På SVT just nu

Tamara Drewe

Brittisk långfilm från 2010

En romantisk komedi om den unga journalisten Tamara Drewe, som återvänder till byn Ewedown på den engelska landsbygden för att sälja sitt gamla barndomshem. I byn minns man Tamara som en lite udda flicka men nu har hon vuxit upp och likt den fula ankungen förvandlats till en vacker svan. Hennes ankomst rör upp många känslor hos byns invånare. Regi: Stephen Frears. I rollerna: Gemma Arterton, Luke Evans, Dominic Cooper, Roger Allam, Tamsin Greig, Jessica Barden m.fl.

 • 05:15
  Ett par kysser varandra i Kärlek kostar kilon.
  Kärlek kostar kilon

  Camilla och Martin har tillsammans gått upp mer än 90 kg i vikt sedan de blev ett par. Ditte vill ha barn, men hennes partner Dietmar vill vänta tills siffrorna på vågen har gått ner betydligt. Och Morten och Jane upplever att övervikten har gått ut över kärlekslivet. Numera känner de sig mer som vänner än ett kärlekspar. Det är lätt att hamna där! Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. De tre paren har gått med på att delta i ett experiment för att göra något åt sin viktökning. Del 1 av 6. (Danmark, 2019)

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT24 22/5 och SVT1 23/5

 • 06:00
  Morgonstudion
  Dölj information om Morgonstudion

  Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme med start kl 06.00. Lokala nyheter från kl 07.05. Väder kvart i och kvart över.

 • 09:10
  Hemmagympa med Sofia.
  Hemmagympa med Sofia

  Gympa med SVT:s hemmagympapass! Passet fokuserar på rörlighet.

  Från 7/4 i SVT1

 • 09:30
  Saltön
  Saltön

  Del 3 av 4. Dramaserien som bygger på Viveca Lärns böcker om det lilla samhället på Västkusten. Allan försöker rädda Philip upp från bassängbotten, samtidigt som Bengt har fixat en busslast New Age-gäster till Spat. Och Tone och Leo går på dejt. I rollerna: Ulla Skoog, Claes Malmberg, Amalia Holm, Tomas von Brömssen m.fl.

 • 10:30
  Hemma igen
  Hemma igen

  Sarah kämpar mot sina demoner. Jack är ursinnig över att Carolyn hållit det hemligt för honom att han har en dotter. Olivia blir alltmer oroad av James sjukhusbehandling, och Elizabeth fattar ett beslut som chockar dem alla. I huvudrollerna bl.a. Marta Dusseldorp, Craig Hall, Brett Climo, Aldo Mignone, David Berry, Noni Hazlehurst och Abby Earl. Del 1 av 10: Inga hemligheter.

  Tidigare sänt 2018

 • 11:15
  Hemma igen
  Hemma igen

  Mörkläggningen av Berts död tar hårt på alla inblandade. Men Sarah inser att Colin är den som lider mest. James behandlingar fortsätter att plåga honom. Och Jack är fast besluten att få svar på sina frågor efter Carolyns avslöjande. I huvudrollerna bl.a. Marta Dusseldorp, Craig Hall, Brett Climo, Aldo Mignone, David Berry, Noni Hazlehurst och Abby Earl. Del 2 av 10: Jag tror.

  Tidigare sänt 2018

 • 12:00
  Babben Larsson, programledare för Stjärnor hos Babben.
  Stjärnor hos Babben

  Komikern Babben Larsson bjuder in några av våra mest folkkära artister och testar deras kunskap om sig själva och sin karriär. I programmet medverkar sångerskan Lotta Engberg och hemliga gästartister. Del 5 av 10.

 • 13:00
  Sally i biblioteket
  Sally

  Sally, en 34-årig hemmadotter bor med sin pappa Roffe. Hon är mytoman, oskuld och hypokondriker. Hennes pappa är skotekniker och Sally hjälper honom med att gå in skor till sitt arbete, dit hon alltid är försenad. Regi: Ulf Malmros. I rollerna: Maria Lundqvist, Sven Wollter, Annelie Martini m.fl. Del 5 av 8: Melodifestival.

 • 13:30
  Familjen Björck
  Dölj information om Familjen Björck

  Filmen bygger på en rad mer eller mindre löst sammanknutna sketcher, ursprungligen framförda i radio. Handlingen kretsar kring den dominante och lätt tyranniske husfadern Gösta Björck, som innerst inne har ett gott och rymligt hjärta. Regi: Anders Henrikson. I rollerna: Olof Winnerstrand, Frida Winnerstrand, Birgitta Arman, Åke Johansson, Carin Swensson, Margit Manstad m.fl.

