På SVT just nu

Normala människor

Säsong 1 — Avsnitt 3

Studentbalen närmar sig och tjejerna på skolan förbereder ett välgörenhetsevent. Marianne blir tillfrågad ifall hon kan hjälpa till men känner sig genast obekväm. På klubben försöker en av Connells vänner närma sig Marianne, men Rachel förhåller sig kylig. I rollerna: Paul Mescal, Daisy Edgar-Jones, Leah McNamara, Frank Blake, Sarah Greene m.fl. Del 3 av 12.

Från 21/5 i SVT1

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:15
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Bröllopsdagen är inne och nästan allt som kan gå fel går också fel. Men ett par kommer att minnas denna dag av alla de rätta skälen. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 6 av 30.

  Från 11/5 i SVT1

 • 06:00
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  När Becky och Jake tvingas stjäla en häst upptäcker de nya djup i sitt förhållande. Och Alex är bestört över att Claire köper upp gamla hästar för att förhindra att de blir hundmat. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 7 av 30.

  Från 12/5 i SVT1

 • 06:45
  McLeod's Döttrar
  McLeods döttrar

  Claire hittar en gömd skatt som påminner henne om modern och väcker hennes rädsla för att också hon ska dö i barnsäng. I rollerna: Lisa Chappell, Bridie Carter, Jessica Napier, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, m.fl. Del 8 av 30.

  Från 13/5 i SVT1

 • 07:30
  Kennedys: en maktsaga
  Kennedys: En maktsaga

  Nästan exakt 100 år efter att familjen Kennedy först satte sina fötter på amerikansk mark svärs John F Kennedy in som USA:s nya president. Familjen har uppfyllt sin dröm, men bara under sitt första år som president inser han att presidentskapet är något helt annat än att vinna ett val. Och under ett år som är präglas av konflikter vänder han sig till dem han litar på mest - familjen. Del 3 av 6.

 • 08:15
  Kennedys: en maktsaga
  Kennedys: En maktsaga

  Sedan JFK blivit president har de politiska katastroferna duggat tätt. Och hans problem är långt ifrån över. Skandaler hotar hans äktenskap, kampen för medborgliga rättigheter skapar konflikter i södern och världens räds ett kärnvapenkrig. För att hans presidentskap ska överleva krävs insatser från hela familjen Kennedy. Del 4 av 6.

  Från 15/5 i SVT1

 • 09:00
  Annamaria Fredholm och Marie Lehmann
  Helgstudion

  I studion: Johan Styrud, överläkare vid Danderyds sjukhus och ordförande i Stockholms läkarförening. Vi får tips på hur ska vi tänka inför semestern. Henrik Silver berättar om årets norska firande av 17 maj, och Hasse Svens om hur Finland nu öppnar upp. Anton Vretander från P3 spel pratar om spelbranschen. Johan von Schreeb, från Kunskapscentrum för katastrofmedicin på Karolinska institutet, talar om utvecklingen i världen, och Maria Amér, smittskyddsläkare Gotland, om läget i Sverige. Psykolog Björn Hedensjö och socialantropologen Raoul Galli förklarar varför inte alla följer reglerna. Dessutom: Producent Malin Attefall och löpcoachen Peppe Lindholm om programmet Bästa träningen, och uppsnack inför "Utmanarmötet - bordtennis" i SVT1 kl 15.00. Studiosamtal, reportage och intervjuer om läget i Sverige under coronakrisen. Programledare: Annamaria Fredholm och Marie Lehmann.

 • 12:00
  Gift vid första ögonkastet Norge.
  Gift vid första ögonkastet Norge

  Efter en allt annat än vanlig bröllopsdag vaknar våra par för första gången upp som hustru och man. Och efter en första trevande frukost tillsammans är det redan dags att ta ett stort beslut - hos vem ska de flytta ihop? Och efter bara en dag som gifta börjar känslorna svämma över för ett av paren. Hur ska det gå för experternas perfekta matchningar när de ska lära känna varandra och upptäcka vilka de har gift sig med? Del 3 av 10.

  Från 14/5 i SVT1. Även i SVT1 19/5, SVT1 20/5 och SVT24 20/5

 • 12:45
  Maxine och Emil i Gift vid första ögonkastet: Äktenskapet.
  Gift vid första ögonkastet - äktenskapet

  Maxine och Emil har fortsatt att bo i Maxines lägenhet. De upplever vardagen och firar sin första gemensamma jul. Emil har kvar sin lägenhet men Maxine tycker att han ska hyra ut den så att de flyttar ihop "på riktigt". Även om Emil vill samma sak så visar det sig vara lättare sagt än gjort. De ställs inför en utmaning som avslöjar att de inte alltid är helt synkade. Serie om kärlek och de praktiska och känslomässiga prövningar som Maxine och Emil ställs inför när de försöker bygga sitt liv tillsammans. För första gången följer vi ett par efter att experimentet har tagit slut. Sexologen och terapeuten Kalle Norwald hjälper dem under seriens gång med återkommande parterapi. Del 1 av 4: Flytta ihop: "Det här kommer bli jobbigt".

  Från 12/5 i SVT1. Även i SVT24 senare i kväll

 • 13:15
  Sverige!

  Den färgstarka operatenoren och aktivisten Rickard Söderberg väcker känslor av både kärlek och hat. Han är kvällens gäst i kulturprogrammet Sverige! Vi träffar den provokative skulptören som bygger ett gigantiskt gökur och musikern som håller hemmakonserter på piano. Programledare: Fredrik Önnevall.

