På SVT just nu

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:15
  Sverige idag
  Dölj information om Sverige idag

  Nyheter från hela Sverige - direkt från Umeå.

  Från SVT1 tidigare i dag

 • 05:45
  Karin Granberg och Suszanne Axell.
  Fråga doktorn

  Fråga doktorn summerar en vår i skuggan av corona, och ger hälsotips inför den kommande sommaren. Doktor Karin Granberg svarar på tittarnas frågor. Programledare: Linda Olofsson.

  Från 11/5 i SVT1

 • 06:30
  Uppdrag granskning
  Dölj information om Uppdrag granskning

  I januari avslöjade Uppdrag granskning allvarliga missförhållanden på en Arlagård I Hälsingland. Handlade det om ett enskilt fall - eller är problemen större än den bild branschen själva vill ge? Programledare: Ali Fegan.

  Från 13/5 i SVT1

 • 07:30
  Kennedys: en maktsaga
  Kennedys: En maktsaga

  De flydde från död och svält i Irland och påbörjade ett nytt liv i Boston i USA. Familjen Kennedy gick från att vara bönder, till att leva ett liv med framgång, rikedom och makt. Deras relationer har inte bara påverkat USA, utan en hel värld. Men triumfer och ära har också kantats av skandaler och tragedi. I sex delar berättas historien om familjen Kennedy och deras väg till att bli Amerikas kungligheter. Del 1 av 6.

  Från 12/5 i SVT1

 • 08:15
  Kennedys: en maktsaga
  Kennedys: En maktsaga

  John F Kennedy såg ut att vara den perfekta presidentkandidaten. Han var ung, karismatisk och hade en respekterad fru och familj. Men bakom fasaden gömde sig mörka hemligheter. Familjen måste spendera stora pengar och använda all sin makt för att vinna det efterlängtade presidentskapet. Del 2 av 6.

  Från 13/5 i SVT1

 • 09:00
  Annamaria Fredholm och Marie Lehmann
  Helgstudion

  I studion: Matti Sällberg, professor Karolinska institutet, och Tove Fall, professor i epidemiologi vid Uppsala universitet. Vi träffar utförsåkaren och OS-guldmedaljören André Myhrer, samt gymnasieläraren och poddaren Daniel Hermansson från Historiepodden. Daimlers vd Ola Källenius medverkar på länk och pratar om fordonsindustrin. Det blir rapporter från det virtuella Göteborgsvarvet med reportern Milad Akbarzadeh, Varvets till förordnade tävlingschef Annika Knutsson och löparen Patrik Nyström. Tigran Feiler talar om läget i Sydamerika. Och Filminstitutets vd Anna Serner om pågående filminspelningar. Studiosamtal, reportage och intervjuer om läget i Sverige under coronakrisen. Programledare: Annamaria Fredholm och Marie Lehmann.

 • 12:00
  Johan Wester, ny programledare i Vem Vet Mest.
  Vem vet mest?

  Säsongens skarpaste hjärnor gör upp om vem som vet mest våren 2020 och nu är det dags för semifinal. Frågeprogram med en massa allmänbildande frågor om allt från ABBA till ölandstok. Programledare: Johan Wester.

  Från 9/5 i SVT1

 • 12:45
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare

  Dags för final, nu ska det avgöras vem som blir Mästarnas mästare 2020! De fyra tävlar om fördelar i de kommande tävlingarna, men redan efter den andra tävlingen så tvingas den första deltagaren att lämna. Efter Jaktstarten lämnar en till, så att de bara återstår två kvar till Mästarduellen. Det blir mycket dramatiskt och jämnt ända in i slutet. Programledare: Micke Leijnegard. Del 10 av 10.

  Från 10/5 i SVT1. Även i SVT24 senare i kväll

 • 13:45
  Bästa träningen.
  Bästa träningen

  Fyra otränade par tar sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Vardagen fylls av kampsport, yoga, löpning och vardagsmotion och det är tuffare än de föreställt sig. Idrottsforskare följer parens hälsa och mäter deras resultat på jakt efter den bästa träningen. Del 2 av 3: Åtta ovana kroppar har börjat göra motstånd. Hur mycket träningsvärk kan man ha egentligen?

  Från 14/5 i SVT1. Även i SVT1 17/5 och SVT1 20/5

 • 14:45
  Bill och Marie och barnen i Husdrömmar Sicilien.
  Husdrömmar Sicilien

  Bill har rest tillbaka till Sverige och lämnat Marie att projektleda det avstannade bygget. Men det blir mer och mer att hålla reda på, frågan är om Marie kommer att orka - samtidigt som hon försöker njuta av semestern med sin syster och alla barn som är kvar på Sicilien. Del 6 av 8.

  Från 7/5 i SVT1

 • 15:15
  Dox: Hjärtelandet
  Dox: Hjärtelandet

  I det lilla vindpinade fiskesamhället Thy bor det mer än 900 thailändska kvinnor. För 25 år sedan var det nästan ingen, bortsett från den före detta sexarbetaren Sommai från Pattaya, som bodde där. Hon gifte sig med dansken Niels och har sedan dess arrangerat äktenskap mellan kvinnor från sin hemby i Thailand och ensamma män i Thy. En episk berättelse full av mänsklig längtan och överlevnad från två avlägsna delar av jorden. En dokumentär av Janus Metz och Sine Plambech. Originaltitel: Hjertelandet.

  Tidigare sänt 2019

 • 16:45
  K-märkta ord.
  K-märkta ord

  Göran Willis och Staffan Bengtsson presenterar ord som var extra gångbara på 50- och 60-talen.

