Go'kväll

Lill Lindfors och Monica Dominique sjunger, spelar och berättar om sitt förhållande till Hasse och Tage. Barbro Börjesson hjälper hundägare. Konstnären Susanne Demåne skulle bara köpa ett hus som passade till atelje och konstverksamhet. Det blev en gammal skola i Edestad i Blekinge, som nu många år och mycket jobb senare omges av en vacker park där Susannes skulpturer är en naturlig del av trädgården. Reportaget är det andra av fyra där Gunnel Carlson precis som Nils Holgersson skildrar Blekinge från hav till skogsbygd. Programledare: Inger Ljung Olsson.

Längd: 45 min

Andra världskriget börjar

Del 2 av 2: De första offren. Allt startade med en lögn. Den 1 september 1939 rättfärdigade Tyskland sitt intåg i Polen med förklaringen: Vi besvarade elden klockan 5:45. Men givetvis var Tysklands invasion inget försvar, utan ett anfall.

Längd: 50 min

Jane och draken

Jane är tolv år och hennes högsta önskan är att bli riddare, för det här är på medeltiden. Draken är stor och och litet klumpig, men han är hennes bästa vän. Svenska röster: Norea Sjöquist, Anders Öjebo, Ester Sjögren, Anton Raeder, Oliver Åberg m.fl.

Längd: 20 min

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 1 h 13 min

UR Samtiden

16.00: Sexualitet och normer. 16.25: Projekt perfekt. 16.40-18.00 Världsdagen för kulturell mångfald. 16.40: Om boken Vitsvit. 16.55: Reflektioner kring mångfald. 17.15: Mångfald ur ett filmskaparperspektiv. 17.35: Fascismens kulturpolitik. 18.00: Nanobioteknik. Från UR.

Längd: 3 h