  Från 16/5 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt, SVT1 18/5 och SVT24 21/5

 • 13:45
  Atle Bjurström tillsammans med det norska kungaparet Sonja av Norge och Harald V av Norge.
  Året med norska kungafamiljen

  En tillbakablick på året som gick med den norska kungafamiljen under 2019. Ett år som i efterhand starkt kom att präglas av Ari Behns tragiska död under julhelgen. Atle Bjurström följer kungaparet och kronprinsparet under deras uppdrag på hemmaplan och i utlandet, och vi möter även prinsessan Ingrid Alexandra och kung Haralds syster, prinsessan Astrid. (Norge, 2019)

 • 15:00
  Utmanarmötet - bordtennis

  Direkt från Österström. Del 2 av serien Utmanarmötet med två bordtennisdueller. Sverigeettan Linda Bergström utmanas först av 20-åriga SM-finalisten Stina Källberg. Sedan en match mellan VM-silvermedaljören Mattias Falck som utmanas förra årets JVM-finalist och UEM-vinnare 18-årige Truls Möregårdh. Kommentator: Chris Härenstam. Gästexpert: J-O Waldner.

 • 17:25
  Hitlåtens historia

  Guld och gröna skogar är låten som tog Hasse Andersson från gammal speleman i pensionsålder till århundradets mest oväntade barnidol. Men hur kunde Hasse få barn att lyfta blicken från telefonerna och istället sjunga om logdans och hålligång på bonnig skånska? Spåren leder bland annat till ett pojkband i Japan. Del 2 av 4.

  Från 13/5 i SVT1

 • 17:55
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:10
 • 18:15
  Henrik Kruusval, programledare för Landet runt.
  Landet runt

  Spännande och intressanta reportage från hela Sverige. Programledare: Henrik Kruusval.

  Även i SVT1 senare i natt och SVT1 18/5

 • 19:00
  Mats Nyström
  Sportspegeln

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Lasse Åberg - en ängslig gosses memoarer.
  Lasse Åberg – En ängslig gosses memoarer

  Komikern, konstnären, musikern och regissören Lasse Åberg fyller 80 år. I två program ser vi glimtar från hans unika karriär inom film, tv, konst och musik samt samtal och intervjuer med flera av de personer som han haft i sin närhet. Medverkande: Lasse Åberg, Janne Schaffer, Jan Lööf, Lasse Hallström m.fl. Del 2 av 2.

  Även i SVT1 18/5 och SVT24 18/5

 • 21:00
  I denna konspirations-komedi följer vi George English, en amerikan bosatt i Sverige och hans familj och vänner.
  We got this

  Med sitt engagemang och övertalningsförmåga lyckas George vinna förtroendet hos den lilla gruppen privatspanare och tillsammans kommer de allt längre i sina efterforskningar. George börjar få problem på vikariejobbet i skolan då han engagerar eleverna i sin utredning. Även hans skatteskuld och besatthet har kommit till Sofias kännedom och hon blir genuint oroad över Georges psykiska hälsa. I rollerna: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis m.fl. Del 3 av 6.

  Även i SVT1 18/5 och SVT24 21/5

 • 21:45
  Walter Proska (Jannis Niewöhner) och Wanda Zielinski (Malgorzata Mikolajczak).
  Kappvändaren

  Walter befinner sig i sovjetisk fångenskap med en svår skada i foten som gör det omöjligt för honom att ta sig fram till fots. Då upptäcks han av vännen Wolfgang som också är bland de fångna. I rollerna: Jannis Niewöhner, Malgorzata Mikolajczak, Sebastian Urzendowsky, Rainer Bock, Ulrich Tukur m.fl. Miniserie i två delar nyproducerad för tysk public service-tv till 75-årsminnet av andra världskrigets slut i Europa. Baserad på Siegfried Lenz roman "Der Überläufer". Del 2 av 2.

  Även i SVT24 22/5

 • 23:15
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:20
  Sällskapet - intervjuer från allting mittpunkt
  Sällskapet - intervjuer ifrån alltings mittpunkt

  Kan det finnas något att vinna på att dela med sig av makten? En animerad satir baserad på intervjuer med personer ur normens och privilegiernas centrum. Del 7 av 7: Makt, ansvar och nån chef som var libanes.

 • 23:30
  Jessica Fletcher (Angela Lansbury).
  Mord och inga visor

  Deckarklassiker om deckarförfattaren Jessica Fletcher som utreder mord. I rollerna: Angela Lansbury m.fl. Del 19 av 22: Always a thief.

  Från 14/5 i SVT1

 • 00:15
  Bästa träningen.
  Bästa träningen

  Fyra otränade par tar sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Vardagen fylls av kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion och det är tuffare än de föreställt sig. Idrottsforskare följer parens hälsa och mäter deras resultat på jakt efter den bästa träningen. Del 2 av 3: Åtta ovana kroppar har börjat göra motstånd. Hur mycket träningsvärk kan man ha egentligen?

  Från 14/5 i SVT1. Även i SVT1 20/5

 • 01:15
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Pavel Lebedev börjar sitt jobb vid FSB. Bakatine, agent vid avdelningen för intern säkerhet, blir misstänksam mot honom. Ryssland gör JJA mer paranoid för varje dag, och han försöker kontakta Pavel för att ge honom ett uppdrag. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 3 av 10.

  Från 15/5 i SVT1

 • 02:10
  Dr Thomas Chamberlain (RICHARD LINTERN).
  Tyst vittne

  Utredningen fortgår och Jack samarbetar nu med en gammal bekant från Nordirland, en orädd journalist som vigt sin karriär och sitt liv åt att avslöja den hänsynslösa organisationen. I rollerna: Emilia Fox, Richard Lintern, David Caves, Liz Carr m.fl. Del 8 av 10.