 • 15:05
  K-märkta ord.
  K-märkta ord

  Göran Willis och Staffan Bengtsson presenterar ord som var extra gångbara på 50- och 60-talen.

 • 15:10
  Patrick
  Patrick

  En romantisk komedi om den unga Sarah vars liv är något av en röra. Det sista hon behöver är ytterligare någon att ta hand om, men vare sig Sarah vill eller inte så testamenterar hennes mormor henne en hund. Hunden visar sig vara en mycket bortskämd liten mops vid namn Patrick. Regi: Mandie Fletcher. I rollerna: Beattie Edmondson, Tom Bennett, Ed Skrein, Emily Atack, Gemma Jones m.fl.

 • 16:45
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Alex försöker komma tillrätta med sanningen om sin familj medan Harry försöker vinna tillbaka sin son på det enda sätt han kan. Sally börjar inse att hennes relation med Nick inte leder någonvart. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 10 av 30.

  Även i SVT24 senare i kväll, SVT1 senare i natt och SVT1 24/5

 • 17:30
  Sverige idag
  Dölj information om Sverige idag

  Nyheter från hela Sverige - direkt från Umeå.

  Även i SVT1 senare i natt

 • 18:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 18:15
 • 18:25
 • 18:38
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:45
  Kennedys: en maktsaga
  Kennedys: En maktsaga

  President Kennedy har effektivt lyckats styra USA genom turbulenta tider. Men hans krafttag mot organiserad brottslighet och kamp för medborgliga rättigheter har gjort att JFK och hans bror fått många fiender, och hans presidentskap får ett slut på en gata i Dallas. Robert F Kennedy tar motvilligt på sig ansvaret att hålla familjens dröm vid liv. Del 5 av 6.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT24 senare i kväll och SVT1 23/5

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider

  Bara några veckor efter sin dramatiska olycka är kocken Tareq Taylor tillbaka på gården till allas glädje. Det har blivit dags att avgöra solrostävlingen och domare är en legendarisk tv-profil som alltid tar sitt jobb på blodigt allvar. Gården fylls av tittare från hela Sverige som visar upp sina växter och får goda råd från våra programledare. Del 9 av 9.

  Även i SVT1 20/5, SVT1 21/5, SVT24 23/5 och SVT1 24/5

 • 21:00
  Maxine och Emil i Gift vid första ögonkastet: Äktenskapet.
  Gift vid första ögonkastet - äktenskapet

  Flytten har rört upp starka känslor. Maxine tvingas möta de demoner som hon sedan länge gömt undan i sitt källarförråd. Det är stökigare än vad Emil är van vid och han kämpar med att komma till rätta i sin nya vardag. Och med katten Gosan. Kalle undrar hur deras sexliv fungerar nu när deras relation gått in i en ny fas. Del 2 av 4: Livet tillsammans: "Hej, här är din ångest".

  Även i SVT1 senare i natt, SVT1 21/5, SVT1 22/5, SVT1 24/5 och SVT24 24/5

 • 21:30
  Sharon (Sharon Horgan) och Rob (Rob Delaney).
  Catastrophe

  Robs nyfrälsta syster Sidney kommer på besök från USA, och ett olycksfall på Sharons skola avslöjar oanade saker för Sharon. I rollerna: Sharon Horgan, Rob Delaney, Ashley Jensen, Mark Bonnar m.fl. Del 2 av 6.

  Även i SVT1 22/5 och SVT24 24/5

 • 21:55
  Moa Lundqvist och Dilan Apak.
  Dilan och Moa

  Dilan har fattat ett tveksamt beslut under ett erotiskt rus och är nu skuldsatt. Moa har ett fruktansvärt extrajobb och tillsammans måste vännerna försöka lösa sin prekära ekonomiska situation. Med hjälp av såväl gamla vänner som fiender orkestrerar Moa en affärsplan. Men kommer den att hålla - och vad är det Dilan döljer? Med Dilan Apak, Moa Lundqvist, Cynthia Guarachi, Daniel Sanchez, John Grahl, Ida Gyllensten. Del 4 av 6.

 • 22:15
  Jakob Stöffe Stöffling.
  Rinkside

  Finns livet i dramaserien Eagles på riktigt? Det är sex veckor kvar till slutspel och lagkaptenen Stöffe åker på en rejäl tackling. Hur länge blir kaptenen borta och hur ska det gå för laget i deras nästa match mot rivalerna Brynäs? Tjejerna har spontanbokat en resa till Bali och ska åka och vaccinera sig, vilket inte är helt optimalt för den spruträdda Lovisa. Del 2 av 6.

