På SVT just nu

Världens natur: Himalayas mäktiga flod

Säsong 1 — Avsnitt 2: Ut i det fria

När Brahmaputra störtar ner från Tibet i världens största flodravin kantas stränderna av blommande rhododendron och den röda pandans skogar. Snart ska floden byta ansikte än en gång och breda ut sig på Indiens slätter bland elefanter och noshörningar. Del 2 av 3.

Från 4/4 i K

  • 05:15
    Inger Ljung Olsson, programledare i Go'kväll.
    Go'kväll

    Intervju med sjukhusprästen Lars Segerstedt. Vilka frågor och funderingar möter han nu i coronatider? Titti Schultz tipsar om bra böcker att läsa under påskhelgen och Erik Brännström lagar mat som passar till påsk. Programledare: Linda Olofsson.

    Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 9/4

  • 06:00
    Programledarna Pelle Nilsson, Karin Magnusson, Ted Widgren och Carolina Neurath.
    Morgonstudion

    Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme med start kl 06.00. Lokala nyheter från kl 07.05. Väder kvart i och kvart över.

  • 09:10
    Sofia Åhman.
    Hemmagympa med Sofia

    Gympa med SVT:s hemmagympapass! Passet fokuserar på core, dvs. mage/rygg.

  • 09:30
     Johan Steen (Samuel Fröler) och Wilma Steen (Ebba Hultkvist).
    Skärgårdsdoktorn

    Sören Rapp upptäcker en övergiven båt, drivande i morgondimman. Nyfikenhet driver Wilma Steen ut på farliga vägar. Johan Steen får lida för gamla synder. Syster Berit litar fortarande på Axel Holtman, men i allvarets stund tvivlar gamle doktorn på sina färdigheter... Manus: Lars Bill Lundholm och Gunilla Linn Persson. Regi: Martin Asphaug. I rollerna: Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin, Göran Engman, Björn Kjellman, Tove Nordin, David Wiik, Jesper Salén, m.fl. Del 3 av 6.

  • 10:30
    Lady Felicia (NANCY CARROLL), Mrs McCarthy (SORCHA CUSACK), Father Brown (MARK WILLIAMS), Inspector Valentine (HUGO SPEER), Susie (KASIA KOLECZEK) och Sid (ALEX PRICE).
    Fader Brown

    Poeten Leonard Quinton hittas hängd i ett låst utrymme efter en poesiuppläsning och fader Brown menar att mannen inte kan ha tagit livet av sig, utan att det är ett mord. I rollerna: Mark Williams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Alex Price, Ramon Tikaram, Ruth Gemmell, Robert Cavanah m.fl.

  • 11:15
    Rickard Olsson drar i tofsen i Gäster med gester.
    Gäster med gester

    Två fyrmannalag möts för att huvudstupa kasta sig ut i kluriga charader med och mot varandra. Lagen består av Lena Philipsson, Morgan Alling, Andreas Nilsson och Malena Ernman (hemlig gäst) som möter Katrin Sundberg, Anton Lundqvist, Per Andersson och Claes af Geijerstam (hemlig gäst). Programledare är Rickard Olsson. Del 9 av 10.

  • 12:00
    Pernilla Wiberg i Mästarkvalet.
    Mästarkvalet

    Det har blivit dags för Pernilla Wiberg att ta emot den första utslagna deltagaren från grupp 2. Chansen till revansch ökar om deltagaren vinner mot Pernilla eftersom det betyder fördelar i kommande dueller. Programledare: Pernilla Wiberg. Del 5 av 7.

    Från 6/4 i SVT1. Även i SVT24 10/4, SVT1 11/4 och SVT24 11/4

  • 12:15
    Eva (Viveca Lindfors)
    Tänk om jag gifter mig med prästen

    Den nyutexaminerade lärarinnan Eva får plats i en skola i en fattig och dyster landsbygd. Hon försöker ordna bättre förhållanden i skolan och hjälpa bygdens invånare till en drägligare tillvaro. Då hon träffar byns kyrkoherde Ingvar lovar han att hjälpa henne. Eva blir snart förälskad i Ingvar, men han lever hellre med minnet av sin ungdomskärlek. Regi: Ivar Johansson. I rollerna: Viveka Lindfors, Georg Rydeberg, Arnold Sjöstrand, Nils Lundell, Anna Lindahl, Gudrun Brost m.fl.

  • 14:05
    Vi på Saltkråkan
    Korta tv-historier: Macken

    På några minuter berättar vi grejen med klassiska tv-program.

  • 14:10
    Roy (Anders Eriksson) och Roger (Jan Rippe).
    Macken - Roys & Rogers Bilservice

    En komedi med mycket musik, om Roy och Roger som semesterstänger Macken och lämnar Vägverket, den vita Opeln och den beige kunden för att istället åka ut i världen och leta efter pappa. Det hela utvecklar sig till en sorts vägfilm som slutar lyckligt och livet är gôtt å leva. Regi: Claes Eriksson. I rollerna: Anders Eriksson, Jan Rippe, Kerstin Granlund, Per Fritzell, Peter Rangmar, Knut Agnred, Claes Eriksson, Charlott Strandberg m.fl.