  Från 15/5 i SVT1

 • 03:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 04:45
  Sverige!

  Den färgstarka operatenoren och aktivisten Rickard Söderberg väcker känslor av både kärlek och hat. Han är kvällens gäst i kulturprogrammet Sverige! Vi träffar den provokative skulptören som bygger ett gigantiskt gökur och musikern som håller hemmakonserter på piano. Programledare: Fredrik Önnevall.

  Från 16/5 i SVT1. Även i SVT1 18/5 och SVT24 21/5

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 08:40
  Baki
  Sverige idag på romani chib/arli

  Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/arli.

  Från 16/5 i SVT2

 • 08:50
  Jane
  Sverige idag på romani chib/lovari

  Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/lovari.

  Från 16/5 i SVT2

 • 09:00
  Videokonstnärerna Steina och Woody Vasulka är en slags Youtube-generationens far- eller morföräldrar.
  Vasulkas – videokonstens pionjärer

  Videokonstnärerna Steina och Woody Vasulka är en slags Youtube-generationens far- eller morföräldrar. Paret Vasulka hade en enorm påverkan på konst och samhälle med sina utforskande, innovativa videoverk. Nu när de nått pensionsåldern kämpar de med att få ekonomin att gå ihop - medan världen slåss om vem som ska få representera dem när de är borta. Isländsk dokumentär av Hrafnhildur Gunnarsdóttir.

  Från 15/5 i SVT2. Även i SVT2 18/5 och SVT2 19/5

 • 10:00
  Krucifix.
  Gudstjänst

  Dagens gudstjänst från Equmeniakyrkan Hovslätt i Jönköpings kommun. Pastor Kristina Gustafsson predikar och ungdomsledare Jacob Elmner leder gudstjänsten. För sång och musik står musikteamet under ledning av Erika Bjurbäck.

  Även i SVT2 senare i kväll och SVT2 18/5

 • 10:45
  Erik Ehn i uppsättningen Peer Gynt från Dramaten.
  Peer Gynt

  Henrik Ibsens Peer Gynt i en ny inspelning av den kritikerrosade uppsättningen från Dramaten. Det norska nationaleposet om Peer Gynt liknar ingenting annat med sin vilda blandning av satir, surrealism och saga. Peer Gynts makalösa liv skildras i en uppsättning av regissören Michael Thalheimer. I rollen som Peer Gynt ser vi Erik Ehn som enligt kritikerna gör "sitt livs roll". Ensemblen består också av Stina Ekblad, Rebecka Hemse, Carl Magnus Dellow, Andreas Rothlin Svensson och Thomas Hanzon som alla får tänja sina gränser i de fantasifulla rollerna.

  Från 16/5 i SVT2

 • 12:55
  Oslofilharmonin 100 år

  Drottning Sonja var en av många tusen som sökte sig till Slottsplassen i centrala Oslo en varm augustikväll förra året för att vara med när Oslofilharmonin firade sin 100-års födelsedag med en riktig festkonsert. Orkestern dirigeras av sin chefdirigent Vasily Petrenko och solisterna Mari Eriksmoen och Bror Magnus Tødenes framför stycken ur Turandot, West Side Story och Porgy & Bess. Självklart står även norsk musik på programmet, som t.ex. Bojarernas intåg av Johan Halvorsen och musik ur Griegs Peer Gynt-svit. (Norge, 2019)

  Från 16/5 i SVT2

 • 14:15
  James Rosenquist med programledare Alastair Sooke.
  Soppburken som blev världskändis - popkonstens historia

  Andy Warhol var mannen som gav tomatsoppan och paketet med stålull nytt liv. Det kallades popkonst och superstjärnan Warhol var långtifrån ensam. Här ser vi också Roy Lichtensteins tecknade serieparodier och svenskättlingen Claes Oldenburgs svindlande megastora kopior av vardagsföremål. Idag är vi nästan blasé. Men i början av sextiotalet var popkonsten kontroversiell på gränsen till det explosiva.

  Från 16/5 i SVT2

 • 15:05
  Tine läser ur sin gamla dagbok
  Kära dagbok

  Skulle du våga ställa dig inför en publik och läsa högt ur din tonårsdagbok? Möt några som vågar! Denna gång: Rikke, Regitze, Molly och Kathrine står upp inför en publik av jämnåriga och läser valda stycken ur sina tonårsdagböcker. Del 1 av 4. (Danmark, 2016)

  Från 15/5 i SVT2

 • 15:35
  Vi på Saltkråkan
  Korta tv-historier: Pippi Långstrump

  På några minuter berättar vi grejen med klassiska tv-program. Denna gång: Pippi Långstrump.

 • 15:40
  Helt ärligt
  Helt ärligt

  Nilofar och Elham är systrar i en familj med sju barn. De älskar att vara tillsammans men pratar aldrig om allvarliga saker. Vad är det som Elham inte vet om deras uppväxt?

  Från 15/5 i SVT2

 • 15:50
  Marika
  Sverige idag på romani chib/kalderash

  Veckans lokala nyheter på romani chib kalderash.

  Även i SVT2 18/5

 • 16:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 16:05
  Mervi
  Sverige idag på meänkieli

  Veckans lokala nyheter på meänkieli.

  Även i SVT2 18/5

 • 16:15
  Helt ärligt
  Helt ärligt

  Kayler och Sabrina träffades på gymnasiet. Nu planerar de för en gemensam framtid. Kayler vill ha många barn, har han Sabrina med sig?

