Smartare än en femteklassare

Del 6 av 10. Vad minns man egentligen av det som man lärde sig i grundskolan? De tävlande svarar på frågor hämtade ur skolans läroböcker från första till femte klass. Till sin hjälp har de experter: kunniga barn från årskurs fem: Harun, Carl, Gulav, Noel, Malva, Rebecca, Selma och Vilhelm, som kan hjälpa de tävlande att vinna en kvarts miljon kronor. Programledare är Lasse Kronér.

Längd: 1 h

Lise & Gertrud

Två röster och en cello, välkända för sina egensinniga versioner av kända låtar. Möt den populära duon med Ulla-Carin Nyquists underfundigt poetiska visor i sensuella, symfoniska arrangemang av Peter Nordahl. "Lyckan kommer från ett annat land" - en föreställning på Göta Källare där Lise & Gertrud möter Wermland Operaorkester.

Längd: 1 h

Trio - Odens guld

Tre ungdomar är på jakt efter en värdefull skatt från vikingatiden. Deras fysiska färdigheter och speciell datateknologi hjälper dem på vägen. Men det finns andra mystiska personer som letar efter samma skatt och de skyr inga medel att hitta skatten först.

Längd: 20 min

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 48 min

Trädgårdsdrömmar med Monty Don

Del 4 av 5. I dagens avsnitt önskas en trädgård full av frukt och grönsaker för en minimal budget, och en tudelad trädgård med två olika teman. Don hjälper trädgårdsentusiaster att bygga gröna rum med små medel.

Längd: 1 h