  • 15:45
    Jessica Fletcher (Angela Lansbury).
    Mord och inga visor

    Deckarklassiker om deckarförfattaren Jessica Fletcher som utreder mord. I rollerna: Angela Lansbury m.fl. Del 14 av 22: How to make a killing without really trying.

    Även i SVT1 12/4

  • 16:30
    Karantän-TV
    Karantän-TV

    Finaldags! Vi är framme vid världshistoriens sista avsnitt av Karantän-TV och det firar vi med våra finaste karantänvänner. Det blir tjöt med Peter Apelgren, ännu mer tjöt med Hanna Hellquist och mycket mycket mer. Dessutom storslagen premiär för vår egen karantänanthem Kärlek På Distans! Underhållningsprogram med komikerna Niklas Andersson och Ina Lundström som sitter i karantän i en husvagn på SVT Göteborgs parkeringsplats.

  • 17:30
    Sverige idag

    Nyheter från hela Sverige - direkt från Umeå.

    Även i SVT1 senare i natt

  • 18:00
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 18:15
  • 18:25
    Ika Johanesson
    Kulturnyheterna

    Programmet saknar beskrivning.

  • 18:38
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Programmet saknar beskrivning.

  • 18:45
    Inger Ljung Olsson, programledare i Go'kväll.
    Go'kväll

    Intervju med privatdetektiven Kirsi Abrahamsson. Inger tar oss med till Österlen, där vi får njuta av blommande äppelträd och av skönheten i Stenshuvuds nationalpark. Vi får tips på bra hårvård och en spaning på vårens och sommarens modetrender. Programledare: Beppe Starbrink.

    Även i SVT1 senare i natt och i SVT1 10/4

  • 19:30
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 19:55
  • 20:00
    Kungliga smycken

    De kungliga diademen glittrar på nobelfester och andra galor - nu ges en unik möjlighet att titta riktigt nära på de ovärderliga juvelerna. Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Christina berättar personligt och initierat om smyckenas historia som symboler för makt och kärlek. I andra delen bland annat om rosa topaser från tsarfamiljen och om diademet som kungens systrar insisterade på att Silvia skulle bära kvällen före bröllopet. Del 2 av 2.

    Även i SVT1 10/4, SVT1 12/4, SVT1 14/4 och SVT24 14/4

  • 21:00
    Bill och Marie och barnen i Husdrömmar Sicilien.
    Husdrömmar Sicilien

    Det är mars 2019 och Bill har åkt i förväg till Sicilien för att sätta igång med renoveringen. Marie och döttrarna Ingrid och Solveig följer efter för att hjälpa till och börja bekanta sig med platsen. Samtidigt som Bill river vill Marie börja möblera huset. Del 2 av 8.

    Även i SVT1 10/4, SVT1 11/4, SVT24 12/4 och SVT1 14/4

  • 21:30
    Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
    Hjälp, vi har köpt en bondgård!

    Brita hittar mögel i gästhuset och måste försöka hitta en ny sovplats åt familjen. Och hon är inte helt nöjd med Kalles målarinsats, men vågar hon säga något om det? Kalle ser till att de första djuren - kycklingar - flyttar in på gården. Del 2 av 8.

    Även i SVT1 10/4, SVT1 11/4 och SVT24 12/4

  • 22:00
    Dox: Diego Maradona
    Dox: Diego Maradona

    Hyllad - hatad. Den 5 juli 1984 anländer Diego Armando Maradona till Napoli för en rekordhög övergångssumma. Under de kommande sju åren bryter helvetet löst. Världens mest hyllade fotbollsgeni och den mest dysfunktionella staden i Europa blir det perfekta paret. Maradona var välsignad på fotbollsplanen men fördömd utanför. Allt var som en dröm med ett mycket högt pris. Diego kunde göra vad han ville så länge han levererade under matcherna, men när magin försvann blev Maradona mot sin vilja fånge i staden. Brittisk dokumentär från 2019 av Asif Kapadia.

    Även i SVT24 11/4, K 12/4 och SVT1 13/4

  • 00:05
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Rapport

    Se tillgängliga avsnitt i SVT Play

    Nyheter från Sverige och världen.

  • 00:10
    Ali Fegan och Karin Mattisson.
    Uppdrag granskning

    Den ovanligt torra sommaren 2018 rasade de största skogsbränderna i Sverige, i modern tid. Men vilken beredskap hade Sverige när elden härjade? Programledare: Ali Fegan. Programmet sändes 23 januari 2019. Del 11 av 16.

    Från 8/4 i SVT1. Även i SVT1 11/4

  • 01:10
    Se Gift vid första ögonkastet på SVT Play.
    Gift vid första ögonkastet

    Terapierna väcker starka känslor till liv. Mycket ställs nu på sin spets. Gränssättning och tydlighet blir viktiga frågor. Viljor krockar och tiden blir alltmer knapp. Del 7 av 8. Konflikt.