  Från 12/5 i SVT2

 • 16:25
  En norsk flagga.
  Bastubandet från Bergen

  Killarna i popbandet Kakkmaddafakka från Bergen tar sitt bastubadande på yttersta allvar. Och vem har sagt att man inte kan ge konsert inne i en bastu?

 • 16:30
  Angel Arubi
  Fabrikens hjältar

  Angel åker tillbaka till Finland. Nu är jobbet på fabriken och dottern Olivia hans stora fokus i livet. Tanja får klarhet i oklarheterna från sitt förflutna och vågar äntligen börja se framåt. Topi tvingas till dubbla farväl, men tack och lov är åtminstone det ena av dem bara tillfälligt. Framtiden är öppen. Nytt jobb, nya möjligheter. Tillsammans med närmare 3000 andra har de fått jobb på en bilfabrik och ser nu fram emot en ny start i livet. Del 8 av 8.

  Från 15/5 i SVT2

 • 17:00
  Ni idea
  Dölj information om Ni idea

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Emociones. Seriestart. Förbättra din spanska med programledarna Simone och Oliver som berättar historier, delar med sig av erfarenheter och ger varandra olika uppdrag på stan. Det bjuds på språklust, glada upptåg och nya upplevelser. Del 1 av 10. UR.

  Även i SVT2 18/5

 • 17:10
  Kortfilmsklubben - spanska
  Dölj information om Kortfilmsklubben - spanska

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Timecode. Spansk kortfilm. Luna och Diego jobbar som vakter i ett parkeringshus. Hon har dagskift och han har nattskift. Det är enformigt och händelselöst ända tills Luna ska undersöka ett klagomål från en kund. Filmen är regisserad av Juanjo Giménez och Oscarnominerad 2017. UR.

  Tidigare sänt 2017. Även i SVT2 18/5

 • 17:26
  Kortfilmsklubben - tyska
  Dölj information om Kortfilmsklubben - tyska

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Eine außergewöhnliche Sammlung. Tysk kortfilm i regi av Marvin Schulz. Laura och hennes pojkvän kollar in massa gamla dammiga saker i en antikaffär; ägaren är rätt gammal och dammig han också. Pojkvännen följer med honom för att titta på en sak, och Laura strövar omkring ensam i den folktomma affären. Men det är något märkligt med alltihop. UR.

  Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 18/5

 • 17:33
  Kortfilmsklubben - tyska
  Dölj information om Kortfilmsklubben - tyska

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Wir könnten, wir sollten, wir hätten doch. Paret ska ha en mysig hemmakväll. Plötsligt ringer det på dörren. Det är en främling som står nere i porten och fryser. UR.

  Tidigare sänt 2016. Även i SVT2 18/5

 • 17:46
  Barnen som överlevde Förintelsen - teckenspråkstolkat
  Dölj information om Barnen som överlevde Förintelsen - teckenspråkstolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Ruth Rogoff. Seriestart. Ruth Rogoff berättar om hur hennes familj flydde från Tyskland till London precis innan andra världskriget bröt ut. När familjen klev av tåget på stationen i London meddelade de engelska myndigheterna att krig hade brutit ut. Del 1 av 6. UR.

  Även i SVT2 18/5

 • 17:53
  Barnen som överlevde Förintelsen - teckenspråkstolkat
  Dölj information om Barnen som överlevde Förintelsen - teckenspråkstolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Martin Kapel. Martin Kapels familj blev under andra världskriget deporterad och tillsammans tog de sig till Krakow. Martin skickades därefter med en så kallad kindertransport från Polen till England. Men resten av familjen dödades. Del 2 av 6. UR.

  Även i SVT2 18/5

 • 18:00
  Hej Morre är en romsk talkshow med artisten Mark Marek Glindrönn som programledare.
  Hej Morre

  Hur mycket ska man bry sig om sin hälsa? Tränar vi för mycket eller för lite och för att det är kul eller för att bli snygga? Har vi gått för långt med hälsohysterin och alla nya dieter? Det och mycket mer diskuteras av veckans panel Adrijano Kamberi, Robbin Wernqvist, Vanessa Kamberi och Debora Gilda Kwiek. En talkshow på romani med programledare Mark Marek Glindrönn. Del 5 av 8: Hälsa.

  Även i SVT24 19/5, SVT2 22/5 och SVT2 23/5

 • 18:30
  Moona, Pirita, Jenni och Miina i Tjejer gör lumpen
  Tjejer gör lumpen

  Jenni, Miisa och Moona hoppas alla på att bli antagna till underofficersutbildningen. Och så är den högtidliga dagen kommen, då tjejerna i sina anhörigas närvaro får svära fan-eden. Eden till fanan är något som varje soldat i det finska försvaret måste svära. Moona, Miisa, Jenni och Pirita har liksom 800 andra finska tjejer varje år valt att rycka in till frivillig militärtjänst. Del 5 av 9.

  Från 13/5 i SVT2. Även i SVT2 18/5 och SVT24 19/5

 • 19:00
  Anna Hedenmo, programledare
  Min sanning: Kristina Lugn

  Med anledning av Kristina Lugns bortgång visar SVT ett intevjuporträtt från 2012. Vi får se Kristina Lugn, en av Sveriges folkligaste poeter, i ett livfullt samtal om glädjen, konsten, kärleken och döden. Programledare: Kristina Hedberg.