 • 22:40
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:45
  Älska mig ed Josephine Bornebusch.
  Älska mig

  Anita och Sten planerar bröllop och kan inte komma överens. Kersti gör sig påmind. Aron måste axla ett nytt ansvar. Clara kämpar för relationen med Peter och har svårt att bli godkänd av hans son. I rollerna: Josephine Bornebusch, Johan Ulveson, Gustav Lindh, Sverrir Gudnason, Görel Crona, m fl. Del 6 av 6.

  Från 15/5 i SVT1

 • 23:30
  Atle Bjurström tillsammans med det norska kungaparet Sonja av Norge och Harald V av Norge.
  Året med norska kungafamiljen

  En tillbakablick på året som gick med den norska kungafamiljen under 2019. Ett år som i efterhand starkt kom att präglas av Ari Behns tragiska död under julhelgen. Atle Bjurström följer kungaparet och kronprinsparet under deras uppdrag på hemmaplan och i utlandet, och vi möter även prinsessan Ingrid Alexandra och kung Haralds syster, prinsessan Astrid. (Norge, 2019)

  Från 17/5 i SVT1. Även i SVT1 21/5 och SVT1 23/5

 • 00:45
  Vilka är aktörerna och drivkrafterna bakom vår alltmer uppkopplade och övervakade värld? Hur används all data? Och hur mycket är vi beredda att offra för ökad bekvämlighet och trygghet? Några av jordens mest digitaliserade länder, Estland, USA och Kina, har valt helt olika vägar.
  Vår digitala planet

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Demokratins nya spelplan. Seriestart. Hur förändrar digitaliseringen förutsättningarna för vår demokrati? Möt Stephen Pruitt, Wikipedias mest aktiva skribent, som vigt sitt liv till att skapa en mer jämlik könsrepresentation på nätet. Del 1 av 3. UR.

  Från 13/5 i SVT1

 • 01:45
  Skam France
  Dölj information om Skam France

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Laisse Daphné tranquille. Seriestart. Säsong 2 av den franska versionen av tv-serien Skam. Vi följer gymnasieeleven Manon och hennes vänner i deras vardag med kärleksbekymmer, intriger och fester i dagens Frankrike. Del 1 av 13. UR.

 • 02:05
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Alex försöker komma tillrätta med sanningen om sin familj medan Harry försöker vinna tillbaka sin son på det enda sätt han kan. Sally börjar inse att hennes relation med Nick inte leder någonvart. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 10 av 30.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 24/5

 • 02:50

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 11:05
  Punk – en revolution i fyra delar
  Punk - en revolution i fyra delar

  Många säger att punken är död men punkens pionjärer hävdar motsatsen. Under fyra episoder kommer den rebelliska musikgenrens största stjärnor övertyga dig om att den är viktigare än någonsin. Och historien börjar i det sena 60-talets Detroit där band som The Stooges och MC5 påbörjade en revolution som New York Dolls och The Ramones snart skulle bli en del av. Punken är född. Del 1 av 4.

  Från 18/5 i SVT2

 • 12:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 12:05
  Prinsessan Diana
  Prinsessan Diana: Dagen då världen grät

  Den 31 augusti 1997 dog den engelska prinsessan Diana. Världen satt framför tv-bilderna av hennes sista tid i livet, efter en biljakt med dödlig utgång. Här får vi en genomgång av hennes liv och storslagna begravning och intervjuer med nära och långväga sörjande, kända såväl som okända i hennes närhet. Vi träffar bl.a. Malcolm Ross, som fick ansvara för prinsessan Dianas begravning samt den som stod för det kungliga beskyddet av Diana och hennes två söner.

  Tidigare sänt 2017. Även i SVT2 22/5

 • 12:55
  Agenda
  Agenda

  Kan vi lita på prognoserna om flockimmunitet redan i sommar? Utländska studier visar på låga immun-nivåer. Fungerar verkligen den svenska corona-strategin? Intervju med den belgiske professorn Pierre van Damme. Varför dröjer regeringens besked till riskgrupper om ersättning för att stanna hemma från jobbet? Möt sjuksköterskan som har nedsatt immunförsvar efter cancersjukdom, men inte har råd att sluta arbeta. Hur fungerar den svenska demokratin när riksdagen bantas för att minska smittspridningen? Och vilka effekter får coronapandemin för det amerikanska presidentvalet? Riksdagens talman Andreas Norlén och Sveriges Radios utrikeschef Ginna Lindberg. Programledare: Anna Hedenmo.

