På SVT just nu

Udda platser i världen

Jägarfolk och rymdskepp. I Tanzania finns människor som lever som man gjort i 10 000 år och i Kina finns en jättekopia av rymdskeppet Enterprise. Runt om i världen finns det spännande historiska spår, övergivna byggnader och märkliga fenomen. Del 19 av 20. UR.

Från 18/5 i K

 • 00:40
  Ex Machina
  Dölj information om Ex Machina

  Ett science-fiction-drama om den begåvade Caleb, som arbetar som programmerare på det stora sökmotorföretaget Blue Book. En dag vinner han en tävling på jobbet och förstapriset är att tillbringa en vecka i en lyxvilla som ägs av företagets grundare Nathan. Väl på plats får Caleb möta Nathans nya uppfinning, den vackra kvinnliga roboten Ava. Nathan vill nu ha Calebs hjälp att göra ett så kallat Turing-test på Ava, för att se om hon äger ett medvetande och självständig intelligens. Regi: Alex Garland. I rollerna: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno m.fl.

 • 02:25

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.

Det finns ingen tablå för valt datum
 • 00:00
  John, Pernilla, Malin och Tareq.
  Trädgårdstider - syntolkat

  Pernilla Månsson Colt och inredaren Malin Persson gör om en tråkig gavel till en franskinspirerad blomstervägg. Tävlingen om högsta solrosen fortsätter och trädgårdsmästare John Taylor ger sina bästa tips för att maxa romantiken i trädgården. Malin smaksätter sin kombucha och kocken Tareq Taylor inspireras av det franska temat med sniglar och bröd. Del 6 av 9.

 • 01:00
  Mästarnas mästare
  Mästarnas mästare - syntolkat

  Dags för vinnaren från Mästarkvalet att komma tillbaka till Mästarnas mästare. Det blir tufft direkt i en inledande repduell. Veckans tävlingar är sedan klassikerna gripkraft, 90 grader och den hårdaste styrkebanan genom tiderna. Programledare: Micke Leijnegard. Del 8 av 10.

 • 02:00

  Sändningsuppehåll

  Dölj information om Sändningsuppehåll

  Programmet saknar beskrivning.