 • 16:50
  Lasse Åberg - en ängslig gosses memoarer.
  Lasse Åberg – En ängslig gosses memoarer

  Komikern, konstnären, musikern och regissören Lasse Åberg fyller 80 år. I två program ser vi glimtar från hans unika karriär inom film, tv, konst och musik samt samtal och intervjuer med flera av de personer som han haft i sin närhet. Medverkande: Lasse Åberg, Janne Schaffer, Jan Lööf, Lasse Hallström m.fl. Del 1 av 2.

  Från 15/5 i SVT1. Även i SVT24 senare i kväll

 • 17:50
  Se Helgmålsringning i SVT Play.
  Helgmålsringning

  Helgmålsringning från Lunds domkyrka. Biskop Caroline Krook talar om bönen från kryptan i Lunds domkyrka.

 • 17:55
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:15
  Sverige!

  Den färgstarka operatenoren och aktivisten Rickard Söderberg väcker känslor av både kärlek och hat. Han är kvällens gäst i kulturprogrammet Sverige! Vi träffar den provokative skulptören som bygger ett gigantiskt gökur och musikern som håller hemmakonserter på piano. Programledare: Fredrik Önnevall.

  Även i SVT1 17/5 och SVT1 21/5

 • 18:45
  Johan Wester, ny programledare i Vem Vet Mest.
  Vem vet mest?

  Säsongens skarpaste hjärnor gör upp om vem som vet mest våren 2020 och nu är det dags för semifinal. Frågeprogram med en massa allmänbildande frågor om allt från ABBA till ölandstok. Programledare: Johan Wester.

  Även i SVT1 17/5 och SVT1 18/5

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 19:45
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Josefin Johansson, programledare för Smartare än en femteklassare.
  Smartare än en femteklassare

  Fullspäckad terminsavslutning där bland annat Babben Larsson kändistävlar för välgörande ändamål. I ett spännande experiment får vi se hur ljudvågor kan se ut. Sjökaptenen Stefan Sörensson, världsberömd med sitt band Sörn's på Hönö i Göteborgs skärgård, har klarat monstervågor på den sju haven, men hur står han sig i skolfrågor från årskurs 1-5? Programledare: Josefin Johansson. Del 10 av 10.

  Även i SVT24 22/5

 • 21:00
  Edsilia Rombley, Chantal Janzen och Jan Smit, programledare för Eurovision: Europe shine a light
  Eurovision: Europe shine a light

  Direktsänd Eurovision-kväll från Rotterdam. Sångerna som skulle ha varit med och tävlat hyllas och kända artister från de senaste tävlingsåren bjuds in att framföra välbekanta sånger ur Eurovision-historien. Programledare är Chantal Janzen, Edsilia Rombley and Jan Smit.

 • 23:00
  K-märkta ord.
  K-märkta ord

  Göran Willis och Staffan Bengtsson presenterar ord som var extra gångbara på 50- och 60-talen.

 • 23:05
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:10
  Room
  Dölj information om Room

  Den livlige femåringen Jack tas om hand av sin kärleksfulla mamma Joy, som gör allt för att hennes son ska vara lycklig, trygg och älskad. Tillsammans gör de vanliga saker som att leka lekar och berätta sagor, men deras liv är allt annat än vanligt. De hålls nämligen inlåsta i ett fönsterlöst utrymme på tio kvadratmeter, som Joy kallar för "Room". Allt eftersom Jacks nyfikenhet växer och Joys tålamod tryter börjar de planera för en mycket riskfylld flykt. Regi: Lenny Abrahamson. I rollerna: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Joan Allen, William H. Macy, Tom McCamus m.fl.

 • 01:05
  By the Sea
  Dölj information om By the Sea

  Den amerikanske författaren Roland och hans fru Vanessa har varit gifta i 14 år och deras äktenskap befinner sig i kris. De tar in på ett litet hotell vid den franska kusten och planen är att Roland ska skriva sin nästa roman där. När de lär känna det nygifta franska paret Lea och François blir både Vanessa och Roland djupt påverkade av deras ungdom och passionerade relation. Regi: Angelina Jolie. I rollerna: Brad Pitt, Angelina Jolie, Mélanie Laurent, Melvil Poupaud, Niels Arestrup m.fl.

 • 03:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 09:05
  Hej Morre är en romsk talkshow med artisten Mark Marek Glindrönn som programledare.
  Hej Morre

  Alla är ute på sociala medier idag, vem är inte det? Vad har sociala medier för makt över våra liv egentligen och kan man bara lägga ner? Det och mycket mer diskuteras av veckans panel Adrijano Karamni, Vanessa Karamani, Debora Gilda Kwiek och Petro Siwak. I en talkshow på romani med programledare Mark Marek Glindrönn. Del 4 av 8. Sociala medier.

  Från 10/5 i SVT2

 • 09:35
  Programledare Henrik Niva.
  Min röst: Minun ääni

  Var går gränsen mellan att spä på fördomar och att försköna bilden av en grupp människor? Dokumentärfilmaren Lina Puranen har en fascination för det som skaver och fick både ris och ros för sin dokumentärserie Kova työ (Hårt arbete). Nu är hon igång med ett nytt projekt och med sig till studion har hon Antonia och Emelie som medverkar i Linas nya kortfilm om vänskap. En talkshow på meänkieli med programledare Henrik Niva. Del 7 av 11. Vänskap och fördomar.

