par kysser varandra i Kärlek kostar kilon.
  Kärlek kostar kilon

  Ditte kommer med en chockerande nyhet till Dietmar. Morten arbetar utomlands mest hela tiden och det sliter på förhållandet. Martin och Camilla har full koll på sitt matintag, men kämpar fortsatt med intimiteten. Det är lätt att hamna där! Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. Tre par har gått med på att delta i ett experiment för att göra något åt sin viktökning. Del 4 av 6. (Danmark, 2019)

  Från 8/6 i SVT1

 • 14:35
  Monty Don
  Monty Dons amerikanska trädgårdar

  Den amerikanska västkusten - hur ser den typiska trädgården ut här? I den sista delen av serien åker Monty Don till Arizona och får lära sig allt om kaktusar. För att sedan ta sig till Palm Springs och Los Angeles och besöka kända filmstjärnors trädgårdar. Han hittar också en tropiskt grön semesterort strax utanför Seattle, populär bland stadens arbetare. Del 3 av 3: Los Angeles till Seattle.

  Från 9/6 i SVT1. Även i SVT1 15/6

 • 15:35
  Erik Johansson, Martin Thillander, Andreas Axelsson, Oskar Johansson, Mattias Lindell.
  Bönder, kärlek och trimmade traktorer

  I lilla Tibro har ett gäng unga bönder bestämt sig för att sätta Tibro på kartan genom att anordna Sveriges största tävling i traktorpulling för amatörer. En film om manlig gemenskap och kärleken till traktorer. Om diesel, olja och ett evigt mekande. Men också om uppbrott och hur det är att bli vuxen. The Bonngäng from Tibro satsar allt i jakten på den perfekta traktorn. Programmet sänds i 5.1

  Tidigare sänt 2016

 • 16:30
  Graham Norton, programledare för brittiska talkshowen The Graham Norton Show.
  The Graham Norton show

  Denna gång gästas Graham Norton i sin virtuella soffa av kultskådespelaren Jeff Goldblum, Harry Potter-skådespelaren Imelda Staunton, dokumentärskaparen Louis Theroux samt av mentalisten Lior Suchard. Del 4 av 9.

  Från 12/6 i SVT1

 • 17:00
  En nyfödd unge klamrar sig fast vid sin mor bara timmar efter födseln i den forntida övergivna huvudstaden i Sri Lanka, Polonnaruwa.
  Djurungarnas första år

  Efter tre månader kan djurungarna röra sig någorlunda fritt utan sina föräldrar, men det betyder också att kampen om att hitta mat är deras egen. I Kalifornien lär sig en tre månader gammal havsutterunge hur man säkert kan hitta mat i en värld omgiven av människor. Och i Kenya får en elefantunge en chans att möta nya elefantfamiljer för att stärka sina chanser till överlevnad. Del 2 av 3.

 • 17:50
  Se Helgmålsringning i SVT Play.
  Helgmålsringning

  Helgmålsringning från ett havsbad. Prästen Mikael Billemar talar om Jesus som en brygga mellan tid och evighet.

 • 17:55
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:15
  Tage
  Tage

  Ett filmporträtt av Tage Erlander under valstriden 1967 - 1968. Riksdagsvalet 1968 blev Tage Erlanders sista. Efter valet skulle han avgå som statsminister efter 23 år. Filmaren Jonas Sima och fotografen Åke Åstrand fick följa honom på mycket nära håll från start till mål under hans viktigaste valrörelse. Filmen kom att handla mer om personen Tage Erlander än om politikern. Den är också en skildring av en tid då höga politiker fortfarande kunde röra sig fritt ute i samhället utan livvakter eller annan bevakning..

  Även i SVT1 14/6

 • 19:25
  Hängivna nördar i Dom kallar mig...
  Dom kallar mig Insta-rappare

  Tyrone och Angelina är några av de unga personer som går i spetsen för en ny generation svenska rappare. Det gäller att leverera i varje inlägg. En film av Heather Ferrigan och Tuna Özer, 2019.

  Tidigare sänt 2019

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:45
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Electric Banana Band
  Electric Banana Band – 40 år av glad djungelrock

  Jubilarerna i Electric Banana Band bjuder på en djuriskt cool konsert tillsammans med Eskilstuna symfoniorkester och kören Los Flamingos. Medverkande: Lasse Åberg, Klasse Möllberg, Janne Schaffer m.fl.

  Även i SVT1 senare i natt, SVT1 14/6, SVT1 15/6 och SVT1 17/6

 • 21:00
  Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson).
  Leif & Billy

  Två bröders tajta relation sätts ur spel när en Stockholmstjej flyttar in i grannhuset. Leif & Billy är en relationskomedi i sketchform om de föräldralösa bröderna Leif och Billy i Norrland. De grälar och tävlar ständigt, men är i slutänden väldigt glada att de har varandra. Medverkar gör Klas Eriksson och Alfred Svensson (Nordic Hillbillies) tillsammans med Happy Jankell. Del 1 av 10: En ny tjej i byn.

  Tidigare visat på SVT Play. Även i SVT1 14/6, SVT1 16/6 och SVT24 19/6

 • 21:15
  Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson).
  Leif & Billy

  Två bröders tajta relation sätts ur spel när en Stockholmstjej flyttar in i grannhuset. Leif & Billy är en relationskomedi i sketchform om de föräldralösa bröderna Leif och Billy i Norrland. De grälar och tävlar ständigt, men är i slutänden väldigt glada att de har varandra. Medverkar gör Klas Eriksson och Alfred Svensson (Nordic Hillbillies) tillsammans med Happy Jankell. Del 2 av 10: Räven i grytan.