    Från 7/4 i SVT1. Även i SVT1 10/4, SVT1 11/4 och SVT1 13/4

  • 01:55

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 04:50
    Sverige idag

    Nyheter från hela Sverige - direkt från Umeå.

    Från SVT1 tidigare idag

  • 05:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 10:40
    Vilse i snöstormen
    Vilse i snöstormen

    När de tidigare topporienterarna Tuomo och Liisa ger sig iväg på en skidtur i finska Lappland överraskas de plötsligt av en häftig snöstorm. Paret ställs inför svåra och livsavgörande beslut. Hur ska de lyckas hitta hjälp i vildmarken när det inte längre går att urskilja vad som är himmel eller jord? En film av Otto Heikola. Originaltitel: Vaeltajat.

    Från 7/4 i SVT2

  • 11:10
    Michael Mosley
    Medicin med Mosley

    Vi känner alla någon som klagar på att de ständigt fryser om händerna. Zoe Williams undersöker tillståndet som miljontals människor lider av. Michael Mosley tar reda på om det är dåligt att äta kolhydrater sent på kvällen. Och vi får även lära oss hur man enkelt kan minska effekterna av jetlag. Del 3 av 4.

    Från 8/4 i SVT2

  • 12:00
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Programmet saknar beskrivning.

  • 12:05
    Elvis Presley
    En hyllning till Elvis Presley

    Under en stjärnspäckad kväll samlas världens musikelit för att hylla Elvis Presley, en av vår tids absolut största ikoner. Shawn Mendes, Jennifer Lopez, John Fogerty, Carrie Underwood, John Legend och Josh Groban är bara några av de artister som tillsammans bildar ett superband som under en oförglömlig kväll återskapar några av Elvis största klassiker.

    Från 3/1 i SVT1. Även i SVT24 14/4

  • 13:30

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 13:55
    Nyheter direkt
    Folkhälsomyndigheten om covid-19

    Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap bjuder in till en gemensam pressträff om covid-19

  • 14:55

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 15:05
    Michael Mosley
    Medicin med Mosley

    Michael testar vilken mat som är bäst för att få i oss jod, och han undersöker även vilken typ av träning som är bäst för vårt skelett. Vi får även lära oss varför stress kan få oss att gå upp i vikt, hur säkra röntgenstrålar är, samt vad du kan göra för att lindra ångest. Del 4 av 4.

    Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 10/4

  • 16:00
    Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman
    Rapport

    Programmet saknar beskrivning.

  • 16:05
    En dokumentärserie om gruvarbetarna som väljer att bo i Tornedalen, men arbetspendlar 30 mil till Malmfälten eftersom jobben på hemorten är för få.
    Tornedalsrallyt

    Sommarens höjdpunkt är här. Mattias är med och ordnar en bilträff och smider planer för ett frieri. Johan-Petter har bytt jobb, nu ska han leda och fördela arbetet på sovringen. Årets stora begivenhet Marknadsdansen är här, vilket givetvis innebär bastubad för honom och kompisarna. Bastun är djupt förankrad i vår tornedalska kultur och kan skapa underverk. Patrik ska bli morfar, men det får honom också att känna sig gammal. Dottern vill inte att hennes pojkvän ska pendla veckovis, eftersom hon vet hur det var när hennes pappa jobbade borta varannan vecka. Olivia är på älgjaktspremiären, och hon ska flytta igen. Men den här gången lämnar hon Korpilombolo. Del 4 av 4.

    Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 13/4

  • 16:35
    Nyheter direkt
    Pressträff med Mikael Damberg

    Inrikesminister Mikael Damberg, rikspolischef Anders Thornberg, MSB:s generaldirektör Dan Eliasson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson och Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell håller en gemensam pressträff. [teckenspråkstolkat]

  • 17:05
    Med uggla och falk i monitorn
    Dölj information om Med uggla och falk i monitorn

    Den moderna teknologin gör sitt insteg även i forskning om fåglar. Gunnar Nyhus och Ronny Steen använder båda videoövervakning av fågelholkar i sina undersökningar av slagugglans respektive tornfalkens matvanor. Resultaten man har uppnått bjuder på en hel del överraskningar.

    Tidigare sänt 2011

  • 17:30
    Nyheter på lätt svenska
    Nyheter på lätt svenska

    Programmet saknar beskrivning.

  • 17:35
    Nyhetstecken
    Nyhetstecken

    Nyheter på teckenspråk.

  • 17:45
    Uutiset

    Finskspråkiga nyheter.

  • 17:55
    Åtta årstider

    Vårsommar. Oliver Israelsson är en av de skickligaste traditionella slöjdarna. I denna lilla film om vårsommaren får vi följa hur han skapar en guksi, alltså en kåsa, från skogen till färdigt alster.

    Tidigare sänt 2016

  • 18:00
    Finland är finländskt. Programledare: Juhani Seppänen
    Finland är finländskt

    Långa, kalla vintrar och långa ljusa sommarnätter. Har Finlands nordliga läge och klimat påverkat de nationella särdragen? En serie om Finlands och finländskhetens historia. Programledare: Juhani Seppänen. Del 3 av 10.