  Från 17/5 i SVT2. Även i SVT24 senare i natt

 • 13:45

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 13:55
 • 14:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 15:10
  Punk – en revolution i fyra delar
  Punk - en revolution i fyra delar

  När Ramones besöker London 1976 upptäcker de en högst levande punkscen med band som Sex Pistols och The Clash. Det skulle bli starten på vad som kallas "Den andra brittiska invasionen av USA". Istället för de brittiska rockbanden är det nu punkbanden som tar över, vilket kulminerar i Sex Pistols mytomspunna turné 1978 som slutade med att bandet splittras. Del 2 av 4.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT24 senare i kväll och SVT2 20/5

 • 16:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 16:05
  Små mer eller mindre kända museer

  Sverige är fullt av små, mer eller mindre kända museer. I Arboga finns ett museum som på sitt eget sätt, berättar om ett törstigt, svenskt århundrade. Del 2 av 6.

  Tidigare sänt 2019

 • 16:15
  Mette kastar upp jordjubbar i luften och ler.
  Det söta livet - sommar

  Söta och somriga desserter, kakor och andra läckerheter med konditorn Mette Blomsterberg. Denna gång: pannkaksknyten med jordgubbsparfait.

  Tidigare sänt 2016

 • 16:30
  I ett program från 1992 berättas hur Djurgården och Hagaparken skulle förenas i en enda stor ekopark och en gång för alla skyddas mot framtida exploatering.
  Ä'ke det gudomligt - Ett år i Stockholms ekopark

  I ett program från 1992 berättas hur Djurgården och Hagaparken skulle förenas i en enda stor ekopark och en gång för alla skyddas mot framtida exploatering. Aktuellt följde livet i den tänkta ekoparken under detta avgörande år.

  Tidigare sänt 1992. Även i SVT2 21/5 och SVT2 23/5

 • 17:15
 • 17:20
 • 17:30
  Oddasat
  Dölj information om Oddasat

  Samiskspråkiga nyheter.

 • 17:45
 • 17:55
  En norsk flagga.
  Pizzapojkar

  De tre bröderna Sindre, Jakob och Fredrik har sin ringa ålder till trots startat en egen pizzabutik. Varje torsdag och fredag bakar de egen pizza i en ugn som står i trädgården och pizzorna säljs sedan, för avhämtning eller hemleverans. (2017)

  Tidigare sänt 2019

 • 18:00
  Helt ärligt
  Helt ärligt

  Sara och Sherin pluggar till lärare. De är bästa vänner och ser inte att de kan leva utan varandra. Vad händer om en av dem skaffar en partner?

  Även i SVT2 23/5

 • 18:10
  Helt ärligt
  Helt ärligt

  Maria och Joakim träffades på Tinder. De har båda haft tuffa perioder i livet. Nu vill de att livet ska vara bra och de är fast beslutna att inte fastna i det traditionella svenssonlivet.

  Även i SVT2 24/5

 • 18:25
  En kvinna med förvånat uttryck.
  Flugor

  Dagens fluga är den analoga kontaktannonsen. Under årtionden kunde några få rader i tidningen förändra svenskens liv.

 • 18:30
  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse.
  Då förändrades världen

  Vad kan en byggnad berätta om människans utveckling, makt och boendevillkor under historien? Följ med Melker Becker på en resa genom arkitekturens historia och till en karaktärsdanande byggnad i Stockholm. Allt börjar under Folkungagatan mitt på Södermalm i Stockholm, där en märklig bit historia finns bevarad. Resan kommer att sluta strax bredvid, där en tidskapsel kommer att öppnas för första gången på över 80 år. Del 1 av 8.

  Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 senare i natt

 • 19:00
  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse.
  Då förändrades världen

  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse. Genom att praktiskt prova oss fram har vi gått från vidskepelse till vetenskap. Mitt i Stockholm ligger Sankt Görans sjukhus och där har man nyligen upptäckt en hemlighet under marken. Följ med Melker Becker på en resa genom medicinhistorien och ner i underjorden, in i en sedan länge glömd del av sjukhuset. Del 2 av 8.

  Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 senare i natt

 • 19:30
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina och Tom tävlar om vem som ska få stödet av en viktig bidragsgivare. Amy mår illa om morgnarna medan Jonahs försök att kväva en skandal i sin linda får oanade konsekvenser. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 2 av 7: Discovery Weekend.