  Tidigare visat på SVT Play. Även i SVT1 14/6, SVT1 16/6 och SVT24 19/6

 • 21:30
  Rob Reilly (Killian Scott) och Cassie Maddox (Sarah Greene).
  Dublin murders

  Kriminaldrama för BBC efter böcker av Tana French. Sommaren 2006 utreder poliserna Rob Reilly och Cassie Maddox ett barnamord i den lilla orten Knocknaree, ett samhälle på gränsen mellan det gamla Irland och det nya. Det visar sig att det inte är första gången som barn försvunnit spårlöst i Knocknaree. 21 år tidigare, i en väldigt annorlunda tid, försvann tre barn och endast ett kom tillbaka vid liv. I rollerna: Killian Scott, Sarah Greene, Michael D'Arcy, Eugene O'Hare m.fl. Del 1 av 8.

  Även i SVT1 14/6

 • 22:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:35
  Sisters
  Dölj information om Sisters

  En vild komedi om de medelålders systrarna Kate och Maura, som bestämmer sig för att ordna en sista fest innan deras föräldrar säljer huset i Orlando där de en gång växte upp. Systrarna bjuder in alla sina gamla high school-kompisar men partyt blir bara mer och mer urspårat ju längre natten lider. Regi: Jason Moore. I rollerna: Amy Poehler, Tina Fey, Maya Rudolph, Ike Barinholtz, Madison Davenport m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 00:30
  Fr v: Ruth (Lisa Loven Kongsli), Gustav (Rolf Lassgård) och Eva (Mathilde Thomine Storm).
  Lejonkvinnan

  Norge, 1912. Den lilla flickan Eva föds, täckt av tjockt hår från topp till tå, samtidigt som hennes mamma dör i barnsäng. Evas pappa Gustav isolerar och gömmer flickan så hon ska slippa att bli utstirrad av omgivningen, men trots sitt annorlunda utseende så längtar Eva till att få komma ut och upptäcka världen. Regi: Vibeke Idsøe. I rollerna: Rolf Lassgård, Aurora Lindseth-Løkka, Mathilde Thomine Storm, Ida Ursin-Holm, Kjersti Tveterås, Karen-Lise Mynster m.fl. (Løvekvinnen) Programmet sänds i 5.1

 • 02:35
  Mona Shirani (Archie Panjabi) och Guy Harcourt (Jack Davenport).
  Familjeband

  Efter att ha lyckats kontakta Danny, reser Mona till Lahore för att identifiera Kareems kropp. Resan innebär en möjlighet för henne att återförenas med sin brorson men leder henne också in i fara. I rollerna: Archie Panjabi, Jack Davenport, Shabana Amzi, Navin Chowdhry m.fl. Del 2 av 6. Programmet sänds i 5.1

  Från 11/6 i SVT1

 • 03:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 08:35
  Hej Morre är en romsk talkshow med artisten Mark Marek Glindrönn som programledare.
  Hej Morre

  I detta avsnitt fokuserar de medverkande på skönhetens värld och man försöker ta reda på om vackra människor har det lite lättare i livet. Och stämmer det att vackra människor bättre når framgång? Det och mycket mer diskuteras av veckans panel Adrijano Kamberi, Doloresa Andersen, Emil Bagerovic och Debora Gilda Kwiek. Del 8 av 8: Utseende.

  Från 7/6 i SVT2

 • 09:05
  Moona, Pirita, Jenni och Miina i Tjejer gör lumpen
  Tjejer gör lumpen

  Tjejernas militärtjänstgöring går mot sitt slut och det är snart dags att återvända hem. Eller, hur ser de på en fortsatt karriär inom det militära? Och vilka lärdomar tar de med sig efter månaderna i lumpen? Moona, Miisa, Jenni och Pirita har liksom 800 andra finska tjejer varje år valt att rycka in till frivillig militärtjänst. Del 9 av 9.

  Från 10/6 i SVT2. Även i SVT2 14/6, SVT2 15/6 och SVT24 16/6

 • 09:35
  Programledare Henrik Niva.
  Min röst: Minun ääni

  Adam Huuva är den musikaliska aktivisten som gör det han brinner för. Reggaebandet The Meänland startade han tillsammans med sina vänner Janni och Sami med syftet att göra ett politiskt avtryck. I programmet har vi nöjet att höra dem spela en av sina låtar live. En talkshow på meänkieli med programledare Henrik Niva. Del 11 av 11. Reggae i kyla.