    Även i SVT2 10/4 och SVT2 11/4

  • 18:30
    Jesus sista dagar

    Vad hände de sista dagarna i Jesus liv? De olika historiska teorierna går isär om Jesus död. I nutid har forskare och historiker uppmärksammat oklarheter i evangelierna, där nya indikationer framkommit om hur det ständigt skiftande politiska spelet i Rom kan ha inverkat på Jesus död. Del 2 av 2.

    Tidigare sänt 2018. Även i SVT2 senare i natt och SVT2 10/4

  • 19:25
    Anslagstavlan

    Programmet saknar beskrivning.

  • 19:30
    Suhan (Tuba Büyüküstün) faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur (Kivanç Tatlitug).
    Hämnd och kärlek

    Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korludağ. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. I rollerna: Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Tamer Levent, Devrim Yakut, Erkan Avcı, Serkan Altunorak, Sezin Akbaşoğulları, Nihan Büyükağaç m.fl. Del 127 av 132.

    Även i SVT2 11/4

  • 20:00
    Den här bläckfisken blir ungefär en meter lång och finns bara i australiensiska vatten.
    Världens natur: Australiens makalösa natur

    Spindlar som dansar. Fåglar som sprider eld. Däggdjur med näbb. Djur som hoppar i stället för att springa. Australien har sin helt egna fauna. Så blir det på en kontinent som varit isolerad från omvärlden i 45 miljoner år. Del 1 av 3.

    Även i SVT2 12/4, K 13/4 och K 15/4

  • 20:55
    En norsk flagga.
    Fårkarikatyrer

    Som tidningstecknare är Hilde Thomsen van att teckna karikatyrer av människor. Hennes nya projekt är också att teckna karikatyrer - men denna gång av norska fårraser.

    Tidigare sänt 2016. Även i SVT2 12/4

  • 21:00
    Aktuellts programledare.
    Aktuellt

    Programmet saknar beskrivning.

  • 21:22
    Ika Johanesson
    Kulturnyheterna

    Programmet saknar beskrivning.

  • 21:30
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Programmet saknar beskrivning.

  • 21:45
    Wakana (Kyara Uchida), Tokue (Kirin Kiki) och Sentaro (Masatoshi Nagase).
    Under körsbärsträden

    Den tystlåtne Sentaro äger ett gatukök i utkanten av Tokyo där han serverar japanska Dorayaki-plättar. Sentaros bistra uppsyn väcker intresse och sympatier i omgivningen, bland annat hos den äldre kvinnan Tokue som erbjuder honom sin hjälp. Motvilligt tackar han ja och det visar sig att hennes recept på söt bönpasta får affärerna att blomstra i samma takt som deras vänskap fördjupas. Regi: Naomi Kawase. I rollerna: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida m.fl. (An)

  • 23:35
    Jaktliv med jägaren Peter Ekeström.
    Jaktliv

    Nära skjuter ingen hare. Peter och Evelina åker till Stöttingfjället i Västerbotten för att jaga hare med stövare. Den mest efterfrågade jaktformen av Jaktlivs tittare. Del 6 av 8.

    Från 6/4 i SVT2

  • 00:05
    Programledare Henrik Niva.
    Min röst: Minun ääni

    Genom papper, penna och poesiuppläsning tar Linnea Huhta kamp för metoo-rörelsen i Tornedalen. I programmet får vi höra henne läsa sin dikt "Mieki" Metoo, som handlar om att vägra vara tyst. Programmet gästas också av musikduon The Magnettes som med sin musik sprider samma budskap. En talkshow på meänkieli med Henrik Niva som programledare. Del 2 av 11. Metoo i Tornedalen.

    Från 7/4 i SVT2. Även i SVT2 12/4

  • 00:35
    Jesus sista dagar

    Vad hände de sista dagarna i Jesus liv? De olika historiska teorierna går isär om Jesus död. I nutid har forskare och historiker uppmärksammat oklarheter i evangelierna, där nya indikationer framkommit om hur det ständigt skiftande politiska spelet i Rom kan ha inverkat på Jesus död. Del 2 av 2.

    Från SVT2 tidigare idag. Även i SVT2 10/4

  • 01:35

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 01:45
    Cecilia Ingman
    Sportnytt

    Programmet saknar beskrivning.

  • 02:00
    Nyhetstecken
    Nyhetstecken

    Nyheter på teckenspråk.

  • 02:10

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 05:00
    Twirlywoos

    Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!

  • 05:10
    Timmy Lamm - svenska ord

    Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!

  • 05:15
    Babblarna

    En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

  • 05:20
    Babblarna

    En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

  • 05:25
    Monsterskolan

    Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!

  • 05:30
    Olobob-toppen

    Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!

  • 05:35
    Charlie och Lola
    Charlie och Lola

    Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Tecknad småbarnsserie från BBC där de svenska rösterna görs av Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl.

  • 05:50
    Simon

    Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!

  • 05:55
    Wisska
    Wisska

    Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!

  • 06:00
    Henry och...

    Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!

  • 06:05
    Roboten Rob

    Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl.

  • 06:20
    Stella och Sam

    Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr.