  Från 12/5 i SVT2

 • 10:05
  Unisa kämpar han för att få svenskt medborgarskap och hans högsta önskan är att få representera Sverige i det döva fotbollslandslaget.
  Unisa

  Unisa Turay får hjälp av sin kompis Christian att på nytt söka asyl och de åker till Migrationsverket i Stockholm och lämnar in ansökan. Unisa Turay, 22 år, kom till Sverige från Sierra Leone och kämpar för att få svenskt medborgarskap och att få representera Sverige i det döva fotbollslandslaget. Del 2 av 6.

  Från 13/5 i SVT2

 • 10:35
  Han kallas Brutus och är en fem meter lång australisk krokodil. Han har just fyllt 50 år och kan se tillbaka på ett händelserikt liv i nationalparken Kakadu, fyllt av strider med främsta rivalen, hans egen bror. Men också en händelse som förändrade allt, när han angrep en människa.
  Krokodilernas kung

  Han kallas Brutus och är en fem meter lång australisk krokodil. Han har just fyllt 50 år och kan se tillbaka på ett händelserikt liv i nationalparken Kakadu, fyllt av strider med främsta rivalen, hans egen bror. Men också en händelse som förändrade allt, när han angrep en människa.

  Från 15/5 i SVT2

 • 11:25
  Det finns en atoll i Stilla havet där revhajarna samlas för att jaga i fullmånens sken. 700 på en gång.
  700 hajar

  Det finns en atoll i Stilla havet där revhajarna samlas för att jaga i fullmånens sken. 700 på en gång. Det väcker frågor. Samarbetar hajarna? Har de en organisation? Och hur ska man filma dem? En lösning blir att sätta många kameror på ett stort bågformigt stativ.

  Från 14/5 i SVT2

 • 12:20
  Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse i Utrikesbyrån.
  Utrikesbyrån

  Kim Jong-un håller Nordkorea i ett järngrepp, men fetman och kedjerökandet verkar han inte kunna kontrollera. Det spekuleras ständigt i att den 36-årige diktatorns hälsotillstånd kommer att leda till allvarlig sjukdom. Världen höll andan när Kim Jong-un inte sågs till på en av kärnvapenmaktens viktigaste högtider nyligen. Utrikesbyrån djupdyker i detaljerna kring diktatorn och hans tillslutna land. Medverkande: stjärnjournalisten Anna Fifield, som skrivit Kims biografi och har specialstuderat hans hälsa, Jonas Wahlström, Skansenchefen med 25-årig erfarenhet som rådgivare för Kim Jong-uns djurpark, samt tidigare Asienkorrespondenten Susan Ritzén som kan det mesta om Kim-dynastin och storpolitiken. Programledare: Johan Ripås. Del 11 av 12.

  Från 13/5 i SVT2. Även i SVT24 17/5 och SVT2 18/5

 • 12:50
  Ekdal och Ekdal
  Ekdal och Ekdal

  Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Vart är världen och Sverige på väg 2020? Ekdal och Ekdal sätter in problemen i globalt och historiskt sammanhang, vidöppet för perspektiv, kompromisslöst när det gäller fakta. Del 2 av 6.

  Från 12/5 i SVT2. Även i SVT2 17/5

 • 13:50
  Sjöwall Wahlöö – berättelsen om ett brott
  Sjöwall Wahlöö – berättelsen om ett brott

  En film om Maj Sjöwall. Här berättas hela historien om hur böckerna om Martin Beck kom till. Det är en kärlekshistoria. Ett ungt par ville berätta om orättvisorna i samhället. Så föddes den moderna deckaren. Det är över 50 år sedan första boken i serien kom ut och det skulle bli först på ålderns höst som Sjöwall Wahlöö hyllades som skapare av hela den moderna deckargenren. I filmen medverkar världens största deckarförfattare så som Michael Connelly, Lee Child, Ian Rankin, m.fl.

  Från 10/5 i SVT2

 • 14:50
  Programledare Victoria Dyring.
  Vetenskapens värld

  Del 18 av 18: Vägen ur corona. Experter i hela världen har de senaste månaderna försökt förstå och överlista det nya coronaviruset. Vi följer forskare som tror sig ha hittat botemedel. Och vi intervjuar kinesiska experter som tror sig ha goda råd inför den andra coronavågen. Dessutom tar vi reda på hur de nya coronatesterna fungerar, och hur många svenskar som kan ha fått immunitet. I studion: Anders Tegnell och andra experter. Programledare: Victoria Dyring.

  Från 11/5 i SVT2

 • 15:50
  Baki
  Sverige idag på romani chib/arli

  Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/arli.

  Även i SVT2 17/5

 • 16:00
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Programmet saknar beskrivning.

 • 16:05
  Jane
  Sverige idag på romani chib/lovari

  Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/lovari.

  Även i SVT2 17/5

 • 16:15
  Vargen är på väg tillbaka i Europa, på bred front. Samma historia som i Sverige berättas nu i Tyskland, Frankrike, Österrike...
  Vargar på vandring

  Vargen är på väg tillbaka i Europa, på bred front. Samma historia som i Sverige berättas nu i Tyskland, Frankrike, Österrike... Unga pionjärvargar gör långa vandringar genom människornas landskap för att hitta ett eget revir. De är sällan välkomna. Del 1 av 2.

  Från 12/5 i SVT2

 • 17:00
  Vargen är på väg tillbaka i Europa, på bred front. Samma historia som i Sverige berättas nu i Tyskland, Frankrike, Österrike...
  Vargar på vandring

  En startar sin färd i trakten av Parma och hamnar i Frankrikes sydliga alper. En annan som föddes utanför Berlin styr österut genom Polen. Den tredje vandrar från Slovenien via Alperna till en nationalpark i Verona. Tre vargar, tre fantastiska vandringar genom Europa. Del 2 av 2.