  Från 9/6 i SVT2

 • 10:05
  Riitta Ahmasalo, Manu Soininmäki, Äijä-koira, Aki Huhtanen, Antti Kokko, Sukka-koira och Riikka Aaltonen.
  Jakttid

  Riitta och Tomi är nygifta och har valt fiske vid Enare träsk som mål för bröllopsresan. Inte så konstigt kanske, eftersom det var i sportfiskekretsarna här som de en gång träffades. Sanna och Antti tränar hundarna inför ett viktigt bruksprov för sjöfågeljakt. Aki och Emilia är på sommarens första harrfisketur. De medverkande i serien är Aki Huhtanen och Emilia Laitinen, Manu Soininmäki, Riikka Aaltonen, Sanna och Antti Kokko, samt Riitta och Tomi Ahmasalo. Del 2 av 11. (Finland, 2018)

  Från 11/6 i SVT2. Även i SVT24 16/6

 • 10:35
  Programledare Mirka Kettunen.
  Gentlemän och bedragare

  Bankrånaren Matti "Volvo" Markkanen fick sitt öknamn efter de flyktbilar som han helst använde. Det sägs att han talade sex språk flytande och att han också var en spion… Det här är en serie om de mest kända tjuvarna, bedragarna och skurkarna inom sverigefinsk kriminalhistoria. Möt gubbarna som förförde, spionerade, rånade banker och smugglade både sprit och människor. Del 4 av 4.

  Från 12/6 i SVT2

 • 11:05
  Två personer står i en antikhandel. En av dem kollar på en vas genom förstoringsglas.
  Skattjägarna

  Ett guldmynt från dansk kolonialtid väcker Margits och Jespers intresse. Sørens mål för dagen är att få med sig minst 100 lampor hem till butiken, medan Mads och Jens är på loppmarknad och på jakt efter lite allt möjligt. Antik- och retrohandlare åker land och rike runt i jakten på gömda och glömda skatter. Del 5 av 10. (Danmark, 2018)

  Från 8/6 i SVT2. Även i SVT24 14/6

 • 11:35
  Det omöjliga landet med programledare Steinar Birkeland.
  Det omöjliga landet

  Att uråldriga farleder går där de gör är ingen slump, utan ofta en effekt av gamla tiders handel och marknader. Med bygget av vägtunnlar runt om i landet har de norska handelsvägarna blivit betydligt säkrare och snabbare. Med närmare tusen vägtunnlar, varav den längsta - Lærdalstunneln - är 24,5 km lång, kan Norge med rätta kallas ett vägtunnlarnas land. En serie om historien bakom transporter, färdvägar och farleder i ett av världens mest svårframkomliga länder. Del 4 av 5.

  Från 8/6 i SVT2

 • 12:30
  Alexander Norén
  Ekonomibyrån

  Konkursansökningar, rekord i permitteringar och en snabbt stigande arbetslöshet. Men börsen har rusat upp igen efter den stora corona-kraschen. Är den inte riktigt klok?​ Och vissa branscher går faktiskt bättre än någonsin. Vilka är vinnarna i coronakrisen? Gäster är riskkapitalisten Christer Gardell, tech-entreprenören Sophia Bendz och aktienörden Nicklas Andersson.​ Programledare: Alexander Norén. Del 3 av 4.

  Från 11/6 i SVT2. Även i SVT2 senare i natt och SVT24 15/6

 • 13:00
  Ekdal och Ekdal
  Ekdal och Ekdal

  Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Vart är världen och Sverige på väg 2020? Ekdal och Ekdal sätter in problemen i globalt och historiskt sammanhang, vidöppet för perspektiv, kompromisslöst när det gäller fakta. Del 6 av 6.

  Från 9/6 i SVT2. Även i SVT2 14/6

 • 14:00
  Agenda
  Agenda special: Partiledardebatt

  För första gången sedan coronapandemin bröt ut möts alla partiledare i en direktsänd debatt i SVT Agenda. Till studion kommer Stefan Löfven (S), Ulf Kristersson (M), Jimmie Åkesson (SD), Anders W Jonsson (C), Jonas Sjöstedt (V), Ebba Busch (KD), Nyamko Sabuni (L) och Per Bolund (MP). Programledare är Anders Holmberg.

  Från 7/6 i SVT2

 • 15:30
  Urpo Taskinen med sin hund på Torne älv.
  När coronan kom till Tornedalen

  I mars stängde Finland sina gränser på grund av coronaepidemin. Det sattes upp kravallstaket mellan systerstäderna Haparanda och Torneå. Efter det var ingenting sig likt i Sveriges nordligaste glesbygd. Den här dokumentären visar ögonblicksbilder av vad som hände i Tornedalen under några veckor i mars och april när coronan kom till området.

  Från 8/6 i SVT2

 • 16:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 16:05
 • 16:10
  Återupptäckten
  Återupptäckten

  Under tio veckor ska 47 barn gå i skolan på en bortglömd plats mitt i storstaden, där naturen sedan länge har tagit över. Här ska de bygga ett helt nytt samhälle. Naturen utforskas och barnen bygger kojor och lagar pannkakor, men snart dyker de stora samhällsfrågorna upp. Hur etablerar man en hållbar ekonomi och vilka rättigheter har man egentligen? Konflikter och förslag till nya lösningar blir en del av leken när barnen med stor fantasi och entusiasm tar sig an utmaningen att bygga sin egen framtid. En dokumentär av Phie Ambo.

  Från 10/6 i SVT2

 • 17:05
  The Square: bakom kulisserna
  The Square: bakom kulisserna

  Ruben Östlunds Guldpalmen-belönade film The Square blev en av 2017 års mest omtalade. I denna franska dokumentär från 2020 får vi följa med bakom kulisserna under skapandet av filmen. Fram träder en bild av ett undersökande av psykosocial gruppdynamik, en fascination för ett Sverige i förändring och en regissör villig att gå långt för att få till den perfekta scenen.