 • 20:00
  Hans Olav Brenner och Jon Fosse.
  Jon Fosse - Det som inte kan sägas

  Jon Fosse dyker gång på gång upp i förslagen till tänkbara mottagare av nobelpriset i litteratur. Han skriver i olika genrer, men det är framför allt dramatiken som gett honom den stora internationella uppmärksamheten. Fosse har under de senaste åren sagt nej till alla slags offentliga uppträdanden, men inför sin 60-årsdag i september 2019 gick han med på att möta Hans Olav Brenner för en intervju. Ett porträtt av en författare som inte räds sanningen, men som ändå menar att det finns mycket som inte kan sägas.

  Även i SVT2 20/5 och SVT2 23/5

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

 • 21:15
  Agenda
  Agenda

  Kan vi lita på prognoserna om flockimmunitet redan i sommar? Utländska studier visar på låga immun-nivåer. Fungerar verkligen den svenska corona-strategin? Intervju med den belgiske professorn Pierre van Damme. Varför dröjer regeringens besked till riskgrupper om ersättning för att stanna hemma från jobbet? Möt sjuksköterskan som har nedsatt immunförsvar efter cancersjukdom, men inte har råd att sluta arbeta. Hur fungerar den svenska demokratin när riksdagen bantas för att minska smittspridningen? Och vilka effekter får coronapandemin för det amerikanska presidentvalet? Riksdagens talman Andreas Norlén och Sveriges Radios utrikeschef Ginna Lindberg. Programledare: Anna Hedenmo.

  Även i SVT24 18/5, SVT2 18/5, SVT2 19/5 och SVT24 19/5

 • 22:05
  Dokument utifrån: Vem är rädd för Huawei?
  Dokument utifrån: Vem är rädd för Huawei?

  Det kinesiska bolaget Huawei vill bygga ut 5G i hela världen och ligger långt fram i utvecklingen av teknologin. Med hjälp av 5G kan hela samhällen fungera trådlöst, självkörande bilar blir möjliga och avancerad läkarvård kan utföras på distans i realtid. Men många oroar sig för att Huawei bygger in bakdörrar som gör att ofantliga mängder data samlas in och sedan används av Kina för spionage.

  Även i K 19/5 och K 22/5

 • 22:55
  Krucifix.
  Gudstjänst

  Dagens gudstjänst från Equmeniakyrkan Hovslätt i Jönköpings kommun. Pastor Kristina Gustafsson predikar och ungdomsledare Jacob Elmner leder gudstjänsten. För sång och musik står musikteamet under ledning av Erika Bjurbäck.

  Från SVT2 tidigare idag. Även i SVT2 18/5

 • 23:40
  Ekdal och Ekdal
  Ekdal och Ekdal

  Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Vart är världen och Sverige på väg 2020? Ekdal och Ekdal sätter in problemen i globalt och historiskt sammanhang, vidöppet för perspektiv, kompromisslöst när det gäller fakta. Del 2 av 6.

  Från 12/5 i SVT2

 • 00:40
  Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan.
  Gör inte detta hemma

  Att bygga om en husvagn till husbåt och att städa gården med brandbil, det måste väl gå hur bra som helst? Och hur många hundra kg betong kan man lasta i en personbil och ändå kunna fortsätta köra? Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan. Underhållning med vetenskapliga förtecken. Del 3 av 6. (Norge, 2017)

  Från 11/5 i SVT2

 • 01:10
  Om vi får bestämma
  Dölj information om Om vi får bestämma

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Anne planerar att flytta ihop med sin älskade Jean Paul. Men kommer de att klara att bo tillsammans? Anne har Downs syndrom och träffade sin kille på den dagliga verksamheten. De vill dela livet med varandra, jobba och resa på semester som alla andra. Nederländsk dokumentär från 2017. UR.

  Från 11/5 i SVT2

 • 02:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00
  Twirlywoos

  Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

 • 05:10
  Timmy Lamm - engelska ord

  Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!

 • 05:15
  Babblarna

  En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:20
  Babblarna

  En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:25
  Sara och Anka

  Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Serie 1.

 • 05:30
  Olobob-toppen

  Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!

 • 05:35
  Voffa, Kvittra och Len

  Ett studsigt äventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?

 • 05:45
  Lapptäckekompisar
  Lapptäckekompisar

  Fåret. Små och stora djur samsas på ett stort lapptäcke. När ett problem uppstår eller en svår situation måste lösas går det alltid att be granndjuren om hjälp.

 • 05:55
  Kojsagor

  I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor.

 • 06:00
  Bing

  Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

 • 06:10
  Greta Gris

  Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

 • 06:15
  Ella, Oscar och Hoo

  Varje dag - ett nytt äventyr! - för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln.

 • 06:25
  Pirata & Piloto

  Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!

 • 06:35
  Victor & Josefine

  Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet.

 • 06:50
  Lekdags
  Lekdags

  Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!

 • 06:55
  Klaga lagom, Alfons Åberg

  Alfons och Pappa är så ledsna - för nu är julen förbi. Men farmor säger, att det är bra att dom har tråkigt.

 • 07:05
  Monsterskolan

  Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

 • 07:10
  Monsterbarnvakterna

  Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!

 • 07:20
  Octonauterna

  Spökhuvudfisken. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

 • 07:35
  Träd Fu Tom

  Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi.

 • 07:55
  Simon

  Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

 • 08:00
  Supersnällasilversara och Stålhenrik

  Supersnällasilversara och Stålhenrik är två helt vanliga superhjältar som bor på månen. Rätt som det är tjuter uppdragstutan. Ett barn behöver superhjältarnas hjälp. Då flyger de iväg för att reda ut situationen så att allt blir frid och fröjd. I rollerna: Sara Edwardsson och Henrik Ståhl, m.fl. Del 8 av 10.

 • 08:20
  Big block sing song

  Big Block är en samling fyrkantiga figurer som sjunger om känslor och händelser, se om du känner igen dig själv i deras lustiga sånger.