  • 06:30
    Greta Gris

    Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

  • 06:35
    Draken Digby
    Draken Digby

    Digbys livs. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund.

  • 06:45
    Luo Bao Bei

    Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny.

  • 06:55
    Biet Maya

    Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask.

  • 07:10
    Fåret Shaun

    Fåret Shaun är tillbaka med nya galna upptåg på den helt ovetande bondens gård.

  • 07:20
    Makeriet
    Dölj information om Makeriet

    Enkla maskiner. Enkla maskiner finns överallt omkring oss - tänk bara på gungbrädan, rutschkanan och cykelhjulet. Ester, Tuva och Benjamin kommer till Makeriet för att göra en rolig hamstervärld. Resultatet blir ett helt tivoli byggt av enkla maskiner. Del 5 av 8. UR.

  • 07:35
    Charlie och Lola
    Charlie och Lola

    Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Tecknad småbarnsserie från BBC där de svenska rösterna görs av Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl.

  • 07:50
    Katten i hatten vet allt om ditten och datten

    Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss.

  • 08:00
    Andys förhistoriska äventyr

    Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

  • 08:15
    Mästerflygarna

    När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!

  • 08:30
    Pippi Långstrump

    En morgon är hela världen vit av snö, och Pippi rider ut på en härlig ridtur. Tommy och Annika går förstås i skolan, eftersom jullovet ännu inte har brutit ut. Pippi vill också ha jullov. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 7 av 13: Pippi i den första snön.

  • 08:55
    Doften av morot

    En liten hare flyttar in i ekorres gamla nötförråd. Deras gemensamma intresse för matlagning gör dem snabbt till goda vänner. Och att bo granne med en vegetarian i skogen känns extra tryggt. Samtidigt lurar två rävar i skogen... En matglad musikal från Frankrike. Röster: Billie Dean, Grim Lohman, Andreas Aleman, Annika Herlitz mfl.

  • 09:25
    Katie Morag

    Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik.

  • 09:35
    Thunderbirds

    Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas.

  • 10:00
    Min riddare och jag

    Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare.

  • 10:10
    Robin Hoods rabalder och rackartyg

    Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Jakten på trollformelboken.

  • 10:25
    Gronkarna

    Flash, en alien, har sänts till jorden för att visa neandertalarna i Gronk-stammen framtidens uppfinningar. Men är de redo för dessa? Detta avsnitt: Inga skor är bra skor.

  • 10:35
    Kapten Flinn och piratdinosaurierna

    På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!

  • 10:45
    Ziv & Zack

    Ziv och Zack kommer till vår planet, stackars de som bor i Ortsbyn! Det här kan väl aldrig gå bra?

  • 11:00
    Matildas superkrafter

    Ett gäng kompisar, en talande fisk och en magisk kokosnöt. Vad kan gå fel (förutom allting)?

  • 11:10
    På riktigt!?

    På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?

  • 11:20
    Grizzy och lämlarna

    Björn i tid. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

  • 11:30
    I drömmarnas trädgård

    Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr.

  • 12:00
    Din kropp - romani chib/lovari
    Dölj information om Din kropp - romani chib/lovari

    Skelettet och musklerna. I kroppen finns ungefär 600 muskler. En stor del av dem kontrollerar vi med viljan, men det finns andra muskler som arbetar för att till exempel matstrupen, magen och hjärtat ska fungera. Del 4 av 5. UR.

  • 12:05
    Så funkar Sverige - romani chib/lovari
    Dölj information om Så funkar Sverige - romani chib/lovari

    Grundlagarna. Kan Sverige förändras? Om grundlagarna och varför de är viktiga. Del 4 av 10. UR.

  • 12:10
    Lilla prinsessan

    Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

  • 12:20
    Daniel Tigers kvarter

    Kritfabriken. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi.

  • 12:40
    Magiska fyran

    I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!

  • 12:50
    Sommarskuggan: Vinterskuggans uppdrag

    Kapten Doris återförenas med sin fulländade syster Vinterskuggan. Hon hittar gamla kartor och upptäcker att hennes syster letar efter något. Samtidigt i tv-huset vaktar första skuggjägare Angelika Prick den ökända Sommarskuggans dräkt. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort. Skuggdräkten kallar på henne och Angelika Prick försöker stå emot de starka buskrafterna. Medverkande: Angelika Prick, Marianne Mörck, Jonas Karlström Hay m.fl.

  • 13:05
    Värsta bästa barnvakterna

    Chefen på Barnkanalen har skickat iväg Alex och Carro på nytt barnvaktsuppdrag och denna gång är det Hillevi och Hedvig som får ta emot de "Värsta bästa barnvakterna". Med scouthinderbana i trädgården och kojbygge inomhus är både barn och barnvakter redo för ett dygn de sent kommer glömma. Frågan är vad "Varmkorven" har i kikaren när hon kommer på oanmält besök. Programledare är Alexander och Caroline Hermansson. Del 6 av 8.

  • 13:25
    Lilla Brandstyrkan

    Sex barn har blivit utvalda till att vara med i Lilla Brandstyrkan. De tränar som riktiga brandmän gör på sin utbildning. Brandmannen Jonas är huvudlärare. Idag är det tester för att få gå utbildningen. Del 1 av 10.