  Från 12/6 i SVT2. Även i SVT2 15/6 och SVT2 16/6

 • 18:00
  Komiska genier: Jerry Lewis
  Komiska genier: Jerry Lewis

  Jerry Lewis knasiga gummiansikte har fått publiken i Las Vegas, tv-soffan och biosalongen att skratta sedan 1950-talet. Men det är lätt att ana svärtan under, trots att USA inte ville se att Lewis också var en seriös filmskapare. Så emellanåt fick han brottas med sina demoner. Och bränna sitt ljus i bägge ändar.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 14/6

 • 19:00
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 19:02
  Charles Ives - Three Places in New England

  Göteborgs symfoniker spelar ett av Charles Ives mest kända stycken. De tre satserna skildrar tre olika platser på den amerikanska östkusten. Dirigent är André de Ridder.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 14/6

 • 19:25
  Clara Schumann (Jana Klinge)
  Grattis, Clara! - Clara Schumann 200 år

  Det tog kanske nästan två sekler, men i dag lyser Clara Schumanns stjärna klarare än någonsin. I paritet med maken Robert. I den här helt nya dokumentären följer vi Clara Schumanns liv genom Europa - som lysande pianist, hustru med fingerspetskänsla, sjubarnsmor. Och, inte minst, som kompositör.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 14/6

 • 20:20
  She composes like a man

  Dirigenten Cathrine Winnes fyller i ett musikhistoriskt glapp i en ny SVT-serie om kvinnliga kompositörer och deras orkestermusik, som delvis varit dold för offentligheten. Vi följer deras kamp för att ta sin musik ut ur hemmets kamrar och in i det offentliga rummet. Mycket stod på spel. Vissa gav upp sina barn, andra skilde sig eller komponerade i smyg på natten. Mer än en publicerade sin musik under sina bröders namn. I dag känner vi dem som Fanny Mendelssohn Hensel, Signe Lund, Lili Boulanger, Cecile Chaminade, Clara Schumann med flera. Titeln är ett citat från en på 1800-talet välmenande kritiker. Del 1 av 4. I första delen möter vi t.ex. kompositören som skrev marschen för kvinnlig rösträtt - Ethel Smyth (och hennes tandborste).

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 14/6 och SVT24 17/6

 • 20:55
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 21:00
  Safi Faye
  Women make film

  De flesta filmklassikerna är regisserade av män. Men i över hundra år, över hela världen, har det funnits tusentals kvinnliga regissörer. Mark Cousins serie lyfter fram och undersöker kvinnors filmkonst. I den första delen undersöker vi öppningsscener - och hur man är trovärdig. Berättare är Tilda Swinton och bland filmarna märks Jane Campion, Agnès Varda och Liv Ullmann. Del 1 av 7.

 • 23:00
  Deutschland '86
  Deutschland '86

  Martin kan äntligen återvända till öst och får träffa sin son för första gången. Under avrapporteringen vid HVA:s högkvarter väcker Lenoras frånvaro misstankar hos Martin och han följer henne till Rostock. I rollerna: Jonas Nay, Maria Schrader, Florence Kasumba, Sylvester Groth, Sonja Gerhardt m.fl. Del 9 av 10: Chickenfeed. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT24 18/6

 • 23:45
  Skådespelaren Alina Tomnikov är uppvuxen i Finland, men har ryskt påbrå. För att bli bättre bekant med sin slaviska bakgrund ger hon sig ut på resa i Östeuropa.
  Alina reser österut

  Innan hon lämnar Vitryssland och Minsk träffar Alina gatukonstnärer, som berättar om hur den politiska situationen påverkar landets unga. Därefter går resan vidare till Ukraina och huvudstaden Kiev. Eftersom Alina är halvrysk och den politiska situationen mellan Ryssland och Ukraina är spänd vet hon inte riktigt vad hon kan förvänta sig. Den finsk-ryska skådespelaren Alina Tomnikov gör en resa i Östeuropa för att bli bättre bekant med sin slaviska bakgrund. Del 3 av 8.

  Från 9/6 i SVT2. Även i SVT2 15/6

 • 00:15
  Alexander Norén
  Ekonomibyrån

  Konkursansökningar, rekord i permitteringar och en snabbt stigande arbetslöshet. Men börsen har rusat upp igen efter den stora corona-kraschen. Är den inte riktigt klok?​ Och vissa branscher går faktiskt bättre än någonsin. Vilka är vinnarna i coronakrisen? Gäster är riskkapitalisten Christer Gardell, tech-entreprenören Sophia Bendz och aktienörden Nicklas Andersson.​ Programledare: Alexander Norén. Del 3 av 4.

  Från 11/6 i SVT2. Även i SVT24 15/6

 • 00:45
  Samiskt hantverk
  Drömmarnas hantverk

  Riddu Riddu-festivalen hålls varje år i nordligaste Norge. I juli 2018 hölls här för första gången en utställning där unga samiska designers fick ställa ut sina verk, inspirerade av etablerade slöjdare från olika tider. Duodji Dreamers var en mäktig exposé av hur ny samisk design från olika områden i Sapmi utvecklas mot framtiden. Lisa, Nika och Merethe var representerade och utställningen visades på olika platser i de nordiska länderna. Del 2 av 2: Den stora festivalen.

  Från 10/6 i SVT2. Även i SVT2 15/6

 • 01:15

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:45
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 02:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00
  Twirlywoos

  Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

 • 05:10
  Timmy Lamm - svenska ord

  Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!