 • 08:25
  Andys safariäventyr

  Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!

 • 08:35
  Magiska fyran

  I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!

 • 08:50
  Robin Hoods rabalder och rackartyg

  Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg.

 • 09:00
  Fixa rummet

  Del 8 av 12. Dylan gillar att spela in egna små filmer med sina kompisar. Han vill kunna göra en del film i sitt rum med t.ex. en green screen och att rummet skall visa mer av hans filmintresse.

 • 09:30
  Djupet

  Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2.

 • 09:50
  Geronimo Stilton

  Löständer. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Säsong 3.

 • 10:15
  Lilla Aktuellt: Missa inte

  Programmet saknar beskrivning.

 • 10:20
  Legendarerna

  Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Mästarbältet.

 • 10:40
  Zorro - legenden föds

  Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!

 • 11:00
  Ranchen

  Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantha känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2.

 • 11:25
  Snö + 7

  Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig...

 • 11:45
  Alisa klarar sig alltid!

  Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen.

 • 12:15
  Pingvinerna från Madagaskar
  Dölj information om Pingvinerna från Madagaskar

  Det fanns en gång en film som hette Madagaskar. I den förekom det några pingviner. Här återkommer de i en egen tv-serie. De bor i djurparken i Central Park i New York och har ett hemligt liv som kommandosoldater. Deras grannar och rivaler är tre lemurer. Svenska röster: Claes Ljungmark, Oscar Harrysson, Anders Öjebo, Daniel Bergfalk, Niclas Wahlgren, Johan Reinholdsson, Bengt Skogholt m fl.

 • 12:35
  Rudi kapplöpningsgrisen

  Del 12 av 13. Fritz och Aylas familjer söker någonstans att bo tillsammans. Men en hyresvärd vill inte ha grisen, en annan tycker inte om barn och en tredje tycker inte om turkar. Det är dessutom dags för byns årliga grillfest. Nu är Rudi i fara! Serien handlar om griskultingen Rudi som rymmer när han ska föras till slakteriet. Fritz tar hand om honom och det visar sig att Rudi är en snabb gris som vinner en kapplöpning - för hundar.

 • 13:05
  Pirater i huset intill

  Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Landkrabbe-arbete.

 • 13:15
  Min riddare och jag

  Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare.

 • 13:30
  Game on

  Dagens program handlar om The Lego Movie 2 Videogame. Ida och Laura ska åka ut på äventyr till olika planeter och rädda sina kompisar. Dom kommer också intervjua vinnaren av Cosplay-tävlingen på Dreamhack! Dagens tävling blir lite annorlunda, nu avgörs det vem som är expert på att bygga Lego.

 • 13:45
  Oktonautit

  Åtta äventyrare bor på en undervattensbas - The Octopod. I varje episod möter de olika faror eller gör nya upptäckter om verkliga djur eller företeelser.

 • 14:00
  Uppfinnar-Johanna - syntolkat
  Dölj information om Uppfinnar-Johanna - syntolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Huttan. Seriestart. Uppfinnar-Johanna är 8 år. Hennes stora intresse är att bygga och meka med teknik. Johannas lillebror Stanley önskar sig ett husdjur att leka med. Kan Johanna uppfinna ett? Del 1 av 7. UR.

 • 14:10
  NO-tv - syntolkat
  Dölj information om NO-tv - syntolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Magnetism. Seriestart. Privatdetektiven Charlotte Holmes försöker lösa mysteriet med den trasiga magneten. Vilka material är egentligen magnetiska? Och hur får man ett gem att flyga? Del 1 av 10. UR.

 • 14:25
  Läsmysteriet - syntolkat
  Dölj information om Läsmysteriet - syntolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Mysteriet med den inlåsta änkefrun. Laget Flammorna ska lösa mysteriet på slottet. I den mörka, läskiga källaren måste de klara två utmaningar för att få ledtrådar. Dessutom går det på tid! Kommer de att hinna? Och vem är skuggfiguren som förföljer dem? Programledare: Jonas Leksell. Del 1 av 8. UR.

 • 14:40
  Backstage

  En grupp talangfulla tonåringar försöker uppfylla sina drömmar om att bli superstjärnor. Följ de blivande stjärnorna i med- och motgång på den berömda Keaton School of the Arts.

 • 15:00
  Blue water high

  Del 18 av 26. Brooke borde känna sig nöjd och glad - det går bra i skolan och hon surfar bättre än någonsin. Men något plågar henne, hon kan inte sluta tänka på Mike. När eleverna ska para ihop sig inför en tävling väljer Mike Rachel till partner. Och Brookes tankar skenar genast iväg. I rollerna: Sophie Luck, Gabrielle Scollay, Lesley Anne Mitchell, Taryn Marler, James Sorenson, Trent Dalzell, Ryan Corr, Martin Lynes och Liz Burch.

 • 15:25
  Familjen Valentin

  Barnen Valentins föräldrar försvinner när de är på väg för att visa upp Arthurs senaste och mycket hemliga uppfinning. Bara yngste sonen Theo vet vad som egentligen hänt men ingen tror honom.

 • 15:50
  100 saker att göra före high school
  Dölj information om 100 saker att göra före high school

  CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?

 • 16:15
  Bara på skoj

  Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt.

 • 16:25
  Superkrypen

  I syrsans tecken. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan.

 • 16:40
  Magiska fyran

  I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Fontänen.

 • 16:50
  Safirdrakens krafter

  Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter.

 • 17:00
  Ett fall för KLURO

  Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Fiffig fälla.

 • 17:10
  P King Älling

  Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!