  Från 13/5 i SVT2

 • 17:45
  Jan Elhøj och Morten Kirckhoff, programledare för Övergivna rum.
  Övergivna rum

  Likt "urban explorers" söker Jan Elhøj och Morten Kirckhoff upp övergivna platser och dokumenterar dem med sin kamera. Denna gång: Det exakta läget är hemligt, men någonstans på norra Jylland och nedgrävt 60 meter under markytan ligger det övergivna skyddsrummet Regan Vest, 5500 kvadratmeter stort. Det var hit den danska regeringen och kungahuset skulle föras, i händelse av atomkrig.

  Tidigare sänt 2014

 • 18:05
  En bild berättar.
  En bild berättar

  Det ser nästan lite komiskt ut när Ronald Reagan tvingar sig ut i vattnet för ett morgondopp. Men trots att det är så kallt i vattnet tackar han sin lyckliga stjärna för att få bada den här dagen. Vi tar oss tid att titta på bilder och upptäcker att de rymmer så mycket mer än vi först tror. Rasmus Åkerblom avslöjar de dramatiska berättelserna bakom fotografierna.

 • 18:10
  James Rosenquist med programledare Alastair Sooke.
  Soppburken som blev världskändis - popkonstens historia

  Andy Warhol var mannen som gav tomatsoppan och paketet med stålull nytt liv. Det kallades popkonst och superstjärnan Warhol var långtifrån ensam. Här ser vi också Roy Lichtensteins tecknade serieparodier och svenskättlingen Claes Oldenburgs svindlande megastora kopior av vardagsföremål. Idag är vi nästan blasé. Men i början av sextiotalet var popkonsten kontroversiell på gränsen till det explosiva.

  Även i SVT2 17/5

 • 19:00
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 19:05
  Erik Ehn i uppsättningen Peer Gynt från Dramaten.
  Peer Gynt

  Henrik Ibsens Peer Gynt i en ny inspelning av den kritikerrosade uppsättningen från Dramaten. Det norska nationaleposet om Peer Gynt liknar ingenting annat med sin vilda blandning av satir, surrealism och saga. Peer Gynts makalösa liv skildras i en uppsättning av regissören Michael Thalheimer. I rollen som Peer Gynt ser vi Erik Ehn som enligt kritikerna gör "sitt livs roll". Ensemblen består också av Stina Ekblad, Rebecka Hemse, Carl Magnus Dellow, Andreas Rothlin Svensson och Thomas Hanzon som alla får tänja sina gränser i de fantasifulla rollerna.

  Även i SVT2 17/5

 • 21:10
  Kulturstudion
  Dölj information om Kulturstudion

  Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen.

 • 21:15
  Oslofilharmonin 100 år

  Drottning Sonja var en av många tusen som sökte sig till Slottsplassen i centrala Oslo en varm augustikväll förra året för att vara med när Oslofilharmonin firade sin 100-års födelsedag med en riktig festkonsert. Orkestern dirigeras av sin chefdirigent Vasily Petrenko och solisterna Mari Eriksmoen och Bror Magnus Tødenes framför stycken ur Turandot, West Side Story och Porgy & Bess. Självklart står även norsk musik på programmet, som t.ex. Bojarernas intåg av Johan Halvorsen och musik ur Griegs Peer Gynt-svit. (Norge, 2019)

  Även i SVT2 17/5

 • 22:40
  Deutschland '86
  Deutschland '86

  Efter att ha blivit räddad av Brigitte Winklemann återvänder Martin till Europa och han får uppleva en kort romans i Paris. I rollerna: Jonas Nay, Maria Schrader, Florence Kasumba, Sylvester Groth, Sonja Gerhardt m.fl. Del 5 av 10: Green book.

  Även i SVT24 21/5

 • 23:30
  Liene Worseck Strante
  Vad hände sen?

  I sju år levde Nathalie Simonsson i Papua Nya Guineas regnskog där hon arbetade med forskning, ett fysiskt krävande arbete med långa perioder utan någon kontakt med omvärlden. I samband med att hon blev utbränd och äktenskapet sprack så kom hon tillbaka till Sverige. Idag bor hon i Örebro och berättar hur hon med hjälp av vänner och sin prunkande trädgård har återhämtat sig. Reportern Angelina Nyström träffar gamla och unga människor från offentligheten som berättar om sina liv och om vad som hände sen. Del 2 av 4.

  Från 13/5 i SVT2

 • 00:00
  Finland är finländskt. Programledare: Juhani Seppänen
  Finland är finländskt

  Omdaningen av Finland, från landet där Västeuropas sista svältkatastrof utspelades för 150 år sedan, till ett av världens rikaste länder, är en förunderlig framgångssaga. Det var skogsindustrins genombrott som blev starten för den rekordsnabba utvecklingen av Finland till självständigt industriland. En serie om Finlands och finländskhetens historia. Programledare: Juhani Seppänen. Del 8 av 10.

  Från 14/5 i SVT2

 • 00:30
  Angel Arubi
  Fabrikens hjältar

  Angel åker tillbaka till Finland. Nu är jobbet på fabriken och dottern Olivia hans stora fokus i livet. Tanja får klarhet i oklarheterna från sitt förflutna och vågar äntligen börja se framåt. Topi tvingas till dubbla farväl, men tack och lov är åtminstone det ena av dem bara tillfälligt. Framtiden är öppen. Nytt jobb, nya möjligheter. Tillsammans med närmare 3000 andra har de fått jobb på en bilfabrik och ser nu fram emot en ny start i livet. Del 8 av 8.