  Även i SVT24 senare i kväll

 • 20:00
  Ekdal och Ekdal
  Ekdal och Ekdal

  Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Vart är världen och Sverige på väg 2020? Ekdal och Ekdal sätter in problemen i globalt och historiskt sammanhang, vidöppet för perspektiv, kompromisslöst när det gäller fakta. Del 3 av 6.

  Även i SVT2 20/5, SVT24 21/5, SVT2 23/5 och SVT2 24/5

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:39
 • 21:49
 • 21:56
 • 22:00
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 22:10
  Mahershala Ali i True detective.
  True detective

  1990 får Wayne och Roland anledning att komma tillbaka till Purcell-fallet för att undersöka ledtrådar och mystiska omständigheter. Det verkar som att saker dolts eller glömts bort under åren som gått. I rollerna: Mahershala Ali, Scoot McNairy, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Ray Fisher m.fl. Del 6 av 8.

  Även i SVT24 20/5

 • 23:10
  Programledare Henrik Niva.
  Min röst: Minun ääni

  När 19-åringen Elliot Jaako var liten skickade hans mamma Mervi honom på "språkläger" hos mormor och morfar i Tornedalen. Där fick han inte tala annat än meänkieli vilket gjorde att han i dag är en av få unga som talar språket flytande. Trots det känner Elliot inget större ansvar för att språket förs vidare. Gästar programmet gör även tornedalingen Johan Kalla som i vuxen ålder beslöt att lära sig språket för att bevara det. Del 8 av 11: Föra språket vidare.

  Även i SVT2 21/5 och SVT2 23/5

 • 23:40
  Videokonstnärerna Steina och Woody Vasulka är en slags Youtube-generationens far- eller morföräldrar.
  Vasulkas - videokonstens pionjärer

  Videokonstnärerna Steina och Woody Vasulka är en slags Youtube-generationens far- eller morföräldrar. Paret Vasulka hade en enorm påverkan på konst och samhälle med sina utforskande, innovativa videoverk. Nu när de nått pensionsåldern kämpar de med att få ekonomin att gå ihop - medan världen slåss om vem som ska få representera dem när de är borta. Isländsk dokumentär av Hrafnhildur Gunnarsdóttir.

  Från 15/5 i SVT2

 • 00:40
  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse.
  Då förändrades världen

  Vad kan en byggnad berätta om människans utveckling, makt och boendevillkor under historien? Följ med Melker Becker på en resa genom arkitekturens historia och till en karaktärsdanande byggnad i Stockholm. Allt börjar under Folkungagatan mitt på Södermalm i Stockholm, där en märklig bit historia finns bevarad. Resan kommer att sluta strax bredvid, där en tidskapsel kommer att öppnas för första gången på över 80 år. Del 1 av 8.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 01:10
  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse.
  Då förändrades världen

  Kampen mot död och sjukdom har pågått sedan mänsklighetens födelse. Genom att praktiskt prova oss fram har vi gått från vidskepelse till vetenskap. Mitt i Stockholm ligger Sankt Görans sjukhus och där har man nyligen upptäckt en hemlighet under marken. Följ med Melker Becker på en resa genom medicinhistorien och ner i underjorden, in i en sedan länge glömd del av sjukhuset. Del 2 av 8.

  Från SVT2 tidigare i dag

 • 01:40

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:45
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:55
 • 02:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00
  Twirlywoos

  Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

 • 05:10
  Timmy Lamm - svenska ord

  Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!

 • 05:15
  Babblarna

  En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:20
  Babblarna

  En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:25
  Ballonggården

  Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?

 • 05:30
  Lekdags
  Lekdags

  Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!

 • 05:35
  Gaspard och Lisa

  Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl.

 • 05:45
  Wisska
  Wisska

  Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!

 • 05:55
  Ti och Mo

  Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!

 • 06:00
  Stella och Sam

  Roliga och äventyrslystna Stella är nog den bästa storasyster man kan tänka sig, särskilt när du heter Sam och är ivrig att utforska allt vad världen har att erbjuda. Stella har tankar, kunskap och åsikter om det mesta och leder sin lillebror Sam och deras vänner in i fantasifulla, härliga äventyr.

 • 06:10
  Snipp, Snapp, Snut affischbild.
  Snipp snapp snut

  Snipp, Snapp och Snut vill flyga. De tankar en flygfarkost med kanelbullar men plötsligt är alla bullar borta och Snut har fått ont i magen! Snipp och Snapp kokar ihop en medicin för att hjälpa Snut. Det visar sig att det finns fler sätt att flyga på! Del 1 av 10: Fisen.

