Den mobila revolutionen

Vi tillbringar mer tid med den än med vår partner. Följ historien om hur mobiltelefonen skapades och hur den på några få decennier förändrade vårt samhälle och vårt mänskliga beteende i grunden. Från UR.

Längd: 1 h

Nobelstudion: Snillen spekulerar

Nobelpristagarna möts inför inbjuden publik av studenter och forskare i ett samtal om världen, framtiden och forskningen. SVT:s vetenskapsreporter Bengt Feldreich skapade programformen till Snillen spekulerar i mitten av 1950-talet. Tanken var att Nobelpristagarna skulle få möjlighet att mötas i en avslappnad atmosfär. Programledare: Zeinab Badawi.

Längd: 1 h

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 6 h 51 min

The Big C

Fjärde och sista säsongen av serien om Cathy Jamison vars liv ställs på ända efter en cancerdiagnos. Del 5 av 8: Quality of Death. Cathy flyttar på egen begäran till hospis. Hemma i huset försöker Paul och Adam att hantera sin sorg. Sean börjar vackla om donation. I rollerna: Laura Linney, Oliver Platt, John B. Hickey, Gabourey Sidibe, Gabriel Basso m.fl.

Längd: 30 min

Dokument utifrån: Amerikas fördolda stater

Amerikansk dokumentär från 2014. Del 2 av 3: Läckorna. Edward Snowdens avslöjanden skapade historiens största läcka av hemligstämplad information. I denna tredelade dokumentär får vi en unik inblick i hur det gick till när USA byggde upp och utvecklade det mest avancerade övervakningssystemet någonsin i strid mot sin egen författning.

Längd: 55 min