  Från 15/5 i SVT2. Även i SVT2 17/5

 • 01:00
  Moona, Pirita, Jenni och Miina i Tjejer gör lumpen
  Tjejer gör lumpen

  Jenni, Miisa och Moona hoppas alla på att bli antagna till underofficersutbildningen. Och så är den högtidliga dagen kommen, då tjejerna i sina anhörigas närvaro får svära fan-eden. Eden till fanan är något som varje soldat i det finska försvaret måste svära. Moona, Miisa, Jenni och Pirita har liksom 800 andra finska tjejer varje år valt att rycka in till frivillig militärtjänst. Del 5 av 9.

  Från 13/5 i SVT2. Även i SVT2 17/5, SVT2 18/5 och SVT24 19/5

 • 01:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:45
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 02:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00
  Twirlywoos

  Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

 • 05:10
  Timmy Lamm - svenska ord

  Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!

 • 05:15
  Babblarna

  En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

 • 05:25
  Ballonggården

  Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?

 • 05:30
  Henry och...

  Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!

 • 05:35
  Gaspard och Lisa

  Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl.

 • 05:45
  Wisska
  Wisska

  Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!

 • 05:55
  Ti och Mo

  Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!

 • 06:00
  Daniel Tigers kvarter

  Daniel har inskolning. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

 • 06:10
  Regnbågsstadens hjälte

  När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små.

 • 06:25
  Mästerflygarna

  När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!

 • 06:35
  Claude

  Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa.

 • 06:50
  Är du feg, Alfons Åberg

  Ute på gatan kan barnen bli osams och slåss ibland. Och i lekskolan händer det också att det blir bråk. Alfons är inte snällare än andra barn. Men han avskyr bråk och smockor och slagsmål.

 • 07:00
  Monsterskolan

  Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

 • 07:05
  Monsterbarnvakterna

  Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!

 • 07:20
  Om jag var ett djur

  Nyfiken på djur? På hur de lever och hur deras uppväxt ser ut? Häng med ner i gryt, gångar och andra bon och följ dem på nära håll. Vilket djur skulle du vilja vara?

 • 07:25
  Ella, Oscar och Hoo

  Varje dag - ett nytt äventyr! - för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln.

 • 07:35
  Våfflan

  En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!

 • 07:45
  Pyjamashjältarna

  På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

 • 08:00
  Karsten och Petra

  En dramaserie om 5-åringarna Karsten och Petra, och deras gosedjur Lejonungen och fröken Kanin. Vi följer dem i lek och i deras fantasivärld där drömmen blir verklighet.

 • 08:10
  Andys safariäventyr

  Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!

 • 08:25
  Magiska fyran

  I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!

 • 08:35
  Arthur & Excalibur

  I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt! Detta avsnitt: Sagramore: Jättarnas baneman!

 • 08:45
  Lilla brandstyrkan

  Idag är det lektion i att släcka när det brinner i en byggnad. Sex barn har blivit utvalda till att vara med i Lilla brandstyrkan. De tränar som riktiga brandmän gör på sin utbildning. Brandmannen Jonas är huvudlärare. Del 7 av 10.

 • 09:00
  Sam tar över
  Sam tar över

  Del 10 av 12. Rektorn kommer och inspekterar i klassen och hon tycker att fröken har oseriösa metoder. Fröken blir jättestressad och naturligtvis förvandlas Sam till henne och tvingas ta hand om klassen. I rollerna: Adrian Salvador, Scott Isitt, Magnus Härenstam, Ulla Skoog, Olle Sarri, Annika Ryberg-Whittembury m.fl.

 • 09:20
  Fixa rummet

  Del 7 av 12. SaraBritta är same och bor i Jokkmokk. Hon vill ta in känslan av fjäll i sitt rum. Det skall kännas som man är utomhus med himmel, björkar och fåglar. Och allt detta skall hon se när hon tittar ut genom den fjällkåta hon vill fixa över sängen.

 • 09:50
  Abel och Fant

  Barnvaktsäventyr. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln.

 • 10:00
  Buskul

  Denna gång snickrar Erik och Filippa för att förbereda ett nytt hissbus. Lennartsson tipsar om ett bus som kan få vissa att må lite illa. Det kallas toachoklad! Programledare: Filippa Andersson och Erik Strandberg. Del 6 av 9.

 • 10:10
 • 10:25
  Thunderbirds

  Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas.

 • 10:45
  Ranchen

  Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantha känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2.

 • 11:10
  Djupet

  Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin.

 • 11:30
  Alisa klarar sig alltid!

  Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen.

 • 11:55
  Pingvinerna från Madagaskar
  Dölj information om Pingvinerna från Madagaskar

  Det fanns en gång en film som hette Madagaskar. I den förekom det några pingviner. Här återkommer de i en egen tv-serie. De bor i djurparken i Central Park i New York och har ett hemligt liv som kommandosoldater. Deras grannar och rivaler är tre lemurer. Svenska röster: Claes Ljungmark, Oscar Harrysson, Anders Öjebo, Daniel Bergfalk, Niclas Wahlgren, Johan Reinholdsson, Bengt Skogholt m fl.

 • 12:20
  Rudi kapplöpningsgrisen

  Del 11 av 13. Fritz pappa och Aylas mamma pratar om att flytta ihop. Fritz och Melinda, Aylas syster, tycker att det är en dålig idé. Serien handlar om griskultingen Rudi som rymmer när han ska föras till slakteriet. Fritz tar hand om honom och det visar sig att Rudi är en snabb gris som vinner en kapplöpning - för hundar.

