På SVT just nu

 • 05:40
  Sverige!

  Lars Wallin är en av våra främsta modeskapare. Nu berättar han om framgångar och motgångar. Cullbergbaletten traskar ut i leran på Öland i jakt på nya idéer och så besöker vi biblioteket där du kan låna förbjudna böcker. Programledare: Fredrik Önnevall.

  Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 21/9 och SVT24 22/9

 • 06:10
  Kattis Ahlström, programledare för Muren.
  Muren

  Allmänbildade svenskar mäter sina krafter i frågesport mot en hel mur av kända specialister i olika ämnen. För att vinna räcker det inte med att gå segrande i en frågeduell, man måste besegra dem alla och riva hela muren. Denna gång består muren av Anna Kinberg Batra, Edward af Sillén, Patrick Ekwall, Staffan Heimerson och Johanna Westman. De tävlande är Hanna Lublin och Daniel Torbjörnsson. Programledare: Kattis Ahlström. Del 3 av 8.

  Från 19/9 i SVT1. Även i SVT1 21/9, SVT1 23/9 och SVT1 24/9

 • 07:10
  Hem till byn.
  Hem till byn

  Regi: Jackie Söderman. I rollerna: Gun Jönsson, Märta Ternstedt, Tove Waltenburg, Ulf Qvarsebo, Lars Green, Ulf Dohlsten, Kerstin Tidelius, Christina Stenius, Gunilla Nyroos, Inga Ålenius, m.fl. Del 4 av 6.

  Från 18/9 i SVT1. Även i SVT24 senare i natt

 • 08:00
  Motor: Rally-VM

  Specialsträcka 10 i Turkiets VM-rally, Marmaris test. Även den avslutande så kallade Power Stage körs på denna sträcka. Kommentator: Johan Ejeborg. Expert: Jonas Kruse.

 • 09:00
  Helgstudion

  I studion: Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör region Stockholm och Malin Bengnér, smittskyddsläkare Region Jönköping. Det blir politiksöndag med Mats Knutson, bland annat om en ny Novus-undersökning, och senaste nytt om giftattacken mot Aleksej Navalnyj. Jennifer Wegerup pratar italiensk fotboll och serie A, och inför EM-kvalet i fotboll medverkar damernas förbundskapten Peter Gerhardsson på länk. Byggnadsvårdaren Robert Danielsson pratar om varför det blivit så populärt att renovera ödehus. Vi får också de bästa tipsen inför kulturhösten av Kulturnyheternas Per Andersson och kulturjournalisten Annah Björk. Dessutom, nyheter och väder. Helgstudion med senaste nyheterna från Sverige och världen, analyser och fördjupande och personliga intervjuer. Programledare: Mats Nyström och Linda Nilarve.

 • 12:00
  David Batra och Malin Mendel i Världens sämsta indier
  Världens sämsta indier

  För att kunna uppträda som ståuppare i Indien behöver David Batra lära sig mer om vad språk betyder i ett land med 22 officiella språk och hundratals mindre språk. David behöver också lära sig att utrycka sig med miner och gester, så Malin tar med David på en clownturné där han får uppträda i strumpbyxor och clownnäsa. Del 4 av 6.

  Från 16/9 i SVT1. Även i SVT24 senare i kväll

 • 12:30
  Orientering: SM

  Direktsändning från SM i orientering som avgörs i Göteborg. Långdistans damer och herrar. Kommentatorer: Jacob Hård och Mats Troeng.

 • 17:00
  Motor: Rally-VM

  Sammandrag från rally-VM i Turkiet. Deltävling 5 av 8. Kommentatorer: Johan Ejeborg och Jonas Kruse.

 • 17:55
  Cecilia Ingman
  Sportnytt

  Programmet saknar beskrivning.

 • 18:00
  Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
  Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 18:10
 • 18:15
  Henrik Kruusval, programledare för Landet runt.
  Landet runt

  Spännande och intressanta reportage från hela Sverige. Programledare: Henrik Kruusval.

  Även i SVT1 senare i natt, SVT1 22/9, SVT1 24/9 och SVT1 25/9

 • 19:00
  Mats Nyström
  Sportspegeln

  Sportmagasin.