  • 13:40
    Bolibompa: Draken och de sju prinsessorna

    De sju prinsessorna har tagit sig in i Pruttas fängelsetorn, men där har Draken förtrollats av en magisk dryck och sover en tusenårig sömn. Har prinsessorna kommit för sent?

  • 13:45
    Zorro - legenden föds

    Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!

  • 14:05
    Soptippen - livet efter Tracy Beaker

    Medan Tee och Johnny hoppas på ett bättre liv utan sina föräldrar går andra och drömmer om att bli adopterade. Kan Lily acceptera förändringarna i sitt liv och vad bär Faith på för hemligheter? Livet på barnhemmet "Soptippen" går vidare. Första säsongen.

  • 14:35
    M.I. High

    I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har.

  • 15:00
    Hemmahänget

    En trygg, rolig och pålitlig kompis i en orolig tid. Häng med Malin Olsson, Alex Hermansson och Tobbe Blom varje vardag kl 15! Det blir trolleri, pyssel, mellistips, sketcher, vardagsrumsparkour och smarta "hemmatips" för er som sitter hemma och har långtråkigt.

  • 16:00
    Fångad

    Ryan ska på semester på en ö tillsammans med sin pappa. Vistelsen blir allt annat än lugn och ganska snart får han och hans kamrater problem med att ta sig ifrån ön. Svenska röster: Anton Mencin, Molly och Mimmi Sandén, Amanda Krüger, Matilda Lilliestierna m.fl.

  • 16:25
    En andra chans i SVT Barnkanalen
    En andra chans

    Del 7 av 13. Hazel blir bedrövad över att höra att ett träd som hon och hennes mor en gång planterade ska fällas för att göra plats för ett grönsaksland. Därför drar hon igång en kampanj för att utbilda alla på skolan om hur man lever "grönt". Sophie å sin sida kämpar med att få sina kamrater att blir litteraturälskare.

  • 16:50
    Bagel & Beckys show

    Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!

  • 17:00
    Ett fall för KLURO

    Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem.

  • 17:15
    P King Älling

    Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!

  • 17:25
    Claude

    Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa.

  • 17:40
    Olobob-toppen

    Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!

  • 17:45
    Greta Gris

    Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. Greta älskar att klä ut sig och att träffa nya vänner men det hon gillar allra mest är att hoppa runt i gyttjepölar.

  • 17:50
    Bing

    Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen.

  • 17:55
    Bolibompa: Draken och de sju prinsessorna

    Prutta har låst fast Ros-Louise i skogen och hotar nu att göra samma sak med de sju prinsessorna. Samtidigt blir Draken allt svagare.

  • 18:00
    Tripp, Trapp, Träd
    Dölj information om Tripp, Trapp, Träd

    Isvinter. Tripp och Trapp tar sig över den isbelagda sjön med hjälp av trollsländan. Ben Rangel är detektiv och försöker lista ut vad det är för årstid. I holken spelas musikvideon "Vårat hus" av Klas Widén. Del 4 av 8. UR.

  • 18:15
    Uppfinnar-Johanna
    Dölj information om Uppfinnar-Johanna

    Sportardagen. Inför sportardagen säger Sport-Orvar att Johannas lag inte är lika starka och snabba som hans eget. Johanna skulle behöva uppfinna något som kan ge hennes lag extra krafter. Del 6 av 7. UR.

  • 18:25
    Brillebjörn
    Dölj information om Brillebjörn

    Vinter i huset. Ingelin har fått nya skidor i födelsedagspresent, men det finns ingen snö ute. Och hon som hade sett fram emot att få pröva dem. 14 av 26. UR.

  • 18:30
    Robin Hoods rabalder och rackartyg

    Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Mannen bakom masken.

  • 18:45
    Holly Hobbie
    Dölj information om Holly Hobbie

    The savvy sleuth. Någon har förstört den rekordstora gurkan. För att rädda talangkvällen bestämmer sig nu Holly och hennes vänner för att hitta den skyldige. Tillsammans med Tyler får Holly fram bevis för att det är tjuren Walter som har trampat sönder gurkan. Men vem var det som släppte ut Walter ur hagen till att börja med? Del 3 av 10. UR.

  • 19:10
    Uppdrag skolväg
    Dölj information om Uppdrag skolväg

    Rebekka i Schweiz. Rebekka bor på landet tillsammans med sin familj och deras många djur. Rebekka har en synskada men tar sig själv till skolan som ligger 40 kilometer från hemmet. Del 23 av 25. UR.

  • 19:15
    Lilla Aktuellt

    Nyhetsprogram för barn och unga.

  • 19:20
    det hemsökta huset
    Det hemsökta huset

    Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar.

  • 19:40
    Bara på skoj

    Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt.

  • 19:50
    Abel och Fant

    Värmeslag. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln.

  • 20:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 04:30
    Klassen

    Varför får Simon och Anton kvarsittning?

  • 05:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 07:00
    Den stora älgvandringen.
    Den stora älgvandringen

    I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Följ årets vandring som nu har inletts.

