På SVT just nu

Slender man - ondskans flickor

Amerikansk dokumentär från 2018

Det här är den otroliga men sanna berättelsen om hur en fiktiv internetkaraktär kom att driva två unga flickor till att vilja döda. Slender man började som en viral version av en klassisk skräckhistoria, en lång och onaturligt smal man med vitt ansikte och mörk kostym. Dokumentären tittar tillbaka på fallet där en påhittad karaktär fick två 12-åriga flickor att försöka mörda sin jämnåriga kompis. Och polisen och advokaternas svåra arbete med att förstå vad som verkligen har hänt, och vilka konsekvenserna i så fall ska bli.

Från 10/8 i SVT1

 • 21:05
  Unge kommissarie Morse
  Unge kommissarie Morse

  Året är 1970 och samtidigt som Morse firar in det nya decenniet i operahuset i Venedig, är kommissarie Thursday på jakt efter den som mördat Molly Andrews i Oxford. När Morse kommit hem får även han sätta tänderna i fallet. I rollerna: Shaun Evans, Roger Allam, Stephanie Leonidas, Sam Ferriday m.fl. Del 1 av 3: Oracle. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT1 19/8

 • 22:35
  Trainwreck
  Dölj information om Trainwreck

  Ända sedan hon var en liten flicka har Amy fått höra från sin pappa att monogami inte är realistiskt. Som reporter på ett magasin lever hon nu efter det mottot, i total frihet och fjärran från långtråkiga romantiska förpliktelser. I verkligheten är hon dock allt annat än lycklig och snart börjar hon falla för huvudpersonen i en artikel hon skriver, den charmige och framgångsrike idrottsläkaren Aaron Conners. Regi: Judd Apatow. I rollerna: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson, John Cena, Tilda Swinton m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 00:35
  Sisters
  Dölj information om Sisters

  En vild komedi om de medelålders systrarna Kate och Maura, som bestämmer sig för att ordna en sista fest innan deras föräldrar säljer huset i Orlando där de en gång växte upp. Systrarna bjuder in alla sina gamla high school-kompisar men partyt blir bara mer och mer urspårat ju längre natten lider. Regi: Jason Moore. I rollerna: Amy Poehler, Tina Fey, Maya Rudolph, Ike Barinholtz, Madison Davenport m.fl. Programmet sänds i 5.1

 • 02:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:05
  Pianisterna och den mörka hemligheten, amerikansk musikdokumentär från 2018.
  Pianisterna och den mörka hemligheten

  Övning ger färdighet. De fem syskonen Brown drillades av pappa från tidig ålder. Han blev också deras manager. De blev begåvade professionella pianister, som uppträder världen över med sina arrangemang av musikens klassiker. Trygghet i tonernas värld. Men en dag, alldeles för sent, kommer en fruktansvärd hemlighet till ytan. En hemlighet som ska kasta en slagskugga över hela familjen.

  Även i SVT2 16/8

 • 22:45
  Miraklet
  Miraklet

  Utanför premiärministerns bostad flockas journalisterna. Sandra saknas fortfarande. Varför har hon inte återvänt hem? I rollerna: Guido Caprino, Elena Lietti, Lorenza Indovina, Sergio Albelli, Pia Lanciotti m.fl. Del 8 av 8. Det fruktansvärda ödet.

  Även i SVT24 20/8

 • 23:40
  Voodoohoora | Korrespondenterna
  Voodoohora

  Florence Abu tvingades sälja sex till ryska män i flera års tid för att kunna betala en skuld på 45 000 dollar till kvinnan som lurade med henne från Nigeria. Florence snärjdes med hjälp av en så kallad juju-präst, en form av voodoo som hotar med sjukdomar och död om kvinnorna inte betalar. SVT:s team har varit i Nigeria och träffat Florence, juju-präster och en av människohandlarna. En dokumentär av SVT-korrespondenterna Linda Hörnqvist och Lena Scherman.