 • 12:50
  Robin Hoods rabalder och rackartyg

  Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Sheriff Robin.

 • 13:00
  På riktigt!?

  På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?

 • 13:15
  Lilla Aktuellt teckenspråk

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  2020-05-15. Nyheter för barn och ungdomar. UR.

 • 13:30
  Djurkompisar

  Det var en gång en katt som tyckte om att tvätta sig. En dag frågade hon sin pappa om hon kunde hjälpa honom med något. Pappan föreslog att hon kunde hjälpa honom med tvätten! Men att tvätta kläder är inte detsamma som att tvätta sin päls. Det skulle katten snart få se! Del 7 av 22: Katten som ville hjälpa till att tvätta.

 • 13:35
  Djurkompisar

  Han var ju så pigg även om det började bli sent på kvällen, det finns ju så många roliga saker att göra just då! Hur ska björnens mamma lyckas med den omöjliga uppgiften? Del 8 av 22: Björnen som inte ville gå och lägga sig.

 • 13:45
  Indogas

  Emma testar på glasblåsning. Lyckas hon hålla fokus för att klara av uppgiften att blåsa glas?

 • 14:00
  Bokstavshissen
  Dölj information om Bokstavshissen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Q. Ett ABC-program som riktar sig till yngre döva och hörselskadade barn. Här får vi bekanta oss med bokstäver och enklare ord. I avsnitt Q får vi se Gabriel tillaga en god rätt av quinoa med BBQ-sås till. Del 17 av 29. UR.

 • 14:10
  NO-tv - teckenspråkstolkat
  Dölj information om NO-tv - teckenspråkstolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Magnetism. Seriestart. Privatdetektiven Charlotte Holmes försöker lösa mysteriet med den trasiga magneten. Vilka material är egentligen magnetiska? Och hur får man ett gem att flyga? Del 1 av 10. UR.

 • 14:25
  Jakten på den glömda historien - teckenspråkstolkat
  Dölj information om Jakten på den glömda historien - teckenspråkstolkat

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Fabellas färd till 1939. Minnet skickar Fabella på en tidsresa till 1939. Där träffar hon Henrik som skickats bort från sina föräldrar i Finland för att få en fosterfamilj i Sverige. Del 9 av 10. UR.

 • 14:40
  Backstage

  En grupp talangfulla tonåringar försöker uppfylla sina drömmar om att bli superstjärnor. Följ de blivande stjärnorna i med- och motgång på den berömda Keaton School of the Arts.

 • 15:00
  Blue water high

  Del 17 av 26. Fly och Simmo är förvånade över att Edge kommer tillbaka till Solar Blue. De upptäcker att det inte gått så bra för Edge på turnén. Eric, Corey och Mike vill gärna tävla mot Edge i en lokal tävling men när det är dags för final är han plötsligt försvunnen. När han kommer tillbaka gör han ett dramatiskt tillkännagivande. I rollerna: Sophie Luck, Gabrielle Scollay, Lesley Anne Mitchell, Taryn Marler, James Sorenson, Trent Dalzell, Ryan Corr, Martin Lynes och Liz Burch.

 • 15:25
  Familjen Valentin

  Barnen Valentins föräldrar försvinner när de är på väg för att visa upp Arthurs senaste och mycket hemliga uppfinning. Bara yngste sonen Theo vet vad som egentligen hänt men ingen tror honom.

 • 15:50
  100 saker att göra före high school
  Dölj information om 100 saker att göra före high school

  CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?

 • 16:10
  Bara på skoj

  Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt.

 • 16:25
  Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna

  Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna.

 • 16:50
  Safirdrakens krafter

  Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter.

 • 17:00
  Ett fall för KLURO

  Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Villervalla för varulv.

 • 17:10
  P King Älling

  Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!

 • 17:25
  Pyjamashjältarna

  På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

 • 17:35
  Victor & Josefine

  Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet.

 • 17:50
  Greta Gris

  Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

 • 17:55
  Bing

  Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

 • 18:00
  Bolibompa
  Dölj information om Bolibompa

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:05
  Hanna och Rally

  Hanna är kompis med en älg. Då måste man vara påhittig.

 • 18:15
  Monsterskolan

  Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

 • 18:25
  Tripp och Tropp upptäcker djur

  Kan du gissa djuret? Häng med Tripp och Tropp i deras gissningslek och sång. Svenska röster: Anna Isbäck och Mojje.

 • 18:30
  Djungelboken

  Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar.

 • 18:40
  Biciklo

  Del 7 av 8: "Vad är planen?". Valle, Jasmina och skategänget försöker rädda Biciklo som tagits till fånga, och Jasmina lyckas få tag på bevis mot skurkarna i Guldhem. I rollerna: Edvin Ryding, Lea Stojanov, Jan Modin, Mårten Klingberg, Rachel Mohlin m.fl.

 • 18:55
  Sommarskuggan: Vinterskuggans uppdrag

  Angelika letar efter skuggslem och försöker förhindra att den som sover i Sommarlovskullen ska vakna. Alex försöker undkomma Vinterskuggan som just upptäckt honom. Medverkande: Angelika Prick, Marianne Mörck, Alex Hermansson, Jonas Karlström Hay, Markus Granseth, David Sundin, Ida on, Anne Lundberg m.fl.