 • 05:15
  Babblarna

  En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:25
  Ballonggården

  Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?

 • 05:30
  Henry och...

  Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!

 • 05:35
  Gaspard och Lisa

  Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl.

 • 05:45
  Wisska
  Wisska

  Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!

 • 05:55
  Ti och Mo

  Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!

 • 06:00
  Daniel Tigers kvarter

  Smaka på nya grönsaker. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

 • 06:10
  Regnbågsstadens hjälte

  När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små.

 • 06:25
  Octonauterna

  Cigarrhajarna. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

 • 06:35
  Tilde

  Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

 • 06:50
  Vem räddar Alfons Åberg?

  Alfons har nyss flyttat. Han känner inte någon här. Han får nöja sig med Mållgan - en hemlig vän som alltid är osynlig och alltid lyder och gör som Alfons vill. Men vad hjälper en snäll och osynlig kompis när stora killar skräms och sprutar med vattenpistol...?

 • 07:00
  Monsterskolan

  Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

 • 07:05
  Monsterbarnvakterna

  Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!

 • 07:20
  Om jag var ett djur

  Nyfiken på djur? På hur de lever och hur deras uppväxt ser ut? Häng med ner i gryt, gångar och andra bon och följ dem på nära håll. Vilket djur skulle du vilja vara?

 • 07:25
  Ella, Oscar och Hoo

  Varje dag - ett nytt äventyr! - för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln.

 • 07:35
  Våfflan

  En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!

 • 07:45
  Safirdrakens krafter

  Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter.

 • 07:55
  Karsten och Petra

  En dramaserie om 5-åringarna Karsten och Petra, och deras gosedjur Lejonungen och fröken Kanin. Vi följer dem i lek och i deras fantasivärld där drömmen blir verklighet.

 • 08:10
  Andys safariäventyr

  Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!

 • 08:25
  Matildas superkrafter

  Ett gäng kompisar, en talande fisk och en magisk kokosnöt. Vad kan gå fel (förutom allting)?

 • 08:35
  Ax till max

  I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!

 • 08:45
  På riktigt!?

  På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?

 • 09:00
  Sommarlov

  Det är inte bara Ida som är ny sommarlovskompis i vårt gäng. Tillsammans skapar vi en kompisklubb där alla ni sommarlovskompisar som tittar också kan vara med. Dessutom visas Kylskåpsparty, Arthur & Excalibur samt Familjen Valentin. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet.

 • 09:03
  Kylskåpsparty

  Varje gång kylskåpsdörren går upp kommer det in ett nytt livsmedel. Det kan vara en grönsak, en frukt eller varför inte pasta. Och då blir det fest i kylskåpet!

 • 09:10
  Arthur & Excalibur

  I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!

 • 09:25
  Familjen Valentin

  Familjen Valentin är återförenad! Randolf har kanske inte det bästa utgångsläget just nu men drömmen om att stjäla både ära och Alice från Arthur lever kvar. På nåt sätt måste han lyckas lura barnen Valentin. Säsong 2

 • 09:55
  Fixa rummet

  Del 3 av 12. Jores tropikrum. Dags för Anna och Amanda att rycka ut igen och hjälpa barn med att göra om sina rum. Den här veckan är de hemma hos Jores och fixar ett tropikrum tillsammans.

 • 10:40
  Vi på Saltkråkan

  Del 2 av 13. Johan, Niklas, Teddy och Freddy tar med sig Båtsman på en roddtur. Tjorven är arg, för Båtsman är ju hennes hund - och Melker är arg på getingarna. Författare: Astrid Lindgren. Regi: Olle Hellbom. I rollerna: Torsten Lilliecrona, Louise Edlind, Bengt Eklund, Kristina Jämtmark, Sigge Fischer, Stephen Lindholm, Maria Johansson m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 11:05
  Djupet

  Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2.

 • 11:25
  Thunderbirds
  Dölj information om Thunderbirds

  Året är 2060. Internationella räddningsstyrkan är ett mystiskt och modigt team som i sina högteknologiska farkoster - Thunderbirds - är experter på att lösa problem. Allt från att stoppa skenande tåg till att sätta käppar i hjulet för den onde mästerskurken Hood.

 • 11:50
  Alisa klarar sig alltid!

  Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen.

 • 12:15
  Ranchen

  Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes.

 • 12:35
  Rudi kapplöpningsgrisen

  Del 7 av 13. Fritz bor i en by på landet med sin pappa och hans nya fru, den turkiska Semra och hennes döttrar. Och så förstås griskultingen Rudi, som också tillhör familjen. Svenska röster: Figge Norling, Björn Gedda, Anna Godenius, Leon Kraskowski, m.fl.

 • 13:05
  Min riddare och jag

  Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare.

 • 13:15
  En rolig historia - teckenspråkstolkat
  Dölj information om En rolig historia - teckenspråkstolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Kommunikationens historia. Hur har man skickat meddelanden till varandra genom tiderna? Man kan ju också undra hur vi kommunicerade innan skriftspråket fanns. Programledare: Ann Söderlund och Henrik Ahnborg. Del 4 av 6. UR.

 • 13:30
  Djurkompisar

  Haren älskar att tävla och vara först. Från att han vaknar till att lägga sig på kvällen så vill han alltid vinna! Vad tycker hans vänner om det? Del 15 av 22: Jag vill vara först och bäst.