  Även i SVT24 17/8 och SVT2 19/8

 • 00:10
  T-Rex fossil
  Historiens farligaste rovdjur

  Vilka monster har tagit kål på flest - under vattenytan? Möt bestar du inte trodde fanns, och andra som du ska akta dig mest för i dag. Se en meter långa havsskorpioner som äter sin egen art och stridslystna kaskeloter som väger mer än ett flygplan - samt slår till med kraften av en stridsvagn. Samt den mytiska megalodonen, som kunde fälla 15 ton tunga byten. Del 2 av 2. Programmet sänds i 5.1

  Från 12/8 i SVT2. Även i SVT2 17/8

 • 01:00
  Livet på Operan.
  Livet på Operan

  Följ med bakom kulisserna på Kungliga Operan. Det börjar närma sig premiär av operan Turandot och nerverna är på helspänn. Världsstjärnan Nina Stemme har huvudrollen och det är mycket som står på spel om det ska bli en succé. Samtidigt kommer en riktig legend till Operan, som låter dansarna gå igenom en tuff casting. Del 2 av 5.

  Från 9/8 i SVT2

 • 21:40
  Slender man - ondskans flickor, Amerikansk dokumentär från 2018.
  Slender man - ondskans flickor

  Det här är den otroliga men sanna berättelsen om hur en fiktiv internetkaraktär kom att driva två unga flickor till att vilja döda. Slender man började som en viral version av en klassisk skräckhistoria, en lång och onaturligt smal man med vitt ansikte och mörk kostym. Dokumentären tittar tillbaka på fallet där en påhittad karaktär fick två 12-åriga flickor att försöka mörda sin jämnåriga kompis. Och polisen och advokaternas svåra arbete med att förstå vad som verkligen har hänt, och vilka konsekvenserna i så fall ska bli.

  Från 10/8 i SVT1

 • 23:00
  Richard Ayoade är en prisad skådespelare, regissör och programledare som nu ska ta sig an världens städer. Det finns dock ett problem - han hatar att resa. Så för att få sin resa ur vägen så fort som möjligt kommer han maximera sin resa på 48 timmar.
  Travel man

  Det har blivit dags för vårt kära grannland Danmark att få sin huvudstad synad av vår motvillige resenär. Med sig till Köpenhamn har Richard komikern och kompisen Noel Fielding. Under sina 48 timmar hinner de bland annat med ett besök på Tivoli, äta smörrebröd och såklart besöka ett ölmuseum. Resan avslutas i det självstyrande hippietillhållet Christiania. Del 3 av 8.

  Från 11/8 i SVT1. Även i SVT1 16/8 och SVT1 17/8

 • 23:25
  Emma Banville (Helen McCrory).
  Fearless

  Emma försöker att slutligen få fram sanningen i en dramatisk upplösning. I rollerna: Helen McCrory, Sam Swainsbury, Jonathan Forbes, Robin Weigert, Michael Gambon m.fl. Del 6 av 6. Programmet sänds i 5.1

  Från 12/8 i SVT2

 • 00:10
  Den flerfaldigt Oscarsbelönade regissören James Cameron bjuder in Hollywoodeliten för att dissekera och diskutera hans favoritgenre - science fiction
  Mästarna av science fiction

  Vad är det som gör tidsresande så intressant inom filmvärlden? James Cameron möter personerna bakom några av filmhistoriens mest kända filmer om tidsresor. Hur gick tankarna bakom klassiker som Tillbaka till framtiden, Interstellar och Måndag hela veckan. Och finns det någon del i tidsresor som är grundat i verkligheten? Del 6 av 6.

  Från 12/8 i SVT2. Även i SVT2 16/8 och SVT2 17/8

 • 00:55
  Festen säsong 2
  Festen - syntolkat

  Aasim, Tony och Masen planerar ett rån och Dessi testar Frans intresse på insparken. Medverkande: Edy Dzafic, Sophia Martinsson, Gaiana Frangulyan, Noel Unosson, Frans Zethraeus, Karl Håkansson, Tim Lönnborg. Del 5 av 10.