  • 14:00
    UR Samtiden
    Dölj information om UR Samtiden

    14:00 Vi behövs - MSB och civilsamhället. 15:00 Civilsamhället i orten - skolan mitt i byn. 15:40 Fredsbyggarna. 16:25 Tankar om unga och kriminalitet. 16:50 Kan vi skräddarsy behandlingen mot depression? UR.

  • 17:00
    Svansjön
    Dölj information om Svansjön

    "De ser ut att vara släkt med änglarna". Naturfilmaren Trond Berg har under tre år följt sång- och knölsvanarna i en fågelsjö i Solör, Hedmark. Som en dansföreställning i koreografi av naturen själv, med svanarna själva i huvudrollen.

    Från 15/3 i SVT2. Även i K 11/4

  • 17:25
    Australiens obygd
    Dölj information om Australiens obygd

    Det efterlängtade regnet. I Kimberley är hettan kvävande och Windjana Gorge utgör därför en livsviktig oas. I Roebuck Bay är det svalare i vattnet som pulserar av liv, men när tidvattnet försvinner förändras djurlivet. Till slut kommer äntligen regnet. Del 3 av 3. UR.

    Från 5/4 i K. Även i K 10/4

  • 18:20
    Udda platser i världen
    Dölj information om Udda platser i världen

    Kycklingkyrkan . Vi träffar bilsamlaren och zooägaren Omar Alfardan i världens rikaste land Qatar. Vi reser dessutom till Java. Där finns en kyrka som skulle vara formad som en duva, men snarare liknar en kyckling. Reseprogram från 2016. Del 13 av 20. UR.

    Från 6/4 i K. Även i K 10/4 och K 12/4

  • 19:15
    Den stora bi-utmaningen
    Dölj information om Den stora bi-utmaningen

    Den godaste honungen. Finalen i biodlartävlingen närmar sig och utmaningarna fortsätter. Kommer alla att lyckas att få någon honung? Och var görs den godaste honungen - i staden eller på landet? Australisk serie från 2019. Del 2 av 2. UR.

    Från 4/4 i K

  • 20:10
    Australien från svartvitt till färg
    Dölj information om Australien från svartvitt till färg

    Krig, depression och underhållning. Australien drabbas hårt av den globala depressionen som startar 1929. Vi följer landets roll i andra världskriget och japanernas bombning av Darwin 1942. Del 2 av 4. UR.

    Även i K 11/4, K 14/4 och K 15/4

  • 21:00
    Under andra världskriget riskerade tusentals män, kvinnor och barn sina liv när de flydde nazisterna längs de hemliga flyktvägar som uppstod över hela Europa. I den här serien följer den före detta marinsoldaten Monty Hall i deras fotspår längs de nu bortglömda vägar som ledde genom svår terräng och där fienden ofta bara låg ett par steg efter.
    Andra världskrigets hemliga flyktvägar

    Del 1 av 4: Pyreneerna. Leden från Frankrike till Spanien rakt över bergskedjan var en av de tuffaste flyktvägarna. Bob Frost var en av tusentals som genomförde vandringen över Pyreneerna, endast 19 år gammal. Han vittnar om de modiga människor som använde sin lokalkännedom för att hjälpa de flyende den svåra vägen in i Spanien. Under andra världskriget riskerade tusentals män, kvinnor och barn sina liv när de flydde nazisterna längs de hemliga flyktvägar som uppstod över hela Europa. Vi följer fd marinsoldaten Monty Hall i deras fotspår längs bortglömda vägar genom svår terräng och där fienden ofta bara låg ett par steg efter. Men längs vägarna fanns även vanliga människor som erbjöd hjälp och skydd åt de flyende.

    Från 4/4 i K

  • 21:50
    Himalayas mäktiga flod
    Världens natur: Himalayas mäktiga flod

    När Brahmaputra störtar ner från Tibet i världens största flodravin kantas stränderna av blommande rhododendron och den röda pandans skogar. Snart ska floden byta ansikte än en gång och breda ut sig på Indiens slätter bland elefanter och noshörningar. Del 2 av 3.

    Från 4/4 i K

  • 22:45
    Med eller utan peruk
    Dölj information om Med eller utan peruk

    Enligt den ortodoxa judendomen måste en gift eller frånskild kvinna bära huvudbonad eller peruk. Men Rachel som är nyskild vill inte längre bära peruk och bestämmer sig för att ta reda på om det verkligen är ett måste och hur beslutet kommer att påverka hennes framtid. UR.

    Från 8/4 i K. Även i K 12/4

  • 23:35
    15 grader östlig längd
    Dölj information om 15 grader östlig längd

    Vår gemensamma framtid. Hur vill människor i vår tidszon skapa en bättre framtid? Vi möter Monja som forskar på ökenväxter, Hanne som studerar permafrost, Stasa som vill befria haven från koldioxid och Adriana som gör tyg av apelsinskal. Del 5 av 5. Tysk dokumentärserie från 2018. UR.

