På SVT just nu

 • 19:30
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  Yvette Hermundstad
  Sommaröppet: Sport

  Bengt-Åke Gustafsson, Håkan Södergren och Jonas Bergqvist gästar studion och minns tillbaka till VM i Wien 1987. Sverige har inte vunnit VM-guld på 25 år och Sovjetunionen är den stora dominanten under den här perioden. Ett år innan VM 2005 går Kajsa Bergqvists hälsena av. Kajsa berättar om vägen tillbaka och den fantastiska kvällen i Helsingfors.

  Även i SVT1 28/7, SVT24 29/7 och SVT1 1/8

 • 21:00
  Vladimir Putin.
  Spionen Vladimir Putin

  Hur blev Putin mannen som styr Ryssland med järnhand sedan 20 år tillbaka? Ett porträtt av en politiker som såg sig själv som en rysk James Bond och vars liv liknar en spionthriller. En man så besatt av gamla sovjetiska spionhistorier att han blev KGB-spion själv. Del 1 av 3.

  Även i SVT1 30/7

 • 21:50
  Biskopen och pojkarna

  Prästen Peter Ball är inte som andra. Hans ödmjuka och utåtriktade sätt gör att han snabbt stiger i rang och som utnämnd biskop vinner han många mäktiga och inflytelserika vänner, inräknat både Margaret Thatcher och prins Charles. Ingen misstänker att det spirituella läger biskopen driver för sökande tonårspojkar egentligen är en täckmantel för att komma nära sina offer. Del 1 av 2.

  Även i SVT24 28/7 och SVT1 1/8

 • 22:50
  Ludvig (Adrian Öjvindsson) och Felicia (Alva Bratt) i Eagles säsong 2.
  Eagles

  Klara vakar vid sjukhussängen medan Elias står inför sitt livs beslut. Felicia och Ludde ses för ett samtal som förändrar allt även för Amie och de val hon nu måste göra. Medverkande: Alva Bratt, Edvard Olsson, Yandeh Sallah, Sarah Gustavsson, Adrian Öjvindsson, Filip Wolfe. Del 10 av 10.

  Även i SVT1 29/7 och SVT24 31/7

 • 23:20
  Rapport
  Dölj information om Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 23:25
  Brusten himmel.
  Brusten himmel

  Det är tidigt 1940-tal i Norrbotten. 13-åriga Erika lever tillsammans med sina föräldrar och sin farmor. Familjen är inte särskilt lycklig och var och en är besviken på sitt sätt. Erika har drömmar om en annan värld, där hon kan leva sitt eget liv. Hon älskar sin pappa och mamma men känner att hon måste gå sina egna vägar. Regi: Ingrid Thulin. I rollerna: Susanna Käll, Thommy Berggren, Agneta Eckemyr, Margaretha Krook, Svea Holst, Fillie Lyckow m.fl.

 • 01:00
  Countrymusikens historia
  Countrymusikens historia

  Vietnamkriget går in i sitt mest intensiva skede. USA är ett mer delat land än någonsin och countrymusiken är inte immun mot konflikterna. Den före detta armépiloten Kris Kristofferson sätter en ny standard för musiktexter och hippiebandet Nitty Gritty Dirt Band från Kalifornien skapar ett klassiskt album. En nu nykter Johnny Cash gör en triumferande comeback. Del 6 av 9: En delad nation (1968-1972).

  Från 25/7 i SVT1. Även i SVT1 29/7

 • 01:55
  Connell (Paul Mescal) och Marianne (Daisy Edgar-Jones).
  Normala människor

  Marianne och Connell är tillbaka i Dublin som ett par. Livet är fridfullt och bara pågår, men Connell blir erbjuden att fortsätta sina studier i New York. De väljer att inte prata om det, tills det inte längre går att ignorera. I rollerna: Paul Mescal, Daisy Edgar-Jones, Leah McNamara, Frank Blake, Sarah Greene med flera. Del 12 av 12. Programmet sänds i 5.1

  Från 23/7 i SVT1

 • 19:30
  Matmagasinet
  Matmagasinet

  Fakta och tips om råvaror, matlagning och hälsa med programledaren Mette Frisk och kocken Adam Aamann. Del 7 av 10. Veckans avsnitt handlar om socker.

  Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 senare i kväll, SVT2 1/8 och SVT2 2/8

 • 20:00
  Programledare Victoria Dyring.
  Vetenskapens värld sommar

  Del 6 av 6: Katternas ursprung. Hur blev katter till människans gosiga husdjur? Och vad är det i den mänskliga hjärnan som får oss att känna så mycket för dessa pälsbeklädda varelser? Hjärnforskare, genetiker och experter på djurbeteende kartlägger här människans relation till katter - och dessutom katternas hemliga dubbelliv. Programledare: Victoria Dyring.

  Från 4/5 i SVT2. Även i SVT2 28/7 och SVT2 1/8

 • 21:00
  Aktuellt
  Dölj information om Aktuellt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:30
 • 21:34
  Sportnytt
  Dölj information om Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:45
  André Pops, Therese Strömberg och Daniel Nannskog.
  Fotbollsstudion

  Magasinsprogram om Allsvenskan i fotboll, med det bästa från veckans omgång. I studion: André Pops, Daniel Nannskog och Therese Strömberg.

  Även i SVT2 28/7

 • 22:15
  Nya norska dramaserien Exit.
  Exit

  Jeppe och Adam åker till Saint-Tropez för att bringa reda i Williams ekonomiska röra, bara för att upptäcka att det är mer komplicerat än de trodde. Henrik och William lurar en journalist som vill skriva om dem. I rollerna: Pål Sverre Hagen, Agnes Kittelsen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon J. Berger, Ine Marie Wilmann m.fl. Del 7 av 8. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT24 28/7 och SVT2 1/8

 • 22:50
  Neea Autio, Matleena Pulkkinen, Jane Hölsö och Joona Koivisto.
  Au pair i Miami

  Neea får efterlängtat besök av sin finske pojkvän Lari. Både Jane och Matleena vill stanna längre i Miami och båda jobbar för att få sina respektive värdfamiljers förtroende och en förlängning av au pair-kontraktet. Tre tjejer och en kille har åkt till Miami för att jobba som au pair. Del 7 av 9. (Finland, 2018)

  Även i SVT24 29/7, SVT2 31/7 och SVT2 1/8

 • 23:20
  En serie om vardagen på Finlands enda universitetsdjursjukhus, där man tar emot patienter 24 timmar om dygnet, året runt.
  Universitetets djursjukhus

  Behandlingen av den spanska vattenhunden Milo som blev påkörd fortsätter. Katten Vilma kommer in för en ögonundersökning och den 13 år gamla schnauzern Dobby får cytostatikabehandling för sin cancer. En serie om vardagen på Finlands enda universitetsdjursjukhus, där man tar emot patienter 24 timmar om dygnet, året runt. Del 5 av 20.

  Från 22/7 i SVT2

 • 23:50
  Matmagasinet
  Matmagasinet

  Fakta och tips om råvaror, matlagning och hälsa med programledaren Mette Frisk och kocken Adam Aamann. Del 7 av 10. Veckans avsnitt handlar om socker.

  Från SVT2 tidigare i dag. Även i SVT2 1/8 och SVT2 2/8

 • 19:30
  Elefantprinsessan
  Elefantprinsessan

  Att vara prinsessa över Manjipoor har övergått till pappersarbete och Kuru sköter det mesta åt Alex, som fortsätter att jobba med sin musik tillsammans med Amanda. Men i Västra Manjipoor är livet tufft och Zamiras missnöje får henne att kalla på mörka krafter för att försöka avsätta Alex från tronen. Serie 2. Detta avsnitt: Ers majestät.

 • 19:55
  Larva
  Larva

  Animerad serie om två maskar.

 • 20:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 20:00
  Lady Felicia (NANCY CARROLL), Mrs McCarthy (SORCHA CUSACK), Father Brown (MARK WILLIAMS), Inspector Valentine (HUGO SPEER), Susie (KASIA KOLECZEK) och Sid (ALEX PRICE).
  Fader Brown

  Fader Brown och mrs McCarthy besöker sjukhuset i den lilla byn Standing, som drabbats av ett polioutbrott. När barflickan Sylvia hittas mördad börjar prästen misstänka att mörka krafter ligger bakom och att det finns en koppling till polioutbrottet. I rollerna: Mark Williams, Sorcha Cusack, Holly Lucas, Maya Grant, Tom Chambers m.fl. Del 12 av 15.

  Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 2/8

 • 20:45
  Kocken Gino D'Acampo tar oss med till sitt hemland Italien och bjuder på en spännande matresa längs Medelhavskusten i programmet Ginos italienska frestelser.
  Ginos italienska frestelser

  Gino reser vidare norrut efter ett stopp vid Gardasjön där han får lära sig mer om de traditionella roddtävlingarna som hålls varje år. Han landar i staden Bolzano vid foten av Dolomiterna och känner sig helt plötsligt inte som i Italien längre. Kocken Gino D’Acampo tar oss med till sitt hemland Italien och bjuder på en spännande matresa längs några av landets mest spektakulära tågsträckor. Del 5 av 8: Lombardiet.

  Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt

 • 21:10
  Sportspegeln
  Dölj information om Sportspegeln

  Programmet saknar beskrivning.

 • 21:40
  Agatha Christie, deckardrottningen
  Agatha Christie, deckardrottningen

  Två äkta män, 19 pjäser och mer än 80 böcker. Världens mest kända författare av deckargåtor var verkligen produktiv. Också hennes person var en gåta. Medvetet höll den blyga Agatha sitt privatliv borta från offentligheten. Hercule Poirot och miss Marple var två av hennes skapelser. Men det största mysteriet skapade hon runt sin egen person 1926 - då hon iscensatte sitt eget försvinnande.

  Från 25/7 i SVT2

 • 22:35
  Väsen är ett program om oförklarliga fenomen med programledaren Rasmus Åkerblom.
  Väsen

  Sägnen kring storsjöodjuret är en av Sveriges allra starkaste. Odjuret ska ha fötts i tidernas gryning och än i dag menar många att odjuret är vid god vigör. Företagarföreningen i Svenstavik storsatsar nu för att fånga odjuret på bild. Vi får följa med ut till en ö mitt i Storsjön som rustats till tänderna med den senaste kameratekniken. Här möter vi en samling män som i ur och skur, storm och snö fortsätter sökandet efter odjuret. En av deras vänner har nämligen haft en riktig närkontakt med storsjöodjuret. Programledare: Rasmus Åkerblom.

  Från 21/7 i SVT2

 • 22:50
  Ludvig (Adrian Öjvindsson) och Felicia (Alva Bratt) i Eagles säsong 2.
  Eagles - syntolkat

  Klara vakar vid sjukhussängen medan Elias står inför sitt livs beslut. Felicia och Ludde ses för ett samtal som förändrar allt även för Amie och de val hon nu måste göra. Medverkande: Alva Bratt, Edvard Olsson, Yandeh Sallah, Sarah Gustavsson, Adrian Öjvindsson, Filip Wolfe. Del 10 av 10.

 • 23:20
  Foto: Behrouz Badrouj I drömmen är 18-åriga Sonita världsberömd rappare och dotter till Rihanna och Michael Jackson. I verkligheten är hon en papperslös afghansk flykting i Iran.
  Dox 10 år: Sonita

  I drömmen är 18-åriga Sonita världsberömd rappare och dotter till Rihanna och Michael Jackson. I verkligheten är hon en papperslös afghansk flykting i Iran. Inte nog med att Iran förbjuder kvinnor att sjunga - Sonita måste också kämpa mot sin konservativa familj som vill gifta bort henne. Men hon ger sig aldrig! En av 2016 års mest prisade dokumentärer. En film av Rokhsareh Ghaem Magham.

  Från 26/7 i SVT2

 • 00:50
  Meningen med livet - Anna Lindman
  Meningen med livet

  Redan tidigt under sin prästgärning inspirerades förre ärkebiskopen KG Hammar av Dag Hammarskjölds tankar, formulerade i boken Vägmärken. Tillsammans med programledaren Anna Lindman reser KG till New York där Hammarskjöld var bosatt under sin tid som generalsekreterare i FN. Vad är meningen med allt? Den frågan ställer sig Anna Lindman och tar hjälp av åtta kända svenskar som i sitt liv och sitt skapande slitit med frågan. Del 6 av 8.

  Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 28/7

 • 01:20
  Babben Larsson och David Sundin i Bäst i test.
  Bäst i test - syntolkat

  Måns Nathanaelson är gäst i programmet där trevligt trams och underliga uppdrag tas på till synes största allvar. Clara Henry, Anders Jansson, Annika Andersson och Nassim Al Fakir tävlar om att vara bäst i varje test. Bland annat i klassiska grenar som "tävla utan att veta hur" och "bollar i backe". Programledare: Babben Larsson och David Sundin. Del 4 av 8.

 • 02:20

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.