På SVT just nu

Glasskampen

Brittisk långfilm från 1984

En komedi om radioprogramledaren Alan, som bor i Glasgow och en dag råkar bli vittne till hur en glassbil attackeras och förstörs. Attacken visar sig handla om en uppgörelse mellan två rivaliserande italienska familjer, som för en hård kamp om stadens glassmarknad. Alan blir nu alltmer besatt av att försöka mäkla fred mellan de två familjerna. Regi: Bill Forsyth. I rollerna: Bill Paterson, Eleanor David, Clare Grogan, Roberto Bernardi, Alex Norton m.fl. (Comfort and Joy)

 • 00:15
  The Water Diviner
  Dölj information om The Water Diviner

  Fyra år har gått sedan slaget vid turkiska Gallipoli ägde rum under första världskriget. Den australiske bonden Joshua bestämmer sig för att resa till Istanbul och försöka ta reda på vad som hänt hans tre söner, som alla rapporterats saknade i strid. Tillsammans med turkiske majoren Hasan ger sig Joshua ut på en resa över hela Turkiet, för att finna sanningen om sina söners öden. Regi: Russell Crowe. I rollerna: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney, Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz, Ryan Corr m.fl.

 • 02:05

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 00:05
  Liene Worseck Strante
  Vad hände sen?

  Alexandra Royal var fjorton år när hon provfilmade för tv-serien Första kärleken. När Michael Jackson uppträdde i Stockholm fick Alexandra stå på scenen tillsammans med honom och teckna en sång på teckenspråk. Idag arbetar hon som lärare och sitter som fritidspolitiker för Centerpartiet i Örebro. Reportern Angelina Nyström träffar gamla och unga människor från offentligheten som berättar om sina liv och om vad som hände sen. Del 1 av 4.

  Från 6/5 i SVT2

 • 00:35
  Finland är finländskt. Programledare: Juhani Seppänen
  Finland är finländskt

  När började egentligen den finländska självständigheten? Vid 1840-talet och tiden för de första tankarna om Finland som en stat hade finska språket inte ens ett ord för det. En serie om Finlands och finländskhetens historia. Programledare: Juhani Seppänen. Del 7 av 10.

  Från 7/5 i SVT2

 • 01:05
  Angel Arubi
  Fabrikens hjältar

  Topi har fått nya spännande uppgifter på jobbet, men privat är han bekymrad för sin mamma. Angel besöker sin familj i Nigeria och tar ett beslut för att hedra sin pappa. Tanja vet varken ut eller in när det gäller kärleken, men har fullt stöd från sina vänner. Nytt jobb, nya möjligheter. Tillsammans med närmare 3000 andra har de fått jobb på en bilfabrik och ser nu fram emot en ny start i livet. Del 7 av 8.

  Från 8/5 i SVT2. Även i SVT2 10/5

 • 01:35

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 01:45
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 02:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

Det finns ingen tablå för valt datum
 • 00:40
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare - syntolkat

  Med hjälp av tre mycket tuffa tävlingar ska det avgöras vilka fyra som går till final och får chansen att bli mästarnas mästare: Jubelidioten, Muren och den helt nya tävlingen Ingemar, som går ut på att försöka hoppa högre än Ingemar Stenmarks klassiska murhopp från Mästarnas mästare 2011. Programledare: Micke Leijnegard. Del 9 av 10.

 • 01:40

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.