 • 17:25
  Mästerflygarna

  När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!

 • 17:35
  Octonauterna

  Spökhuvudfisken. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

 • 17:45
  Daniel Tigers kvarter

  Daniel går till doktorn. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

 • 18:00
  Bolibompa
  Dölj information om Bolibompa

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:01
  Simon

  Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

 • 18:15
  Stopp!

  Del 8 av 10: Karamellen. Klaras moster är på besök. Hon har alltid jättegoda karameller med sig, men för att få smaka måste man först krama moster. Det vill inte Klara, så hon springer och gömmer sig. 5-åriga Klara kan stoppa tiden när saker inte blir som hon vill. När syskonen bråkar och föräldrarna bestämmer skriker Klara STOPP! och världen stannar. Nu är det hon som bestämmer.

 • 18:20
  Hej Jycke

  Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?

 • 18:30
  Alfons Åberg

  Det är stort kalas och Alfons och Småtting får sitta med vid vuxenbordet. Alfons som har varit med förr ska passa Småtting och se till så han trivs. Alfons tar sin uppgift på allvar och visar sig bättre än de vuxna förstå vad Småtting behöver.

 • 18:45
  Joy

  Del 4 av 8. Ångra sig. Joy har en önskeburk som man kan prata med och lätta sitt hjärta för. Oftast leder det till att det man funderar på eller tycker är lite jobbigt löser sig. Medverkande: Aysha Camal Cerrato, Salif Diop, Hanna Alström, Anna Blomberg m.fl. Regi: Caroline Cowan.

 • 18:55
  Zorro - legenden föds

  Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!

 • 19:20
  Leonardo
  Leonardo

  Serie 1. Del 6 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark m.fl.

 • 19:50
  Blinky Bills bravader

  Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 09:00
  UR Samtiden
  Dölj information om UR Samtiden

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  9:00 Sexualbrott på nätet - en utmaning för rättsväsendet. 9:45 Att prata om ömsesidigt sex i skolan. 10:25 Tryckta tyger för alla tillfällen. 10:45 Varde ljus - belysning från fem sekel. 11:10 Två världsnamn inom samtida glas. 11:35 Liljan, Svalan och en och annan kattarumpa. 12:00 Värdet av proveniens. 12:20 Stilhistoria - konsten att se. 12:45 En samlares drivkraft. 13:05 Hållbarhet i ram. 13:35 Det vita guldet. 14:00 Spindlar på Östersjöns stränder. 14:20 Beteendeförändringar i pandemiernas spår. UR.

 • 15:00
  Jan Elhøj och Morten Kirckhoff, programledare för Övergivna rum.
  Övergivna rum

  Likt "urban explorers" söker Jan Elhøj och Morten Kirckhoff upp övergivna platser och dokumenterar dem med sin kamera. Denna gång: Jan och Morten får tillåtelse att ta sig in i den stängda delen av Mønsted Kalkgruber - världens största kalkgruva.

  Tidigare sänt 2014

 • 15:20
  Vår vän hunden
  Dölj information om Vår vän hunden

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  För flera tusen år sen blev människan och hunden vänner. Oavsett om de jagar, drar eller vallar har hunden följt människan till jordens alla hörn. Hur kan de förstå vad vi känner och säger? Vad är hemligheten bakom vår fantastiska vänskap med hundar? Tysk dokumentär från 2019. UR.

  Från 15/5 i K. Även i K 18/5

 • 16:15
  Myanmar med Simon Reeve
  Dölj information om Myanmar med Simon Reeve

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  I djungeln med rebeller. Resan fortsätter till Mandalay där det finns en stor jadestens-marknad. Innan Simon beger sig vidare till en av landets många konfliktscener får han uppleva en spektakulär festival med eldballonger. Därefter träffar han en gigantisk rebellarmé som krigat mot den burmesiska militären i årtionden. Brittisk dokumentärserie från 2018. Del 2 av 2. UR.

  Från 15/5 i K. Även i K 19/5

 • 17:15
  Balkans metropoler
  Dölj information om Balkans metropoler

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Serbiens huvudstad: Belgrad. Följ med på en upptäcktsresa till Belgrad - en stad full av kontraster. Vid första anblicken grå och monoton, men inuti vibrerar den. Efter årtionden av depression har livet återvänt. Tysk reseserie från 2018. Del 3 av 5. UR.

  Från 16/5 i K. Även i K 18/5 och K 21/5

 • 18:05
  Dox: Ask the sexpert

  Doktor Watsa, 92, är Mumbais främsta sexrådgivare. Med humor, sarkasm och värme uppfostrar han bekymrade singlar och par i samlivets svåra konst. Den pensionerade gynekologens sexspalt är så populär att han blivit en megakändis. Så här kan det låta: "Var mer omtänksam, lär dig om förspelets konst. Så kommer hon kanske att välja dig framför en banan nästa gång." Indisk-amerikansk dokumentär från 2018.

  Tidigare sänt 2018

 • 19:25
  Simon Evans
  Omöjlig ingenjörskonst

  Ett kostsamt kanalbygge, och det största i sitt slag: Panamakanalen. De största fraktfartygen i världen använder Panamakanalen som en mycket effektiv genväg, men de fartygen blir större och större så sluss-systemen, långa som fyra fotbollsplaner och höga som elva-våningshus, behöver byggas ännu större. Och Stilla havets klippiga botten utgör ett stort hinder för de enorma fartygen. Del 2 av 12.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 20/5, K 21/5 och K 22/5

 • 20:10
  Dyngbagge
  Dyngbaggarnas kamp

  Om de inte fanns skulle savannen täckas av buffelmockor och elefanthögar. Men nu hinner spillningen knappt nå marken förrän dyngbaggarna är där. I rasande fart formar de kulor som rullas iväg till hålor där de ska bli mat åt larverna. Men konkurrensen är stenhård.