 • 13:35
  Djurkompisar

  Räven hade fått en trollerilåda i födelsedagspresent och ville visa upp sina konster för hans kompsar så han ordnade en föreställning långt in i en skogsglänta. Det skulle bli en magisk kväll som man sent ska glömma! Del 16 av 22: Rävens trolleriföreställning.

 • 13:50
  Indogas

  Joavnna Máhtte har aldrig suttit på en häst, inte heller matat eller satt sadel på en. Men allt det ska han göra i dag. Han ska dessutom lära sig att styra hästen själv.

 • 14:00
  Bokstavshissen
  Dölj information om Bokstavshissen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  U. Ett ABC-program som riktar sig till yngre döva och hörselskadade barn. Här får vi bekanta oss med bokstäver och enklare ord. I avsnitt U får vi se Gabriel tillverka sin egen ubåt. Del 21 av 29. UR.

 • 14:10
  NO-tv - teckenspråkstolkat
  Dölj information om NO-tv - teckenspråkstolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Balans. Hur ska privatdetektiven Charlotte Holmes bära sig åt för att hitta jämvikt med den trasiga och vingliga stolen? I talangjakten får El Trollo lära sig hur man ska göra för att balansera en vanlig aluminiumburk på snedden. Del 5 av 10. UR.

 • 14:25
  Bara vanligt vatten - teckenspråkstolkat
  Dölj information om Bara vanligt vatten - teckenspråkstolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Vi älskar vatten. Många djur bor i vatten. Somliga hela tiden, andra bara ibland. Det finns stora djur, och så finns det djur som är så pyttesmå att man bara kan se dem med mikroskop. En del av de pyttesmå är mikrober, och de kan faktiskt vara väldigt bra för oss människor. Del 3 av 5. UR.

 • 14:30
  De rättslösa - teckenspråkstolkat
  Dölj information om De rättslösa - teckenspråkstolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  De Namnlösa. När Justine försöker befria John säger han åt henne att leta efter De Namnlösa. Hon hittar vad hon söker vid en ödslig kyrkogård. Del 3 av 6. UR.

 • 14:40
  Backstage

  Ett nytt skolår för de talangfulla tonåringarna, på berömda Keaton School of the arts, som försöker uppfylla sina drömmar om att arbeta som artister, dansare, konstnärer och allehanda kreativa yrken. Säsong 2.

 • 15:00
  Leonardo
  Leonardo

  Serie 2. Del 11 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark mfl

 • 15:30
  Annedroider

  Det spökar på Skroten. Nicks liv ändrades drastiskt när han och hans mamma flyttade in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Anne, Nick och Shania gör allt de kan för att skydda Hand, Öga och Vän från omvärlden men det blir allt svårare att hålla dem hemliga. Säsong 3.

 • 15:55
  Kosmoo

  Robbes hund Kosmoo har blivit påkörd av en bil. Med hjälp av bioniska delar lyckas Ellis och Robbe rädda Kosmoo och med en sån superhund är det lätt att lösa stadens problem med ohederliga invånare. Säsong 2.

 • 16:15
  Pirater i huset intill

  Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Vilden Bollan.

 • 16:25
  Furiki rullar

  Sengångaren André är full av energi och älskar att köra snabba bilar.

 • 16:35
  Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna

  Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna.

 • 17:00
  Ett fall för KLURO

  Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

 • 17:10
  Pyjamashjältarna
  Dölj information om Pyjamashjältarna

  På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

 • 17:30
  Pirata & Piloto

  Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!

 • 17:40
  Simon

  Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

 • 17:45
  Bing

  Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

 • 17:50
  Puck och det försvunna fåret

  Medan Puck väntar på att hennes lillebror ska födas får hon hälsa på hos sin kompis Sten som bor på en fårfarm. När de hjälper till att valla fåren upptäcker Puck att ett av fåren har försvunnit.

 • 18:00
  Bolibompa
  Dölj information om Bolibompa

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:05
  Mammavecka/pappavecka

  Del 2 av 8: Mammavecka. Varje kväll läser mamma godnattsaga. Men i kväll har klockan hunnit bli för mycket, säger hon. Det blir ingen saga. Men utan saga går det inte att sova, tycker Lisa. Hon ligger vaken i mörkret och tänker. Hon tänker på pappa. Undrar vad han gör? Han kanske inte heller kan sova.

 • 18:20
  Monsterskolan

  Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

 • 18:25
  Tripp och Tropp upptäcker djur

  Kan du gissa djuret? Häng med Tripp och Tropp i deras gissningslek och sång. Svenska röster: Anna Isbäck och Mojje.

 • 18:30
  Sommarlov

  Det är inte bara Ida som är ny sommarlovskompis i vårt gäng. Tillsammans skapar vi en kompisklubb där alla ni sommarlovskompisar som tittar också kan vara med. Dessutom visas Kylskåpsparty, Arthur & Excalibur samt Familjen Valentin. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet.

 • 18:33
  Kylskåpsparty

  Varje gång kylskåpsdörren går upp kommer det in ett nytt livsmedel. Det kan vara en grönsak, en frukt eller varför inte pasta. Och då blir det fest i kylskåpet!

 • 18:40
  Arthur & Excalibur

  I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!