 • 06:15
  Daniel Tigers kvarter

  Daniel går i förskolan. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

 • 06:30
  Greta Gris

  Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

 • 06:35
  Draken Digby
  Draken Digby

  Hem läskiga hem. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund.

 • 06:45
  Luo Bao Bei

  Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny.

 • 06:55
  Biet Maya

  Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask.

 • 07:10
  Fåret Shaun
  Dölj information om Fåret Shaun

  När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Måla streck.

 • 07:20
  Doki
  Dölj information om Doki

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Upp för varje berg. Doki har blivit jättebra på att klättra på Gabis klättervägg. Nu vill han få en större utmaning. Han föreslår att de ska bestiga världens högsta berg! Hur svårt kan det vara? Del 5 av 26. UR.

 • 07:35
  Charlie och Lola
  Charlie och Lola

  Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl.

 • 07:45
  Katten i hatten vet allt om ditten och datten

  Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss.

 • 08:00
  Andys förhistoriska äventyr

  Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

 • 08:15
  Mästerflygarna

  När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!

 • 08:25
  Tilde

  Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

 • 08:35
  Piggley Winks äventyr

  Följ med grisen Piggley, ankan Dannan och tjuren Ferny på massor av lek och spänning och skoj. Svenska röster: Jasmine Heikura, Linus Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Per Myrberg, Claes Månsson m.fl.

 • 09:00
  Roboten Rob

  Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl.

 • 09:10
  Katie Morag

  Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Andra säsongen.

 • 09:25
  Safirdrakens krafter

  Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter.

 • 09:35
  Träd Fu Tom

  Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi.

 • 10:00
  Min riddare och jag

  Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare.

 • 10:10
  Robin Hoods rabalder och rackartyg

  Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Sherwoodskogen brinner!

 • 10:20
  Gronkarna

  Flash, en alien, har sänts till jorden för att visa neandertalarna i Gronk-stammen framtidens uppfinningar. Men är de redo för dessa? Detta avsnitt: Ett nytt spel.

 • 10:35
  Furiki rullar

  Sengångaren André är full av energi och älskar att köra snabba bilar.

 • 10:45
  Ziv & Zack

  Ziv och Zack kommer till vår planet, stackars de som bor i Ortsbyn! Det här kan väl aldrig gå bra?

 • 10:55
  Matildas superkrafter

  Ett gäng kompisar, en talande fisk och en magisk kokosnöt. Vad kan gå fel (förutom allting)?

 • 11:10
  På riktigt!?

  På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?

 • 11:20
  Masha och björnen

  Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna.

 • 11:30
  I drömmarnas trädgård

  Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr.

 • 12:00
  Om evolution - meänkieli
  Dölj information om Om evolution - meänkieli

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Galapagos och snygga hanar. Vilken plats på jorden har haft stor betydelse för vad vi vet om evolutionen? Vi lär oss om Galapagosöarna och djuren som lever där. Del 4 av 5. UR.

 • 12:10
  Lilla prinsessan
  Dölj information om Lilla prinsessan

  Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman.

 • 12:20
  Claude

  Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa.

 • 12:35
  Magiska fyran

  I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Undervattensstaden.

 • 12:45
  Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna

  Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna.

 • 13:10
  Zorro - legenden föds

  Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!

 • 13:30
  Game on

  Dagens program handlar om The Lego Movie 2 Videogame. Ida och Laura ska åka ut på äventyr till olika planeter och rädda sina kompisar. Dom kommer också intervjua vinnaren av Cosplay-tävlingen på Dreamhack! Dagens tävling blir lite annorlunda, nu avgörs det vem som är expert på att bygga Lego.

 • 13:45
  Ranchen

  Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantha känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2.

 • 14:05
  Legendarerna

  Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Den spjuveraktiga magikern.

 • 14:30
  Backstage

  En grupp talangfulla tonåringar försöker uppfylla sina drömmar om att bli superstjärnor. Följ de blivande stjärnorna i med- och motgång på den berömda Keaton School of the Arts.

 • 14:50
  M.I. High

  I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har.

 • 15:20
  Blue water high

  Del 20 av 26. Det är åtta veckor kvar till surf-finalen och Rachel ligger på topp. Hon är helt fokuserad och surfar helt perfekt. Men plötsligt dyker hennes storebror Jay upp och han har dåliga nyheter. Familjeföretaget har problem och man behöver hennes hjälp. Hur ska hon göra? I rollerna: Sophie Luck, Gabrielle Scollay, Lesley Anne Mitchell, Taryn Marler, James Sorenson, Trent Dalzell, Ryan Corr, Martin Lynes och Liz Burch.