  Även i K 20/5 och K 23/5

 • 21:00
  Tatueringar i världen
  Dölj information om Tatueringar i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Ontario och Kahnawake. Jay Soule är en multikonstnär. Hans internationellt erkända verk uttrycker stark ilska mot det förtryck ursprungsbefolkningen i Kanada utsatts för. Adopterad vid fem års ålder, togs Jay från sin födelsemor och växte upp utanför sin kulturella hemvist. Men nu utövar han sin politiska konst med stor kraft. Kanadensisk dokumentärserie. Del 3 av 7. UR.

  Från 13/5 i K. Även i K 19/5

 • 21:50
  Metropoler bakom kulisserna
  Dölj information om Metropoler bakom kulisserna

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Hongkong. Hur mycket utrymme behöver en människa? Följ med till en av världens mest tätbefolkade platser, en knutpunkt i den globala handeln, där många bara har råd att hyra en säng i ett skåp. Brittisk serie från 2017. Del 1 av 4. UR.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 18/5 och K 19/5

 • 22:50
  Deaf child
  Dölj information om Deaf child

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Ett varmt porträtt gjort av en pappa om sin döva son. Men hjälp av filmer från olika tillfällen i livet växer en bild fram av en ung kille med mycket energi och attityd. På världens enda universitet för döva personer i Washington DC finner han tillhörighet, och träffar sin kärlek. UR.

  Från 13/5 i K

 • 00:00
  Udda platser i världen
  Dölj information om Udda platser i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Islands kraftfulla män. I Reykjavik möter vi en gymägare som vunnit tävlingen "Världens starkaste man" fyra gånger. Och i Sydkorea får vi följa med till ett fängelse där stressade människor betalar för att få bo ett par dagar. Reseprogram från 2016. Del 18 av 20. UR.

  Från 11/5 i K

 • 00:55

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Lasse Åberg - en ängslig gosses memoarer.
  Lasse Åberg – En ängslig gosses memoarer -teckenspråkstolkat

  Komikern, konstnären, musikern och regissören Lasse Åberg fyller 80 år. I två program ser vi glimtar från hans unika karriär inom film, tv, konst och musik samt samtal och intervjuer med flera av de personer som han haft i sin närhet. Medverkande: Lasse Åberg, Janne Schaffer, Jan Lööf, Lasse Hallström m.fl. Del 2 av 2.

 • 21:00
  I denna konspirations-komedi följer vi George English, en amerikan bosatt i Sverige och hans familj och vänner.
  We got this - syntolkat

  Med sitt engagemang och övertalningsförmåga lyckas George vinna förtroendet hos den lilla gruppen privatspanare och tillsammans kommer de allt längre i sina efterforskningar. George börjar få problem på vikariejobbet i skolan då han engagerar eleverna i sin utredning. Även hans skatteskuld och besatthet har kommit till Sofias kännedom och hon blir genuint oroad över Georges psykiska hälsa. I rollerna: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis m.fl. Del 3 av 6.

 • 21:45
  Columbo

  Del 3 av 6: Identity crisis. LA-kriminalaren Columbo utreder mord med stor envishet och noggrannhet. Hans något ostädade framtoning döljer ett knivskarpt intellekt, som ofta underskattas av de misstänkta. I huvudrollen: Peter Falk.

  Från 15/5 i SVT1. Även i SVT1 29/5

 • 23:20
  Maxine och Emil i Gift vid första ögonkastet: Äktenskapet.
  Gift vid första ögonkastet - äkenskapet - syntolkat

  Maxine och Emil har fortsatt att bo i Maxines lägenhet. De upplever vardagen och firar sin första gemensamma jul. Emil har kvar sin lägenhet men Maxine tycker att han ska hyra ut den så att de flyttar ihop "på riktigt". Även om Emil vill samma sak så visar det sig vara lättare sagt än gjort. De ställs inför en utmaning som avslöjar att de inte alltid är helt synkade. Serie om kärlek och de praktiska och känslomässiga prövningar som Maxine och Emil ställs inför när de försöker bygga sitt liv tillsammans. För första gången följer vi ett par efter att experimentet har tagit slut. Sexologen och terapeuten Kalle Norwald hjälper dem under seriens gång med återkommande parterapi. Del 1 av 4: Flytta ihop: "Det här kommer bli jobbigt".

 • 23:50
  Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse i Utrikesbyrån.
  Utrikesbyrån

  Kim Jong-un håller Nordkorea i ett järngrepp, men fetman och kedjerökandet verkar han inte kunna kontrollera. Det spekuleras ständigt i att den 36-årige diktatorns hälsotillstånd kommer att leda till allvarlig sjukdom. Världen höll andan när Kim Jong-un inte sågs till på en av kärnvapenmaktens viktigaste högtider nyligen. Utrikesbyrån djupdyker i detaljerna kring diktatorn och hans tillslutna land. Medverkande: stjärnjournalisten Anna Fifield, som skrivit Kims biografi och har specialstuderat hans hälsa, Jonas Wahlström, Skansenchefen med 25-årig erfarenhet som rådgivare för Kim Jong-uns djurpark, samt tidigare Asienkorrespondenten Susan Ritzén som kan det mesta om Kim-dynastin och storpolitiken. Programledare: Johan Ripås. Del 11 av 12.

  Från 13/5 i SVT2. Även i SVT2 18/5

 • 00:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.