  Även i SVT1 21/9 och SVT24 21/9

 • 19:30
  Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
  Rapport

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 19:55
 • 20:00
  André Pops och Sanna Kallur, programledare för Sveriges starkaste familj.
  Sveriges starkaste familj

  Sex familjer är kvar i kampen och de hårda tävlingarna börjar slita på deltagarna. Men nu är det viktigare än någonsin att plocka fram kraftreserverna och verkligen prestera. För lyckas man inte med det riskerar man att hamna i den tuffa hinderbanan där den familj som förlorar får lämna. Programledare är Susanna Kallur och André Pops. Del 3 av 8. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT1 21/9 och SVT1 26/9

 • 21:00
  Ardalan Esmaili, Aksel Hennie, Vera Vitali och Mattias Nordkvist i serien White wall.
  White wall

  I en nedlagd gruva i norra Sverige leder Lars Ruud arbetet med att skapa världens största slutförvar av kärnkraftsavfall. Projektet är försenat och aktivister försöker stoppa öppnandet. En natt vådaskjuter vakten Oskar en inkräktare på området. Kort därpå inträffar en mystisk explosion som dödar tre personer i Lars team. Hans närmaste kollega Helen överlever men minns inte mycket av händelsen. När Lars går ner i gruvan igen upptäcker han något mycket märkligt. I rollerna: Aksel Hennie, Vera Vitali, Eero Milonoff, Mattias Nordkvist, Ardalan Esmaili, m.fl. Regi: Aleksi Salmenperä. Manus: Mikko Pöllä och Aleksi Salmenperä. Del 1 av 8: Tunnel C6. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT1 22/9 och SVT24 23/9

 • 21:45
  Ulrich Wrangel (Stefan Konarske) och Johannes von Reinhartz (Clemens Schick).
  Das Boot

  December 1942: Krigets verklighet börjar ta ut sin rätt på tyske ubåtskaptenen Johannes von Reinhartz, hyllad krigshjälte i Kriegsmarine. När han tar emot en order om ett hemligt uppdrag börjar han skönja en väg ut. I franska La Rochelle riskerar tolken Simone Strasser sitt liv för en judisk familj. I New York söker Klaus Hoffmann rättvisa. I rollerna: Vicky Krieps, Rick Okon, Tom Wlaschiha, Clemens Schick, Rainer Bock, Rochelle Neil, Vincent Kartheiser m.fl. Del 1 av 8. Programmet sänds i 5.1

  Även i SVT1 25/9

 • 22:45
  Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
  Rapport

  Rapport

  Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

  Nyheter från Sverige och världen.

 • 22:50
  Jag är Klimpen, motherfucker! Svensk dokumentär från 2020.
  Jag är Klimpen, motherfucker!

  En brokig och smått osannolik väg upp från botten. Filmaren Mattias Sjöstedt söker upp sin gamla vän Martin, mer känd som Klimpen i tv-serien om Bert, för att se om de åter kan filma ihop. Martin är nyskild, djupt olycklig och alkoholiserad men samtidigt nykär. Av kortfilmsplanerna blir därmed inget, men Martin vill tillbaka upp, tillbaka till livet och ber istället Mattias att filma vägen dit. Resultatet blir en smått osannolik historia, om flaskans makt men också om revanschlust, identitet och framför allt kärlek. Programmet sänds i 5.1

  Från 15/9 i SVT1

 • 23:50
  Giftattacken i Salisbury.
  Giftattacken i Salisbury

  Invånarna i Salisbury går hårt åt Tracy trots hennes outtröttliga arbete när de samlas för ett stadsmöte. De vill få reda på sanningen vad som egentligen pågår. Nick tillåts återvända hem, alla deras tillhörigheter har blivit brända, men han är åtminstone vid liv. I rollerna: Anne-Marie Duff, Rafe Spall, MyAnna Buring, Mark Addy m.fl. Del 3 av 4. Programmet sänds i 5.1

  Från 19/9 i SVT1

 • 00:35
  Världens historia: Kalla kriget
  Världens historia: Kalla kriget

  I spillrorna av andra världskrigets slut, sommaren 1945, firar de allierade sin seger och att äntligen få fred. Men bakom kulisserna i efterkrigstiden döljer sig en mer komplicerad och långdragen konflikt mellan de som vill bygga framtidens värld. I väst oroar sig britterna och amerikanerna för Stalins växande makt i öst. Den kommunistiska ideologin har börjat spridas över världen, i synnerhet i Indokina - där en av 1900-talets längsta konflikter ligger i sin linda. Del 1 av 6.

  Från 15/9 i SVT1

 • 01:30

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

 • 04:45
  Jonas, Camilla, Lee, Jim, Elin och Anders i Strömsö.
  Strömsö

  Anders gör en variant på kimchi av kinakål, Camilla målar ett skåp i kelim-mönster och Lee gör en lampskärm av näver. Några godbitar från tidigare säsonger, presenterade av programledaren Jonas Sundström. Inspiration för hus och hem, fritid och vardagsliv. Del 3 av 17. (Finland, 2019)

  Från 16/9 i SVT1