 • 15:45
  Familjen Valentin

  Barnen Valentins föräldrar försvinner när de är på väg för att visa upp Arthurs senaste och mycket hemliga uppfinning. Bara yngste sonen Theo vet vad som egentligen hänt men ingen tror honom.

 • 16:05
  100 saker att göra före high school
  Dölj information om 100 saker att göra före high school

  CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?

 • 16:35
  Sommarlägret

  Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl.

 • 16:50
  Bangarang

  Bangarang, pangarang! För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera.

 • 17:00
  Ett fall för KLURO

  Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Den andra Olympia.

 • 17:15
  P King Älling

  Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!

 • 17:25
  Vem spökar, Alfons Åberg?

  "Så klart att det inte finns några spöken", säger Alfons. Det vet han. Och inga monster och mystiska marsmän heller. Så klart! Men ibland glömmer Alfons det.

 • 17:35
  Lekdags
  Lekdags

  Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!

 • 17:40
  Ti och Mo

  Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!

 • 17:45
  Bing

  Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

 • 17:55
  Bolibompafamiljen

  Äntligen är det dags, Selma ska börja på förskolan! Redan första dagen är det en massa spännade saker som händer.

 • 18:00
  Bolibompa
  Dölj information om Bolibompa

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:01
  Greta Gris

  Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

 • 18:15
  Lapptäckekompisar
  Lapptäckekompisar

  Geten. Små och stora djur samsas på ett stort lapptäcke. När ett problem uppstår eller en svår situation måste lösas går det alltid att be granndjuren om hjälp.

 • 18:20
  Doktorerna

  Henning blir jättetrött när han ska busa med sin hund. Kroppen känns för tung. Han behöver röra på sig mer. Doktorerna rycker ut! Med hjälp av sin fantastiskt oslagbara rörelseapparat blir det fart på både doktorer och Henning. Nästan lite för mycket fart. De tar helt slut! Som tur är finns det andra större doktorer som kan hjälpa Henning. En gullig hund måste ju få bli busad med! Ladda för bubbelkrig, laser och utmattade doktorer! Del 7 av 12.

 • 18:30
  Fixarna

  Avloppet. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti.

 • 18:35
  Min riddare och jag

  Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare.

 • 18:45
  Snö + 7

  Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig...

 • 19:10
  Grizzy och lämlarna

  Spelgalet. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

 • 19:15
  Lilla Aktuellt

  Nyhetsprogram för barn och unga.

 • 19:25
  En rolig historia
  Dölj information om En rolig historia

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Kommunikationens historia. Hur har man skickat meddelanden till varandra genom tiderna? Man kan ju också undra hur vi kommunicerade innan skriftspråket fanns. Programledare: Ann Söderlund och Henrik Ahnborg. Del 4 av 6. UR.

 • 19:40
  Snacka om sex
  Dölj information om Snacka om sex

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Sex och samlevnad. I puberteten vaknar sexualiteten för många. Vi tar reda på mer om samlag, kondomer, orgasmer och hur ett barn blir till. Sexologen Linn Heed kan allt som är värt att veta om onani. Del 4 av 6. UR.

 • 19:55
  Larva
  Larva

  Animerad serie om två maskar.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider - syntolkat

  Bara några veckor efter sin dramatiska olycka är kocken Tareq Taylor tillbaka på gården till allas glädje. Det har blivit dags att avgöra solrostävlingen och domare är en legendarisk tv-profil som alltid tar sitt jobb på blodigt allvar. Gården fylls av tittare från hela Sverige som visar upp sina växter och får goda råd från våra programledare. Del 9 av 9.

 • 21:00
  Maxine och Emil i Gift vid första ögonkastet: Äktenskapet.
  Gift vid första ögonkastet - äktenskapet - syntolkat

  Flytten har rört upp starka känslor. Maxine tvingas möta de demoner som hon sedan länge gömt undan i sitt källarförråd. Det är stökigare än vad Emil är van vid och han kämpar med att komma till rätta i sin nya vardag. Och med katten Gosan. Kalle undrar hur deras sexliv fungerar nu när deras relation gått in i en ny fas. Del 2 av 4: Livet tillsammans: "Hej, här är din ångest".