 • 18:55
  Familjen Valentin

  Familjen Valentin är återförenad! Randolf har kanske inte det bästa utgångsläget just nu men drömmen om att stjäla både ära och Alice från Arthur lever kvar. På nåt sätt måste han lyckas lura barnen Valentin. Säsong 2

 • 19:25
  Fixarfesten

  Malin, Dante och Amanda fixar en sportig OS-fest. Dante bakar en OS-ringtårta och Malin målar sina naglar som olika flaggor. Amanda uppfinner en egen sport - Curlingkula som gästerna får spela på festen. Del 15 av 15.

 • 19:45
  Bara på skoj

  Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 09:00
  UR Samtiden
  Dölj information om UR Samtiden

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  9:00 Det digitala uppvaknandet. 9:35 Konsten att komma överens. 10:05 Att lita på främlingar. 10:30 Viruset och världen. 11:00 Vad är liv? 11:35 Fysisk aktivitet som medicin. 12:20 Fysisk aktivitet - effekter och mekanismer. 13:05 Slutbantat. 13:40 Att leva med sina känslor. 14:20 Katastrofberedskap och prepping. UR.

 • 15:00
  En norsk flagga.
  12-årig fiskare

  14-årige Snorre Kaldahl fiskar lax med kilnot. En riktigt gammal fångstmetod som han är en av de få som behärskar idag.

 • 15:05
  Island runt
  Dölj information om Island runt

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Berufjörður och Höfn. I lavabergets hålrum gnistrar de eftertraktade zeoliterna som kristaller, och vid den sydligaste fjorden samlas mängder av svanar. Vi tar oss till de vilda och vackra platserna på Island. Del 6 av 8. UR.

  Från 20/5 i K

 • 15:45
  Arkitektens hem
  Dölj information om Arkitektens hem

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Japanska influenser. Arkitekten Knut Hjeltnes bjuder in oss till sin avskalade 1930-talslägenhet. Inspirationen kommer från stram japansk arkitektur med skjutdörrar, och ljusspel genom skärmar och atrium. Hur beskriver han vad som skapar ett bra hem? Del 3 av 6. UR.

  Från 12/6 i K. Även i K 18/6

 • 16:15
  Anne Katrine Okholm Skole, programledare för Antikduellen.
  Antikduellen

  Veckofinal. Två erfarna antikhandlare har under några dagars tid tävlat om att göra de bästa inköpen. Nu är det upp till bevis, när allt de har köpt ska säljas på auktion. Vilken av veckans duellanter Betinna Pedersen och Michael Christensen avgår med segern när auktionsköparna har sagt sitt? Programledare: Mette Bluhme Rieck. Del 16 av 20.

  Från 12/6 i K. Även i K 17/6

 • 16:45
  Nationalskattens hemligheter
  Dölj information om Nationalskattens hemligheter

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Slottet Erddig i Wales. Programledare Alan Titchmarsh besöker slottet Erddig i Wales där det blir en titt på det mycket ovanliga porträttgalleriet över alla anställda genom mer än tvåhundrafemtio år. Del 1 av 6. UR.

  Från 12/6 i K. Även i K 16/6, K 17/6 och K 18/6

 • 17:25
  Historiens kvinnliga krigare
  Historiens kvinnliga krigare

  Gladiatorerna. Hur såg livet ut för de kvinnliga gladiatorerna i romarriket? Romerska riket är känt för sina män, men där fanns även en fascination för kvinnliga krigare. Deras historia är föga känd, men det finns belägg för att även kvinnor stred och dog på arenorna. I turkiska Efesos fanns en av de största gladiatorarenorna i öst, och där levde kvinnor och män sida vid sida inom gladiatorskolans murar under slavliknande förhållanden. Del 2 av 3. Programmet sänds i 5.1

  Från 12/6 i K. Även i K 15/6

 • 18:20
  Tatueringar i världen
  Dölj information om Tatueringar i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Mexiko och Nord-Dakota. Den antika ruinstaden Palenque var en gång ett nav i mayakulturen. Idag är Palenque både ett kulturhus och en helig plats, och det är här som den inhemska konstnären Samuel Olman valt att inrätta sitt traditionella tatueringshus. Kanadensisk dokumentärserie. Del 7 av 7. UR.

  Från 10/6 i K. Även i K 14/6 och K 16/6

 • 19:10
  Folkets fiende nummer 1: socker. Är det verkligen så? Vad säger läkarna, vetenskapen och alla tester som hittills har gjorts på sockerstinna dieter?
  Sanningen om socker

  Folkets fiende nummer 1: socker. Är det verkligen så? Vad säger läkarna, vetenskapen och alla tester som hittills har gjorts på sockerstinna dieter? En ny testgrupp sätts ihop för att se vad sockerberoende gör med kroppen, huruvida choklad till frukost är en bra eller dålig idé - och hur diabetes utvecklas.

  Från 10/6 i K. Även i K 15/6

 • 20:10
  Australien har en lång kustlinje och en variationsrik natur.
  Den australiska kusten

  En resa 600 kilometer från Australiens östkust leder till Lord Howe Island. En världsarvslistad paradisö, där Neil Oliver är på jakt efter världens ovanligaste insekt. Tillbaka på fastlandet får marinekologen Emma Johnston tatuera ett sjölejon i vetenskapens namn, och marinforskaren Dean Miller får vara med om våghalsiga uppdrag hos Merewether Surf Livesaving Club. Del 2 av 8: Lord Howeön.

