På SVT just nu

Går det att äta?

Säsong 1 — Avsnitt 4: Det kryper...

Sugen på gräshoppor, skalbaggar eller myror? Insekter är den perfekta, miljövänliga proteinkällan - de behöver bara ett genombrott hos världens konsumenter. I Finland odlas gräshoppor i Europas djupaste gruva och fångas i det vilda, i Norge produceras mjölbaggar som nyligen godkänts som livsmedel av EU och insektsbullarna som utvecklats i Ikeas provkök i Danmark blev virala över hela världen. Om man inte gillar kryp i köttbullarna kan kanske insekterna åtminstone bli föda till vår mat? Stjärnkocken Henri Alén och forskaren Lauri Reuter reser och experimenterar jorden runt i jakt på framtidens miljövänliga och välsmakande mat. Del 4 av 5.

Även i SVT1 29/10 och SVT1 2/11

Tv-tablå

Tablå för SVT 1

Det finns ingen tablå för valt datum

Tablå för SVT 2

Det finns ingen tablå för valt datum

Tablå för SVT Barn

Det finns ingen tablå för valt datum

Tablå för Kunskapskanalen

Det finns ingen tablå för valt datum

Tablå för SVT 24

Det finns ingen tablå för valt datum