 • 21:30
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Alex försöker komma tillrätta med sanningen om sin familj medan Harry försöker vinna tillbaka sin son på det enda sätt han kan. Sally börjar inse att hennes relation med Nick inte leder någonvart. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 10 av 30.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 24/5

 • 22:15
  Kennedys: en maktsaga
  Kennedys: En maktsaga

  President Kennedy har effektivt lyckats styra USA genom turbulenta tider. Men hans krafttag mot organiserad brottslighet och kamp för medborgliga rättigheter har gjort att JFK och hans bror fått många fiender, och hans presidentskap får ett slut på en gata i Dallas. Robert F Kennedy tar motvilligt på sig ansvaret att hålla familjens dröm vid liv. Del 5 av 6.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 23/5

 • 22:55
  Veep
  Dölj information om Veep

  Selina och Tom tävlar om vem som ska få stödet av en viktig bidragsgivare. Amy mår illa om morgnarna medan Jonahs försök att kväva en skandal i sin linda får oanade konsekvenser. I rollerna: Tony Hale, Anna Chlumsky, Julia Louis-Dreyfus, Reid Scott, Matt Walsh m.fl. Del 2 av 7: Discovery Weekend.

  Från SVT2 tidigare idag

 • 23:25
  Punk – en revolution i fyra delar
  Punk - en revolution i fyra delar

  När Ramones besöker London 1976 upptäcker de en högst levande punkscen med band som Sex Pistols och The Clash. Det skulle bli starten på vad som kallas "Den andra brittiska invasionen av USA". Istället för de brittiska rockbanden är det nu punkbanden som tar över, vilket kulminerar i Sex Pistols mytomspunna turné 1978 som slutade med att bandet splittras. Del 2 av 4.

  Från SVT2 tidigare idag. Även i SVT2 20/5

 • 00:15
  Agenda
  Agenda - teckenspråkstolkat

  Kan vi lita på prognoserna om flockimmunitet redan i sommar? Utländska studier visar på låga immun-nivåer. Fungerar verkligen den svenska corona-strategin? Intervju med den belgiske professorn Pierre van Damme. Varför dröjer regeringens besked till riskgrupper om ersättning för att stanna hemma från jobbet? Möt sjuksköterskan som har nedsatt immunförsvar efter cancersjukdom, men inte har råd att sluta arbeta. Hur fungerar den svenska demokratin när riksdagen bantas för att minska smittspridningen? Och vilka effekter får coronapandemin för det amerikanska presidentvalet? Riksdagens talman Andreas Norlén och Sveriges Radios utrikeschef Ginna Lindberg. Programledare: Anna Hedenmo.

 • 01:05
  Falkenberg forever
  Falkenberg forever - teckenspråkstolkat

  Några veckor har gått och sommaren börjar nå sitt slut. Men Marias nya liv har just börjat. Hon letar lägenhet med Fredrik och har fått sitt gamla jobb tillbaka. Men under en lägenhetsvisning möter hon den sista personen hon trodde hon skulle möta, som tyvärr sätter hennes nya liv i ett oönskat perspektiv. I rollerna: Johanna Runevad, Oskar Laring, Annika Andersson, Ester Uddén, Victor Iván, Martin Høgsted, Anders Axelsson m.fl. Del 8 av 8.

 • 01:25
  Hej Morre är en romsk talkshow med artisten Mark Marek Glindrönn som programledare.
  Hej Morre

  Hur mycket ska man bry sig om sin hälsa? Tränar vi för mycket eller för lite och för att det är kul eller för att bli snygga? Har vi gått för långt med hälsohysterin och alla nya dieter? Det och mycket mer diskuteras av veckans panel Adrijano Kamberi, Robbin Wernqvist, Vanessa Kamberi och Debora Gilda Kwiek. En talkshow på romani med programledare Mark Marek Glindrönn. Del 5 av 8: Hälsa.

  Från 17/5 i SVT2. Även i SVT2 22/5 och SVT2 23/5

 • 01:55
  Moona, Pirita, Jenni och Miina i Tjejer gör lumpen
  Tjejer gör lumpen

  Jenni, Miisa och Moona hoppas alla på att bli antagna till underofficersutbildningen. Och så är den högtidliga dagen kommen, då tjejerna i sina anhörigas närvaro får svära fan-eden. Eden till fanan är något som varje soldat i det finska försvaret måste svära. Moona, Miisa, Jenni och Pirita har liksom 800 andra finska tjejer varje år valt att rycka in till frivillig militärtjänst. Del 5 av 9.

  Från 13/5 i SVT2

 • 02:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.