    Från 8/4 i K. Även i K 11/4, K 12/4 och K 14/4

  • 00:30
    Island runt
    Dölj information om Island runt

    Kjölur. Lara Omarsdottir och hennes far Ómar Ragnarsson tar med oss på nya utflykter på Island. Mellan två glaciärer ligger det populära vandringsområdet Kjölur, och uppe på Kerlingarfjölls bergstoppar bodde spöken och fredlösa, enligt sägnen. Del 1 av 8. UR.

    Från 7/4 i K

  • 01:15
    Den stora älgvandringen.
    Den stora älgvandringen

    I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att komma till sommarens rika betesmarker. Följ årets vandring som nu har inletts.

  • 05:00

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.

  • 20:00
    Kungliga smycken - syntolkat

    De kungliga diademen glittrar på nobelfester och andra galor - nu ges en unik möjlighet att titta riktigt nära på de ovärderliga juvelerna. Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Christina berättar personligt och initierat om smyckenas historia som symboler för makt och kärlek. I andra delen bland annat om rosa topaser från tsarfamiljen och om diademet som kungens systrar insisterade på att Silvia skulle bära kvällen före bröllopet. Del 2 av 2.

  • 21:00
    Vi träffar Adrian, Zeliha och Edvin under ett arbetspass på krogen. Vilka befogenheter har de och hur är det möjligt att fatta rätt beslut som gynnar alla parter?
    Dörrvakterna

    Edvin och Adrian har erfarenhet av grovt våld som riktats mot dem. Dörrvaktsyrket kan innebära att jobba med livet som insats. Bristen för respekt mot dörrvakter kan resultera i våldsamma situationer. Mia berättar att det bästa med jobbet är att hjälpa människor och att hon hämtar kraft genom att åka hem till Dalarna. Del 3 av 6.

    Från 8/4 i SVT1. Även i SVT1 11/4

  • 21:30
    Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i Hjälp, vi har köpt en bondgård.
    Hjälp, vi har köpt en bondgård! - syntolkat

    Brita hittar mögel i gästhuset och måste försöka hitta en ny sovplats åt familjen. Och hon är inte helt nöjd med Kalles målarinsats, men vågar hon säga något om det? Kalle ser till att de första djuren - kycklingar - flyttar in på gården. Del 2 av 8.

  • 22:00
     Ella (Maria Sundbom Lörelius) i Dejta.
    Dejta - syntolkat

    Efter finska skitstövlar och alltför äventyrliga danskar börjar såväl Siri som Ella fråga sig om det inte finns andra, mer intressanta alternativ på dejtingmarknaden. Nilos idé om att ha en "öppen relation" börjar skava i henne. När Rickard ska gå ut med sina kompisar ber hon Ella om en tvivelaktig tjänst. Anna har vernissage, som uppskattas av alla - utom en. Ella sårar någon mot sin vilja och Monica fattar ett ödesdigert beslut. I rollerna: Maria Sundbom Lörelius, Nova Waldfogel, Klara Zimmergren, Bahareh Razekh, Peshang Rad, m fl. Manus: Sara Kadefors. Regi: Jens Sjögren. Del 7 av 8.

  • 22:45
    Se Gift vid första ögonkastet på SVT Play.
    Gift vid första ögonkastet - syntolkat

    Terapierna väcker starka känslor till liv. Mycket ställs nu på sin spets. Gränssättning och tydlighet blir viktiga frågor. Viljor krockar och tiden blir alltmer knapp. Del 7 av 8. Konflikt.

  • 23:30
    Jaktliv med jägaren Peter Ekeström.
    Jaktliv - syntolkat

    Nära skjuter ingen hare. Peter och Evelina åker till Stöttingfjället i Västerbotten för att jaga hare med stövare. Den mest efterfrågade jaktformen av Jaktlivs tittare. Del 6 av 8.

  • 00:00
    Babel med Jessika Gedin.
    Babel

    Förra året valdes Anne Swärd in i Svenska Akademien. Hennes nya roman handlar om Jackie, en ung kvinna på väg mot Stockholm den varma sommaren 1988. Med sina karaktäristiska bilder gör Sara Granér konst av slappa ordvitsar. Babels besöker den norske poeten och artisten Trygve Skaug. Hans dikt om självmord lästes i samband med författaren Ari Behns begravning och nu toppar han försäljningslistorna i Norge. Följetongen är denna vecka hos poporaklet Per Sinding-Larsen och panelen tar sig an sjukdomsböcker - vilken slags litteratur uppstår i kölvattnet efter epidemier? Programledare är Jessika Gedin.

    Från 5/4 i SVT2. Även i SVT2 10/4 och SVT2 11/4

  • 01:00
    Briljanta forskare - teckenspråkstolkat
    Dölj information om Briljanta forskare - teckenspråkstolkat

    Marsresan. Genom en framgångsrik rymdforskning har en ny typ av raket uppfunnits. Då raketen kan återvändas går det nu att resa tur och retur till Mars. Men går det att leva där? Del 8 av 10. UR.

  • 01:10

    Sändningsuppehåll

    Dölj information om Sändningsuppehåll

    Programmet saknar beskrivning.