 • 19:05
  Fixarfesten

  Malin, Dante och Amanda fixar en slajmig Labyrint-fest. Amanda bygger ett labyrintspel och en slajmkastare. Malin fixar labyrintglasögon i steam-punkstil och Dante bakar en livspuckstårta. Gästerna får passa sig så de inte ramlar i den gröna slajmsjön. Del 11 av 15.

 • 19:25
  Leonardo
  Leonardo

  Serie 1. Del 5 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark m.fl.

 • 19:55
  Djungelpuls

  Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 09:00
  UR Samtiden
  Dölj information om UR Samtiden

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  9:00 Historiskt hantverk möter nyskapande formgivning.9:50 Återbrukad inredningsarkitektur. 10:35 Framtiden för skandinavisk design. 11:25 Designsamtal om ung formgivning. 12:10 Hållbar möbeldesign och hantverket. 13:00 Strategier för flexibla arbetsplatser. 13:35 Barns oro och rädslor. 14:15 Att leva med sina känslor. UR.

 • 15:00
  En norsk flagga.
  Cowgirls från Jæren

  Maren och Åsne har vana av att sitta på hästryggen sedan innan de lärde sig gå. Nu tränar de inför att delta i VM i western-ridning.

  Från 14/5 i K

 • 15:05
  Anne Katrine Okholm Skole, programledare för Antikduellen.
  Antikduellen

  Veckofinal. Två erfarna antikhandlare har under några dagars tid tävlat om att göra de bästa inköpen. Nu är det upp till bevis, när allt de har köpt ska säljas på auktion. Vilken av veckans duellanter Ulrik Kemnitz och Sofie Frøkjær avgår med segern när auktionsköparna har sagt sitt? Programledare: Mette Bluhme Rieck. Del 12 av 20.

  Från 15/5 i K. Även i K 21/5

 • 15:35
  Deaf child
  Dölj information om Deaf child

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Ett varmt porträtt gjort av en pappa om sin döva son. Men hjälp av filmer från olika tillfällen i livet växer en bild fram av en ung kille med mycket energi och attityd. På världens enda universitet för döva personer i Washington DC finner han tillhörighet, och träffar sin kärlek. UR.

  Från 13/5 i K. Även i K 17/5

 • 16:45
  Nationalskattens hemligheter
  Dölj information om Nationalskattens hemligheter

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Waddesdon Manor. Programledaren Alan Titchmarsh reser till Waddesdon Manor i Buckinghamshire. Detta slott invigdes 1883 av Baron Ferdinand de Rothschild - en av arvtagarna till den rika bankirfamiljen Rothschild. Vi får se mycket lyx, dyr konst och inredning i tidens smak. På ägorna finns också en mycket modernistisk villa. Del 3 av 6. UR.

  Från 15/5 i K. Även i K 19/5 och K 20/5

 • 17:25
  Amanda Vickery, House of Lords.
  Kvinnornas krig

  Den revolutionära politik som fördes under det sena 1700-talet utgjorde en öppning för kvinnornas kamp för lika rättigheter. Suffragetterna kämpade mot det system som gav män både laglig, politisk och fysik makt över kvinnors liv. Från att fruar såldes på marknader till Mary Wollstonecrafts feministiska arbete i Storbritannien och de attackerade kvinnorna i Peterloo - här är historien om hur kvinnornas steg mot frigörelse om och om igen försvårades av männens motstånd mot deras likaberättigande. Del 1 av 3.

  Från 15/5 i K. Även i K 18/5

 • 18:25
  Tatueringar i världen
  Dölj information om Tatueringar i världen

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Ontario och Kahnawake. Jay Soule är en multikonstnär. Hans internationellt erkända verk uttrycker stark ilska mot det förtryck ursprungsbefolkningen i Kanada utsatts för. Adopterad vid fem års ålder, togs Jay från sin födelsemor och växte upp utanför sin kulturella hemvist. Men nu utövar han sin politiska konst med stor kraft. Kanadensisk dokumentärserie. Del 3 av 7. UR.

  Från 13/5 i K. Även i K 17/5 och K 19/5

 • 19:15
  Kameleont
  Djurens smarta lösningar

  Visste du att maskrosens flygande frön har inspirerat till den mänskliga uppfinningen skärmflyg? Och att änders fötter har inspirerat formen på paddlar? Människans sinnen är väl utvecklade, men djurens evolution har pågått så mycket längre. Därför har vi än mer avancerade lösningar på våra nutida problem att hämta från djurens rike, i synnerhet när det kommer till transportering. Del 5 av 5. Rörlighet.

  Från 13/5 i K. Även i K 18/5

 • 20:05
  Balkans metropoler
  Dölj information om Balkans metropoler

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Serbiens huvudstad: Belgrad. Följ med på en upptäcktsresa till Belgrad - en stad full av kontraster. Vid första anblicken grå och monoton, men inuti vibrerar den. Efter årtionden av depression har livet återvänt. Tysk reseserie från 2018. Del 3 av 5. UR.

  Även i K 17/5, K 18/5 och K 21/5

 • 21:00
  I början av sitt lopp porlar Mississippi fram i vildmark bland älgar
  Mississippi - den mäktiga floden

  I tre program får vi följa Nordamerikas mäktigaste flod Mississippi från källorna till mynningen i Mexikanska golfen. Där nere flyter den fram nästan som ett innanhav genom tätbefolkade industriområden. I början av sitt lopp porlar floden fram i vildmark bland älgar och örnar. Del 1 av 3.