  Tidigare sänt 2017. Även i K 14/6, K 15/6 och K 18/6

 • 21:00
  Vrålapor
  Det vilda Colombia

  I en avlägsen del av Colombia reser sig ett av jordens äldsta berg ur regnskogen, en 2500 meter hög platå av sandsten som är 400 miljoner år gammal. Här möts växt- och djurarter från Amazonas, Anderna och Orinocobäckenet. Resultatet är en enastående mångfald. Del 2 av 3.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 16/6 och K 18/6

 • 21:50
  Devi Sukarno, en gång Indonesiens första dam, gifte sig väldigt ung med diktatorn Sukarno.
  Gift med en diktator

  Lucia Pinochet var gift med Chiles beryktade diktator och kallades "Lucifer" av sina motståndare. Hon ägnade sig åt välgörenhet, men stärkte sin mans totalitära styre och är i efterhand anklagad för pengatvätt. Suzanne Mubarak, gift med Egyptens president och anklagad för korruption lever idag på en skyhög pension.

  Tidigare sänt 2015. Även i K 15/6, K 16/6 och K 18/6

 • 22:40
  Sanningen under sopbergen
  Dölj information om Sanningen under sopbergen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Två forskare gör "arkeologiska" utgrävningar på soptippar från 1890-talet, 1960-talet och 1980-talet. Hur har slit- och släng-samhället utvecklats? Hur bryts olika material ner? Och vad kan vi göra bättre i framtiden? Brittisk dokumentär från 2018. UR.

  Från 12/6 i K. Även i K 14/6 och K 15/6

 • 23:40
  Djurens bostäder
  Djurens bostäder

  Del 2 av 3: Läge, läge, läge. Det är mäklarnas svar på vad som påverkar värdet på bostaden. Likadant i djurens värld. Men sparven som absolut ska bo nära vattnet riskerar att tidvattnet tar ägg och ungar. Och skraken som vill bo högt tvingar ungarna till vådliga språng.

  Från 7/6 i K

 • 00:30
  Rota n' roll
  Dölj information om Rota n' roll

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Under kalla kriget kontrollerade USA hotet från öst genom en militärbas i det lilla samhället Rota i Spanien. Lokalbefolkningen drabbades av en kulturchock när tusentals amerikaner kom till byn med sina pengar, bilar och rock'n'roll. Spansk dokumentär från 2017. UR.

  Från 11/6 i K. Även i K 16/6 och K 17/6

 • 01:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Maja Oskal och Maja Lauritsen i 112 ambulans.
  112 Ambulans

  En skidåkare har fallit illa i Lyngenalperna. Han ligger högt ovanför trädgränsen och i ett område där det är svårt för helikoptern att landa. Inne i Tromsø går Maja och Charles sin första jour tillsammans. Som alltid i ett nytt samarbete är båda lite spända, men också förväntansfulla inför att arbeta tillsammans. En dokumentärserie som följer ambulans-, larm- och utryckningspersonal vid Universitetssjukhuset i Tromsø. Del 3 av 10.

  Från 11/6 i SVT1. Även i SVT1 14/6 och SVT1 17/6

 • 20:40
  Falkenbergsrevyn 2020.
  Falkenbergsrevyn 2020 - Hårfint

  Årets Falkenbergsrevy bjuder på en rolig, svängig och hårresande genomgång av 2019 års största händelser, som till exempel Alliansens död, bensinupproret, Trumps inställda Köpenhamnsbesök och Göran Perssons comeback på Swedbank.

  Från 12/6 i SVT1. Även i SVT1 14/6, SVT1 16/6 och SVT1 18/6

 • 22:10
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Pavel Lebedev träffar Nadia igen. Mille Sabord snokar runt mer än någonsin för att få information om Malotrus förflutna, något som sprider nervositet och får JJA att agera. I Kairo blir läget hotfullt för Marie-Jeanne. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 7 av 10. Programmet sänds i 5.1

  Från 12/6 i SVT1. Även i SVT1 16/6

 • 23:05
  Game of thrones
  Dölj information om Game of thrones

  Nattkungen och hans armé har kommit fram till Winterfell och den stora striden kan ta sin början. I rollerna: Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke m.fl. Del 3 av 6: The Long Night. Programmet sänds i 5.1

  Från 10/6 i SVT2

 • 00:25
  Raggarjävlar.
  Raggarjävlar

  Sami och hans kompisar älskar buckliga bilar och att dricka sig fulla. Mardrömmen är att bli "en vanlig Svensson" och målet är att vara så sluskig som möjligt. I klubben Mattsvart vill ingen bli vuxen; tillsammans sladdar de runt i Sverige på vilda raggarträffar. Men det är svårt att gasa ifrån räkningar, kärlekstrassel och bakfylla. Samis verklighet kommer ikapp samtidigt som gruppens vänskap sätts på prov. Hur långt är han beredd att gå för att slippa bli vuxen?

  Från 9/6 i SVT1

 • 01:35
  Selma, Klara och Ingmar Hammarström
  Familjen Hammarström - syntolkat

  Fullt ös när Selma springer ut som student, något som väcker känslor hos Klara. Midsommar i Delsbo och pappa Eskil kallar till årets utmaning - myrfotboll bland myggen. Det är en blodig, blöt och hård kamp utan regler som slutar med segerjubel och brutet finger. Del 3 av 6.

 • 02:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.