  Tidigare sänt 2018. Även i K 19/5 och K 21/5

 • 21:50
  Sam Willis
  Storbritannien - ett invaderat rike

  Hur såg planerna ut när fransmännen planerade att invadera Storbritannien via luftballong? Sam Willis går igenom hur hugenotterna först kom till Storbritannien med fint silke och den senaste tekniken, och sen hur 1800-talet var den stora paranoians tid i landet där stora fort byggdes för att skydda mot ständiga hot utifrån. En serie om invasionerna som format de brittiska öarna. Del 3 av 3.

  Även i K 18/5, K 19/5 och K 21/5

 • 22:40
  Vår vän hunden
  Dölj information om Vår vän hunden

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  För flera tusen år sen blev människan och hunden vänner. Oavsett om de jagar, drar eller vallar har hunden följt människan till jordens alla hörn. Hur kan de förstå vad vi känner och säger? Vad är hemligheten bakom vår fantastiska vänskap med hundar? Tysk dokumentär från 2019. UR.

  Från 15/5 i K. Även i K 17/5 och K 18/5

 • 23:30
  Flamingokoloni - Ria Lagartos
  Mexiko – dit djuren vandrar

  Monarkfjärilarna började sin flygning i Kanada. Gråvalarna har simmat från Alaskas fiskevatten. Havssköldpaddorna lämnar havsvidderna för att söka sig till stranden där de ska lägga sina ägg. Alla har de samma mål - Mexiko.

  Från 10/5 i K

 • 00:25
  Mamma, pappa, donator och barn
  Dölj information om Mamma, pappa, donator och barn

  Se programmet i UR Play, öppnar annan webbplats

  Fler och fler tar hjälp av assisterad befruktning och donatorer. Men hur påverkas man av att växa upp med en tredje part som är involverad i ens biologiska ursprung? Barn som blivit till genom donation, donatorer, föräldrar och klinikpersonal berättar. Österrikisk dokumentär från 2017. UR.

  Från 14/5 i K. Även i K 19/5 och K 20/5

 • 01:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 05:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Den kala sanningen
  Den kala sanningen

  Peder Brendmo är flintskallig kille som drömmer om att skaffa hår. Han är övertygad om att hans liv skulle bli komplett med mer hår på huvudet. Vi följer med på hans jakt efter en manlig kalufs. Det blir en emotionell och sökande färd från mirakelkurer till kliniker i andra länder. Del 2 av 4.

  Från 13/5 i SVT1

 • 20:30
  Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan.
  Gör inte detta hemma

  Att bygga om en husvagn till husbåt och att städa gården med brandbil, det måste väl gå hur bra som helst? Och hur många hundra kg betong kan man lasta i en personbil och ändå kunna fortsätta köra? Programledarna Marte Hedenstad och Torfinn Borkhus genomför vetenskapliga experiment som du definitivt inte ska utföra på egen hand på hemmaplan. Underhållning med vetenskapliga förtecken. Del 3 av 6. (Norge, 2017)

  Från 11/5 i SVT2. Även i SVT2 17/5

 • 21:00
  Edsilia Rombley, Chantal Janzen och Jan Smit, programledare för Eurovision: Europe shine a light
  Eurovision: Europe shine a light - syntolkat

  Direktsänd Eurovision-kväll från Rotterdam. Sångerna som skulle ha varit med och tävlat hyllas och kända artister från de senaste tävlingsåren bjuds in att framföra välbekanta sånger ur Eurovision-historien. Programledare är Chantal Janzen, Edsilia Rombley and Jan Smit.

 • 23:05
  Mathieu Kassovitz i Falsk identitet säsong 5.
  Falsk identitet

  Pavel Lebedev börjar sitt jobb vid FSB. Bakatine, agent vid avdelningen för intern säkerhet, blir misstänksam mot honom. Ryssland gör JJA mer paranoid för varje dag, och han försöker kontakta Pavel för att ge honom ett uppdrag. I rollerna: Mathieu Kassovitz, Sara Giraudeau, Jonathan Zaccaï, Mathieu Amalric, Artus, Florence Loiret-Caille m.fl. Del 3 av 10.

  Från 15/5 i SVT1. Även i SVT1 17/5

 • 00:00
  Lasse Åberg - en ängslig gosses memoarer.
  Lasse Åberg - En ängslig gosses memoarer - teckenspråk

  Komikern, konstnären, musikern och regissören Lasse Åberg fyller 80 år. I två program ser vi glimtar från hans unika karriär inom film, tv, konst och musik samt samtal och intervjuer med flera av de personer som han haft i sin närhet. Medverkande: Lasse Åberg, Janne Schaffer, Jan Lööf, Lasse Hallström m.fl. Del 1 av 2.

 • 01:00
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider - syntolkat

  En helt vanlig dag ringer telefonen - kocken Tareq Taylor har råkat ut för en allvarlig olycka. Trots oron för sin vän lyckas gänget få en del gjort på gården. Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästare John Taylor gör en sensommarrensning i blomsterrabatterna. Inredaren Malin Persson gör favoritteer av örterna i trädgården och utsätter John och Pernilla för ett blindtest - är köpeteet godare än det hemgjorda? Och så gör Malin ett solskydd med inspiration från beduintält för härliga pauser i sommarsolen. Del 8 av 9.

 • 02:00
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare - syntolkat

  Dags för final, nu ska det avgöras vem som blir Mästarnas mästare 2020! De fyra tävlar om fördelar i de kommande tävlingarna, men redan efter den andra tävlingen så tvingas den första deltagaren att lämna. Efter Jaktstarten lämnar en till, så att de bara återstår två kvar till Mästarduellen. Det blir mycket dramatiskt och jämnt ända in i slutet. Programledare: Micke Leijnegard. Del 10 av 10.

 • 03:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.